Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2010, 09:47:09
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Ai dreptate, am gresit scriind cu litere mari. Intentionam doar sa subliniez cuvantul. Nicicand as spune ca omul ar fi ceva, cand in realitate este tarana si atat. Dar ce zici de americani si englezi ca scriu intotdeauna in mod obligatoriu pronumele personal "eu" cu litera mare "I"?
Draga ZIZO in primul rand nu varz venin pe nimeni, ci spun doar ce am citit, ce am invatat, si ce concluzii am tras eu. Ca asta supara pe unii sectanti , ce pot eu sa fac?
Eu iti dau tie un sfat. Nu fii carcotasa cu religia si credinta, ca e mare pacat. Credinta nu avem voie sa o rastalmacim si nici sa carcotim pe adresa ei. E ca si cum am carcoti la adresa lui Dumnezeu. iti dai seama ce faci? Gandeste-te la sufletul tau.
Acu: cand noi incepem o fraza asa: Eu am fost astazi la Biserica. am scris eu cu litera mare? Da . Asa. Este o regula a gramaticii. Asta inseamna ca eu sunt mai presus de toate? NU. Pronumele personal eu tradus in engleza , ma rog americana este I, de ce cu litera mare? regula a gramaticii, in primul rand ca este o singura litera si poate fi distins in fraza fara confuzii. atat. sa nu crezi ca americanii sau englezii sunt mai presus de restul oamenilor.

Am mai citit postari de -ale tale pe diverse topicuri. te rog sa ma ierti daca te supar dar cand citeam intrebarile carcotase ce le puneai nu vedeam in fata ochilor decat un dracusor mic, si ghidus care incerca sa faca haz de oameni pe seama credintei lor. Cu glas mieros el spunea: Da de ce e asa? va rog mult sa imi explicati ca eu inteleg? da de ce asta? ca tot nu inteleg.
Curata-ti mintea, primeneste-ti sufletul, pune mana si citeste Biblia, apoi citeste Sfintii Parinti, citeste si despre celelalte religii, documenteaza-te, du-te la Preot si cere-i sfatul atunci cand nu intelegi ceva, si vei scapa de indoieli.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 13:59:11
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Inima lui Dumnezeu

deVasile Voiculescu

Inima a lui Dumnezeu, Doamne Iisuse Hristoase,

Cel Ce-Ti galgai sangele pana jos, in adancimi,

deschide-Te rugaciunilor noastre sfioase,

dulce miez al misterioasei Treimi!

Floare a cosmosului, Frumusete a Dragostei ne-ncetate

Spic suprem al nestinsei Lumini Dumnezeiesti,

Unic Cuvant, Eternitate in Eternitate,

dulce Fulger care pe nimeni nu orbesti,

nu ne lasa pe noi in bezmetica ceata,

in somnul lumii cu buimace visari:

trece-ne cu Tine din experienta la viata,

sus, in minunea marii Desteptari!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 23:15:37
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Implicit e venin, e venin, fara indoiala

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Draga ZIZO in primul rand nu varz venin pe nimeni, ci spun doar ce am citit, ce am invatat, si ce concluzii am tras eu. Ca asta supara pe unii sectanti , ce pot eu sa fac?
pentru un cavant scris cu litere mari ai inventat imediat ceva ca sa acuzi. esti plin de venin.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 23:34:19
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Implicit ce sfat?

Citat:
Eu iti dau tie un sfat.
ce sfat poti sa-mi dai cand esti plin de rautate? crezi ca l-as lua in considerare?
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 08:11:37
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ce sfat poti sa-mi dai cand esti plin de rautate? crezi ca l-as lua in considerare?

Asa simti tu? ca sunt plina de rautate?
Sfatul meu catre tine a fost: citeste Biblia, citeste Sfintii Parinti, documenteaza-te , intreaba preotul cand nu stii ceva.
Tu mi-ai raspuns : crezi ca l-as lua in considerare?
Sa inteleg ca nu vrei sa citesti Biblia si Sfintii Parinti? Sa inteleg ca nu vrei sa intrebi preotul cand nu stii ceva? Atunci nici nu e de mirare ca ratacesti pe cai gresite.

Eu te-am tras de maneca, acu totul depinde de tine.
Daca era totul cu rautate cum crezi tu, sfatul meu era: bravo, da-i inainte, nu citi Biblia, nu te du la preot, carcoteste mai departe, razi pe seama credintei, balacareste Sfanta Scriptura, balacareste numele lui Isus mai departe, asa cum ai facut intr-un post pe forumul asta. Asta era rautate.

Dumnezeu sa iti lumineze mintea si sufletul.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 08:19:15
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
am gresit, voiam sa pin ghilimele. Ai vrea sa raspunzi acum?
Si pentru ca esti asa ghidus in intrebari am sa reformulez raspunsul dat deja tie intr-un post anterior.
Cel care a facut filmul era om. Dar incep sa cred ca nu a facut-o din propria convingere ci indemnat de diavol pentru a sminti si induce in eroare oamenii buni , credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 13:41:47
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Cel care a facut filmul era om. Dar incep sa cred ca nu a facut-o din propria convingere ci indemnat de diavol pentru a sminti si induce in eroare oamenii buni , credinciosi.
Cel care a facut filmul a fost calauzit de dragostea lui fata de Dumnezeu.
Dar asta e ceva ce dumneavoastra, datorita ingustimii sectare, nu puteti intelege.

Dar este de inteles. Si ucenicii la un moment dat i-au zis lui Iisus: Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.

Trebuie sa fi calauzit de Duhul lui Iisus pentru a fi eliberat de duhul sectar.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 20:19:14
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Implicit hai sa vb cu dragoste, sub privirea lui Dumnezeu

Citat:
Toata Biblia este cuvantul, sau scrisoare, cum vrei tu sa zici, de la Dumnezeu. Clipul da senzatia a altceva, a secta care incearca sa aduca noi membrii prin folosirea textelor din Biblie.
doar sectantii folosesc texte din Biblie?
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 20:25:49
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Implicit as vrea sa am posibilitatea de a intalni un preot. Din pacate nu exista aceasta posib

Citat:
intreaba preotul cand nu stii ceva.
Ma aflu in Japonia, aici religia nationala este politeista adica ei sunt devotati si adora mai multi zei mai multe divinitati, egali intre ei. Principalele religii sunt Budismul si Sintoismul (ritualuri inchinate spiritelor). Stiu ca in tara asta sunt cca 9000 ortodocsi la 128.000.000 locuitori, deci va inchipiti ca nu am cunoscut niciunul, daca as merge in capitala ar fi posibil. Catolici crestini sunt un pic mai multi dar sunt concentrati intr-o zona intre insula Horado si vestul orasului Nagasaki. Acum doi ani prin noiembrie am aflat prin minune ca u fost ucisi vreo 200 catolici. Intelegeti ca soarta celor ce cred in Hristos nu e usoara. Aici este valida inca pedeapsa cu moartea!! Eu sunt sincera si caut cu toata inima pe Hristos Mantuitorul. Vreau cu tot sufletul sa ascult de Dumnezeu. Singurul lucru care imi da confort si pace este Cuvantul lui Dumnezeu, adica Biblia de pe site-ul ortodox in limba romana.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 20:35:45
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Implicit Sa arunce prima piatra cine e fara pacat

Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu este insasi Biblia. Dar oare ce a urmarit autorul filmuletului alegandu-i acest titlu?
ce a urmarit autorul, numai Dumnezeu stie si il va judeca. Noi trebuie sa cercetam si sa retinem doar ce-i bun pentru noi. Mie mi se parea bun acest film. Daca tie nu ti se parea bun, nu era bun pt tine. Dar nu trebuie sa ocarasti si sa te certi cu cei ce nu gandesc ca tine. Pana si Hristos cand era pe pamant accepta pe cei diferiti di el, sa ne aducem aminte cum statea la masa cu pacatosii, cum a salvat de la moartea acea femeie vinovata de preacurvie ce trebuia omorata cu pietre. Dintre acestia niciunul nu facea parte din Biserica Sa.
"Sa arunce prima piatra cine e fara pacat". Sa punem si noi in practica indemnul Sau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
minunat Anna Alte Religii 14 07.11.2017 18:59:48
toti sfintii florin112 Sfinti Parinti (Patrologie) 8 10.01.2013 18:47:12
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR Iustin44 Intamplari adevarate 5 13.04.2008 23:13:31