Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2009, 09:24:52
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Religia: Ortodox
Implicit Evanghelia zilei: Cum se poate spori credința

Iisus a zis: „Luați aminte la voi înșivă. De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l. Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l". Și au zis apostolii către Domnul: "Sporește-ne credința". Iar Domnul a zis: "De ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice acestui sicomor: Dezrădăcinează-te și te sădește în mare, și vă va asculta. Cine dintre voi, având o slugă la arat sau la păscut turme, îi va zice când se întoarce din țarină: Vino îndată și șezi la masă? Oare, nu-i va zice: Pregătește-mi ca să cinez și, încingându-te, slujește-mi, până ce voi mânca și voi bea și după aceea vei mânca și vei bea și tu? Va mulțumi, oare, slugii că a făcut cele poruncite? Cred că nu. Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem".“ (Luca 17, 3-10)
Reply With Quote
Vechi 24.01.2009, 13:46:35
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

15Așadar, fraților, rămâneți tari, și țineți învățăturile, pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.
16Și însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veșnică și o bună nădejde,
[COLOR=#800080][/COLOR]
17să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun!
[COLOR=#0000ff][/COLOR] -------------

1Încolo, fraților, rugați-vă pentru noi ca, Cuvântul Domnului să se răspândească și să fie proslăvit cum este la voi,
[COLOR=#800080][/COLOR]
2și să fim izbăviți de oamenii nechibzuiți și răi; căci nu toți au credința.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
3Credincios este Domnul: El vă va întări și vă va păzi de cel rău.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
4Cu privire la voi, avem încredere în Domnul că faceți și veți face ce vă poruncim
5Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
6În Numele Domnului nostru Isus Hristos, vă poruncim, fraților, să vă depărtați de orice frate, care trăiește în neorânduială, și nu după învățăturile, pe care le-ați primit de la noi.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
7Voi înșivă știți ce trebuie să faceți ca să ne urmați; căci noi n-am trăit în neorânduială, între voi.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
8N-am mâncat de pomană pâinea nimănui; ci, lucrând și ostenindu-ne, am muncit zi și noapte, ca să nu fim povară nimănui dintre voi.
[COLOR=#800080][/COLOR]
9Nu că n-am fi avut dreptul acesta, dar am vrut să vă dăm în noi înșine o pildă vrednică de urmat.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
10Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: "Cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce
11Auzim însă că unii dintre voi trăiesc în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se țin de nimicuri.
[COLOR=#800080][/COLOR]
12Îndemnăm pe oamenii aceștia și-i sfătuim, în Domnul nostru Isus Hristos, să-și mănânce pâinea lucrând în liniște.
[COLOR=#800080][/COLOR]
13Voi, fraților, să nu osteniți în facerea binelui.
[COLOR=#800080][/COLOR]
14Și dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnați-vi-l, și să n-aveți nici un fel de legături cu el, ca să-i fie rușine.
[COLOR=#800080][/COLOR]
15Să nu-l socotiți ca pe un vrăjmaș, ci să-l mustrați ca pe un frate.

16Însuși Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel. Domnul să fie cu voi cu toți!
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
17Urarea de sănătate este scrisă cu mâna mea: Pavel. Acesta este semnul în fiecare epistolă; așa scriu eu.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
18Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toți! Amin. [COLOR=#0000ff][/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 24.01.2009, 16:28:25
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maniucu Vezi mesajul
"Va mulțumi, oare, slugii că a făcut cele poruncite? Cred că nu."
da, mie mi s-a intamplat sa multumesc unor persoane pentru efortul depus si ajutorul dat, dar au interpretat gresit, anume cum ca mi-ar fi facut un favor prin acea munca, desi era datoria lor sa o implineasca.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2009, 22:28:28
Banned

Implicit

A înjunghiat vite pentru ospãt, a pregãtit vinul cu mirodenii si a întins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sã strige pe vârfurile dealurilor cetãtii: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celor lipsiti de buna - chibzuialã le zice: "Veniti si mâncati din pâinea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Pãrãsiti neîntelepciunea ca sã rãmâneti cu viatã si umblati pe calea cea dreaptã a priceperii!".
Cel ce ceartã pe batjocoritor îsi atrage dispretul, si cel ce dojeneste pe cel fãrã de lege îsi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca sã nu te urascã; dojeneste pe cel întelept, si el te va iubi. Dã sfat celui întelept, si el se va face si mai întelept; învatã pe cel drept, si el îsi va spori stiinta lui.
Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu si priceperea este stiinta Celui Sfânt. Cãci prin Domnul se vor înmulti zilele tale si se vor adãuga tie ani de viatã. Dacã tu esti întelept, esti întelept pentru tine, si dacã esti batjocoritor, singur vei purta ponosul.
Nebunia este o femeie gãlãgioasã, proastã si care nu stie nimic. Ea stã la usa casei sale, pe un scaun înalt si strigã, ca sã pofteascã pe cei ce trec pe drum si pe cei ce merg pe calea lor fãrã sã se abatã: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celui lipsit de buna - chibzuialã îi zice: "Apa furatã e mai plãcutã si pâinea mâncatã pe furis are gust mai bun". Si omul nu stie cã acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi pofteste nebunia se aflã de mult în adâncurile seolului (locuinta mortilor).

Reply With Quote
Vechi 24.01.2009, 22:31:34
Banned

Implicit

8Totuși oamenii aceștia, târâți de visările lor, își pângăresc la fel trupul, nesocotesc stăpânirea și batjocoresc dregătoriile.
[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR]
9Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!"
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
10Aceștia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc, și se pierd singuri în ceea ce știu din fire, ca dobitoacele fără minte.
[COLOR=#800080][/COLOR]
11Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorința de câștig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!
[COLOR=#800080][/COLOR]
12Sunt niște stânci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără rușine împreună cu voi, și se îndoapă de-a binelea; niște nori fără apă, mânați încoace și încolo de vânturi, niște pomi tomnatici fără rod, de două ori morți, dezrădăcinați;
[COLOR=#800080][/COLOR]
13niște valuri înfuriate ale mării, care își spumegă rușinile lor, niște stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunericului pentru vecie.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
14Și pentru ei a prorocit Enoh, al șaptelea patriarh de la Adam, când a zis: "Iată că a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Săi,
[COLOR=#800080][/COLOR]
15ca să facă o judecată împotriva tuturor, și să încredințeze pe toți cei nelegiuiți, de toate faptele nelegiuite, pe care le-au făcut în chip nelegiuit, și de toate cuvintele de ocară, pe care le-au rostit împotriva Lui acești păcătoși nelegiuiți."
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
16Ei sunt niște cârtitori, nemulțumiți cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plină de vorbe trufașe, și slăvesc pe oameni pentru câștig.
[COLOR=#800080][/COLOR]
17Dar voi, preaiubiților, aduceți-vă aminte de vorbele vestite mai dinainte de apostolii Domnului nostru Isus Hristos.
[COLOR=#800080][/COLOR]
18Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite.
[COLOR=#800080][/COLOR]
19Ei sunt aceia care dau naștere la dezbinări, oameni supuși poftelor firii, care n-au Duhul.

20Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră prea sfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt,
[COLOR=#800080][/COLOR]
21țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu, și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică.
[COLOR=#800080][/COLOR]
22Mustrați pe cei ce se despart de voi;
23căutați să mântuiți pe unii, smulgându-i din foc; de alții iarăși fie-vă milă cu frică, urând până și cămașa mânjită de carne.

24Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale,

25singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreție, putere și stăpânire, mai înainte de toți vecii, și acum și în veci. Amin.

Iuda
Reply With Quote
Vechi 25.01.2009, 03:59:39
mirelat
Guest

Smile am transcris pentru o mai usoara citire

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
A înjunghiat vite pentru ospat, a pregatit vinul cu mirodenii si a întins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sa strige pe vârfurile dealurilor cetatii: "Cine este neîntelept sa intre la mine!" si celor lipsiti de buna - chibzuiala le zice: "Veniti si mâncati din pâinea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Parasiti neîntelepciunea ca sa ramâneti cu viata si umblati pe calea cea dreapta a priceperii!".
Cel ce cearta pe batjocoritor îsi atrage dispretul, si cel ce dojeneste pe cel fara de lege îsi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca sa nu te urasca; dojeneste pe cel întelept, si el te va iubi. Da sfat celui întelept, si el se va face si mai întelept; învata pe cel drept, si el îsi va spori stiinta lui.
Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu si priceperea este stiinta Celui Sfânt. Caci prin Domnul se vor înmulti zilele tale si se vor adauga tie ani de viata. Daca tu esti întelept, esti întelept pentru tine, si daca esti batjocoritor, singur vei purta ponosul.
Nebunia este o femeie galagioasa, proasta si care nu stie nimic. Ea sta la usa casei sale, pe un scaun înalt si striga, ca sa pofteasca pe cei ce trec pe drum si pe cei ce merg pe calea lor fara sa se abata: "Cine este neîntelept sa intre la mine!" si celui lipsit de buna - chibzuiala îi zice: "Apa furata e mai placuta si pâinea mâncata pe furis are gust mai bun". Si omul nu stie ca acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi pofteste nebunia se afla demult în adâncurile seolului (locuinta mortilor).

[COLOR=Red]ã[/COLOR] aveti grija ca asa apare "ă" uneori cand dati copy/paste... e bine de folosit intotdeauna optiunea "preview post" inainte de "raspunde la mesaj".
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 03:51:54
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia Duminicii a 32-a dupa Rusalii (a lui Zaheu)

Luca 19, 1-10 (aici vedem cum si bogatii pot intra in Imparatia lui Dumnezeu)

1. Și intrând, trecea prin Ierihon.
2. Și iată un bărbat, cu numele Zaheu, și acesta era mai-marele vameșilor și era bogat.
3. Și căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulțime, pentru că era mic de statură.
4. Și alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă.
5. Și când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân.
6. Și a coborât degrabă și L-a primit, bucurându-se.
7. Și văzând, toți murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos.
8. Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit.
9. Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam.
10. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 10:03:21
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit Doamne, vreau sa Te vad iarasi

[SIZE=2]„Si au venit in Ierihon. Si iesind din Ierihon Iisus, ucenicii Lui si multime mare, Bartimeu orbul, fiul lui Timeu, sedea jos, pe marginea drumului. Si, auzind ca este Iisus Nazarineanul, a inceput sa strige si sa zica: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si multi il certau ca sa taca, el insa cu mult mai tare striga: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Fiule al lui David, miluieste-ma![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si Iisus, oprindu-Se, a zis: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Chemati-l![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si l-au chemat pe orb, zicandu-i: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Indrazneste, scoala-te! Te cheama[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar orbul, lepadand haina de pe el, a sarit in picioare si a venit la Iisus. Si l-a intrebat Iisus, zicandu-i: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Ce voiesti sa-ti fac?[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar orbul I-a raspuns: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Invatatorule, sa vad iarasi[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar Iisus i-a zis: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Mergi, credinta ta te-a mantuit[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si indata a vazut si urma lui Iisus pe cale.“ (Marcu 10, 46-52)[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 11:02:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Luca 19, 1-10 (aici vedem cum si bogatii pot intra in Imparatia lui Dumnezeu)

1. Și intrând, trecea prin Ierihon.
2. Și iată un bărbat, cu numele Zaheu, și acesta era mai-marele vameșilor și era bogat.
3. Și căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulțime, pentru că era mic de statură.
4. Și alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă.
5. Și când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân.
6. Și a coborât degrabă și L-a primit, bucurându-se.
7. Și văzând, toți murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos.
8. Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit.
9. Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam.
10. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut.
spui despre Zaheu ca era bogat?

poi inseamna ca nu shtii sa faci bine socoteala:

-jumatat din avera a dat-o saracilor,
-orice mita sau orice plata necinstita a zis ca o va da impatrit deci de patru ori pe atat, inmultzit cu patru...

deci daca averea lui shi-a ridicat-o prin furt shi sa zicem salar, asta inseamna nu ca a ramas bogat ci asha a zis ca va face shi precis asha o fi shi facut, incat s-a pus sluga saraca a celor pe care i-a inshelat... i-a furat, i-a ushurat prin biruri... furand din biruri...

deci daca n-ar fi dat jumatate din avere saracilor ci doar ar fi dat de patru ori pe atat celor nedreptatzitzi, ai fi zis ca ii va ramane averea din salar shi din ea va da cat sa acopere pagubile impatrit, dar el intai a dat jumatate saracilor, deci de unde urma sa dea restul impatrit? bineintzeles ca din munca lui viitoare, deci s-a inhamat ca rob celor carora le-a greshit pana va plati ce a furat...

shi mai este o chestiune, poi Zaheu se observa ca in ZEU este AH de la Ahab, shi astfel numele lui era rau famat nu numai pentru ca era maimarele vameshilor ci shi din superstitzie.... deci era ca un fel de tartor diabolic vazut, shi era shi mic de statura asha ca o paralele la regele David... deci era ca un rege drac... vazut de ceilaltzi care se socoteau fii ai lui Avraam,

iar Domnul pentru a le raspunde celor ce se credeau Fii ai Lui Avram shi ca mantuirea se moshteneshte lumeshte, ne spune:

"...Shi acesta este un fiu al Lui Avraam" shi asha s-a shi dovedit, pentru ca s-a facut Mantuire Casei Lui in ziua aceea, pentru dreapta socotintza shi pocaintza aceluia...

ca este pentru toata lumea Mantuirea, shi pentru bogatzi shi pentru saraci, fara-ndoiala cum spunea pf Patriarh Teoctist, dar pe mine m-a mirat ca noi nu shtim face socoteala corecta... caci Zaheu, nu mai putea fi numit bogat prin avere dupa ce a dat jumate saracilor iar celor nedreptatzitzi le va da impatrit, ci prin altceva il putem socoti bogat...
prin faptul ca s-a urcat in DUD, in Biserica, pentru a-L cauta shi vedea pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2009, 20:21:01
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
spui despre Zaheu ca era bogat?

poi inseamna ca nu shtii sa faci bine socoteala:

-jumatat din avera a dat-o saracilor,
-orice mita sau orice plata necinstita a zis ca o va da impatrit deci de patru ori pe atat, inmultzit cu patru...
da, Zaheu era bogat si comentariul respectiv a fost facut chiar de parintele nostru la predica (perfect de acord).

cat despre "socotelile" tale, alea sunt post festum, noi ne referim la bogatia lui in momentul cand s-a intalnit cu Hristos, care a facut mantuire casei lui Zaheu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30