![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu are putere atunci cand este citit si trait, mai tehnic un pic vorbind, atunci cand usor, usor este implementat in fiinta noastra, Scriptura este manualul nostru, Creatorul a lasat in el tot ce ne este de trebuinta in viata aceasta, dar si speranta unei vieti viitoare impreuna cu Dumnezeu. In ceea ce priveste ultima parte a mesajului tau, da-mi voie sa spun ca poti avea o viata de credinta fara toate cele pe care le enumeri, mai putin persoana Mantuitorului, restul daca lipsesc nu e nici o tragedie, fiecare percepe credinta in felul lui avand ca ideal pe Cristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Tocmai ce ti-am sugerat in postul trecut, ca in vederea unei imagini mai conforme cu realitatea...sa faci un tur al Bisericilor Ortodoxe, a Catedralelor...si sa vezi cu ochii tai realitatea, credinta, smerenia, nevointa credinciosilor...sa ii numeri daca asta iti e mai de folos...dar ar fi cu totul altceva, nu crezi? Nu e frumos iarasi, sa aruncam asa impresii alandala si rautacioase...ca romanii sunt crestini cu numele, sau cu prenumele...ca sa reiasa ce vrem noi...chiar stii tu asta, stie pastorul Pavel ce e in sufletul oamenilor, a tuturor romanilor, a celor 90% pe care ii jigneste?...si toate astea asa cat ii vede prin statiile de tramvai? Nu crezi ca mai frumos ar fi sa respecti ceea ce nu cunosti, si sa accepti faptul ca...indiferent din ce motive alege cineva sa se numeasca crestin...o face, a facut-o si asa ramane, nespunandu-si ateu sau pagan? Ceva e putred in Danemarca oricum, ai tendinta de a judeca foarte urat oamenii..fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu...si asta fiind crestin dinainte de a-l considera tu pagan!! Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta? Imi pare rau, dar chiar nu iti pot intelege menatlitatea atat de setata pe prozelitism...si preferand sa cauti in fiecare pacatul, pentru a-l putea considera gol de Dumnezeu si a-l transforma in obiectivul racolarii tale...e ceva ce mi se pare josnic si irational deja!! Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Logic ar fi ca atunci când ai fost corectată, să nu recidivezi: White n-a prezis nici o dată. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei sa fac sapaturi mai multe si mai adanci...si sa iti expun si alte amanunte, sau contradictii intre anii ei de inceput...si mai tarzii, ca sa nu ma mai poti contrazice...deloc deloc? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
La lunile de pe cer probabil ![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca spun parerea mea, probabil ea nu conteaza. Asa ca am sa dau niste citete, si va rog sa va ganditi la ele, si sa le luati in seama:
,,Cine va crede, si se v-a boteza, v-a fi mantuit" Evanghelia dupa Marcu 16:16 ,,Pocaiti-va le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat..." Faptele Apostolilor 2:38 ,,Cel ce se boteaza trebuie mai intai sa isi marturiseasca pacatele pentru a le contamina” Sf. Ioan Gura de Aur, Comentariu la Epistola catre Evrei, Omilia IX, pag 149 ,,Nu este de ajuns spre mantuire numai botezul, dacă după această baie nu vom arăta o viață vrednică de acest dar” Sf. Ioan Gura de Aur, Comentariu la Epistola catre Romani, XIV, 211 ,,Pentru creștini mai întâi este credința. De aceea la Roma , cei ce au fost botezați se și numesc credincioși, iar părintele nostru Avraam a fost socotit drept prin credință, nu prin fapte. Așadar, ați primit botezul, pentru că ați crezut" Sf. Ambrozie, Despre sfintele Taine cap.1.1 ,,A fi botezat în Hristos înseamnă a se boteza cei care cred în El. Și este cu neputințăsă credem în Hristos, dacă nu am învățat mărturisirea în Tatăl, în Fiul, și în Sfântul Duh." Sf. Ioan Demaschin, Dogmatică, IV, 9 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
.................................................. ........... ....foarte interesant este faptul că la EGW în ordine – în timp (succesiv) în primul rând sunt profețiile și apoi semnele timpului. ............................................. „deși White credea în venirea apropiată a lui Iisus, (credea că este iminentă) sunt evidențe care certifică faptul că ea credea într-un număr de ani până la venirea lui Iisus care poate fi între 1și 20 de ani”, iar pentru a susține acestă afirmație el o citează pe White: „Să nu spuneți că El va veni într-un an, doi sau cinci nici nici să nu o îndepărtați prea tare spunând că nu va avea loc în zece (10) sau douăzeci (20) de ani.” (RH 22 Martie 1892, pp. 177-78) .Oare ce a vrut White să transmită cititorilor prin aceste afirmații, oare nu atrăit ea suficient ca să vadă că nu sa-u împlinit? Apoi într-adevăr nu avem nici o dovadă că a experimentat vreo criză (în termenii în care vorbea ea despre criză) în viața ei. În acest context ar fi foarte ușor să ne alăturăm criticilor ei și să fim pur și simplu de acord cu ei, că EGW a greșit. Noi nu vom face acest lucru pentru că deja la făcut unul din criticii ei pe nume A.C. Long din Marion, statul Iowa care a publicat pe acestă temă cartea în limba engleză „Comparison of Early Writings of Mrs. White with Later Publications”. În acest context Long a acuzat-o pe White că este un profet fals deoarece ea a vorbit despre venirea lui Iisus Christos ca fiind aproape, maxim în 20 de ani, și totuși El nu a venit încă. La fel a procedat și binecunoscutul fost adventist Dudley Marvin Canright (1840-1919) câns a scris cartea „Life of Mrs. E.G.White, Seventh-day Adventist Prophet; Her False Claims Refuted” și „Seventh-day Adventism Renounced”. Dacă noi vom adopta pozițiile celor doi mai sus amintiți cu siguranță vom distruge întreaga structură a gândirii Ellenei White. Faptul că White a negat orice stabilire a vreunei date pentru revenirea lui Iisus înseamnă că ea chiar considera apropierea venirii lui Iisus ca fiind valabilă pentru acel timp. Citat:
După șase (6) ani de la acestă dată, cu ocazia unei conferințe care se desfășura la Battle Creek a afirmat că „ei vor rămânea pe pământ pentru a fi translatați (înălțați) la cer la venirea lui Iisus.” Tot în acest context a afirmat faptul că i-a fost arătat de către un înger membrii care erau prezenți în comitetul de la Battle Creek: „unii dintre ei vor fi hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi, iar unii vor fi în viață pe pământ pentru a fi înălțați la cer la venirea lui Iisus.”- din acestă afirmație nu putem niciodată să deducem că EGW ar fi stabilit data venirii lui Iisus. mediat în următorul an după 1888 din nou s-a identificat cu generația finală spunând că „noi trăim în ultimele zile.” Atât de sigură era Ellen White că adventul este aproape încât a scric că „dacă va mai fi vreo amânare/întârziere, caracterul lui Dumnezeu și tronul lui vor fi periclitate/compromise”(„The Crisis is Iminent”, MS 27, din Melbourne, Australia, 18 Februarie 1892) Citat:
![]() Weekend placut!
|
|||
|
|||
![]()
Iar ai răscolit prin gunoaie, deci te înțeleg că ți-a fost rușine să citezi sursa [imundă] de inspirație, va fi nevoie acum să-ți asumi mizeriile împreună cu agramatismele copiate întocmai din imprudență. Un weekend plăcut!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Uite sursa...de care rusine? Am uitat pur si simplu....dar oricum pot gasi si alte surse, daca asta nu a avut destula greutate...dar pe asta am gasit-o f usor, ce sa-i faci! ![]() Sursa: http://mironclaudiu.wordpress.com/20...lenei-g-white/ Dar sunt totusi curioasa, White nu a scris nimic din cele expuse acolo?
|
||||
|
||||
![]() Uite Trice..... "Initiativa Divina Totul incepe cu Dumnezeu. El face prima mutare. ![]() Sistemul de comanda a lui Dumnezeu ![]() .............................. Sarcina de a scrie: optiunile profetului 1. Profetul putea alege sa urmeze modelul reporterului de ziar, citand pur si simplu cuvintele in care personajul ceresc a dat mesajul. Obiceiul invariabil a lui Ellen White era sa reproduca direct cuvintele ingerului cu semne de citare, facandu-l pe cititor sa inteleaga intr-o maniera evidenta si imediata ca acestea cuvintele sunt ale lui Gabriel si nu ale sale.[57] "Ellen White a fost intrebata odata daca lungimea de "noua inch de la pamant" a fustei era exact asa cum sustinea ca a venit din partea Domnului, sau pur si simplu aceasta a fost ideea ei. Ea a raspuns ca Domnul a facut ca trei grupuri de femei sa treaca prin fata ei in viziune. Cele din primul grup erau imbracate in moda specifica acelor zile, cu fuste excesiv de lungi care maturau murdaria strazii. In mod evident, din punctul de vedere al sanatatii, aceste fuste erau prea lungi. Femeile din cel de-al doilea grup care a trecut pe dinaintea ei, erau imbracate cu fuste in mod evident prea scurte. Apoi doamnei White i-a fost aratat cel de-al treilea grup de femei ce purtau niste fuste suficient de scurte pentru a se tine departe de murdaria strazii, insa suficient de lungi pentru a fi modeste si sanatoase. Aceste fuste pareau in viziune a fi cam de noua inci de la pamant si Ellen White le-a descris ca atare. Ingerul nu a specificat vre-o lungime in inci si, raspunzand la intrebarea unui cititor al periodicului Review and Herald, doamna White declara: Desi sunt dependenta de Duhul Domnului in scrierea relatarilor viziunilor, asa cum le-am primit, cu toate acestea cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ceea ce am vazut imi apartin, mai putin acelea care mi-au fost adresate de catre vreun inger, pe care intotdeauna le incadrez cu semnul citarii.[58]" Sursa:http://www.adventist.ro/convingeri/d...-opereaza.html ![]() Si Trice, daca e sa copii ceva, atunci iau exact asa cum este...pentru ca nu e nimic scris de mine, si imi pare rau daca tu atunci cand dai Quote...te apuci sa mai si modifici!Eu intentionam sa dau sursa...si am uitat, deci nu te supara pe mine!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 20.02.2010 at 20:49:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|