![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Argumente din biblie, pro-sexualitate, ca act firesc al relatiei dintre barbat si femeie- creatia lui Dumnezeu si totodata argument pentru existenta acestei lumi:
"Dumnezeu l-a creat pe om după chipul său; după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat și femeie i-a creat" (Gen 1, 27) “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24). “Cand un om va fi insurat de curand, sa nu se duca la oaste, si sa nu se puna nici o sarcina peste el; sa fie scutit, din pricina familiei, timp de un an, si sa veseleasca astfel pe nevasta pe care si-a luat-o.” (Deuteronom 24:5) “Bea apă din fântâna ta, și din izvoarele puțului tău. Ce, vrei să ți se verse izvoarele afară? Și să-ți curgă râurile pe piețele de obște? Lasă-le să fie numai pentru tine, și nu pentru străinii de lângă tine. Izvorul tău să fie binecuvântat, și bucură-te de nevasta tinereții tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută; fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei!” (Proverbe 5:15-19) “Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului, căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile. Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea” (Efeseni 5:22-25) ( doar in acest caz cred ca este valabil, cand barbalul este capabil sa se dea pe sine insusi pentru ea. Daca n-o respecta intocmai, nu cred ca exista nicio valabilitate aici...) “Din pricina curviei, fiecare barbat sa-si aiba nevasta lui, si fiecare femeie sa-si aiba barbatul ei. Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot, si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat. Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta. Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.” (1 Corinteni 7:2-5) "Iubitul meu este al meu și eu sunt a lui. El printre crini își paște mieii." (Cantarea Cantarilor, cap.2:7) "9. În finic eu m-aș sui - ziceam eu - și de-ale lui crengi m-aș apuca, sânii tăi mi-ar fi drept struguri, suflul gurii tale ca mirosul de mere. 10. Sărutarea ta mai dulce-ar fi ca vinul, ce-ar curge din belșug spre-al tău iubit, ale lui buze-nflăcărate potolind. 11. Eu sunt a lui, a celui drag. El dorul meu îl poartă. "(Cantarea Cantarilor-cap.7) Daca nu sunteti de acord cu cele scrise, intrebati-l pe Dumnezeu de ce ne-a creat asa. Last edited by maria-luisa; 23.05.2010 at 22:46:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Inca astept o concluzie. Oare peste cate sute de...postari ?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Primul caz enuntat de tine este cel fericit si de dorit. In al doilea caz da, avand in vedere ca n-ai copii trebuie sa te zbati sa-i faci si cum s-a mai stabilit, nu exisa canoane care sa impuna abstinenta obligatorie in anumite zile deci nu te impiedica nimic sa faci tot ce tine de tine (si e moral) ca sa ai copii.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca se poate, ani. Dar nu te-ai putut abtine de la postari lipsite de sens (ca sa o spun frumos) nici macar cateva zile, desi asa te-ai angajat, ce sa zicem de luni sau ani.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si acu' te mai intreb odata : esti intr-o competitie(!?) sanatoasa si/sau folositoare, cu toti si cu tot, de te'nconjoara ? Da, ori ba ? p.s. topicu' "protestez" a avut/are un sens/rost, dar se pare ca iti scapa...ti-ai fi dorit sa scapi de mine, giumbuslacarule...Aaaa ! ![]() ![]()
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 24.05.2010 at 15:45:21. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
F.bun linkul, dar am doua intrebari si astea sunt de fapt sursa neintelegerilor si discutiilor fara sfarsit.
Iata ca nici aici, in aceasta lucrare, nu este explicat: 3) Ocrotirea moralitatii sotilor. si 4) Curatia si cumpatarea. Sa traiasca impreuna in dreptate, curatie si cumpatare. Eu inteleg asa: Pct.3 - relatia dintre soti nu este imorala si este ocrotita prin casatorie. Pct.4 - curatie si cumpatare. Adica? Ce mai este voie? Si eu ma mai refer la altceva din aceeasi sursa: "212. Ce inseamna paharul acesta? Inseamna, pe de o parte, bucuria si veselia nuntii, iar pe de alta, unirea intr-un cuget si menirea comuna a viitorilor soti pe care ei vor impartasi-o impreuna de aici inainte, avand parte de aceleasi bucurii si aceleasi necazuri. Aceleasi lucruri inchipuie si bucata de paine din care se da acum mirilor sa guste, odata cu paharul de obste. Dupa aceasta se face inconjurarea de trei ori a mesei de catre alaiul de nunta, format din slujitori, miri si nasi." Noua ne-a explicat preotul ca acest pahar si painea, sau piscot, din care musca mirii inseamna familia. Dar, numai ei doi beau si musca, nici preotul si nici nimeni altcineva. Ceea ce inseamna ca nimeni nu are voie sa se amestece in noua familie, sa intervina intre ei, sau in familie. Am inteles de altfel ca la unele confesiuni si religii chiar se distruge acest pahar dupa aceea. Chiar nimeni sa nu mai bea din el. Nici macar biserica/preotul. Asa ca....viata familiei este lucru privat. Nici monahii, nici nimeni nu au ce reglementa in viata unui cuplu. Punct.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o chestiune privata, ce sa mai. Punct. Apropo, vezi ca sensul derivat de tine nu exista in catehismul ortodox. Dar poate vrei sa te "cununi" la protestanti, ca sa spargi paharul si sa ai astfel parte de "intimitatea morala" (sau de fapt libertinajul moral?) la care aspiri. Last edited by AlinB; 24.05.2010 at 18:46:59. |
|
|||
|
|||
![]()
@AlinB - dar cine spune de menaj a trois? Eu n-am spus asta. Sigur ca trebuie mentinute niste limite, dar acum depinde fiecare unde pune aceste limite.
Deocamdata biserica (exact nu stiu cine, inca), pune limite la un lucru f.personal si intim: cand si cum sa aibe loc relatiile in cuplu si sa se faca copii. Noi asta discutam aici si nu de menaj a trois, sau alte perversiuni. E vorba de oameni crestini cu adevarat, cu anumite valori umane si crestine, si nu de destrablari reale, conform definitiei din Dex. Pentru voi aici vad ca relatiile dintre soti sunt destrabalare, mai ales daca nu se fac in anumite zile si la anumite ore. Asta este exagerarea de care vorbim aici. Si despre asta vorbeam si cand spuneam ca nimeni nu are voie sa intervina in cuplu. Si da, se spune (si) in ortodoxie: ceea ce Dumnezeu a unit, nimeni sa nu desparta. Pai cand se intervine in viata cuplului, exista si riscul sa-l destrami. Si numai tot insinua prostii. Nu vreau (eu si alti oameni normali si casatoriti in fata lui Dumnezeu), decat sa traiesc in pace si in mod normal in familia mea. Mai bine imi raspundeai la intrebari si ma lamureai la cele doua puncte citate din catehism. Si invatam toti din asta.
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Sunt niste pareri a unor oameni pe care unii incearca sa le absolutizeze si sa le dea valoare de canon universal. Citat:
Citat:
Citat:
Sau poate iti place sa generalizezi ca toti (inafara de tine, binenteles) sa iasa extremisti si absurzi.. Citat:
Daca te referi la masuri morale, ele sunt de natura sa intareasca cuplul, nu sa-l destrame. Citat:
Citat:
Ceea ce NU trebuie sa faci? Ar fi o lista lunga si smintitoare pentru unii, mai bine intrebi daca ceea ce te framanta este bun sau nu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|