Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2009, 22:37:12
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Zaheu dovedeste ca este un cunoscator al legii Vechiului Testament, care cerea ca nedreptatea produsa sa fie reparata intr-un mod impatrit, nu printr-o simpla inapoiere a bunului respectiv.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2009, 12:49:24
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit Apostolul zilei: Totdeauna cuvântul nostru să fie precedat de o clipă de tăcere

„Nu vă faceți voi mulți învățători, frații mei, știind că (noi, învățătorii) mai mare osândă vom lua. Pentru că toți greșim în multe chipuri; dacă nu greșește cineva în cuvânt, acela este bărbat desăvârșit, în stare să înfrâneze și tot trupul. Dar, dacă noi punem în gura cailor frâul, ca să ni-i supunem, ducem după noi și trupul lor întreg. Iată și corăbiile, deși sunt atât de mari și împinse de vânturi aprige, sunt totuși purtate de o cârmă foarte mică încotro hotărăște vrerea cârmaciului. Așa și limba: mic mădular este, dar cu mari lucruri se fălește! Iată puțin foc și cât codru aprinde! Foc este și limba, lume a fărădelegii! Limba își are locul ei între mădularele noastre, dar spurcă tot trupul și aruncă în foc drumul vieții, după ce aprinsă a fost ea de flăcările gheenei. Pentru că orice fel de fiare și de păsări, de târâtoare și de vietăți din mare se domolește și s-a domolit de firea omenească, dar limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească! Ea este un rău fără astâmpăr; ea este plină de venin aducător de moarte. Cu ea binecuvântăm pe Dumnezeu și Tatăl, și cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuți după asemănarea lui Dumnezeu. Din aceeași gură ies binecuvântarea și blestemul. Nu trebuie, frații mei, să fie acestea așa.“ (Iacov 3, 1-10
Reply With Quote
Vechi 27.01.2009, 12:50:49
maniucu's Avatar
Senior Member

Implicit Evanghelia zilei: Dumnezeu așteaptă de la noi roade bune

„Și a intrat Iisus în Ierusalim și în templu și, privind toate în jur și vremea fiind spre seară, a ieșit spre Betania cu cei doisprezece. Și a doua zi, ieșind ei din Betania, El a flămânzit. Și văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; și, ajungând la smochin, n-a găsit nimic decât frunze. Căci nu era timpul smochinelor. Și, vorbind, i-a zis: "De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce". Și ucenicii Lui ascultau. Și au venit în Ierusalim. Și, intrând în templu, a început să dea afară pe cei ce vindeau și pe cei ce cumpărau în templu, iar mesele schimbătorilor de bani și scaunele vânzătorilor de porumbei le-a răsturnat. Și nu îngăduia să mai treacă nimeni cu vreun vas prin templu. Și-i învăța și le spunea: "Nu este, oare, scris: Casa Mea casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile? Voi însă ați făcut din ea peșteră de tâlhari". Și au auzit arhiereii și cărturarii. Și căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulțimea era uimită de învățătura Lui. Iar când s-a făcut seară, au ieșit afară din cetate. Dimineața, trecând pe acolo, au văzut smochinul uscat din rădăcini. Și Petru, aducându-și aminte, I-a zis: "Învățătorule, iată smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat". Și răspunzând, Iisus le-a zis: "Aveți credință în Dumnezeu. Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice".“ (Marcu 11, 11-23)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 19:59:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit Evanghelia zilei: "Porunca iertarii"

Iisus a zis: „Adevarat zic voua ca oricine va zice acestui munte: Ridica-te si te arunca in mare, si nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice. De aceea va zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea. Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua gresealele voastre. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru Cel din ceruri nu va va ierta voua gresealele voastre.“ (Marcu 11, 23-26)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 20:11:02
maniucu's Avatar
Senior Member

Implicit Apostolul zilei: Împărăția cerurilor nu se cucerește prin pledoarii rafinate

„Oare izvorul aruncă din aceeași vână, și apa dulce și pe cea amară? Nu cumva poate smochinul, fraților, să facă măsline, sau vița de vie să facă smochine? Tot așa, izvorul sărat nu poate să dea apă dulce. Cine este, între voi, înțelept și priceput? Să arate, din buna-i purtare, faptele lui, în blândețea înțelepciunii. Iar dacă aveți râvnire amară și zavistie, în inimile voastre, nu vă lăudați, nici nu mințiți împotriva adevărului. Înțelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, trupească, demonică. Deci, unde este pizmă și zavistie, acolo este neorânduială și orice lucru rău. Iar înțelepciunea cea de sus întâi este curată, apoi pașnică, îngăduitoare, ascultătoare, plină de milă și de roade bune, neîndoielnică și nefățarnică. Și roada dreptății se seamănă întru pace de cei ce lucrează pacea.“ (Iacov 3, 11-18)
Reply With Quote
Vechi 28.01.2009, 20:13:04
maniucu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Iisus a zis: „Adevarat zic voua ca oricine va zice acestui munte: Ridica-te si te arunca in mare, si nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice. De aceea va zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea. Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua gresealele voastre. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru Cel din ceruri nu va va ierta voua gresealele voastre.“ (Marcu 11, 23-26)
"Să nu avem impresia că cele rostite de Domnul Iisus Hristos în fragmentul evanghelic de astăzi au fost spuse la voia întâmplării! Puterea credinței poate muta și munții din loc, și tot credința este cea care-ți deschide inima atunci când trebuie să ierți. De asemenea, și nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu și puterea de a ierta celor ce ne greșesc pot face din noi adevărați fii ai lui Dumnezeu. Omul credincios are o altă viziune asupra celor din jur, asupra lumii și a semenilor. El își pleacă genunchii în fața lui Dumnezeu, cu nădejdea deplină în ajutorul Său, dar își întinde și mâna celui ce i-a greșit, în semn de iertare. Mulți dintre noi se întreabă până unde să meargă iertarea pentru cei ce ne greșesc. Și apostolii L-au întrebat pe Mântuitorul acest lucru, iar răspunsul a fost următorul: iertarea nu are limite atunci când celui ce ți-a greșit îi pare rău și-ți cere iertare. Însă să nu intervină formalismul. Cel ce-și cere iertare să nu facă acest lucru doar cu vorbele, ci să aibă părere de rău din toată inima. Cel ce iartă, tot la fel trebuie să procedeze, adică iertarea să fie din tot sufletul. Să avem în vedere, în primul rând, cuvintele Domnului Hristos: de nu veți ierta voi, nici Tatăl vostru Cel ceresc nu vă va ierta greșelile voastre. Deci iertarea Tatălui ceresc este în strânsă legătură cu disponibilitatea noastră de a ierta. Din smerenie ne cerem iertare, din smerenie iertăm. Să avem puterea și curajul de a cere iertare asemenea fiului risipitor. Să iertăm așa cum numai o inimă de părinte poarte ierta. "
Reply With Quote
Vechi 29.01.2009, 20:05:31
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu.

[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR]
2Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. <A name=3.3>
3Căci voi ați murit, și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.
[COLOR=#800080][/COLOR]
4Când Se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă.
[COLOR=#800080][/COLOR]
5De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli.
[COLOR=#800080][/COLOR]
6Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
[COLOR=#800080][/COLOR]
7Din numărul lor erați și voi odinioară, când trăiați în aceste păcate.

8Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, care v-ar putea ieși din gură.
[COLOR=#800080][/COLOR]
9Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v-ați dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui,
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
10și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoiește spre cunoștință, după chipul Celui ce l-a făcut.
[COLOR=#800080][/COLOR]
11Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul și în toți.
[COLOR=#800080][/COLOR]
12Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.
[COLOR=#800080][/COLOR]
13Îngăduiți-vă unii pe alții, și, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi.
[COLOR=#800080][/COLOR]
14Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii.
[COLOR=#800080][/COLOR]
15Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.
[COLOR=#800080][/COLOR]
16Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea. Învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, cântând lui Dumnezeu cu mulțumire în inima voastră.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
17Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
18Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri, cum se cuvine în Domnul.
[COLOR=#800080][/COLOR]
19Bărbaților, iubiți-vă nevestele, și nu țineți necaz pe ele.
[COLOR=#800080][/COLOR]
20Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.
[COLOR=#800080][/COLOR]
21Părinților, nu întărâtați pe copiii voștri, ca să nu-și piardă nădejdea.
[COLOR=#800080][/COLOR]
22Robilor, ascultați în toate lucrurile pe stăpânii voștri pământești; nu numai când sunteți sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăție de inimă, ca unii care vă temeți de Domnul.
[COLOR=#800080][/COLOR]
23Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,

24ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos.
[COLOR=#800080][/COLOR]
25Căci cine umblă cu strâmbătate, își va primi plata după strâmbătatea, pe care a făcut-o; și nu se are în vedere fața omului.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2009, 21:09:45
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Cel care vrea sa fie mai mare sa slujeasca celor mici

"Și au venit în Capernaum. Și fiind în casă, i-a întrebat: <<Ce vorbeați între voi pe drum>>? Iar ei tăceau, fiindcă pe cale se întrebaseră unii pe alții cine dintre ei este mai mare. Și șezând jos, a chemat pe cei doisprezece și le-a zis: <<Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toți și slujitor al tuturor>>. Și luând un copil, l-a pus în mijlocul lor și, luându-l în brațe, le-a zis: <<Oricine va primi, în numele Meu, pe unul din acești copii pe Mine Mă primește; și oricine Mă primește, nu pe Mine Mă primește, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine>>. Și I-a zis Ioan: <<Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi>>. Iar Iisus a zis: <<Nu-l opriți, căci nu e nimeni care, făcând vreo minune în numele Meu, să poată, degrabă, să Mă vorbească de rău. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi. Iar oricine vă va da să beți un pahar de apă, în numele Meu, fiindcă sunteți ai lui Hristos, adevărat zic vouă că nu-și va pierde plata sa>>." (Marcu 9, 33-41)
Reply With Quote
Vechi 30.01.2009, 08:49:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit Pentru ei shi de la Cei Trei Ierarhi asemenea celor trei tzari Române

Ridica-voi ochii

[SIZE=1]([/SIZE][SIZE=1]am furat de pe un site
[/SIZE][SIZE=1]sper sa nu se supere auotoarea/autorii)[/SIZE]

Ridica-voi ochii mei la Ceruri
De unde va veni ajutorul meu
Ajutorul meu de la Dumnezeu
Cel ce a facut Cerul si Pamantul
Ajutorul meu de la Dumnezeu
Cel ce a facut Cerul si Pamantul.

Catre Domnul pasii mei voi duce
Si legea Lui va fi indreptarea mea
Indreptarea mea de la Dumnezeu
Indreptarea mea de la Dumnezeu

Ridica-voi ochii mei la Ceruri
De unde va veni Mantuirea mea
Mantuirea mea de la Dumnezeu
Mantuirea mea de la Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 30.01.2009, 20:56:39
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Crestinii sunt lumina lumii.

"Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor." (Matei 5, 14-19)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30