![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar aseara am vorbit cu o crestina care a venit de la man.Sihastria ,ieri la Sf.Liturghie catedrala din manastire era neincapatoare si te rog sa ma crezi ,e o biserica imensa. Poate in Ardeal bisericile sunt mai putin frecventate ,dar acolo oamenii sunt mai prosperi . Aici mai sarmanei ,dar cu gandul la Dumnezeu. Cat despre duhovnic ,eu nu m-am referit la spovedanie ,la schimbarea mea launtrica ci la a lua o binecuvantare intr-o situatie limita ,o operatie ,cumpararea unei locuinte ,ca sa dau cateva exemple. Aici avem sfatuitori duhovnicesti ,merg la o manastire la un parinte cu har si aflu remediul pentru vindecarea mea sufleteasca. Iar despre remedii naturale ,te rog sa ma crezi nimic nu e mai ieftin si sanatos decat un tratament naturist ,pe baza de plante ,nu taierea sub limba ,cum imi dai exemplu . Ti-am spus ,nu critic pe cei care pleca ,dar mare atentie sa nu fie dezamagiti. |
|
||||
|
||||
![]()
tara asta numai e a noastra asa ca cine are ocazia sa plece sa numai stea pe ganduri
|
|||
|
|||
![]()
draga care-i tratamentul naturist bun si care nu? Cine hotareste? Care-i criteriu?
200 de Km in America se fac in 2 ore mie nu mi se pare asa o problema sa participi la o Liturghie saptaminal. Daca doresti mai des te muti mai aproape. In privinta parintului duhovnicesc cu har, am trimis si eu pe cineva la un "mare" parinte din Romania pe care toti il considera sfint. Fata umblase prin Brazilia la vraci ca sa se vindece. Parintele i-a spus ca n-a fost bine sa fi venit la el! Si gata! A ramas cu yoga si toate bazaconiile in cap pt ca parintele n-a avut timp de ea si nu i-a spus ca nu-i bine..... |
|
|||
|
|||
![]()
daca am pleca cu totii din tara ce s-ar alege de acest NEAM ROMAN!!?? (raspund mai tarziu)acesti f. multi pensionari care sunt in tara oare cine sunt!? nu sunt cumva si parintii vostri printre ei care de bine de rau ne-au lasat o tara pe care noi la randul nostru va trebui sa o lasam copiilor nostri (si acum sa raspund si la acea intrebare) daca plecam cu totii din tara o sa ajungem mai rau ca tiganii europei de astazi. daca voi cei tineri (cei in putere) plecati din tara cine vreti sa o pazeasca pentru voi!? parintii si copii nostrii care sleiti de puteri si de aceasta saracie crunta pentru care aveti si voi o parte din vina. VENITI IN TARA SI PUNETI-O PE PICIOARE pentru ca mai apoi sa mergeti in strainatate in excursii si in plimbari sa fim respectati ca natiune si oameni ca de nu: DUMNEZEU CU MILA!!! asa ca ganditi de doua ori inainte sa spuneti ceva despre aceasta tara a carei istorie va va condamna pentru ca ati lasat-o de izbeliste si nu ia-ti aparat granitele cum ar fi trebuit asta este datoria ta ca cetatean al acestei tari ''ai si datorii nu doar drepturi'' ar mai fi multe de spus dar mai las si pe altii sa adauge. amintitiva acel cantec pe care il fredonam cand eram copii si ne facea sa ne simtim bine aici unde eram si increzatori in noi insine ''hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana''. p.s. aveti atat de multe de facut incat nici nu mai aveti timp sa va ganditi (limpede) cu adevarat la viata si viitorul vostru!.OTE=bmd;279508]Nu stiu daca-i un pacat sa ramii (cum nu stiu daca-i un pacat sa pleci); dar este o prostie sa mai ramii in tara! De asta sint sigur!
Viata este un dar pe care Dumnezeu ni l-a dat sa ne bucuram de el. Omul trebuie sa munceasca ca sa traiasca dar cind muncesti sa supravietuiesti asta nu se mai cheama viata! Sincer imi este mila de cei ramasi in tara (si eu am toata familia acolo) dar nu-i pot intelege pe cei care ramin din patriotism chinuindu-se pe ei si pe copiii lor. O lege elementara sadita in om (si in animale) este instinctul de conservare a propiei finte si a speciei. Patriotismul este bun, cind iti aperi neamul, cind cei dintr-o tara sint un neam. Dar oare mai simtem noi romanii un neam? Cei care ne conduc, ajunsi la putere s-au umplut de putere furind tara noastra, a tuturor, pe singele celor naivi care au crezut intr-o Revolutie, intr-o Renastere a neamului. Ajunsi acolo sus, au pierdut orice legatura cu realitate singurul interes este sa-si inmulteasca averile sa se alinieze la ordinele absurde venite de de UE. Cei care mai au servici, muncesc pentru un analfabet imbogatit peste noapte, pe un salariu mizer. Din munca asta trebuie sa-si intretina familia si armata de pensionari si someri din spate. Pensionarii traiesc bolnavi in foame si in frig, fara speranta de mai bine dupa o viata de munca! Sistemul de sanatate este o gluma proasta, care se transforma incet incet intr-un laborator national de incercare a noilor medicamente pe cobaii numiti.... romani! Romani care sint din ce in ce mai putini ca numar si din ce in ce mai putini ca fel de a fi, traim un proces de rromanizare, o degradare continua a ceea ce a fost neamul romanesc. Cum poti sa-i ceri copilului tau sa fie cinstit, cultivat, credincios, nedesfrinat.... cind asta inseamna mizerie? Ce viitor poate copilul tau avea? Casatorit cu un analfabet, plin de lanturi de aur si unsuros, supus la toate perversitatile care-i trec animalului prin minte, sau linga un om cinstit, gindindu-se de unde va platii intretinerea luna asta, ce o sa puna in fata copiilor de mincare? Urita alegere. Viata in strainatate nu-i de loc usoara. Multi dintre noi au renuntat la ani de studiu, la calificari si lucreaza ca simplii muncitori . dEsigur este greu, strain intr-o tara si desigur iti dai seama cit de sovina este majoritatea unei tari (asa cum sintem si noi in Romania) pe pielea ta. Dar chiar asa, ai un salariu care-ti permite sa traiesti demn, o asigurare medicala care-ti acopera toate nevoile, inafara de cele care tin de estetic, iti poti permite sa ajuti pe altul, iti poti permite sa ridici gindul tau spre cele nemateriale, iti poti permite sa nu stai inchistat in incercarea de a supravietuii, iti poti permite un concediu, un hobby... ESTI CONSIDERAT OM! Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa plece. Nu doresc sa stirnesc invidia nimanui si sincer mi-e mila de fiecare din Romania chiar si de cei care ma urasc ca n-am continuat "sa maninc salam cu soia" in continuare. Mie 30 de ani de Romania mi-au ajuns! Romania si romanii sint o tara si oameni cu potential, dar din pacate nu stiu cum se intimpla ca tot timpul se alege praful din potentialul asta![/quote] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Hai in tarile altora ca a nostra s-a facut urata si cica altii sunt vinovati, eu nu " De rasul curcilor ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet ce am mai zis, aici (ca și în orice alt aspect) e vorba de realități veșnice. Toate popoarele ne vom înfățișa la Judecată și vom primi ceea ce merităm. Un popor care și-a părăsit pământul strămoșesc prin emigrare va fi privat de el, va fi dat acel teritoriu altor neamuri. De aceea trebuie să rămânem. Realitatea se construiește și de către tine. E ca și cu gunoaiele de pe străzi. Chiar dacă ceilalți aruncă, nu înseamnă că trebuie s-o faci și tu fiindcă așa gândesc și ceilalți și de aceea se perpetuează răul. Iar viața, vremea de acum e o vreme de sacrificiu, de luptă și efort, nu de confort. Asta poate merge până la sacrificiul suprem, pierderea vieții. Nu suntem chemați să supraviețuim ci să murim în fiecare zi, la figurat sau chiar la propriu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Să murim în fiecare zi? Chiar la propriu? Scuză-mă, dar, de cele mai multe ori, războaiele între popoare s-au iscat din dorința unor conducători de a-și extinde dominația și controlul asupra resurselor din alte teritorii. Sau să cred că amestecul SUA în Orient este de dragul democrației? Trimiterea de trupe românești pe fronturile din Orient au vreo legătură cu apărarea ființei noastre naționale? Până unde putem extinde datoria noastră de români?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, de sacrificiu !!!!!!
Cand economia Romaniei era ok, nu v-ati legat de cei plecati afara. Acum de cand in Romania se simt din plin efectele crizei, va legati de cei plecati afara. Poate uitati un amanunt foarte important, tradatorii astia de neam si patrie, care au plecat afara, muncesc aici, si salarul lor ajunge in conturile lor din Romania. Adica, acel salar ajuta economia Romaniei. Acei bani raman acasa, fie pt o locuinta, fie pentru a deschide o firma, si a da noi locuri de munca, si doar o parte din ei raman aici in strainatate, pt cheltuieli lunare. Ceea ce faceti voi aici, sunt cateva incercari prin care trecem noi, cei plecati afara, si nu faceti altceva decat sa ne intariti in credinta, sa ne rugam mai mult. Dar cum bunul Dumnezeu, nu exista doar in Romania, exista peste tot, ne intaraste si ne da putere sa mergem mai departe. Ca mai tarziu tot acasa sa ne intoarcem. Doamne ai mila. Citat:
Last edited by mirabela; 23.08.2010 at 15:16:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei care au plecat "dincolo" au fost determinați uneori de lipsa unor soluții de supraviețuire. Mă adresez celor din țară: Cunosc un caz, profesor, care, după cei 25% retrași, are un salariu de 750 lei pe lună din care se scade și rată la bancă. (cred că 200 lei) Ce ar putea să facă? Să se amăgească cu patriotismul deșănțat și să renunțe să-și întrețină familia (doi copii)? Iar diplomele de profesor nu sunt recunoscute în vest. Nu dați cu piatra, fiindcă pentru unii chiar e greu! Citat:
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
este un pacat sa emigrezi? | bmadalin | Generalitati | 308 | 28.09.2017 20:53:03 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
|