Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 20:08:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Ce poți lua benefic de la diavol ? Ai grijă ca nu cumva să cazi ca Adam și Eva care au ascultat de șarpe ...
de la hindusi bogatia spirituala... de la budisti ascetismul.. am auzit ca ascetismul in prima faza tot de la budisti a fost furat si inspirat ...
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 20:46:32
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit colaps

citeste sa te dezmeticesti putin , doar pt cultura generala !

http://www.e-scoala.ro/referate/religie_buddism.ht
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 09:13:28
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am vorbit ieri cu duhovnicul meu care mi-a spus sa nu bag in seama intamplarea.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 09:38:38
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Cred ca nu e nimic deosebit, umbrela putea cadea si singura si sa se rostogoleasca, putea fi si un duh fie el inger sau demon, dar asta nu cred ca are vreo importanta. Noi trebuie sa ne continuam calea spre Dumnezeu sa cum este ea cu urcusuri si coborasuri.

Off-Topic:
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
de la hindusi bogatia spirituala... de la budisti ascetismul.. am auzit ca ascetismul in prima faza tot de la budisti a fost furat si inspirat ...
Omule, "am auzit" nu echivalent cu "asa este" mai pune mana pe Biblie si o sa vezi cine a postit prima data. Tu confunzi ascetismul budist cu postul ortodox asa cum multi confunda cura de slabire cu postul. Cunosti randuielile pustnicilor de la muntele Athos (si nu numai)? Mai cauta...
O tot dai cu bogatie spirituala si cultura... Ce intelegi tu prin asta? Daca numesti bogatie spirituala faptul ca au contact cu multe spirite e una, dar ca nu-l au pe Duhul Sfant spune totul...
Sa luam ce e bun... Acum vad de ce se vinde orice porcarie daca e ambalata frumos. Si diavolul a spus prima data: "nu veti muri" - si asta era adevarat, "dar veti avea cunoasterea lui Dumnezeu, veti fi dumnezei" - si asta nu mai era adevarat. Daca cei care aveau contact direct cu Dumnezeu au fost inselati, cum noi mucosii cu mintea imprastiata in zeci de mii de directii mai putem spune ca stim sa deosebim lucrurile??
Vechi 14.02.2011, 09:57:55
cristinadaciana
Guest

Implicit

Acum imi dau seama ca cineva cu cunostinte de fizica putea foarte simplu sa explice cum a ajuns umbrela mai departe decat v-ati fi asteptat. Tocmai mi-am amintit cate lucruri mi-au scapat din mana si nu le gaseam in locul in care au cazut :D
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:31:48
Banned

Implicit Danut7

Citat:
se vor mantuii..
Asa inclin sa cred si eu...Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:36:11
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
chiar frumoase... Biserica ar avea de invatat de la aceste 2 religii...
ce sa invete mai "invatator nou" ce sti mai multe decit sfintii parinti ce combat pe acei ce ii admiri tu.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:49:09
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
ce sa invete mai "invatator nou" ce sti mai multe decit sfintii parinti ce combat pe acei ce ii admiri tu.
Degeaba le zici... de parcă ar înțelege. Uneori mă crucesc când văd cât ecumenism smintit este promovat pe acest forum!

Cu cât ușurință trec ei cu vederea peste cuvintele Mântuitorului care spune clar că cei ce nu se botează nu se vor mântui.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:53:35
Adriana Cluj
Guest

Implicit Nu stiu daca........

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Ieri eu si cu sotul meu am fost sa ne spovedim la duhovnicul nostru.....mergem aproape in fiecare luna la spovedanie. Azi dimineata pe la 4:30 am auzit in casa un zgomot si m-am trezit brusc din somn. Nu m-am ridicat imediat din pat ci am mai stat vreo doua minute si am asteptat.....m-am gandit ca poate am visat....nu visasem. Pe hol, jos, pe podea, era umbrela care initial fusese sus pe polita cuierului. Ceea ce m-a speriat, insa, a fost distanta prea mare dintre cuier si locul unde era, acum, umbrela. Era la 1,30 m de cuier.....ca si cum ar fi avut aripi sa "zboare". Nu s-a trezit nimeni din familia mea ca sa presuspun ca ar fi miscat-o ei din locul in care ar fi cazut initial asa ca.....nu stiu ce sa cred!!! Doamne pazeste-ne de cursele diavolesti!
Nu stiu daca toate aceste intamplari trebuie sa fie interpretate... sa ajungi sa le dai o anume semnificatie... etc.. care sa te duca cu gandul la lucruri necurate.
Daca, pur si simplu, a cazut de la sine? peste zi cineva o fi atins-o fara voie si fara sa-si dea seama, a stat in echilibru fragil cat a stat, si apoi a cazut!
Mie imi trosnesc mobilele de numa' dar ma gandesc ca fiind iarna, in casa e foarte cald, lemnul se contracta, deci se misca, imperceptibil dar se misca, imbinarile se misca putin si ele, uneori chiar ar putea ceda... si gata .......... iata trosniturile.

Treci peste astfel de intamplari si daca iti mai ramane o farama de frica si indoiala in minte zi o rugaciune.........
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:54:28
Banned

Wink pt colaps off topic

Ti-e dor de Moldova? Poi unde esti? Sper ca nu plecat din tara...
Reply With Quote
Răspunde