Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2007, 11:57:52
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Medicii au gresit doar fiindca prin definitie un preot/ slujitor al bisericii nu poate gresi. Tocmai aceasta credinta irationala e fff daunatoare, increderea asta oarba. Acest parinte are 29 de ani (stii cati ani de manastire are?) prin urmare ma indoesc de capacitatile sale de a face diferenta. Mediul i-a recomandat fetei o doza zilnica de zaiprexa, un neuroleptic. Daca tot esti asa de hotarata afla si cat costa (asta ca sa discutam precis si pe aratura) Nu toata lumea care blesteama si zice ca il aude pe diavol e demonizat E chair asa greu de inteles si admis acest lucru? Este chair pe forum o fata ce a avut astfel de probleme. Fiind sub inflenta mediului manastiresc este posibil ca fata sa fi crezut ca vocile ce le aude sunt de la diavol dar asta este alt ceva.

Sa zicem ca e demonizata (hai sa luam si varianta asta sa nu zici ca dau dovada de inflexibilitate) presupunem ca pana la urma Harul lucreaza indiferent de varsta (sunt multi sfinti tineri) si ca parintele clar a facut un diagnostic corect

Cat dureaza sa iasa diavolii? Daca nu ies la prima strigare o tii legata pe respectiva persoana zile de-a randul? Numai cu aghiazma?? Si o mai legi pe cruce?? initial credeam ca "legata pe cruce" e asa un fel de exagerare si ca a fost legata altfel Pentru ca tinerea unei persoane pe cruce cu mainele deci intinse poate duce la moartea sa prin sufocare. Asa mureau cei legati pe cruce (nu de sete si de foame) ci prin sufocare caci aceasta pozitie duce la comprimarea cavitatii toracelui. Ma intreb daca au pus crucea in picioare. Ca tot zici ca imi dai citate din biblie Cum au murit cei doi talhari? (ca au fost doar legati pe cruce si nu rastigniti) Si in biblia asta asa scrie ca a alungat Isus demonii?? A legat omul de cruce si l-a lasat fara apa si hrana? Ma mir ca nu au si biciut-o (nu pe ea pe demoni)

Este un caz celebru al unui psihopat care a ucis cel putin 11 prostituate Pe scaunul electric ultimele sale cuvinte au fost " asta e raspalta pentru un om bun, am vrut doar sa le salvez"

Dostoievski scrie "daca nu exista Dumezeu totul e permis" mai grav e ca in spatele LUi se pun niste fapte ....Incep sa cred ca multi crestini ar fi capabili de atrocitati in numele iubirii. Ma trec fiorii gandindu-ma la inchizitori, cei care tortuaru oameni in numele iubirii, o faceau fiind convinsi ca lupta impotriva raului, a diavolului. Erau multumiti de ce faceau si absolut nimic nu i-ar fi convins de contrariu. Si evident ca o graza de crestini erau de aceeiasi parere. In fiecare crestin probabil zace un mic tortionar Cineva pe forum numai nu a zis ca eu, odin si mirean suntem niste trimisi diavolesti, ca avem un michidutza care ne sopteste seara ce sa scriem. Suntem demni de mila si intristare. Cand citit ce scriu cred ca va stergeti o lacrima pt ratacirea mea nu?

Cine stie poate fata avea nevoie de un pic de sex si ei au legat-o. Poate nu -i soptea nici un diavol ci niste diavoli de hormoni A se vedea la ce duce lipsa de sex :D
Vechi 09.05.2007, 12:27:35
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de irina77
slujba de exorcizare= Molitvele Sfantului Vasile cel Mare.
Zaaaau? Unde scrie? Faci confuzie...
Demonstreaza.
Vechi 09.05.2007, 12:28:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
http://eresulcatolic.50webs.com/credinta.html

Mirean si odin, gasiti raspunsuri la toate nelamuririle, daca va intereseaza.
Nu vad legatura dintre postarea ta si topic Tanacu (cel mult exorcizare)
Nu vezi pt ca n-ai citit tot ce srie acolo, probabil. Dupa ce citesti tot, mai vorbim, daca vezi legatura sau nu.
Vechi 09.05.2007, 13:30:50
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
http://eresulcatolic.50webs.com/credinta.html

Mirean si odin, gasiti raspunsuri la toate nelamuririle, daca va intereseaza.
Nu vad legatura dintre postarea ta si topic Tanacu (cel mult exorcizare)
Nu vezi pt ca n-ai citit tot ce srie acolo, probabil. Dupa ce citesti tot, mai vorbim, daca vezi legatura sau nu.
Am citit....nu este nimic CANONIC legat de cazul Tanacu.
Vechi 09.05.2007, 13:33:55
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
slujba de exorcizare= Molitvele Sfantului Vasile cel Mare.
Zaaaau? Unde scrie? Faci confuzie...
Demonstreaza.
Citeste ORICARE dintre cartile ortodoxe de "Liturgica practica" si vei vedea ca gresesti. Daca este prea greu pentru tine sau nu ai acces la o asemenea lucrarea (destul de des intalnita) citeste randuiala Sf. Maslu postata mai sus (link) de Odin.
Vechi 09.05.2007, 14:15:30
Senior Member

Implicit

1.de multe ori demonizatii sunt legati pentru ca isi fac rau singuri sau celor din jur;
2.postul nu li se impune fortat, ei refuza mancarea (iar in cazul cornici nu i s-a impus post negru)
chiar daca acestea nu apar "canonic", sunt ratiuni de bun simt, din pricina carora nu moare nimeni. Inca ceva, Mirean: jignirile sunt apanajul celor care vor sa manipuleze prin intimidare sau pur si simplu au prea putine argumente.
Vechi 09.05.2007, 14:18:02
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1.de multe ori demonizatii sunt legati pentru ca isi fac rau singuri sau celor din jur;
2.postul nu li se impune fortat, ei refuza mancarea (iar in cazul cornici nu i s-a impus post negru)
chiar daca acestea nu apar "canonic", sunt ratiuni de bun simt, din pricina carora nu moare nimeni. Inca ceva, Mirean: jignirile sunt apanajul celor care vor sa manipuleze prin intimidare sau pur si simplu au prea putine argumente.
Irina, citeste postarile anterioare. Este evident ca nu le-ai citit din moment ce faci asemenea afirmatii. La problemele mentionate de tine am dat raspuns in postarile anterioare si nimeni nu a avut nimic de comentat/adaugat.

Te-ai lamurit cu Maslul?
Vechi 09.05.2007, 14:47:26
Senior Member

Implicit

Hai sa clarificam matematic...
1.in cadrul Tainei Sfantului Maslu, ca si in cadrul Molitvelor Sfantului Vasile exista rugaciuni care au demonstrat reala putere asupra duhurilor necurate, si aceste slujbe sunt si au fost folosite de marii duhovnici chiar cu acest scop- de exorcizare-. Da?
2.Cazul Tanacu. Si alte cazuri speciale- impun anumite conditii care nu sunt mentionate explicit in randuiala tiparita a slujbei. Conditii de bun simt dictate de situatia particulara foarte dificila si care nu presupun nici intentii criminale, nici necunoasterea randuielilor canonice. Da?
3.De ce parintele Corogeanu nu a fost aparat de Biserica noastra? Pentru ca nu a existat baza canonica, ziceti voi. Dar atatea exemple de exorcizari reusite, in conditii mult mai aspre?
Vechi 09.05.2007, 14:54:13
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

da, irina asa este sunt legati...dar nu legati de cruce Iar acest mic amanunt poate face diferenta (intre viata si moarte)Eu inca nu stiu de nici o ratiune de bun simt sa tii pe cineva legat trei zile. Bun simt e sa chemi salvarea daca constati ca rugaciunile nu au functionat, bun simt este sa nu intrerupi un tratament recomandat de medic fiindca crezi ca e mai istet sa incerci o alungare de demoni

Si tu suferi de mania jignirilor??
Vechi 09.05.2007, 14:55:45
Colors Colors is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2007
Implicit

Discutiile acestea, desi par folositoare, cred ca mai mult ne dauneaza. E bine sa putem trage o concluzie din ce a fost in cazul Tanacu dar cu multa atentie sa nu cadem in pacatul judecarii aproapelui.
Eu as incerca sa scot cateva idei generale si ma voi opri, pentru ca mi se pare o mare cursa sa tot se discute despre altii si sa nu luam aminte si la propriile greseli.
Intai, Sfantul Maslu este o slujba de vindecare atat trupeasca cat si sufleteasca si ma refer aici si la bolnavii posedati de diavol. Harul lui Dumnezeu insa lucreaza prin parintii induhovniciti nu numai in timpul acestei slujbe ci in toata vremea si tot locul, atunci cand se cere ajutorul lui Iisus Hristos. Deci nu este exclus a se vindeca cineva si inafara slujbei, dar si intr-un caz si in celalalt se cere smerenie din partea celui care vrea sa ajute si credinta din partea bolnavului.

Nu exclud deasemenea ca harul vindecarilor sa vina si asupra altor persoane cu multa credinta si smerenie si dragoste de aproapele. Nu includ aici "vindecari miraculoase" facute de tot felul de invartiti. Insa cum vremurile din urma ne-au racit si credinta si dragostea fata de aproapele si fata de Hristos astfel, minunile se intampla mai rar.

Am sa dau exemplu insa din indemnul Sfantului Apostol Iacob: "Este cineva bolnav între voi? Să cheme preotii Bisericii si să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului."

Tot asa, Iisus Hristos a intrebat pe tatal tanarului demonizat: "De poti crede, toate sunt cu putintă celui ce crede". Iar tatal raspunzand: "Cred, Doamne! Ajută necredinței mele."

Deci numai prin credinta se savarseste si minunea.

Si iarasi cand sutasul s-a rugat pentru vindecarea slugii sale: "Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvântul si se va vindeca sluga mea."

Si iarasi cand "au venit unii de la mai-marele sinagogii, zicând: Fiica ta a murit. De ce mai superi pe Învătătorul? Dar Iisus, auzind cuvântul ce s-a grăit, a zis mai-marelui sinagogii: Nu te teme. Crede numai."
Si iarasi: "Si I-a zis Ioan: Învătătorule, am văzut pe cineva scotând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, si l-am oprit, pentru că nu merge după noi. Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, căci nu e nimeni care, făcând vreo minune în numele Meu, să poată, degrabă, să Mă vorbească de rău. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi. Iar oricine vă va da să beti un pahar de apă, în numele Meu, fiindcă sunteti ai lui Hristos, adevărat zic vouă că nu-și va pierde plata sa."

Sebastiana crede ca orice boala se poate vindeca prin credinta adevarata si smerenia celui ce aduce vindecarea. Eu cred la fel. Iisus Hristos a spus: "adevărat grăiesc vouă: Dacă veti avea credintă în voi cât un grăunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi vouă cu neputintă." Si iarasi, a mai spus: "Si orice veti cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul." Si tot la fel: "iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi". Si inca una: "Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face si el lucrările pe care le fac Eu si mai mari decât acestea va face".

Si asa a si fost caci ucenicii Domnului au inviat morti, au vindecat bolnavi, au izgonit diavoli din oameni, si aceasta s-a facut pana astazi de toti cei cu credinta tare in Iisus Hristos.

Dar acum ajung la punctul doi: ca sa ajungi la asa lucrare, cum este cea de vindecare trupeasca si alungare a demonilor, nu este de-ajuns credinta, caci "si dracii cred si se cutremura", este necesara multa smerenie, castigata cu osteneala, iar tineretea este o vreme a incercarilor personale, iar nu spre vindecarea altora. "Doctore vindecă-te pe tine insuți", caci cine cauta despatimirea altora, trebuie el mai intai sa fie fara de patimi.

Acum ce a fost la Tanacu? Dupa mine parintele a avut ravna dar nu destula pricepe, sau intelepciune. Fiind tanar se cuvenea sa ia aminte, sa nu purceada la o asa lucrare de unul singur. I-a lipsit smerenia si iata ca acum se caieste. Si-a cerut iertare public si a cerut iertare si de la Patriarh. Insa pentru greseala sa, omeneste va plati probabil cu acesti ani de temnita.

Astfel de greseli au fost de-a lungul vremii, toti suntem supusi greselii, de aceea smerenia este singura cale de urmat iar nu facerea de minuni. Caci celor smeriti Dumnezeu le rasplateste cu prisosinta cu Harul sau, spre folosul tuturor.

Dar de vremea ce vremea Antihristului a si venit, presa cea secularizata si in slujba masoneriei a preluat cazul ca sa loveasca in ortodoxie. Si nu intamplator se doreste a se condamna lucrarea Sfantului Maslu ca fiind "o practica", un ritual, cuvinte care sunt adresate mai ales populatiei lipsite de vietuirea crestineasca, acei crestini de forma, ce sunt asmutiti acum impotriva Bisericii.

Desigur ca daca nu dai pe la biserica decat asa ... din obicei, din Paste in Craciun nu ai de unde sa cunosti ce lupta in ascuns, plina de viclenie se duce de catre slugile satanei impotriva Bisericii lui Hristos. Lumea desi formal crede intr-un Dumnezeu adica: "am si eu credinta mea, dar nici chiar asa", nu la fel se pronunta cand e vorba de diavol. Adica Dumnezeu o fi existand acolo, dar povestea cu satana e un fel de poveste de adormit copiii.

Apostazia si credintele idolatre, desfraul si viteza cu care societatea pierde valorile crestine, vor duce inevitabil la o noua prigoana asupra crestinilor, inca de pe acum etichetati ca "primitivi", un "obstacol in calea progresului si civilizatiei umane, a drepturilor omului, ale femeii si tuturor minoritatilor sexuale".

Lupta se da si pe acest forum si cred ca fiecare crestin a simtit aceasta, cum nerusinati si fara teama de Dumnezeu, deschid topicuri insultatoare nu numai la adresa crestinilor si a Bisericii Ortodoxe, dar si fata de Hristos.
Satana are multe slugi astazi, mai multe ca oricand si a fost dezlegat sa lucreze nestingherit, caci traim deja, nu Apocalipsa, ci sfarsitul acesteia. Nu vom putea schimba lucrurile caci Insusi Dumnezeu ingaduie "sminteala", dar vai de cei prin care sminteala vine.

Este vremea limpezirii personale si fiecare sa se intareasca in credinta si de va fi nevoie, nu numai aici sa o marturiseasca dar curand va trebui sa alegem intre lumea aceasta si mantuirea noastra.

Sebastiana pastreaza-ti linistea si nu te raspandi. Iar tu calator, desi ai o judecata buna, nu aluneca spre batjocura, caci vom da socoteala de fiecare vorba desarta, si citeste si Biblia ca nu te arde, ba chiar iti va folosi.

Sa ma iertati, Liviu
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
COMUNICAT DE PRESA TANACU TANACU Stiri, actualitati, anunturi 50 15.01.2011 16:00:37
Cazul Ungheni PadreCory Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 15 22.05.2008 12:13:01
cazul tanacu crypo Din Vechiul Testament 3 06.04.2008 15:06:52
Cazul Seraphim Rose si altii veilur Intamplari adevarate 15 14.12.2007 22:38:12