![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Se deviaza discutia....
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact Daniel.De aceea nu am sa-i raspund.Oricum, este deschis un topic despre Daci si daca e cineva interesat, putem discuta acolo.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu ma intreb asa invata la scoala preotii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
problema este ca multi dintre studentii la teologie nu cred nici cat cred eu. pai cum sa creada cand face asa ceva?! |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Otrava din comert care te face "frumoasa" Produsele de înfrumusețare, de curățare, îngrijire, exfoliere sau hidratare: cremele, loțiunile, gelurile, șampoanele sau balsamurile, conțin, adeseori, în compoziția lor chimică, substanțe extrem de periculoase care, în timp, pot provoca boli grave. Dacă ar fi să aruncăm o privire pe eticheta unde sunt scrise, intenționat cu litere minuscule, "ingredientele", putem observa că mai toate cremele, loțiunile și gelurile produsele pentru păr, deodorantele, fardurile, fondurile de ten, rujurile, parfumurile, conțin parabeni. Aceștia pot fi recunoscuți foarte ușor după următoarele denumiri, greu de pronunțat, dar al naibii de toxice: Methylparaben, Propylparaben, Buthylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben. Parabenii sunt conservanții cei mai des folosiți în produsele cosmetice. Există în toate tipurile de produse cosmetice, de la loțiuni pentru bebeluși, până la farduri de pleoape, șampon, creme, geluri de ras, lubrifianți, pastă de dinți și chiar în creme pentru tratament. Ne lovim de ei până chiar si în cele ce se pretind "de lux". Adică omul dă o grămadă de bani pe marcă, dar conținutul e cât se poate de otrăvitor. Parabenii se absorb rapid, sunt metabolizați și apoi eliminați, însă anumite cantități rămân depozitate în organism, mai ales în apropierea sânilor, (deodorantele, cremele) și pot afecta sănătatea. În interiorul organismului, parabenii se comportă ca și propriii noștri hormoni (estrogenul), perturbând sistemul endocrin (hipotalamusul, ovarele, tiroida). Acțiunea lor este slabă, dar în timp, devine amenințătoare. Parabenii au fost identificați și în laptele de mamă. Parabenii "s-au ascuns" în tumorile mamare Și să ne mai gândim la un alt aspect: majoritatea oamenilor consumatori de cosmetice suferă de anumite afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave. Unii au diabet, acnee, insomnii, gastrită, ovare polichistice, fibroame uterine de mici dimensiuni, o vezică biliară leneșă, pietre la rinichi, o glandă tiroidă inflamată, etc. Câți dintre aceștia folosesc produse naturale 100% care să nu le dăuneze, în timp, sănătății? Până și în banalele șampoane și balsamuri de păr "urlă" parabenii. Există și păreri contradictorii, care susțin că parabenii sunt inofensivi și demontează ipoteza ca aceștia pot crește riscul de cancer mamar. Dar oamenii de știință britanici au descoperit, în anul 2004, că substanțele respective se aflau în tumorile mamare a 19 din 20 femei supuse studiului. De atunci, alăturarea cuvântului "cancer" cu "parabenii" a băgat spaima în toți cei care utilizează frecvent produse de întreținere. Unele firme de cosmetice, mai mici și mai puțin cunoscute de publicul larg, au început deja să creeze creme fără parabeni, spre lauda lor. O bulină neagră revine însă marilor concerne recunoscute care nu au adoptat această strategie și continuă să vândă produse care "înoată" în parabeni. Șervețele umede și loțiuni pentru bebeluși cu parabeni Nici copiii, care ar trebui apărați și feriți cât se poate, nu sunt scutiți de prezența substanțelor nocive. Loțiunea Johnsons baby-badtime, reomandată pentru toată familia, conține, pe lângă altele, și Metylparaben, Ethylparaben, Prophylparaben. Până și banalele șervețele umede sunt îmbibate cu această substanță controversată. Pe ambalaj scrie, cu litere de-o șchioapă: "Vitamina E", ca mamele să se bucure și să aibă încredere în valoarea produsului. Însă șervețelele umede Baby-Delfi de la Bella au și Methyl, Prophyl, Ethyl, Buthyl și Isobuthylparaben. Uneori, chiar dacă acestea se găsesc la Plafar, au inscripționat însemnul: NATURAL sau BIO pe ambalaj, conținutul e puțin diferit. "Balsamul cu Propolis", are scris pe eticheta de prezentare "produs natural" cu toate că, în compoziția lui intră: "Mineral Oil", produs sintetic, obținut din petrolul procesat chimic și folosit datorită prețului scăzut. Înfășoară pielea ca într-o folie de plastic, împiedicând-o să respire și să elimine toxinele. Balsamul respectiv mai conține și lanolină, un emolient rezultat din lâna oilor, care provoacă forme grave de acnee, iar alcoolul (care se găsește și el în compoziția balsamului atât de natural) usucă pielea, îmbătrânind-o. "Crema cu propolis și extract de gălbenele", de la Hipocrate cosmetics, "Unguentul cu camfor" pentru nevralgii sciatice, stimulent respirator și circulator sau "Laptele Doina", produs de Farmec SA, și recomandat pentru orice tip de ten, - conțin, de asemenea, parabeni. Dermatologii atenționează că alcoolul/isopropylul care este un solvent ce denaturează structura altor compuși, usucă pielea și poate provoca fisuri mici la nivelul epidermei și infecții. Și scump și dăunător! Cercetătorii au mai descoperit că parabenii afectează funcțiile reproductive masculine, iar riscul de melanom este mare, fiind și potențiali cauzatori ade alergii ale pielii atunci când sunt folosite mai multe tipuri de parabeni în produse. Studiile pe care le efectuează marile companii cosmetice, nu iau în calcul efectele parabenilor acumulate, în timp, în zeci de ani de folosire, cum se întâmplă în realitate, nici eventualele sensibilități și boli ale consumatorilor (nu toți suntem sănătoși, dar cu toții trebuie să ne spălăm și să ne dăm cu cremă pe mâini) ci se rezumă la teste efectuate în prezent, pentru a putea scoate pe piață produsul cât mai rapid. De ce sunt folosiți parabenii și nu substanțele naturale? Pentru că sunt foarte ieftini și.țin mai mult. Asta nu înseamnă că produsele respective vor fi și ele ieftine ca braga. Nu! Chiar firmele de renume utilizează parabeni în compoziția unor produse, cărora li se face frecvent reclamă și sunt destul de scumpe. Dăm și bani, dar măcar să ne alegem cu niște afecțiuni grave! Femeile însărcinate și care alăptează trebuie să se ferească de cosmeticele cu parabeni pe cât posibil. Mai bine să se spele pe cap cu un ou frecat cu lămâie și să-și ungă pielea uscată cu ulei de măsline. O alternativă la produsele cosmetice cu parabeni sunt și cele organice, care folosesc uleiuri esențiale de arbore de ceai, lavandă, rozmarin; vitaminele E (tocopherol), A, C, și unele substanțe de conservare semi-naturale. Termenul de valabilitate va fi mult mai scurt decât cel al cosmeticelor cu parabeni, dar vom ști sigur că produsul e de calitate și mai scump. Dar cine n-ar da un ban în plus pentru sănătatea lui? (Răzvan Mateescu) |
|
||||
|
||||
![]()
Am incercat un sapun care este in intregime natural: http://www.galador.eu/index.php?opti...&id=3&Itemid=5 . Il folosim cu succes si la spalat pe cap. Costa in jur de 15 lei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
problema produselor naturale, bio, etc., este pretul lor. justificat de altfel, dar multi nu isi permit astfel de produse. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? | sophia | Postul | 95 | 22.10.2012 17:08:09 |
produse bio Life-Care | arifa | Generalitati | 5 | 31.08.2010 18:43:02 |
|