![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă-ți place la nebunie fasolea, nici aia nu e de post.
Na, ține-o p'asta.
|
|||
|
|||
![]() ![]() Daca iti place mult fasolea dar iti face rau, e totusi de post!
|
|||
|
|||
![]()
La fel cum sunca devine de post, daca nu-ti place si-ti face rau. Corect?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia ,daca ai timp asculta un fragment dintr-o predica a Parintelui Calistrat ;mentioneaza ceva si de post in fragmentul asta de 20 de minute.
https://www.youtube.com/watch?v=zBlXAjBYZZs Legat de ulei in post,cum am adus vorba...in colectivul de greci ortodocsi unde ma invart,tot fac mare caz de uleiul de masline( ca folosesc orice alt ulei in locul celui de masline,fiindca acesta este oprit in post). Nedumerirea mea era aceea ca la romani uleiul este considerat oprit in post indiferent de provenienta lui,nimeni nu m-a lamurit de ce exista aceasta ciudata interdictie la greci;uleiul este bun,gustos indiferent de planta din care provine. Faptul ca grecii consuma ulei de cocos,de avocado sau de samburi de strugure nu semnifica vreo nevointa din moment ce uleiul este inlocuit cu un altul. Este ca si cum ti-ai fura singur caciula si te prefaci ca o cauti. Sper ca acum se intelege de ce am adus discutia.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
crinrin - sunca nu este niciodata de post. Cred ca n-ai inteles la ce ma refeream, cum nici eu n-am inteles bine ce vroia sa spuna Dragos.
Eu ma gandesc ca e vorba de o jertfa si ca daca nu suporti de ex. fasolea, ar trebui sa n-o mananci niciodata, chiar daca iti place. Dar tu faci un efort deosebit ca sa tii postul si mananci ceea ce este permis (dar iti face rau), in loc de ceea ce-ti face bine (dar nu e permis). Yasmina - ma gandesc ca grecii (si italienii la fel si spaniolii), au uleiul de masline ca ceva deosebit a lor. Nu se compara cu uleiul facut din alte produse. A nu-l consuma in post, este o jertfa mare pentru ei. Nostim este ca la mine de ex. ar fi invers. Eu nu folosesc uleiul de masline la gatit, ci doar in salate. Pentru mine este mai greu sa renunt la uleiul pe care il pun la mancare sau care se afla in biscuiti. Ala de masline nu ma afecteaza... Hai sa incerc o comparatie - unui ii place laptele de animal. In post poate sa bea lapte, dar din soia, sau mai stiu eu ce vegetal. Dar pentru el nu este acelasi lucru. Este o jertfa sa nu bea laptele de animal. Inteleg deci ca exista multi oameni care considera postul ca pe o jertfa prin renuntarea la produse iubite. Si pentru mine postul este o jertfa.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 17.09.2016 at 22:49:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Alimentele pe care organismul nostru nu le tolereaza sunt toxice si nu le-as consuma in ideea de jertfa. Prin post nu se urmareste imbolnavirea organismului ci reducerea placerii, a imbuibarii si o reducere a vigorii trupului, o slabire a acestuia.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ups! Cel putin afimatia asta are meritul ca numeste clar lucrurile, ce atata sa ne mai ascundem dupa deget!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe scurt, trage mai tare la jug impreuna cu Dumnezeu. Iar nu in raspar. |
|
|||
|
|||
![]()
:))))))))
Tare de tot, asta. Evident, vecina nu e de post. Eugenia-biscuit, da. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Reteta coliva | DinuC | Slujba inmormantarii | 47 | 21.02.2014 07:45:51 |
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 15:12:22 |
Reteta coliva | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 4 | 30.03.2012 09:18:42 |
Reteta mantuirii | NECTARIE | Generalitati | 3 | 24.01.2011 15:56:59 |
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 22:35:45 |
|