![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti extinde ideea? Nu inteleg nimic
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa, eu vad ca tu doresti sa ti se raspunda intr-una la intrebarile tale, doresti sa ti se dea dreptate permanent, fara ca nici macar sa te obosesti macar din politete sa te opresti asupra raspunsurilor pe care le primesti. Cum se face una ca asta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de unde sa stie ei ca e rau sau bine sa asculte de Dzeu, daca nu stiau ce e bine si ce e rau? Repet, se poate sa imi scape vreo intrebare, te rog sa mi-o indici si iti voi raspunde, daca pot |
|
|||
|
|||
![]()
Vezi postarea din celalalt thread.
|
|||
|
|||
![]()
repet intrebarea: de unde sa stie ei ca e rau sau bine sa asculte de Dzeu, daca nu stiau ce e bine si ce e rau?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dilema: sa zicem ca ai in casa o prajitura otravita si copilul tau evident nu vrei sa o manance. ce faci? ai trei variante de raspuns: 1-incui prajitura intr-o camera unde nu poate ajunge sub nici o forma si nici macar nu-i spui despre ea ca exista; 2-il avertizezi doar; 3-te gandesti ca o data avertizat isi va asuma raspunderea pt neascultare; un alt exemplu. eu am pomi fructiferi langa gard. intr-o perioada a anului trebuiesc stropiti impotriva daunatorilor. am avertizat copii de pe strada, care aveau varste mai mari de 5 ani! am pus o placa pe care era scris ca fructele sunt otravite, am avertizat parintii.... rezultatul a fost ca au mancat din fructe! ce reprezinta sarpele? cine erau "heruvimii cu sabii invapaiate" care pazeau drumul catre pomul vietii "o alta prajitura" si mai ales...de cine? daca adam si eva erau imbracati in blanuri, erau oare atat de periculosi incat trebuia paza armata? care a fost scopul creatiei? ce inseamna "adam" si mai ales cum arata primul adam? asta ca sa nu vorbim vorbe despre creatie! |
|
|||
|
|||
![]()
Cu certitudine iti spun ca nu cunosc toate raspunsurile. Multe dintre ele sunt o taina. Insa asta nu impiedica sa ma straduiesc sa fiu in masura in care pot un bun crestin.
Tu ca ateu, ai raspunsurile la toate intrebarile? De ce de exemplu, nu s-a ajuns la o teorie unificatoare a campurilor? Si nu-mi spune ca se va ajunge, pentru ca si eu iti voi raspunde ca voi afla raspunsurile la intrebarile mele, atunci cand voi muri...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca s-ar fi ajuns la o teorie a totului daca religia nu ar fi intunericit omenirea cam 1000 de ani in evul mediu. Gandeste-te ca stiinta moderna cu greu putem spune ca are 300 de ani. Si mai gandeste-te ce avans s-a luat in stiinta in ultimul secol. Daca n-am fi fost retardati cu un mileniu din punct de vedere stiintific cine stie unde eram acum. Nu pot sa-ti spun care ar fi fost stadiul actual pentru ca asa cum acum 50 sau 100 de ani unele lucruri nu erau nici macar proiect sau chiar "imposibile", astazi sunt banale sau perimate. Chiar nu cred ca imi pot inchipui unde se va ajunge dupa o alta suta de ani de dezvoltare tehnologica si stiintifica, daramite dupa un mileniu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|