![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cm se comporta "adevaratul" crestin ortodox?
Suna a vamesul si fariseul....Care din ei e mai adevarat? La prima vedere? Dar la a doua? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, Cristi, autenticitatea credintei noastre o stie numai Bunul Dumnezeu. Ea se poate insa reflecta catusi de putin in faptele noastre, in atitudinile noastre.
Nu e simplu sa fii crestin, uneori e cumplit de greu. De altfel, aceasta autenticitate are si ea vrajmasii ei: neputinta firii, lipsa de pemanenta comuniune cu Dumnezeu, grijile lumii acesteia, etc. Vamesul a castigat iertarea prin smerenie, este cel mai frumos exemplu. Si fariseul a plecat indreptat, insa mai indreptat a plecat vamesul acasa. Fariseul a ramas in mandria lui, vamesul s-a innoit cu adevarat. Cred ca autenticitatea se afla acolo unde lucrurile se petrec mai ales in inima smerita a omului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum asa? cred ca e cel mai frumos lucru cu putinta. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru incercariel zilnice! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Realitatile nu se neaga, ci se depasesc in luciditate!
|
|
||||
|
||||
![]()
crestinul care incearca sa fie bun crestin MERGE LA BISERICA IN FIECARE DUMINICA,NU SUFERA SE PIETISM SI DE FALSA EVLAVIE,INCEARCA SA ELIMINE GRIJILE SI GINDURILE LUMESTI CARE II VIN IN MINTE IN TIMPUL SLUJBEI SI SA FIE F. ATENT si sa incerce sa inteleaga sfinta slujba, NU VORBESTE IN BISERICA in timpul slujbei,NU SE UITA LA FELUL CUM SINT IMBRACATI UNELE SAU UNII DINTRE CREDINCIOSI si evita sa judece pe cineva.Participa si la sf. maslu cind poate,se spovedeste regulat ,adica de cite ori simte ca il mustra constiinta.OOOOOOOOOOOOOOOO daca le-am face macar pe astea!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Un crestin autentic, nu va fi niciodata un soarece de biblioteca, ce rasfoieste tomurile de literatura religioasa cu pasiunea unui filatelist! El va alege sa traiasca autenticitatea desi este destul de incomod:) va inoata impotriva curentului desi toti ii vor spune ca este nebun.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|