Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 15:15:06
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Exact tipul omului indoctrinat esti 99. Eu nu rad de tine nu asta e ideea. Eu am zis ca nu poti rade de cineva cand ii spui: esti plin de apa! Poti sa razi de el cand ii spui: esti plin de vin, adica beat! In Fapte "plin de must" arata ca unii din paganii aceia ii vedeau pe crestinii aceia care vorbeau in toate limbile ca si cum ar fi fost beati! Cred ca difeerenta intre must si vin ei nu o aveau . Si considerau rodul vitei must , must care ametea dupa cum vedem si aici. Apropo voi beti must dar aveti o interdictie la el? Puteti bea 2 litri intr-o zi sau doar o cana?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 18:59:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Vinul e cunoscut cel putin de la Noe incoace
Și tot de atunci sunt cunoscute și efectele lui dezastruoase. În fapt, blestemul care rămâne peste milenii până azi: discriminearea între rase.

Citat:
iar procesul de de transformare a mustului in vin e unul natural. MAi degraba oprirea fermentarii se face prin interventia omului.
Acest proces este la fel de "natural" ca și păcatul însuși. De ce să intervenim și să oprim acest proces de degradare, de decădere, de "fermentare" a naturii umane? Mai bine-l lăsăm în voia... Vi s-ar părea normal, logic, creștinește?

Citat:
Si ce are vinul cu tuica sau cu opiumul?!? Cam ciudat acest mod de a gandi... cam copilaresc.
La fel de "copilăresc" precum ideea dumneavoastră despre naturalețea degradării mustului. În definitiv transformarea sucului de prună în țuică e tot "naturală", iar opiaceele sunt tot așa lăsate de Dumnezeu să "veselească inima omului". Iată într-adevăr un mod ciudat de a pune problema...

Citat:
Pacatele omului sunt fara numar. A ne lipsi de vin nu este egal cu a fi lipsiti de pacate. Ganditi-va la acest lucru!
Incontestabil. Mai mult, consider că un abstinent de la alcool nu este automat un om sfânt, dar acesta poate fi un [mic și insuficient] pas spre atingerea sfințeniei.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:03:58
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Incontestabil. Mai mult, consider că un abstinent de la alcool nu este automat un om sfânt, dar acesta poate fi un [mic și insuficient] pas spre atingerea sfințeniei.
ce intelegi prin "om sfant"?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:12:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Cred ca difeerenta intre must si vin ei nu o aveau .
Credeți ce vreți, totuși pentru mine e greu de crezut ca acei păgâni să nu fi făcut diferența între vin și must. Mai mult, sunt convins că știau câte ceva din viața sfântă a creștinilor. Tocmai de aceea își băteau joc de ei și nevinovata lor băutură.

Citat:
Si considerau rodul vitei must , must care ametea dupa cum vedem si aici.
După cum vedeți dumneavoastră [lucrurile]. Scriptura o vede cu totul altfel. Nu vi se pare edificator faptul că Scriptura vede umplerea cu Duhul Sfânt în opoziție față de umplerea cu vin?

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes. 5,18)

Acel vin pe care păgânii îl numeau în bătaie de joc "must". Căci realitatea era alta: umplerea ucenicilor cu Duh Sfânt! Dar diavolul are pregătită întotdeauna contraofensiva. În cazul Cincizecimii bătaia de joc - umplerea cu [așa-zisul] "must":

"Iar alții batjocorindu-i, ziceau că sunt plini de must." (Fapte 2,13)

Antiteza umplerea cu Duh Sfânt/umplerea cu vin devine mai evidentă în viața lui Ioan Botezătorul - un model ideal de om sfânt:

"căci el va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea niciodată vin, nici băutură tare și va fi umplut de Duhul Sfânt încă din pântecele mamei lui. (Luca 1,15)

Iată un om nu "mare și tare"/"bărbat" înaintea oamenilor [păcătoși], ci un om mare înaintea lui Dumnezeu care nu bea niciodată vin. Dimpotrivă, e umplut cu Duhul Sfânt.
Aveți încumetarea să ziceți "nu-i așa!" cu mâna pe Biblie?

Citat:
Apropo voi beti must dar aveti o interdictie la el? Puteti bea 2 litri intr-o zi sau doar o cana?
Nu există restricție de felul acesta. Singura restricție ține de principiul cumpătării. Un aliment oricât de sănătos ar fi, nu-l poți consuma în mod necumpătat fără a avea consecințe negative asupra organismului.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:12:25
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:

sectare , cu astfle de vrajeli ii prindeti in plasa MINCIUNI pe cei slabi in credinta .... si stai linistit ca exista ATEI care se abtin de la alcool ... sa nu ne spui ca si aia au un pas mic spre sfintenie ca morrrr de rassss....
si aia se sfintesc in teoria darwinista , ca voi in minciuna diavolului ... ti-am spus si repet ... VOI VA VINDETI SUFLETUL pe oprirea unor pacate de catre diavol ..... nu ati fost in stare cind erati ortodocsi ( IN DREAPTA CREDINTA ) sa va opriti , caci diavolul nu putea sa intervina ca era tinut la distanta DE DUHUL SFINT , dar V-ATI LEPADAT DE DUHUL SFINT si atunci diavolul ŽŽva luatŽŽ pacatul dindu-va mandria in schimb ... ... mediteaza bine la ce am spus , iar cei care inca mai au dubii sa isi exprime parerea in legatura cu sectele .... ca sa va arat oricind cit de inselatoare sunt si pe cine slujesc ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:16:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce intelegi prin "om sfant"?
Exact ce înțelege Biblia prin acest termen (pus deoparte, consacrat pentru o lucrare specială, un om deosebit în calități pozitive). Rămânând la ultimul exemplu, Ioan Botezătorul este incontestabil considerat sfânt și de către Biserica Ortodoxă. Reținem că el nu a băut niciodată vin ori băutură spirtoasă.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:28:53
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Credeți ce vreți, totuși pentru mine e greu faptul că Scriptura vede umplerea cu Duhul Sfânt în opoziție față de umplerea cu vin?

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes. 5,18)
.
17.Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia Domnului. 18.Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul.

adica sectare scrie clar SA NU VA IMBATATI SI SA FITI FARA MINTE , nu scrie nicaieri sa nu bei vin .... exact ce spuneam cu ceva timp in urma , voi sectarii( adventistii in cazul tau ) ŽŽ sunteti fara minte ŽŽ de asta ŽŽ va imbatati cu vinŽŽ si de asta il interziceti .....
multa iubire
Citat:
Acel vin pe care păgânii îl numeau în bătaie de joc "must". Căci realitatea era alta: umplerea ucenicilor cu Duh Sfânt! Dar diavolul are pregătită întotdeauna contraofensiva. În cazul Cincizecimii bătaia de joc - umplerea cu [așa-zisul] "must":
.
15.Că aceștia nu sunt beți, cum vi se pare vouă, căci este al treilea ceas din zi;
SECTARE
asadar atit de prost e diavolul ca ma intreb cum putea sa creada el ca te poti imbata cu must ? sau tu RUPI DIN CONTEXT , tipic sectar ca sa ai impresia ca ai dreptate ... eu merg pe a doua varianta .....asadar MAI STUDIAZA ca vorbesti timpenii
multa iubire

"
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:31:04
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Exact ce înțelege Biblia prin acest termen (pus deoparte, consacrat pentru o lucrare specială, un om deosebit în calități pozitive). Rămânând la ultimul exemplu, Ioan Botezătorul este incontestabil considerat sfânt și de către Biserica Ortodoxă. Reținem că el nu a băut niciodată vin ori băutură spirtoasă.
sf. Ioan Botezatorul - "cel mai mare om nascut din femeie"
corect ai zis. dar nici nu s-a casatorit, nici nu a avut copii si a avut moarte martirica.
nu a avut viata de mirean, cum am zice acum.
apropo de Ioan, Biblia zice ca s-a hranit cu lacuste.
noi putem sa le mancam?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:44:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
sf. Ioan Botezatorul - "cel mai mare om nascut din femeie"
corect ai zis. dar nici nu s-a casatorit, nici nu a avut copii si a avut moarte martirica.
nu a avut viata de mirean, cum am zice acum.
apropo de Ioan, Biblia zice ca s-a hranit cu lacuste.
noi putem sa le mancam?
Sunt specii de lăcuste trecute în lista alimentelor curate din Lev.11.
Părerile sunt împărțite cu privire la ce desemna acest termen (άκρίδες) în Evanghelia după Matei (3:4). Am văzut pe undeva un topic care se ocupa de această problemă. Dacă cineva este interesat de opinia mea, o voi posta pe topicul respectiv (nici nu știu care este).
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 23:53:24
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
17.Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia Domnului. 18.Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul.

adica sectare scrie clar SA NU VA IMBATATI SI SA FITI FARA MINTE , nu scrie nicaieri sa nu bei vin .... exact ce spuneam cu ceva timp in urma , voi sectarii( adventistii in cazul tau ) ŽŽ sunteti fara minte ŽŽ de asta ŽŽ va imbatati cu vinŽŽ si de asta il interziceti .....
multa iubire

15.Că aceștia nu sunt beți, cum vi se pare vouă, căci este al treilea ceas din zi;
SECTARE
asadar atit de prost e diavolul ca ma intreb cum putea sa creada el ca te poti imbata cu must ? sau tu RUPI DIN CONTEXT , tipic sectar ca sa ai impresia ca ai dreptate ... eu merg pe a doua varianta .....asadar MAI STUDIAZA ca vorbesti timpenii
multa iubire

"
Daca mergi in ritmul asta cu osutafaraunu, urmatoarea banare o sa o ceara singur
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51