Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2016, 15:25:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Homosexualitatea(poponarismul)/lesbianismul este o boala psihica.Atat timp cat tu esti barbat dar te crezi femeie sau invers, ceva nu merge bine in capul pacientului.
Si ca orice boala psihica se poate rezolva prin medicatie si tratament specific.
Ce este asa de greu de inteles ?
pentru un homosexual, ceea ce face el este normalitate, asa ca noi heterosexualii ar trebui sa luam "tratament specific"
Vechi 31.10.2016, 15:41:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Homosexualitatea(poponarismul)/lesbianismul este o boala psihica.Atat timp cat tu esti barbat dar te crezi femeie sau invers, ceva nu merge bine in capul pacientului.
Si ca orice boala psihica se poate rezolva prin medicatie si tratament specific.
Ce este asa de greu de inteles ?
Mai greu, este si o chestie genetica, avand in vedere ca hormonii functioneaza diferit. Iar tratament pentru chestiile genetice... nu prea.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pentru un homosexual, ceea ce face el este normalitate, asa ca noi heterosexualii ar trebui sa luam "tratament specific"
Nu cred ca a fost vreodata vreun om care sa zica asta...
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 15:49:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Mai greu, este si o chestie genetica, avand in vedere ca hormonii functioneaza diferit. Iar tratament pentru chestiile genetice... nu prea.
.

Demonstratia indubitabila ca 'este o chestie genetica` ?

Last edited by AlinB; 31.10.2016 at 16:23:02.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 16:21:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele." (Ioan 2:15)
Extremism religios, dom'le.

Citat:
ps: pacatul tolerat devine pact cu diavolul
Pacatul tolerat se numeste "toleranta" si e o mare virtute in ziua de azi. Evanghelica chiar, acum se numeste "Evanghelia Lumii Noi".
Vechi 31.10.2016, 16:40:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:

Nu cred ca a fost vreodata vreun om care sa zica asta...
Du-te mă d'aci cu genetica ta...
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 17:54:23
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Demonstratia indubitabila ca 'este o chestie genetica` ?
Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Du-te mă d'aci cu genetica ta...
http://www.telegraph.co.uk/news/scie...rch-finds.html
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 18:19:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pai tu nu citesti ce dai link? Sau ai probleme cu limba engleza?

Hai sa fac un rezumat pentru tine?

"Homosexuality is only partly genetic with sexuality mostly based on environmental and social factors, scientists believe."

Treaba nu e nici pe de parte clara:

Dr Alan Sanders, associate Professor of Psychiatry at Northwestern University, who led the study said that it was it was an 'oversimplification’ to suggest there was a 'gay gene.’
“We don’t think genetics is the whole story. It’s not. We have a gene that contributes to homosexuality but you could say it is linked to heterosexuality. It is the variation.”

"Interestingly no similar genes have been discovered which influence female homosexuality."

De ce oare? Din cauza ca homosexualitatea femina e mai putin blamata, nu exista interesul de a demonstra ca este "inascuta"?

"Richard Lane, of Stonewall, said that while studies into the origins of homosexuality have yet to produce firm evidence, they do to point to a biological root."

He said: 'The thing that’s consistent across all of them is that they all point to sexual orientation being something fundamental to a person rather than the lifestyle choice some opponents of equality repeatedly suggest.’

Cu alte cuvinte, asta incearca sa demonstreze din start, nu ca ar exista dovezi certe ca asa stau lucrurile, cu alte cuvinte sunt cel putin "nitel" motivate politic, iar demonstratia...inca lipseste.

Din partea unui student cu pretentii de rationalitate, credeam ca vii cu ceva mai serios.
Sau asta e "credinta" ta?

In orice caz, chiar daca exista o predispozitie biologica (nu neaparat genetica) asta nu inseamna ca ea determina implacabil lucrul asta.

Nu toti care au predispozitie spre schizofrenie de exemplu, neaparat vor fi schizofrenici.

Dar intr-o societate in care nu se pune problema monitorizarii schizofreniei si tratarii ei, categoric mult mai multi vor face boala, de acord cu asta?

Exact la fel si cand spui ca homosexualitatea exclude liberul arbitru moral, incriminezi orice tratament, oare ce crezi ca se intampla?

Sau ce crezi ca se intampla intr-o societate in care declari ca a consuma droguri nu e o alegere ci un determinism genetic si solutia este dezincriminarea consumului si comercializarii de droguri?

Si categoric poti gasi studii care arata predispozitia genetica a unora spre consum de substante adictive (alcool, droguri, etc.)

Last edited by AlinB; 31.10.2016 at 18:32:02.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 18:19:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Corect, specialiștii britanici.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 19:31:00
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Da, partly genetic. Asta am zis si eu in mesajul meu, ca "este si o chestie genetica".
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 19:47:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Da, partly genetic. Asta am zis si eu in mesajul meu, ca "este si o chestie genetica".
Mult mai plauzibila este invatatura ortodoxa despre natura cazuta care poarta in sine ranile pacatului. Asa cum in natura din jurul nostru s-au produs dezordini care ii tulbura viata, tot astfel si in natura omului , atat biologica, cat si spirituala si-au facut aparitia tot felul de contradictii care-i macina existenta. Referindu-se la neamurile care "au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si au cinstit faptura si i-au slujit ei in locul Creatorului", Sfantul Apostol Pavel arata ca "pentru aceea i-a si lasat Dumnezeu in patimi de ocara, caci si femeile lor si-au schimbat randuiala fireasca; la fel si barbatii, s-au aprins in pofta lor unul catre altul. Si precum ei n-au reusit sa aibe pe Dumnezeu in constiinta, asa i-a lasat Dumnezeu pe ei cu mintea neincercata ca sa faca cele ce nu se cade". (Romani 1, 25.27).
Răspunde