Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2007, 01:37:21
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Calator,eu sunt o pacatoasa,si vezi tu,raspund din pacate la provocari,unele dintre ele,nu la toate,retine acest aspect.Slujba Sfantului Maslu este=cu Exorcisme,exorcizari,dezlegari,rugaciuni de dezlegare,dar nu numai,si vindecari de alte boli,nu numai vindecari de boala Demonizarii(vezi a indracirii,posesiunii,posedarii,legaturilor duhurilor rele).Citez din Sfanta Scriptura intrucat este argumentul cel mai bun,si,poate asa te vei convinge(daca crezi Biblia,asta tu stii mai bine,)nu uita un aspect:din moment ce caut sa te lamuresc,inseamna ca tin sincer la tine si imi pasa de tine,sincera sa fiu,altfel nu m-as mai deranja la o asa ora tarzie din noapte,sa te clarific pe tine referitor la Exorcisme,Exorcizari si vizavi de Sfantul si Marele Maslu care are o asa mare legatura cu ac.caz Tanacu,in loc sa ma rog pt.mine pacatoasa,pentru tine care nu esti asa de pacatoasa ca mine si,pt.altii,la ora asta.Sa ma ierti si sa te rogi si pt.mine.Citez din Sfanta Scriptura urmatoarele(daca pe mine nu ma crezi,crezi Sfanta Scriptura,"caci Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci intoarcerea lui"):"Sf.Evanghelie dupa Matei.Cap. paragraful16-cu 17 saisprezece cu saptesprezece,zice asa:"Si facandu-se seara,au adus la El multi demonizati si a scos duhurile cu cuvantul si pe toti cei bolnavi i-a vindecat.17.Ca sa se implineasca ceea ce s-a spus prin Isaia proorocul,care zice:"Acesta neputintele noastre a luat si bolile noastre le-a purtat"."Ti-am citat din Biblie ca sa stii ca demonizarea,posedarea,indracirea,lunatismul sunt boli,si,prin urmare,nu reprezinta SANATATEA,cerceteaza asadar Sfintele Scripturi ca sa nu te ratacesti"Cercetati Sfintele Scripturi ca sa nu va rataciti"(stii tu ce frumos zice Mantuitorul)si vezi ca sta scris,destul de clar si la mintea cocosului si a gainii,ca este o boala aceasta posesiune,stapanire de duhuri necurate,altfel insemna ca cei posedati sunt sanatosi???ce au in comun demonii cu Dumnezeu?NIMIC,ABSOLUT NIMIC.La Sfantul si Marele Maslu sunt vindecate TOATE BOLILE,FARA NICIO EXCEPTIE SAU VREO DEOSEBIRE,FIE CA ESTE EA SUFLETEASCA SAU TRUPEASCA,si MAI SUNT IERTATE PACATELE UITATE,ASCUNSE FARA VREO REA CREDINTA,INTENTIE, GRESELI IGNORATE,NESTIUTE,etc.Ce m-a facut sa iti raspund si sa iti scriu,a fost mesajul sincer al lui Negroponte,care specifica faptul ca trebuie sa ne intristam cand vedem ca aproapele nostru este nelamurit,pt.el am facut de fapt ac.gest dar,mai ales,pt.Dumnezeu si pt.tine.Iarta-ma daca iti mai spun un amanunt insignifiant, care nu are legatura absolut deloc cu ac.caz,insa nu exista grad de comparatie pt.extraordinar,adica,nu este corect sa zici"e foarte extraordinar",asa ca iti voi accepta si eu corectarile tale la greselile mele,sincera sa fiu,nu ma supar,chiar apreciez sinceritatea,sa fii sigura de aceasta.Citeste din Biblie si vezi de cate ori este precizat faptul ca demonizarea este o boala,iar nu o stare sau situatie de bine si de sanatate.Daca ai de gand sa ma jignesti in continuare,nu ai decat sa o faci,cred ca am capatat,din pacate,imunitate la aceasta,cu toate ca,stiu ca nu este bine dar,vezi tu,tin sa te lamuresc ca aceasta boala este contemporana zilelor si timpurilor noastre,avand in vedere ca,stiu ce vorbesc si scriu,dupa ce am vazut manifestarile si consecintele ei,fara sa vreau unele ca acestea,dar asa a ingaduit si a vrut Dumnezeu,asta e.Cat despre faptul ca s-a renuntat la tratamentul medicamentos,vezi in alte postari ce scumpe erau medicamentele,nu am scris eu,au scris altii,mai inainte de mine.Isi permiteau:sora Irina Cornici,Parintele si Maicutele suma aceea imensa?Da-mi voie sa ma indoiesc de unele ca acestea.Poate si sincer cred ca era mai bine sa ii fi dat doctorul sau doctora ei un tratament gratuit?Te-ai gandit la unele ca acestea?Nu crezi ca mai sunt si altii la mijloc care sunt implicati dar prefera sa taca malc?DUMNEZEU DRAGUTUL DE EL STIE ADEVARUL SI,ESTE NUMAI EL CEL CARE ESTE IN MASURA SA JUDECE OAMENII SI CUVINTELE,DAR SI ACTIUNILE SAU NEACTIUNILE LOR PROMPTE. Doamne ajuta!
Vechi 09.05.2007, 08:51:58
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

NU MI-ATI ARATAT IN RANDUIALA UNDE SCRIE DE CALCAT BOLNAVUL, DE LEGAT PE CRUCE, DE PUS CALUS, DE INFOMETAT ETC. PANA NU IMI ARATATI NU MAI AM CE DISCUTA... PT. CA BATETI CAMPII, DACA VOI SOCOTITI CA LA TANACU S-A FACUT SLUJBA SF. MASLU ASA CUM TREBUIE....
Vechi 09.05.2007, 08:59:17
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Am mai scris (chiar un pic mai sus) cred in existenta demonizarii Eu o inteleg ca pe o stare dar este ok si definita ca boala.

Hai sa luam punctual luand ca adevarate urmatoarele chestiuni cu care tu esti deacord:

1. demonizarea este o boala ( are niste semne, manifestari care o diferentiaza de alte boli)
2. remediul acesteia este Sf maslu (exista o procedura clara a acestui remediu)
3. cel care diagnosticheaza si aplica remediul este preotul
4 indicatorul de reusita este vindecarea si nu moartea "pacatosului"

daca boala a fost corect diagnosticata, remediul s-a aplicat corect si pacientul a murit Dumnezeu cu mila, asta-i treaba- trecem la urmatorul

Acuma sa facem o mica analogie. Exista boli de piele care sunt f asemanatoare ca si manifestare. Daca te duci la un dermatolog te astepti sa identifice corect boala si sa iti dea medicamentele conform acesteia nu?

In iasi o fata a murit pe masa de operatie fiindca doctorul a facut o confuzie grava ce a dus la moartea ei, confuzie ce trebuia sa o previna. ce crezi ca s-a intampalt cu el? Crezi ca a spus cienva sa fie achitat ca nu a avut decat intentii bune??

Deci a aplica un tratament gresit ce duce si la moarte este gresit, rau etc si ai responsabilitate. Una e sa zici nu stiu despre ce este vorba si alta e sa spui ca sigur e boala x si sa o dai in bara.

In cazul tanacu parintele a pus un diagnostic gresit, anterior tratamentului ( mai precis slujbei) a tinut fata in niste conditii ce au determinat mai tarziu moartea. Personal cred ca a tinut-o legata prea mult, s-a zbatut (bolnavii se zbat foarte tare) si nu constientizeaza ca se ranesc, ca sunt legati si deci nu au scapare si deci sa se opreasca Un om sanatos nu se zbate ca un disperat ci se linisteste, mai repira etc. Daca a mai si pus ceva la gura (adica si inainte de a intra in biserica) clar ca fata incepe sa aiba probleme cu respiratia.

Ca tot te uiti la filme Ai vazut in vreun fil imagini cu o persoana nebuna cum incepe sa se agite, o baga in camasa de forta, este legata de pat (cu niste curele) nu funie, nu lant tocmai ca sa nu faca rani si imediat i se administreaza tanchilizante?? Nici un nebun nu e legat si atat E legat numai cat sa poata sa i se dea pastile. Intr-un spital (da tu nu te duci sa vezi ca ti-e rau ) bolnavii sunt ca niste legume, sunt sedati.

Fata trebuia sedata, trebuia chemata salvarea apoi cand e mai linistita ii faci cate slujbe vrei daca tii neaparat.

Iar treba cu medicamentele m-a dat gata Cum adica erau scumpe si de aia nu i le-a dat. Da r tu sa ai un copchil, sa pelci la munca la cules ciuperci si sa o lasi la o cumnata si sa te sune sa ti zica ca s-a imbolnavit, erau cam scumpe medicamentele si deci nu i-a cumparat si a murit ce ai zice?? Care sume enorme? Tratementele pt boli psihice au reducere si intr-o manastire fii sigura ca nu bate vantul (prin buzunare). Adica nu avem bani de medicamente lasa ca ii facem niste rugaciuni poate ii trece nu??

Am o vecina care e iehovista si a venit o data la mine sa faca loby si a ajuns la treaba cu transfuziile de sange Mi-a aratat niste citate din biblie (biblia asta cateodata cred ca da nsite probleme de te apuca jalea) de unde rezulta ca Dumnezeu (dragutul) este impotriva transfuziei Si am intrebat ce ar face daca fiul sau ar avea un accident si ar fi nevoie de transfuzie Mi-a raspuns ca ar da scris ca este impotriva si daca e sa moara asa a fost voia lui Dumnezeu. Mi-am facut o cruce mare si de atunci sunt profund recunascatoare pentru religia mea si parintii mei.

Vechi 09.05.2007, 09:35:25
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
Am mai scris (chiar un pic mai sus) cred in existenta demonizarii Eu o inteleg ca pe o stare dar este ok si definita ca boala.

Hai sa luam punctual luand ca adevarate urmatoarele chestiuni cu care tu esti deacord:

1. demonizarea este o boala ( are niste semne, manifestari care o diferentiaza de alte boli)
2. remediul acesteia este Sf maslu (exista o procedura clara a acestui remediu)
3. cel care diagnosticheaza si aplica remediul este preotul
4 indicatorul de reusita este vindecarea si nu moartea "pacatosului"

daca boala a fost corect diagnosticata, remediul s-a aplicat corect si pacientul a murit Dumnezeu cu mila, asta-i treaba- trecem la urmatorul

Acuma sa facem o mica analogie. Exista boli de piele care sunt f asemanatoare ca si manifestare. Daca te duci la un dermatolog te astepti sa identifice corect boala si sa iti dea medicamentele conform acesteia nu?

In iasi o fata a murit pe masa de operatie fiindca doctorul a facut o confuzie grava ce a dus la moartea ei, confuzie ce trebuia sa o previna. ce crezi ca s-a intampalt cu el? Crezi ca a spus cienva sa fie achitat ca nu a avut decat intentii bune??

Deci a aplica un tratament gresit ce duce si la moarte este gresit, rau etc si ai responsabilitate. Una e sa zici nu stiu despre ce este vorba si alta e sa spui ca sigur e boala x si sa o dai in bara.

In cazul tanacu parintele a pus un diagnostic gresit, anterior tratamentului ( mai precis slujbei) a tinut fata in niste conditii ce au determinat mai tarziu moartea. Personal cred ca a tinut-o legata prea mult, s-a zbatut (bolnavii se zbat foarte tare) si nu constientizeaza ca se ranesc, ca sunt legati si deci nu au scapare si deci sa se opreasca Un om sanatos nu se zbate ca un disperat ci se linisteste, mai repira etc. Daca a mai si pus ceva la gura (adica si inainte de a intra in biserica) clar ca fata incepe sa aiba probleme cu respiratia.

Ca tot te uiti la filme Ai vazut in vreun fil imagini cu o persoana nebuna cum incepe sa se agite, o baga in camasa de forta, este legata de pat (cu niste curele) nu funie, nu lant tocmai ca sa nu faca rani si imediat i se administreaza tanchilizante?? Nici un nebun nu e legat si atat E legat numai cat sa poata sa i se dea pastile. Intr-un spital (da tu nu te duci sa vezi ca ti-e rau ) bolnavii sunt ca niste legume, sunt sedati.

Fata trebuia sedata, trebuia chemata salvarea apoi cand e mai linistita ii faci cate slujbe vrei daca tii neaparat.

Iar treba cu medicamentele m-a dat gata Cum adica erau scumpe si de aia nu i le-a dat. Da r tu sa ai un copchil, sa pelci la munca la cules ciuperci si sa o lasi la o cumnata si sa te sune sa ti zica ca s-a imbolnavit, erau cam scumpe medicamentele si deci nu i-a cumparat si a murit ce ai zice?? Care sume enorme? Tratementele pt boli psihice au reducere si intr-o manastire fii sigura ca nu bate vantul (prin buzunare). Adica nu avem bani de medicamente lasa ca ii facem niste rugaciuni poate ii trece nu??

Am o vecina care e iehovista si a venit o data la mine sa faca loby si a ajuns la treaba cu transfuziile de sange Mi-a aratat niste citate din biblie (biblia asta cateodata cred ca da nsite probleme de te apuca jalea) de unde rezulta ca Dumnezeu (dragutul) este impotriva transfuziei Si am intrebat ce ar face daca fiul sau ar avea un accident si ar fi nevoie de transfuzie Mi-a raspuns ca ar da scris ca este impotriva si daca e sa moara asa a fost voia lui Dumnezeu. Mi-am facut o cruce mare si de atunci sunt profund recunascatoare pentru religia mea si parintii mei.
Yep...
Vechi 09.05.2007, 09:48:28
Senior Member

Implicit

Sebastiana cred ca imunitatea ta se extinde adica pe langa cea la jigniri (felicitari pentru ea) ai si o imunitate la argumente logice, rationale.

Tot o forma de imunitate este si smerenia gheboasa? orice ai face e musai sa fii mai cu motz? Ai scris ca tu esti o pacatoasa nu asa ca mine care-s mai putin pacatoasa....Stand mai mult timp in mediu crestinesc am constat ca atunci cand incepe cienva cu "eu is pacatos, cel mai, mai mult decat" poti fi sigur ca va continua cu niste balajanii Mai scrii ca "daca am de gand sa te jignesc in continuare" acest aspect l-ai mai scris de spe ori. Ai nevoie cumva sa fii jignita ca sa -ti faci norma de iertare, sa te simti autentica sau care-i treaba? Ai nevoie sa te simti buna, de partea lui Dumnezeu si tot o repeti poate poate...?

Exista asa o dorinta de a fi precum Hristos, chinuit si totusi sa ramai bun. Adica desi te jignesc constant si dau semne ca is pe langa Dumnezeu TU o fata foarte extraordianra nu numai ca tii sicner la mine si iti sacrifici din timpul tau ca sa ma lamuresti dar chiar ma pomenesti si la rugaciune... Si cand pui capul pe perna te simti impacata? Sufar si lupt pentru dreptate su adevar, necunoscute sunt caile Domnului... (cama sa?)

Cat despre scripturi mare grija cum le cercetezi ca de la cercetat s-au ratacit unii.... Eu nu am citit Biblia si nici scripturile si nici nu am de gand Iar utilizarea de citate scoase din context ca argument mi se pare cea mai nepotrivita si mai primejdioasa activitate. Si martorii lu Iehiva tot cu biblia in mana abereaza....In dicutiile mele cu diferiti preoti calugari nu am intalniti niciodata acest gen de argumentare de genul asa cum scrie la Marcu 4 cu 3 si la Ioan 5 cu 6....Doar la protestanti si alte secte si miscari am intalnit o cunoastere inspaimantatoare a citatelor din biblie si folosirea lor in cel mai prost mod posibil Am mers cu unul odata in tren avea toata biblia subliniata, cred ca imi putea dovedi prin citate orice. Lua de ici o propozitie o completa cu alta de pe alta pagina si iesea o combinatie de toata frumusetea.

Prin urmare daca se incepe o discutie cu paragrafe si altele atunci sanatate si succes!
Vechi 09.05.2007, 09:51:03
Senior Member

Implicit

Calator, 1.nu sunt de acord cu sectantii(sectarii,ca sa fiu mai clara)2.bolnavii demonizati au mai mare forta decat bolnavii psihic(cireste carti de-ale Sfintilor Parinti)3.Doctorul de care ziceai mai sus,cel de la Iasi,este la inchisoare???4.Doctora,din cazul Tanacu,a gresit diagnosticul,trecandu-i schizofrenie in loc de demonizare(posedare,indracire) CARE BOALA NU SE VINDECA,CU MEDICAMENTE CI,DECAT CU(MEDICAMENTELE LUI DUMNEZEU=LEACURILE LUI=TOT CEEA CE ESTE SFANT)5.In Biblie este precizat clar ca DEMONIZAREA(INDRACIREA,POSEDAREA,LUNATISMUL)ESTE O BOALA,IAR NU O STARE,VEZI CA SE FACE REFERIRE LA EI CA LA NISTE BOLNAVI,IAR NU CA LA NISTE STARI,TI-AM CITAT SI,DACA VREI,CAND VIN DE LA SERVICI ITI MAI CITEZ DIN BIBLIE,IN CAZ CA NU AI SFANTA SCRIPTURA ACASA LA TINE(vezi,te rog,in Sfanta Scriptura,cand se citeaza despre vindecarea bolnavilor,ca nu te mint).6.Acum trebuie sa o sterg la serviciu si iti mai scriu cand vin.Doamne ajuta!
Vechi 09.05.2007, 09:54:12
Senior Member

Implicit

Calator,la punctul 3trei era o intrebare caci nu stiu finalul"Doctorul de la Iasi este la inchisoare?"Astept raspunsul si acum plec,asta este,dar revin mai tarziu,nicio problema.
Vechi 09.05.2007, 10:17:40
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

1.Sebastiana, care doctor de la Iasi e in inchisoare?
2. Diagnosticul a fost corect dat, femeia isi revenise cu ajutorul medicamentelor (ca si alta data cand a avut astfel de probleme), dar Corogeanu i-a interzis sa mai ia aceste medicamente pentru ca a considerat ca o face el bine. Si am vazut cu totii cat bine i-a facut!
Vechi 09.05.2007, 10:20:27
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Negroponte, ai pregatite teologica? Ce nivel? Ca vad ca te-ai luat de Odin in privinta Maslului si nu ai dreptate. Este suficient sa citesti o carte de liturgica practica sau, mai simplu, postarea lui (link-ul) si vei vedea ca nu ai dreptate!

Vechi 09.05.2007, 11:03:02
Senior Member

Implicit

Medicul in cauza a fost cercetat atat de colegiul medicilor pentru malpraxis si s-a inceput si o urmarire penala. Clar ca nu a primit felicitari! Daca esti interesata de astfel de cazuri poti urmari evolutia situatiei Dr Ciomu (ala cu penisu) Doar ca in cazul medicilor Colegiu nu se grabeste sa arunce asa repede cu noroi si sa decreteze ca fapta x este abdominabila ci cauta sa inteleaga si sa gaseasca o explicatie. Si chiar presa e mult mai blanda. Nu am citit nicaieri despre odioasele conditii in care au murit cei doi beblusi de la spitalul Vaslui, asistentele de acolo, medicii nu au fost transformati in niste criminali desi tot acolo s-a ajuns la o moarte Nici cazul despre care am scris nu s-a bucurat de mare mediatizare Eu il stiu caci este implicat cineva cunoscut (de mine)- personal nu cred ca va ajunge in inchisoare

Daca parintele a actionat ca in evul mediu nici presa nu e mai prejos, tot ca in evul mediu a reactioant (nu l-a ars pe rug in piata centrala dar au scris niste aberatii cam cu acelasi efect in sens metaforic)

Astept un raspuns de la cei care cred ca Sf Sinod este eretic. Ce facem? Ramanem intr-o biserca condusa de niste eretici? Pestele de la cap se impute nu? Iar sinodul e un fel de cap al bisericii (lumeste vorbind ca duhovniceste e Isus/ Dumnezeu)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
COMUNICAT DE PRESA TANACU TANACU Stiri, actualitati, anunturi 50 15.01.2011 16:00:37
Cazul Ungheni PadreCory Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 15 22.05.2008 12:13:01
cazul tanacu crypo Din Vechiul Testament 3 06.04.2008 15:06:52
Cazul Seraphim Rose si altii veilur Intamplari adevarate 15 14.12.2007 22:38:12