![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos este Același, indiferent dacă unul primește o firimitură, altul o linguriță versus preotul care bea din Potir.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 28.11.2013 at 23:28:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu ma opresc aici. Puteam sa renunt si fara sa intervin (probabil era mult mai indicat!!) dar sunt doua lucruri care ar trebui spuse:
Citat:
Citat:
Ce faci tu cu viata ta si daca bravezi, nu ma priveste, dar viata bisericii este asa cum este. Nu crea altora o imagine falsa. Cine este saptamanal acolo, (si nu neaparat in aceeasi biserica, ci ocazional, in multe altele - dupa cum ne duc valurile vietii) stie bine cum stau lucrurile. Fara dezlegare si binecuvantare, nu se poate. Iar preotul nu se joaca cu asa ceva!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu uitam ca preotul are harul preotiei si daca e pacatos, noi nu suntem preoti. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni nu e vrednic de impartasanie asta insa trebuie inteles concret cautandu-ne de bube si boli si numai dupa cele identificam cat de cat , le marturisim , ne rugam pentru ele putem fi invredniciti de mila ce mare sa primim doctoria Sfanta.
Pana la urma rezultatul ne arata daca am facut bine .Daca avem roadele specificate in rugaciunile dupa impartasanie sau cum ne-am dus asa ne-am intors. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasati duhovnicii sa isi pastoreasca credinciosii dupa harul investit la hirotonie! Nu mai judecati dvs cine este vrednic sau nu sa primeasca Sfanta Impartasanie si in ce conditii! Numai preotii sint pusi de Dumnezeu sa se ocupe de impartasirea credinciosilor si pastorirea lor.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 29.11.2013 at 08:51:10. |
|
||||
|
||||
![]()
Adame vezi că nu Mosh-ul nostru smintește.
|
|||
|
|||
![]()
Pe un incepator, care vine pe acest forum ca sa afle mai multe despre ce inseamna crediinta si ce trebuie sa faca, Moshul il poate sminti cu usurinta (sa creada ca trebuie sa tina post in alte zile decat cele randuite de biserica, sa isi formeze falsa opinie cum ca el trebuie sa se invredniceasca pe sine sa primeasca Sf Euharistie tinand post 3 zile si sa ajunga sa creada ca o primeste pe merit, sa se raporteze la ceilalti din jur ca la "mirenii obisnuiti" in loc sa nazuiasca cu ravna spre Dumnezeu si sa se raporteze la poruncile lui Dumnezeu si exemplul sfintilor, etc).
Ori putin probabil ca un incepator sa fie interesat sau f ravnitor sa se impartaseasca saptamanal, deci e mai putin probabil sa fie smintit de Florin. Invers, pe unul care e indelung mers pe la biserica, nu il mai poate sminti nici Florin, nici Mosul, pt ca are opinaia deja formata si practica deja stabilita de a se raporta la duhovnicul sau, nu la ce spun cei de pe forumuri.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 29.11.2013 at 09:23:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toți credincioșii care intră (în biserică) și ascultă scripturile, dar nu rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta împărtășanie, aceia trebuie să se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică Fraza specifică mai întîi că trebuie să rămînem la rugăciune, adică la Sfînta Liturghie pînă la sfîrșit, și mai subliniază ceva de Sfînta Împărtășanie... ce anume? Prezența la împărtășirea preoților și a copiilor? Citat:
Preoții se împărtășesc de fiecare dată fără să țină nu știu cîte zile de post înainte dacă nu e vorba de perioadele din posturile lungi. Bine ar fi să țineți și voi post de vegetale tot timpul, v-ar prinde bine la sănătate. Dezlegarea (spovedirea) nu e în mod necesar legată de împărtășire (1:1). Pe cînd binecuvîntarea duhovnicului e obligatorie, ca să nu facem după cum citim pe net sau după capul nostru.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|