Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2009, 01:56:26
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cred ca cel mai bine este sa tac si sa-mi cer iertare.Daca ar mai fi de adaugat ceva or mai aparea momente oportune. Mai bine mai tirziu decit...mai devreme. O noapte cu pace si un somn odihnitor iti doresc !
Da, e tarziu. Noapte buna tuturor!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 02:03:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Da, e tarziu. Noapte buna tuturor!
Sărut mâna și noapte bună tuturor !
Vechi 12.07.2009, 02:23:07
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am ajuns chiar, din nebunie in nebunie, sa aflu de la Fani ca chiar si dragostea pacatoasa te poate inalta ?!
Da, draga Zaharia, sunt oameni pe pamantul asta care nu-l cunosc pe Dumnezeu decat din dragoste. Dumnezeu nu i-a facut romani, nici macar ortodocsi.

oricum intre timp ai mai primit si alte explicatii, in speta de la Fani; eu una ma bucur ca exista pe forum si credinciosi sufletisti, luminati la minte si daruiti de Domnul cu rabdare si tact pedagogic.

in privinta seniorilor care zici ca te-au apostrofat, pacat ca ai intrat in hora, ai primit si ai dat prea multa atentie unor replici care trebuiau altfel digerate. apropo, sa stii ca la 100 de postari o sa treci si tu de la juniorat la seniorat, vezi ce usor e aici sa devii persoana importanta?!@
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 02:42:47
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ii raspund deci si Ancai: interpretarea ta a sfantului Pavel este de origine catolica, augustiniana, nu ortodoxa. Prin insusi faptul ca ai numit actul sexual 'raie' (chiar daca 'se curata' prin casatorie) ai interpretat eronat textul.

Crede-ma, Anca. Totusi, eu am studiat teologie si nu tu. Scriind cuvantul raie, ai intrat in tagma celor care considera sexul spurcat in sine si casatoria un fel de spoire cu var.
Ma surprinzi si ma derutezi, Fani: nu ai spus ca Fericitul Augustin este de dinainte de Marea Schisma si e un sfant comun, deci si ortodox?!? Cum de ajunge acum catolic?!?
Neavand studii de specialitate, ma poti deruta f usor spunand odata ceva si alta data altceva. Tocmai de aceea ma misc doar intre ideile, care stiu ca sunt sigure.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 02:50:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Da, draga Zaharia, sunt oameni pe pamantul asta care nu-l cunosc pe Dumnezeu decat din dragoste. Dumnezeu nu i-a facut romani, nici macar ortodocsi.

oricum intre timp ai mai primit si alte explicatii, in speta de la Fani; eu una ma bucur ca exista pe forum si credinciosi sufletisti, luminati la minte si daruiti de Domnul cu rabdare si tact pedagogic.

in privinta seniorilor care zici ca te-au apostrofat, pacat ca ai intrat in hora, ai primit si ai dat prea multa atentie unor replici care trebuiau altfel digerate. apropo, sa stii ca la 100 de postari o sa treci si tu de la juniorat la seniorat, vezi ce usor e aici sa devii persoana importanta?!@
Chiar daca e nou pe forum, Zaharia are teologia; asa ca avem noi de invatat de la el.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 04:19:45
mirelat
Guest

Implicit teologhia

Citat:
Chiar daca e nou pe forum, Zaharia are teologia; asa ca avem noi de invatat de la el.
Anca, parca plecasesi la culcare, sau esti tura de noapte? eh, daca zici tu ca Z. are teologia, poate ar trebui sa-l lasam sa discute doar el cu Fani, ca parca alti teologi cu teologia nu s-au bagat pe thread-ul asta! iar noi astialalti sa luam aminte!? eu una n-am nimic impotriva.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 05:23:31
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Măcar citește cât adevăr a postat Ory mai sus , ai multă iubire și credință, ignoră un păcătos ca mine !
[COLOR="Black"]Adevar[/COLOR] nu poate grai decat Domnul Iisus. In rest, suntem toti supusi relativizarii.

Repet, ignorarea nu incepe, ci continua...
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 05:30:14
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
"Cei din urma vor fi cei dintai."
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 13:20:43
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Mai intii de toate : doamne ajuta ! sa avem cu totii o duminica cu pace si bunavoie si sa ne bucuram de lucrarea sf.Liturghii intru noi.
Am sa ,,intorc" citeva vorbe unor surori rugindu-le sa nu uite ca ...nu o fac din rautate,si cred ca nici cu rautate.
Mirelat:- despre dragoste mi-am spus parerea,o repet: ,, faceti mai intii toate cele ale Tatalui si restul se vor adauga voua... caci stie tatal vostru cel ceresc ce va trebuie" Nu este rea dragostea,uneori nici iubirea,alteori nici amorul,dar in toate trebuie sa pastram o dreapta socoteala si sa nu ne intereseze mai mult decit este nevoie pt. a trai... si atit !
- Cred ca persoana importanta poti deveni prin ceea ce scri,iar ceea ce scri devi prin ceea ce gindesti.Dar daca scri/gindesti una dar de facut faci alta(spuneam intr-o inteventie anterioara ca daca invatatura ta de viata este ca sti ca in biserica taiesti un D.zeu iar in afara ei un altul)caz care este cel mai frecvent atunci te numesti intr-un fel anume,asa,elegant vorbind esti demagog.Din cauza asta dar si din altele Hristos a invatat ca oamenii se judeca dupa fapte si nu dupa vorbe pt. ca din vorbe toti suntem deosebiti(incepind cu mine)dar din fapte...nici pe departe.Aici pe topic faptele se vad doar inditect(fiecare poate deduce mai bine sau mai putin)dar ne ajuta mult topicul ,care ne face senior,junior,aspirant,insuflant,stresant...etc. Pai nu-mi ramine decit sa astept sa ma senorizez si eu.Sper sa am atita rabdare ! De Fani... da,despre Fani ,eu i-as ordona calitatile enumerate de tine astfel: rabdare,sufletista si mai apoi pe celelalte.Asa o vad eu.Pt. mine asa se lasa cunoscuta.Nu am dorit sa ofensez ci am spus doar cum vad eu.

Anca-Miha: Nu stiu daca te mai intereseaza aspectu dar am vazut si eu ca pe linga alte dracii se amesteca si sfintii(am mai marcat parerea mea despre subiect).Bine inteles ca o asemenea greseala nu poate fi facuta cu noblete decit de catre un teolog/oloaga,asa,ca sa-i dea si greutatea cuvenita(acum am dorit sa fiu acid, dar promit ca am sa devin si...baza,ca sa compensez).Ceva asemanator scamatorilor.Daca nu esti bine informata te poti sminti cu asemenea pareri !Sfintenia tine de ortodoxie...restul insusirilor individuale si deosebite umane se numesc altfel.Daca a fi sfint depaseste multimea confesiunilor ,daca este adevarat,atunci poate ar fi bine sa-l veneram si pe Nerva Traian ca tot a pus el fundatia unui popor istoric(roman ,desigur).Im,ce ziceti? Gresit,f.grsit asa ceva!Sa ne ferim de o asemenea ispita !

Last edited by zaharia_2009; 12.07.2009 at 13:31:12.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2009, 14:44:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Anca, parca plecasesi la culcare, sau esti tura de noapte? eh, daca zici tu ca Z. are teologia, poate ar trebui sa-l lasam sa discute doar el cu Fani, ca parca alti teologi cu teologia nu s-au bagat pe thread-ul asta! iar noi astialalti sa luam aminte!? eu una n-am nimic impotriva.
Apreciez la tine ca esti intotdeauna pe faza...
Ispite peste tot...si m-am lasat ademenita de una dintre ele, postand inca si inca un mesaj dupa ora inchiderii.
In ceea ce priveste teologia, imi pare rau ca nu pot sa te ascult, caci eu sunt pentru marturisire; iar discutia cu Fani e pentru mine "fun" pur si simplu... Dar fii sigura ca iau aminte, doar de aceea ma aflu pe acest forum: sa iau aminte si sa invat.
Reply With Quote
Răspunde