![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
pe care tu nu il cunosti. Chiar daca ar fi asa asta nu ar justifica lipsa darurilor sin BO. Acolo unde exista Duhul Sfant exista daruri. Dar sa zici ca altii gresesc doar pentru ca nu sunt nepasatori ca tine, e cam neserios. Punct.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care umbla dupa semne vor fi amagiti. |
|
|||
|
|||
![]()
Un raspuns scurt la o intrebare scurta: Mantuirea-numai la Ortodocsi?
-Raspuns: da, numai la ortodocsii traditionali, cei de stil vechi, care se opun in mod constant oricaror tentaive de ecumenism in Biserica, stiut fiind ca 'Ecumenismul reprezinta pan-erezia secolului XX' (D. Staniloaie). -Ceilalti: ortodoxia oficiala, catolicii, (neo-)protestantii, anglicanii sunt kakodocsi, in afara Bisericii, iar in consecinta, nu au cum sa se mantuiasca. Blagosloviti si ma iertati si pe mine, pacatosul! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot ce e de la Dumnezeu e de mare pret si nu trebuie dispretuit. Si nici nu trebuie sa umblam dupa semne. Cei din Biserica primara nu umblau dupa semne, dar aveau daruri din belsug. Oricum, un dar nu poti sa ti-l faci singur. Trebuie sa-l primesti. Iar daca Dumnezeu vrea sa-l dea, ce e omul sa se impotriveasca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre vorbirea in limbi am sa-ti spun ca am vorbit si eu in limbi, si intr-un context anti-penticostal.O preamaream pe Maica Domnului in ziua de Bunavestire.Si era in grai lumesc: latineste, evreieste si greceste cred.S-a intamplat cu destul de multa vreme in urma, si a venit ca o marturie si o atestare a credintei mele , pentru ca incepusem sa ma aflu intr-o stare de indoiala.Nu am vorbit prea multe, dar stiam ca o laud pe Maica Domnului. Daruri exista in Biserica ortodoxa , de diferite feluri , dar cele mai importante sunt virtutiile. Nu stiu daca ai citit vreodata despre vietile sfintilor dar acolo vei vedea unde au ajuns acei oameni campioni ai credintei , si ce inseamna a imita pe Hristos, comparativ cu alti oameni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți. 2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. 3. Cel ce proorocește vorbește oamenilor, spre zidire, îndemn și mângâiere. 4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica. 5. Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi; dar mai cu seamă să proorociți. Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire. 6. Iar acum, fraților, dacă aș veni la voi, grăind în limbi, de ce folos v-aș fi, dacă nu v-aș vorbi - sau în descoperire, sau în cunoștință, sau în proorocie, sau în învățătură? 7. Că precum cele neînsuflețite, care dau sunet, fie fluier, fie chitară, de nu vor da sunete deosebite, cum se va cunoaște ce este din fluier, sau ce este din chitară? 8. Și dacă trâmbița va da sunet nelămurit, cine se va pregăti de război? 9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt. 10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei. 11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine. 12. Așa și voi, de vreme ce sunteți râvnitori după cele duhovnicești, căutați să prisosiți în ele, spre zidirea Bisericii. 13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească. 14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare. 15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea. 16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici? 17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește. Despre cei care cred ca au darul vorbitului in limbi,trebuie sa inteleaga ca limba respectiva pe care cred ei ca o vorbesc sa si existe undeva pe fata pamantului,si nu o simpla bolboroseala sau cel mult o rugaciune pentru cel in cauza.Dumnezeu sa ne ajute!
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta experienta ta, Danut. Si seamana foarte bine cu a mea. Si eu am vorbit limbi pamantesti.
Am citit cate ceva despre sfinti; nu prea multe. e drept. Si sunt de acord cu ideea ca virtutile sunt cele mai importante [te referi probabil la Roada Duhului?] Gal 5 22 Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, 23 Blândețea, înfrânarea, curăția; |
|
|||
|
|||
![]()
dar tot nu imi bazez credinta pe asta, am vrut doar sa-ti spun ca "am la ce ma raporta" si sa te anunt de pe acum ca a fost un eveniment singular, doar atunci o data s-a intamplat;
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|