Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2009, 11:22:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Aveau acel organ: era insasi existenta lor in comuniune deplina cu Dumnezeu.
Poti extinde ideea? Nu inteleg nimic
Reply With Quote
Vechi 29.06.2009, 11:31:15
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Spune-mi te rog daca tie ti se pare logic ca Adam si Eva sa fie pedepsiti pentru ca au facut ceva rau, fara sa li se fi dat mai inainte un organ cu care sa distinga raul de bine.
Li s-a spus foarte clar ca vor cunoaste raul si binele daca vor manca din pomul interzis, asa ca l-au cunoscut. Care e problema?

Insa, eu vad ca tu doresti sa ti se raspunda intr-una la intrebarile tale, doresti sa ti se dea dreptate permanent, fara ca nici macar sa te obosesti macar din politete sa te opresti asupra raspunsurilor pe care le primesti. Cum se face una ca asta?
Vechi 29.06.2009, 11:55:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Li s-a spus foarte clar ca vor cunoaste raul si binele daca vor manca din pomul interzis, asa ca l-au cunoscut. Care e problema?

Insa, eu vad ca tu doresti sa ti se raspunda intr-una la intrebarile tale, doresti sa ti se dea dreptate permanent, fara ca nici macar sa te obosesti macar din politete sa te opresti asupra raspunsurilor pe care le primesti. Cum se face una ca asta?
:)
de unde sa stie ei ca e rau sau bine sa asculte de Dzeu, daca nu stiau ce e bine si ce e rau?
Repet, se poate sa imi scape vreo intrebare, te rog sa mi-o indici si iti voi raspunde, daca pot
Reply With Quote
Vechi 29.06.2009, 12:05:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
:)
de unde sa stie ei ca e rau sau bine sa asculte de Dzeu, daca nu stiau ce e bine si ce e rau?
Repet, se poate sa imi scape vreo intrebare, te rog sa mi-o indici si iti voi raspunde, daca pot
Vezi postarea din celalalt thread.
Vechi 29.06.2009, 12:36:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Vezi postarea din celalalt thread.
repet intrebarea: de unde sa stie ei ca e rau sau bine sa asculte de Dzeu, daca nu stiau ce e bine si ce e rau?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2009, 20:58:31
brunhilda brunhilda is offline
Member

Data înregistrării: 22.05.2009
Implicit

Citat:
citeam odata despre un experiment: unor copii, de gradinita pana in 5 ani, li s-a pus in fata o prajitura si li s-a spus ca daca nu mananca prajitura pana la un moment dat, vor fi rasplatiti cu o alta prajitura! alegerea era a lor, ori asteptau pana se intorcea educatoarea (asta era momentul) si primeau o alta prajitura ori o mancau imediat pe cea din fata si nu mai primeau altceva! scopul experimentului era... comportamentul in fata tentatiei.
dilema: sa zicem ca ai in casa o prajitura otravita si copilul tau evident nu vrei sa o manance. ce faci? ai trei variante de raspuns:
1-incui prajitura intr-o camera unde nu poate ajunge sub nici o forma si nici macar nu-i spui despre ea ca exista;
2-il avertizezi doar;
3-te gandesti ca o data avertizat isi va asuma raspunderea pt neascultare;

un alt exemplu. eu am pomi fructiferi langa gard. intr-o perioada a anului trebuiesc stropiti impotriva daunatorilor. am avertizat copii de pe strada, care aveau varste mai mari de 5 ani! am pus o placa pe care era scris ca fructele sunt otravite, am avertizat parintii.... rezultatul a fost ca au mancat din fructe!

ce reprezinta sarpele?
cine erau "heruvimii cu sabii invapaiate" care pazeau drumul catre pomul vietii "o alta prajitura" si mai ales...de cine? daca adam si eva erau imbracati in blanuri, erau oare atat de periculosi incat trebuia paza armata?
care a fost scopul creatiei?
ce inseamna "adam" si mai ales cum arata primul adam?
asta ca sa nu vorbim vorbe despre creatie!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2009, 21:40:58
Senior Member

Implicit

Cu certitudine iti spun ca nu cunosc toate raspunsurile. Multe dintre ele sunt o taina. Insa asta nu impiedica sa ma straduiesc sa fiu in masura in care pot un bun crestin.
Tu ca ateu, ai raspunsurile la toate intrebarile? De ce de exemplu, nu s-a ajuns la o teorie unificatoare a campurilor? Si nu-mi spune ca se va ajunge, pentru ca si eu iti voi raspunde ca voi afla raspunsurile la intrebarile mele, atunci cand voi muri...
Vechi 29.06.2009, 22:06:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cu certitudine iti spun ca nu cunosc toate raspunsurile. Multe dintre ele sunt o taina. Insa asta nu impiedica sa ma straduiesc sa fiu in masura in care pot un bun crestin.
Tu ca ateu, ai raspunsurile la toate intrebarile? De ce de exemplu, nu s-a ajuns la o teorie unificatoare a campurilor? Si nu-mi spune ca se va ajunge, pentru ca si eu iti voi raspunde ca voi afla raspunsurile la intrebarile mele, atunci cand voi muri...
Citeodata, drumul e mai frumos decit destinatia
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 08:56:56
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Noi nu avem pretentia ca avem toate raspunsurile chiar daca suntem catalogati aroganti.
Poate ca s-ar fi ajuns la o teorie a totului daca religia nu ar fi intunericit omenirea cam 1000 de ani in evul mediu. Gandeste-te ca stiinta moderna cu greu putem spune ca are 300 de ani. Si mai gandeste-te ce avans s-a luat in stiinta in ultimul secol. Daca n-am fi fost retardati cu un mileniu din punct de vedere stiintific cine stie unde eram acum. Nu pot sa-ti spun care ar fi fost stadiul actual pentru ca asa cum acum 50 sau 100 de ani unele lucruri nu erau nici macar proiect sau chiar "imposibile", astazi sunt banale sau perimate. Chiar nu cred ca imi pot inchipui unde se va ajunge dupa o alta suta de ani de dezvoltare tehnologica si stiintifica, daramite dupa un mileniu.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 09:29:18
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Noi nu avem pretentia ca avem toate raspunsurile chiar daca suntem catalogati aroganti.
Poate ca s-ar fi ajuns la o teorie a totului daca religia nu ar fi intunericit omenirea cam 1000 de ani in evul mediu. Gandeste-te ca stiinta moderna cu greu putem spune ca are 300 de ani. Si mai gandeste-te ce avans s-a luat in stiinta in ultimul secol. Daca n-am fi fost retardati cu un mileniu din punct de vedere stiintific cine stie unde eram acum. Nu pot sa-ti spun care ar fi fost stadiul actual pentru ca asa cum acum 50 sau 100 de ani unele lucruri nu erau nici macar proiect sau chiar "imposibile", astazi sunt banale sau perimate. Chiar nu cred ca imi pot inchipui unde se va ajunge dupa o alta suta de ani de dezvoltare tehnologica si stiintifica, daramite dupa un mileniu.
Ei bine daca stiinta face descoperiri, religia face profetii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45