![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu spun asa: macar sa cad in pacat in timp ce ma lupt impotriva lui decat sa cad in pacat de buna voie :(
|
|
|||
|
|||
![]() Asa cum Iisus Hristos a inviat(daca credeti cu adevarat),asa va spun si ca malahia este un pacat.Oricum l-ati lua, oricum l-ati invarti,el tot in iad va duce.E chiar asa de greu de acceptat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt o adolescenta si cunosc oarecum aceasta stare-nu va smintiti, VA ROG-dar in cazul meu a fost cine sa-mi explice cum sta treaba cu acest pacat... la critici suntem cu totii experti dar la a ajuta omul cazut ne cam dam inapoi... In licee se promoveaza idei antidrog...etc...dar extrem de rar se gaseste cineva care sa stea de vorba cu tinerii si sa le explice si despre acest gen de probleme.. daca adunltii nu deschid subiectul atunci cu siguranta un adolescent nu o va face.. Ajutati tinerii si explicatile cat mai multe si sa stiti ca se vor vedea rezultatele... si mai ales ganditi-va bine inainte de a-i judeca aspru pacatele... Nu doresc sa par o sustinatoare a acestui gen de "activitati",pt ca chiar NU sunt!!! IERTATI-MA!! daca par cam deplasata...de la subiect... |
|
|||
|
|||
![]()
Draga romandragut,sa stii ca in astfel de "suflete salvate" lucreaza harul lui Dumnezeu...nu mila ar trebui sa-ti inspire, ci cat mai multa admiratie... si poate chiar dorinta de urmare a exemplului lor..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de ce propuneai tu ca sa se explice problemele de suflet in licee. Sa stii ca multi din adolescentii cu probleme de suflet nu ar fi prezenti la acele intruniri. Cred ca tot cei care nu au probleme s-ar duce mai mult. Si mai e un aspect pe care l-am observat la oameni. Daca preotul le spune ceva, multi nu il iau prea in serios, il considera exagerat, de pe alta lume, ca si cand el nu s-ar lovi de aceleasi probleme ca noi toti. Dar daca oamenii afla de la cei din anturajul lor, de la colegii lor, de la cei cu care au acelasi cadru de viata sau de lucru, atunci sunt mult mai receptivi. Asa ca solutia e ca tu sa incepi sa discuti cu oamenii, cu colegii tai. Dar pentru asta fii tu lumina si oamenii vor veni spre tine. Se vor deschide, tu vei fi ca un prim "duhovnic" care sa-i indrume spre Hristos, spre Biserica, si apoi spre un adevarat duhovnic. Si marturia ta va avea o valoare foarte mare, iar faptul ca ai trecut prin acel pacat si l-ai depasit o sa-i ajuti pe ceilalti sa inteleaga ca se poate depasi aceasta stare de cadere. Iar in plus o sa le dai si o "metodologie" de a iesi din ea. Domnul sa ne indrume tuturor pasii ca sa poata lucra prin noi, in ciuda pacatoseniei si neputintei noastre! Elena |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus acele lucrurui pt ca de cand sunt eu la scoala(de 12 ani) nu am vazut niciodata ca sa vina cineva in liceu si sa ne vorbeasca despre acest lucru...dar am vazut ca au venit sa ne vorbeasca despre droguri sau mai stiu eu despre ce alt gen de probleme dar NICIODATA despre masturbare dar cu inclinatii ortodoxe(sper sa ma intelegeti!!). Sincer va spun ca nu am pomenit ca un preot sa ne vorbeasca noua tinerilor despre acest gen de probleme...de obicei cei de la inspectorate ne trimit tot felul de "invatati" intrale sexului si nu numai si acestia ne vorbesc despre aceasta atat ca fiind buna pt ca....dar si ca nu ar fi buna pt ca...aducand argumente medicale si niciodata argumente din punct de vedere ar mantuiri sufletului.. Eu cred cu tarie ca daca ar veni cineva,deschis la mine (si nu numai) si ne-ar vorbi si mai ales nu ne-ar judeca,alta ar fi situatia...dar cum asa ceva nu se intampla... fiecare va actiona dupa cum ii dicteaza constiinta...sau...un amic apropiat...sau nu va actiona deloc...asta decide fiecare... Spuneai "tu vei fi un prim duhovnic" dar daca eu voi vorbi despre acest lucru,in liceu meu(liceu de muzica), am toate sansele sa nu mai termin liceul , ba poate chiar sa fiu exmatriculata...cel mai bine ar fi ca un profesor(de religie) sa indrazneasca sa deschida acest subiect tabu-deoarece in acest liceu invata extrem de multi pocaiti...dar probabil ca cel mai eficient este remediu este rugaciunea .... eu asa cred... Maica Domnului sa aibe-n paza sufletele noastre!! |
|
|||
|
|||
![]()
fundamentalismul religios este o problema serioasa a secolului nostru. felicitari tuturor carora vor ajunge neconditionat in rai.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
ce este prostia asta cu feng shui? | ingerul_pazitor | Generalitati | 29 | 07.10.2010 12:22:57 |
|