Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2013, 01:29:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Ce să zică și Doamna...
Nici dracu nu ar fi dat un sfat mai bun către un creștin. Trăiască duhul dezbinării!

Stai liniștită, Miha-Anca, stai liniștită că Ioanna e doar tânără și sensibilă, nu și proastă!
E o fată cultă, râvnitoare, vie. E un vlăstar creștin, verde-verde...!:)
Va căuta să se smerească pentru a te putea accepta, cu vremea, și pe tine.
Îi va fi greu, desigur, că ești experimentată în rău. Nu că ai vrea asta, dar asta alegi, în virtutea obișnuințelor tale păcătoase, cu care ți-ai făcut un drum întreg în viață (pardon, în moarte) de atâția ani...

Alege, însă, măcar acum să te smerești!
Cere-i scuze tinerei fete și așază-te unde îți e locul: în umbra ei, spre a o sluji.
Că ai, altminteri, slavă Domnului, cu ce să o slujești.

Alege pocăința și cere-i scuze Ioannei! Ca un frate ți-o spun, Miha-Anca, slavă lui Dumnezeu!
Ca o sora iti spun: Smerste-te tu mai intai, cezar_iona, inainte de a sfatui pe altul.
Vad ca vorbeste gura fara tine! Ai cam multa fantezie. Pe mine nu ma pacalesti cu stilul tau.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 01:38:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cezar, aștept mai mult de la tine...nu are sens...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 01:52:04
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ai cam multa fantezie.
....:) M-ai topit!

Roagă-te, soră, să am încă și mai multă! Îmi trebe acasă, la muncă, înaintea caietelor cu însemnări... Peste tot!

Și să fie, mereu, spre cele bune. Spre pace între frați, întru Hristos.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 01:59:36
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
....:) M-ai topit!

Roagă-te, soră, să am încă și mai multă! Îmi trebe acasă, la muncă, înaintea caietelor cu însemnări... Peste tot!

Și să fie, mereu, spre cele bune. Spre pace între frați, întru Hristos.
"Chip te-ai facut infranarii si prin dumnezeiescul Duh pre toti i-ai luminat; alegerea dreptei credinte o ai savarsit, si cu invataturile lumea ai luminat si ai mustrat cugetele celor rau credinciosi.
Parinte Cuvioase Grigorie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru cezar_ioan. Amin!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 02:50:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
"Chip te-ai facut infranarii si prin dumnezeiescul Duh pre toti i-ai luminat; alegerea dreptei credinte o ai savarsit, si cu invataturile lumea ai luminat si ai mustrat cugetele celor rau credinciosi.
Parinte Cuvioase Grigorie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru cezar_ioan. Amin!
Vă mulțumesc, Sfântul să vă ocrotească! Amin!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 02:53:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cezar, aștept mai mult de la tine...nu are sens...
Tocmai am propus un topic despre ... așteptări, frate Ovidiu...:)

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...423#post506423

Last edited by cezar_ioan; 28.02.2013 at 05:11:23.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 11:23:22
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Să-i dea Dumnezeu sănătate și răbdare Mihaelei că are o râvnă deosebită pentru Adevăr!! de asemenea și lui Cătălin să-i călăuzească pașii că prea bine le zice!! Nu e nevoie sa fii patriarh, preot sau episcop ca sa ai un cuvant de spus in Biserica, să propovaduiești Ortodoxia, pentru că purtăm pecetea Duhului Sfant și prin Botez reprezentăm oriunde am fi Biserica lui Hristos și suntem parte din ea, că în Biserică se află Adevărul. Or, Adevărul nu poate fi divizat, n-are cum să fie o bucată de adevăr la catolici, una la protestanți, ceva rest la musulmani, hinduși și tot așa... În susținerea argumentelor aduse de Mihaela, postez și eu imagini pentru a dovedi unitatea/ unirea cu frații întru credință în rugăciunea în Duh și Adevăr - adică în dreapta credință ortodoxă - că altfel, oricât ar fi cât de integru, cu mult bun simț și spirit de sacrificiu, tot rătăcit se cheamă că este.

Misiunea Ortodoxă din Africa: Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soția. Au mai luat parte credincioși greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaș de închinăciune în această țară.

http://ortodoxnews.ro/punerea-pietrei-de-temelie/

http://misiuneinafrica.wordpress.com...zi-congo-2010/
http://orthodox.cn/news/050622htm-vespers_en.htm

Suntem în anul 2013 după Hristos și țări precum Guineea Ecuatorială (685.000 de locuitori), insulele São Tomé și Principe (185.000 de locuitori) nu au misiune și Biserică Ortodoxă! De ce? Când cele mai extremiste secte creștine ale secolelor 19 și 20 au „misionari” aproape în toate statele și în cele insulare, de ce Biserica Creștin-Ortodoxă, care există din anul 33 d.Hr. lipsește din acestea? Ce fac Patriarhiile Ortodoxe, Bisericile Ortodoxe și Mitropoliile locale? Cum ajutăm cu putere umană și sprijin economic evanghelizarea ortodoxă a neamurilor?
http://misiuneinafrica.wordpress.com/2013/02/
http://misiuneinafrica.wordpress.com...x-in-pakistan/
Ortodoxia a ajuns sa fie mai prezentă in Africa decât in țările tradițional ortodoxe pentru că noi membrii Bisericii nu am fost educați să intelegem că noi suntem de fapt Biserica și fără noi, preotul și patriarhul nu pot face nimic...
Atunci cand facem un lucru placut lui Dumnezeu intodeauna la inceput vom intampina greutati din partea fraților (chiar și unii preoți din partea altor preoți) care incă nu au ințeles ce insemna Biserica lui Hristos - acea comunitate vie, nu clericalism, nu un grup de inițiați care dețin "adevarul" cum vin new-ageiștii ăștia și ne spun că toate drumurile duc la "roma" adică Dumnezeu, nu superstiții cu marțea 3 ceasuri rele, cifra 13, etc.., ci o relație vie cu Dumnezeu prin rugaciune și Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împartășanie) dar și comuniunea de dragoste dintre noi, ca să putem construi mai departe, să daruim o Biserică vie și generatiei viitoare.
din păcate Mihaela are dreptate cu cernerea aia... și chiar, în tot Vaticanul ăla imens eu n-am auzit că ar exista sfinte moaște de catolici, ba mai mult, statuia din bazilică reprezentând pe Sfântul Apostol Petru ar fi... neagră!! catolicii sărută moaște? le cinstesc? cred că mulți catolici se vor întoarce la Adevăr în vremurile astea.... Papa al lor a dat semnul că ceva e putred în catolicism...
Attached Images
File Type: jpg congo.jpg (27,3 KB, 4 views)
File Type: jpg rusa.jpg (60,3 KB, 3 views)
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 11:24:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
as dori sa va atrag atentia ca nu discutam de mantuire ci de ecumenismul papistas. Da doar Biserica Ortodoxa are harul Duhului Sfant, insa cum lucreaza in mod particular Dumnezeu cu fiecare si vizavi de mantuirea fiecarui om asta doar Dumnezeu stie. Si nu ne putem pronunta. Nu amesteca harul Duhului Sfant lucrator in Biserica ortodoxa cu conditiile mantuirii fiecarui om de pe pamant. Ca pentru asta stie Dumnezeu judecatile Lui, si absolut toate cauzele si toate faptele concura la mantuirea unui om. cauze iindependente de om. Noi vorbim de ecumenismul papistas nu de mantuirea personala a fiecarui om.
Noi am vorbit si despre mantuire, pe langa ecumenism. De fapt de aici a si inceput discutia cu Cristi, el comentand doua citate ale Fer. Augustin.
Cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc, despre mantuire e vorba intotdeauna, altfel ce rost ar mai avea discutiile despre dreapta credinta si altele. De exemplu un catolic ti-ar spune ca daca nu ar conta asta inseamna ca scriem impotriva catolicismului doar din rautate, si ei se mantuiesc, si noi, ce rost mai are dreapta credinta.
Toata Sfanta Scriptura, toata invatatura revelata pentru aceasta sunt si despre asta vorbesc, cum sa ne mantuim si conditiile mantuirii. E practic singurul scop. Iar aceasta ne da bineinteles si conditiile mantuirii, de exemplu Iisus a spus ca cine nu se boteaza si cine nu se impartaseste nu intra in imparatie.
Dar eu am dat de multe ori citatele lamuritoare, eu pentru asta sunt atacat mai mult, atat de eterodocsi (mai ales la inceput) dar si de ortodocsii care nu vor sa auda aceste lucruri. De exemplu in catehismul ortodox de pe site-ul Patriarhiei se spune foarte clar si lamuritor (de aceea spuneam de pelagianism, o erezie renascuta de ecumensim): http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism10.html

242. Daca harul e o lucrare necreata a lui Dumnezeu in sufletul nostru si daca prin el insusi Duhul Sfant lucreaza in noi mantuirea, oare s-ar putea mantui omul si fara de har?
Nu, omul nu se poate mantui fara de har (Efes. 2, 8; Ioan 15, 5). Harul ii este de trebuinta omului chiar de la inceput (Ioan 3,5). Harul pune inceputul mantuirii in om, si nu omul prin staruintele sale. Aceasta inseamna ca harul ii vine in dar (Rom. 3, 24), nu pentru oarecare fapte ale sale. inainte de a veni harul, omul nu poate face fapte prin care sa se mantuiasca, sau macar sa induplece pe Dumnezeu sa-i dea harul prin care sa se mantuiasca. Omul poate face anumite fapte bune, dar nu le face asa de statornic si dintr-un cuget asa de curat, incat sa se sfinteasca prin ele si sa se mantuiasca. Omul are libertatea de a face binele si cata vreme e in robia pacatului stramosesc, dar aceasta e o libertate slabita. Ea e marita tocmai de harul care vine la inceput fara nici un merit al omului.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 11:49:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu unul nici nu prea înțeleg sensul ”atacului”, de ce vedem numai atacuri? De ce nu vedem doar un schimb de opinii? Lupta din noi vede numai atacuri.
Asta ar trebui sa te intrebi chiar tu, sau sa te intreb eu, de ce nu putem avea doar schimb de opinii? De ce tu sau altii aveti mesaje ironice, zeflemitoare, rautacioase? Uite, chiar si o ironie poate sa fie nerautacioasa. De exemplu ti-am scris eu vreodata un mesaj rautacios, chiar ca raspuns la unul? Sau la alte persoane, chiar cand am fost atacat am incercat sa raspund cat de cat diplomat si fara rautate. Si poti sa ma crezi ca si eu pot sa fac ironii usturatoare, dar caut sa nu fac asta.
Din pacate probabil unii au ajuns sa nu mai faca nici diferenta, ei cred ca asa e normal, sa fii rautacios, asta li se pare normalitate.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2013, 11:52:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu stiu de unde ai dedus ca am spus altceva ?
Pe mine nu ma intereseaza decat aceasta , adica "credinta noastra ortodoxa data Predanie de sfintii nostri"
Ce ortodox a afirmat altceva ?
Nume. . . .
Prenume. . .
Adresa. . .
Cod postal . . .
Cod numeric personal. . .
Daca ai si ceva amprente , e foarte bine , ca dam mai repede de el !
Noapte buna !
Chiar de aici a inceput discutia, tu ai criticat doua citate ale Fer. Augustin cu care nu erai de acord. Cand am pomenit si de Sf. Igantie te-ai si suparat. Si de fapt nu erau acele citate pentru tine, scrisesem doua mesaje vazand mesajele lui Cezar.
Sa nu-i mai citam pe sfinti sau sa scoatem citatele care nu plac unor useri?
Reply With Quote
Răspunde