Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2007, 17:07:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dannsan
Dar se spune in apocalipsa lui Ioan ca vor veni vremurile cele din urma!
Si vor fi putini cei care vor pasi in imparatia lui DUMNEZEU si nenumarati cei care vor incerca sa intre!
Amin!
domnule dannsan, pentru acest cuvant itzi multzumesc sincer, ca m-a mangaiat peste masura, vazand credintza sincera pe care o ai, si celelalte cuvinte mi-au descretzit fruntea... asa ca nu trebuie sa te sperie veshtmintele preotzeshti, ca ele sunt si asha cum le-ai dori dumneata, simple si mai sarace, dar la slujbe si sarbatori sunt obligatzi sa imbrace veshmintele imparateshti... care preinchipuie imparatzia Domnului.

si ca si o gluma, stiu ca Iisus a fost sarac si sarman, dar de atunci a mai strans si el cureaua si a mai pus deoparte... sau nu a zis El ca vin zile grele... cam asha ca si tine atat de frumos.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2007, 20:21:29
ancah
Guest

Implicit

Am recitit postarile de pe acest topic si ma doare inima de cate se spun aici.
In primul rand imbracamintea preotului: totul are o semnificatie, nimic nu e la intamplare, nici chiar firul auriu. Daca noi nu ne pricepem la simboluri, in orice caz ne pricepem la critica.
Si chiar daca nu ne pricepem la simboluri, care dintre noi, cand primim musafiri nu ne imbracam frumos? Cu atat mai mult preotii, care duminica de duminica nu se intalnesc doar cu enoriasii, dar mai au si musafiri de vaza: inainte de inceperea slujbei vine Maica Domnului, iar la Liturghie Domnul Nostru Iisus Hristos.

In ceea ce priveste preotii, acestia sunt cei carora ne spovedim si care ne iarta pacatele, ca si in cer sa fie iertate. Nici un alt om, oricat de iscusit ar fi, nu poate face acest lucru.

Si in general, cred ca vorbim prea mult despre preoti, ne dam cu parerea ca la coltul blocului, fara sa avem habar despre ce vorbim. Nu am vazut pe nimeni vorbindu-si de rau cardiologul, de exemplu.

Cred ca acest topic a fost facut in primul rand pentru a sublinia niste trasaturi pozitive, poate deosebite la preoti; sau in ideea de a ne recomanda unul altuia sa mergem la un preot bun, pe care l-am intalnit, cum s-a spus despre Pr. Paul de la Biserica Sf. Nectarie din Bucuresti.

V-as ruga sa schimbam tonul de critica intr-un ton de dragoste, de iubire, caci intr-o buna zi vom da socoteala de fiecare vorba spusa sau scrisa si atunci va fi prea tarziu pentru regrete.

Daca avem ceva negativ de semnalat, sa spunem preotul X a facut si a dres. Dar este inacceptabil sa mai dam in toata preotimea si apoi tot noi sa ne intrebam unde sunt preotii buni, ca nu mai sunt.

Va rog sa-mi scuzati stiul atat de direct, dar daca citesc cei de la alte culte si secte, e normal ca dupa aceea sa ne arate cu degetul si sa se intareasca in convingeea lor, ca ceea ce fac ei este bine, atragand si pe altii din randurile noastre.
Sa nu fim noi cei care dam in propria biserica si Il rastignim iar si iar pe Donul nostru Iisus pentru noi.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2007, 23:55:40
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel
Exista un om în orice parohie, un om a carui familie este lumea întreaga ; un om pe care îl chemi ca martor, ca sfatuitor sau ca sa te slujeasca în toate faptele solemne ale vietii ; un om fara de care nu se naste si nu moare nimeni ; care ia pe om de la sânul maicii sale si nu-l lasa decât în mormânt ; un om care binecuvânteaza sau sfinteste leaganul, patul conjugal si sicriul. Copiii se obisnuiesc sa-l iubeasca si sa-l respecte ; chiar necunoscutii îl numesc tata al lor. La picioarel lui, crestinii îsi fac marturisirile cele mai ascunse si varsa lacrimile cele mai tainice. El este mângâietorul tuturor neajunsurilor sufletului si trupului, care vede, rând pe rând, si pe bogat si pe sarac batând la poarta sa : bogatul ca sa depuna milostenia sa în taina, saracul pentru a o primi fara sa roseasca de rusine. Omul acesta nu tine de un rang social, ci deopotriva de toate clasele. (...) În sfârsit, un om care stie tot, care are dreptul de a spune totul si al carui cuvânt cade de sus asupra inimilor cu autoritatea unei misiuni dumnezeiesti si cu porunca unei credinte desavârsite. (Fr. R. de Chateaubriand)
Foarte frumos.
Dar un Preot e om nu mai mult chiar daca face atatea.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 00:27:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Am recitit postarile de pe acest topic si ma doare inima de cate se spun aici.
In primul rand imbracamintea preotului: totul are o semnificatie, nimic nu e la intamplare, nici chiar firul auriu. Daca noi nu ne pricepem la simboluri, in orice caz ne pricepem la critica.
Si chiar daca nu ne pricepem la simboluri, care dintre noi, cand primim musafiri nu ne imbracam frumos? Cu atat mai mult preotii, care duminica de duminica nu se intalnesc doar cu enoriasii, dar mai au si musafiri de vaza: inainte de inceperea slujbei vine Maica Domnului, iar la Liturghie Domnul Nostru Iisus Hristos.

In ceea ce priveste preotii, acestia sunt cei carora ne spovedim si care ne iarta pacatele, ca si in cer sa fie iertate. Nici un alt om, oricat de iscusit ar fi, nu poate face acest lucru.

Si in general, cred ca vorbim prea mult despre preoti, ne dam cu parerea ca la coltul blocului, fara sa avem habar despre ce vorbim. Nu am vazut pe nimeni vorbindu-si de rau cardiologul, de exemplu.

Cred ca acest topic a fost facut in primul rand pentru a sublinia niste trasaturi pozitive, poate deosebite la preoti; sau in ideea de a ne recomanda unul altuia sa mergem la un preot bun, pe care l-am intalnit, cum s-a spus despre Pr. Paul de la Biserica Sf. Nectarie din Bucuresti.

V-as ruga sa schimbam tonul de critica intr-un ton de dragoste, de iubire, caci intr-o buna zi vom da socoteala de fiecare vorba spusa sau scrisa si atunci va fi prea tarziu pentru regrete.

Daca avem ceva negativ de semnalat, sa spunem preotul X a facut si a dres. Dar este inacceptabil sa mai dam in toata preotimea si apoi tot noi sa ne intrebam unde sunt preotii buni, ca nu mai sunt.

Va rog sa-mi scuzati stiul atat de direct, dar daca citesc cei de la alte culte si secte, e normal ca dupa aceea sa ne arate cu degetul si sa se intareasca in convingeea lor, ca ceea ce fac ei este bine, atragand si pe altii din randurile noastre.
Sa nu fim noi cei care dam in propria biserica si Il rastignim iar si iar pe Donul nostru Iisus pentru noi.
Doamne ajuta!
Aici ne spunem anumite pareri care zac in mintea noastra sau pe care ni le facem in timpul vietii urmarind sa ne explicam dece anumiti oameni sant mai altfel decat noi sau dece sant tratati altfel de catre oamenii din jurul nostru.
Refritor la imbracaminte nu cred ca are importanta ca esti imbracat in aur sau in zdrente ci este important ceea ce spui lumii si serviciul care il faci acestei lumi.
Tu crezi ca Domnul Nostru HRISTOS si Maica Domnului se uita la hainele noastre eu cred ca se uita la sufletul nostru ce parere ai???????
Pacatele sant ertate de DUMNEZEU si de Domnul Nostru HRISTOS(cu putere de la DUMNEZEU) si nu de Preot iar cei care aveau puterea de a lega pe pamant si la fel era si in cer erau Apostolii nu Preotii si e o diferenta forte mare daca nu ma crezi intreba un Preot.Un doctor nu are decat putere asupra fizicului iar un Preot se spune ca are putere cam peste tot si de asta e aceasta discutie.Daca ar fi avut putere numai aici in fizic un Preot nimeni nar fi zis nimic.Acest topic a fost creat pentru ca sa ne spunem parerea proprie despre Preoti nu ce ne spun altii despre Preoti sau cum ar trebui sa-i privim din propria gandire nu din spusele altor oameni.Mai bine te lovesti ca sa stii decat sa traiesti din auzite si sati faci iluzii.Daca toate ar fi bune si la locul lor nu ar spune nimeni nimic dar nu sant.Daca arati adevarul nu rastignesti pe nimeni dar noi neam invatat sa traim in minciuna si de asta nu mai suportam criticile.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 10:29:15
ancah
Guest

Implicit

Draga Gabriel, te credeam ortodox, dar conform punctului tau de vedere exprimat mai sus, este eminamente protestant. Pe mine personal nu ma deranjeaza acest lucru si apoi ai si tu voie la o parere. Din pacate pentru tine, din punct de vedere ortodox esti departe de adevar si doar stii, ca s-a mai spus: doua adevaruri nici un adevar. In lume exista o singura biserica: a lui Hristos, celelalte fiine moschee, pagode, etc
Daca tu crezí ca e ceva la intamplare, chiar si in imbracamintea preotilor, poti crede ce vrei, dar nu fii sigur ca e si corect.
Iar daca tu crezi ca acest topic este pentru a ne spune parerea negativa despre preoti, atunci te rog sa te mai gandesti. Nu cred ca acesta e scopul. Ne-am cam lasat antrenati de discutiile negative, dar de acum cred ca esti in asentimentul meu ca e destul. Cei, care considera ca pot ingenunchia in fata oricui pentru a-si spune pacatele, si din acest motiv nu au respect pentru preoti, sa mearga la bisericile lor si sa-si spuna acolo parerea despre preoti, nu aici pe acest site ortodox. Este o lipsa de respect reciproc, caci nu lovesc doar in preotii ortodocsi ci si in credinciosii ortodocsi. Au fost suficiente glasuri care au subliniat acest lucru. Nu stiu de ce trebuie sa acceptam aici emanatiile oamenilor inclinati spre barfa: vad doar paiul din ochiul altuia...
Sa ii privim pe preoti, ca pe cei care ne ajuta la mantuirea noastra, ca pe cei care ridica rugaciuni pentu noi, ca pe cei care ne spovedesc si ne impartasesc, ca pe cei pe care Insusi Iisus Hristos i-a investit in functiile lor incepand de la apostoli.
Si cand mai aveti dorinta de a critica un preot, va rog sa fiti sinceri cu voi si sa va intrebati cui faceti prin aceasta un serviciu.
Iar cei care apartin altor culte si nu au preoti ci invatatori, sa-si aminteasca faptul ca avem acelasi Domn: pe Iisus Hristos si ca nu e cazul ca crestinii sa se razboiasca intre ei.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2007, 20:16:43
Banned

Implicit

Citat:
Draga Gabriel, te credeam ortodox, dar conform punctului tau de vedere exprimat mai sus, este eminamente protestant. Pe mine personal nu ma deranjeaza acest lucru si apoi ai si tu voie la o parere. Din pacate pentru tine, din punct de vedere ortodox esti departe de adevar si doar stii, ca s-a mai spus: doua adevaruri nici un adevar. In lume exista o singura biserica: a lui Hristos, celelalte fiine moschee, pagode, etc
Daca tu crezí ca e ceva la intamplare, chiar si in imbracamintea preotilor, poti crede ce vrei, dar nu fii sigur ca e si corect.
Iar daca tu crezi ca acest topic este pentru a ne spune parerea negativa despre preoti, atunci te rog sa te mai gandesti. Nu cred ca acesta e scopul. Ne-am cam lasat antrenati de discutiile negative, dar de acum cred ca esti in asentimentul meu ca e destul. Cei, care considera ca pot ingenunchia in fata oricui pentru a-si spune pacatele, si din acest motiv nu au respect pentru preoti, sa mearga la bisericile lor si sa-si spuna acolo parerea despre preoti, nu aici pe acest site ortodox. Este o lipsa de respect reciproc, caci nu lovesc doar in preotii ortodocsi ci si in credinciosii ortodocsi. Au fost suficiente glasuri care au subliniat acest lucru. Nu stiu de ce trebuie sa acceptam aici emanatiile oamenilor inclinati spre barfa: vad doar paiul din ochiul altuia...
Sa ii privim pe preoti, ca pe cei care ne ajuta la mantuirea noastra, ca pe cei care ridica rugaciuni pentu noi, ca pe cei care ne spovedesc si ne impartasesc, ca pe cei pe care Insusi Iisus Hristos i-a investit in functiile lor incepand de la apostoli.
Si cand mai aveti dorinta de a critica un preot, va rog sa fiti sinceri cu voi si sa va intrebati cui faceti prin aceasta un serviciu.
Iar cei care apartin altor culte si nu au preoti ci invatatori, sa-si aminteasca faptul ca avem acelasi Domn: pe Iisus Hristos si ca nu e cazul ca crestinii sa se razboiasca intre ei.
Tu spui ca toti trebuie sa gandim la fel daca santem Ortodoxi sa stii ca e o greseala asta inseamna comunism.Eu si orice Ortodox avem voie sa ne spunem parerea despre orce iar asta nu inseamna ca santem inafara Ortodoxiei asta inseamna ca incepem sa gandim cu propriile capete si suflete si nu sa fim doar niste executanti ca asa a spus nu stiu care Preot sau Sf.Parinte.Acum putem sa decidem noi nu o institutie care se subordoneaza erarhic la fel ca in armata iar ordinul e ordin din cate se stie nu trebuie gandit ci executat iar asta este in Preotie.
Oare care este Biserica Domnului Nostru HRISTOS???????
Reply With Quote
Vechi 14.03.2007, 11:53:55
ancah
Guest

Implicit

Arhanghelul: Oare care este Biserica Domnului Nostru HRISTOS ?

Imi face o deosebita placere sa-ti raspund la acesta intrebare: Biserica Domnului Hristos este Biserica Ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2007, 23:48:30
Banned

Implicit

Citat:

Imi face o deosebita placere sa-ti raspund la acesta intrebare: Biserica Domnului Hristos este Biserica Ortodoxa.
Cum poti spune asa ceva cand tu nu stii sa respiri singura macar.
Nu tu digeri mancarea si nu tu faci ca firul de par sa creasca si spui ca Biserica Domnului Nostru HRISTOS este Ortodoxia ca si cum tu ai sti deja.
Nu cumva ai vorbit personal cu DUMNEZEU despre Biserici si tia spus tie ca Biserica Adevarata este Ortodoxia???????
Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2007, 13:38:29
ancah
Guest

Implicit

Ai si tu dreptul la parerea ta, Gabriel, dar asta nu schimba cu nimic statutul Biserici Ortodoxe. Nu am vorbit eu personal cu Dumnezeu, dar au facut-o altii ajunsi la indumnezeire si ceea ce spun ei e pentru mine lege,caci ei sunt SFINTII nostri.
Sunt unii, care nu cinstest sfintii, care nu cinstesc sfanta cruce, care hotarasc dupa bunul plac ce e bun si ce nu. Asta, din pacate nu ii ridica, ci ii coboara. Alegerea lor.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2007, 14:30:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

Cum poti spune asa ceva cand tu nu stii sa respiri singura macar.
Nu tu digeri mancarea si nu tu faci ca firul de par sa creasca si spui ca Biserica Domnului Nostru HRISTOS este Ortodoxia ca si cum tu ai sti deja.
Nu cumva ai vorbit personal cu DUMNEZEU despre Biserici si tia spus tie ca Biserica Adevarata este Ortodoxia???????
Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.
asha este, asha mi se pare si mie ca a zis, dar de ce ti se pare ca Ancah n-ar sti ce a zis ?!, :p , draga Arhanghelule, :( ?
Iar Biserica Ortodoxa este adevarata si ea, cum este adevarata si pe cea pe care o recunoashte domnia ta umana. Ca Dumnezeu se pare ca la iubit pe Um, asha ca e frumos ce m-ai invatzat pe mine, si crede-ma ca-ti sunt recunoscator.:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce este un preot de mir? ghetsimani Generalitati 6 03.09.2010 19:23:58
Preot calugar - care este sensul? sophia Preotul 33 23.11.2009 12:09:40
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04