Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 16:17:10
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Posibil răspuns pt. Florica_severin

Evreii nu erau politeiști? Evident că nu... Nici românii și nici alte popoare, în totalitatea lor, nu sunt monoteiste, eventual indivizii, luați separat, pot fi monoteiști. Unii au ca „zei” pântecele, alții - muzica rock, vedetele și oamenii celebri la zi, propriile defecte și slăbiciuni etc., plus alții cu diverse credințe sincretiste sau new-ageiste, fiecare reușește, într-un fel sau altul, să-și întroneze mai mult de un „zeu” în viața lui, chiar dacă nu-l personalizează. Nimeni nu este cu adevărat monoteist. Tocmai, aceasta este provocarea: a deveni al lui Iisus Hristos, a deveni al Prea Sfintei Treimi acum and ever and ever.

Cum le place evreilor să creadă că vor domina lumea? Evreii nu cred, evreii o domină și astăzi.

Nu este cu certitudine stabilit și nu cred că va putea fi stabili vreodată monoteismul sau politeismul geto-dacilor: Zalmoxis, Gebeleizis, Marte, Hestia, Bendis se presupune că ar fi făcut parte din panteonul geto-dac, așa cum se presupune că Zamolxis sau Gebeleizis (unii spun că ar fi fost unul și același) ar fi fost singurul lor zeu. E adevărat că Marte, Hestia ar fi de proveniență greco-romană, poate și Bendis, dar, sincer, chiar nu merită să-mi bat capul cu presupuneri, oricum niciodată confirmate în mod cert.

Nu știu care sunt acei mari maeștri ai Orientului și nici nu știu dacă poporul român va ajunge un centru de spiritualitate al lumii. Nu e la mine, ca să zic așa, pre-știința... Un lucru e sigur: nu se va întâmpla niciodată în afara voii divine, adică a Prea Sfintei Treimi.

Masoneria nu s-a dorit a fi niciodată creștină. Dintru bun început au accepat un Dumnezeu – Mare Arhitect care are prea puține "legături conceptuale" cu Dumnezeul creștin. Poporul român ar trebui să-i învețe pe ceilalți despre Adevăratul Dumnezeu? Dacă Dumnezeu va hotârî așa, atunci așa să fie. Dar după toate probabilitățile, se pare că noi suntem învățați de ceilalți, cel puțin, deocamdată.

Evreu' cumpără tot? De ce nu o face și românu'? Link-ul postat, evident, scos dintr-un context mai larg, nu-mi spune nimic! Chiar aș fi vrut să știu dacă afirmațiile lui Shimon Perez sunt, într-adevăr, reale sau sunt doar simple ironii la adresa celor care chiar cred (și pe bună dreptate) că evreii cumpără tot. Și în cazul din urmă, e mult mai gravă atitudinea lui.

Străbunii? Străbuni ne sunt toți predecesorii de la Adam încoace, sau, de dată mai recentă, cred că poporul român este rezultatul neamului geto-dac și a romanilor, care s-au aciuat pe aici, plus o bonificație de vreo câteva popoare migratoare.

P.S. Inițial, am crezut că postarea dvs. este o simplă ironie frumoasă, de altfel, la ceea ce spusesem eu. Însă, mi-am adus aminte de link-urile dvs. dintr-o postare anterioară care mi-au deschis în toată splendoarea lor coperțile cărților lui Pavel Coruț. Sunt vreo 15 ani de când am crezut că am scăpat de individul ăsta, dar văd că încă mi se aduce aminte de un om semidoct și superficial, cu accese de inteligență sporadică, dar abcese intelectuale mult mai dese, a cărui operă are darul să stârnească imaginația unor tineri și să le blocheze apetitul spre orice lectură, într-adevăr, serioasă. N-am crezut că voi zice vreodată, dar Leo Taxil și Erich van Daniken măcar mai au ceva "de oferit". Măcar ăia doi te provoacă să-ți găsești niscaiva argumente. Dumnezeu să-i ferească pe copii români de "lucrările" lui Pavel Coruț! Sau să aibă parte de lecturile astea, măcar, după ce v-or fi luat contact cu adevărata spiritualitate, știință și cultură a lumii.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 25.02.2011 at 16:21:21.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 17:49:32
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cosmogonia biblică înseamnă asta (trebuia să citești linkurile):

The worldview which lies behind the Genesis creation story is that of the common cosmology of the ancient Near East in which Earth was conceived as a flat disk with infinite water both above and below. The dome of the sky was thought to be a solid metal bowl (tin according to the Sumerians, iron for the Egyptians) separating the surrounding water from the habitable world. The stars were embedded in the lower surface of this dome, with gates that allowed the passage of the Sun and Moon back and forth. The flat-disk Earth was seen as a single island-continent surrounded by a circular ocean, of which the known seas—what today is called the Mediterranean Sea, the Persian Gulf, and the Red Sea—were inlets. Beneath the Earth was a fresh-water sea, the source of all fresh-water rivers and wells.

E pur-și-simplu imaginația oamenilor primitivi. Iar miturile nu au legătură cu realitatea. Oamenii creau, ca și azi, povești și generațiile următoare ajungeau să creadă în ele. Mitologia grecilor antici de pildă cuprindea tot felul de zeități care nu au existat vreodată șamd.

Cercetările documentare au dus tocmai la ce ți-am spus eu. Îți dau citate de la paginile recomandate anterior:

In the 19th and early 20th centuries, scholars regarded Leviticus as being almost entirely a product of the priestly source (more recent scholarship prefers to refer to a "priestly school" of editors rather than a single priestly source), originating amongst the Aaronid priesthood circa 550–400 BCE; however, the dating of Leviticus is still widely disputed among scholars, and significant schools of thought argue either a pre-exilic, exilic, or post-exilic dating. (exilul e robia babiloniană din secolul 6 î.Hr.).

Eu nu am zis că nu există cetatea Ierihonului ci că ea nu mai exista ca așezare locuită în secolul 13, la vremea în care evreii ar fi venit din Egipt:

The Canaanite city (Jericho City IV) was destroyed c.1573 BCE according to the carbon dating between 1617 and 1530, but rounded as c.1550 according to the stratigraphical dating.

Cele câteva mențiuni nu sunt contemporane, sunt din a doua jumătate a secolului 1 sau mai târzii și sunt bazate pe ceea ce grupurile de creștini predicau, deci nu sunt surse istorice reale. Ceea ce acești creștini predicau provenea din tradiția orală, nu din evangheliile care nu apucaseră să fie scrise sau să se răspândească. Iar tradiția orală era aceea a unui Iisus care nu a făcut minuni, la fel cum îl prezintă și Pavel care nu menționează nici o minune, cu excepția învierii care este un mit apărut în urma sustragerii trupului sau altfel. Minunile au apărut mai târziu, când au fost scrise evangheliile, fiindcă fără ele Iisus ar fi părut un om obișnuit (cum a și fost de fapt) și nu ar fi avut putere de convingere.

Tu, în loc să-i pui sub semnul întrebării convingerile, cauți să ți le întărești căutând tot felul de explicații neserioase.

Înțelepciunea presupune să nu crezi orbește orice. Afirmațiile tale dovedesc o gravă confuzie și lipsă de sens.

Credința orbească nu are cum să ne conducă la adevăr. Este la fel cu fanatismul ateu: o auto-înșelare. Prin tot ceea ce faci și spui tu dovedești că nu vrei să faci nici un rabat de la învățătura ortodoxă. La fel se manifestează și musulmanii și alți fanatici. Și apoi sugerezi cu inocență că ești obiectiv. Ești un om al extremelor, nu un căutător al adevărului.
da... am auzit... se spune ca VT este historiografie ebraica.. se spun multe..
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 08:39:15
Florica_severin Florica_severin is offline
Banned

Data înregistrării: 24.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Cum le place evreilor să creadă că vor domina lumea? Evreii nu cred, evreii o domină și astăzi.

Poporul român ar trebui să-i învețe pe ceilalți despre Adevăratul Dumnezeu? Dacă Dumnezeu va hotârî așa, atunci așa să fie. Dar după toate probabilitățile, se pare că noi suntem învățați de ceilalți, cel puțin, deocamdată.
Poporul roman are o misiune sfanta. Face farte din planul lui Dumnezeu. Indiferent de vointa jidanilor cu Premiu Nobel sau fara.
Problema este daca romanii constientizeaza asta.
Toti mai multi incep sa se trezeasca.

http://lorin-fortuna.ro/

E adevarat ce spuneti dvs. - ca acum jidanii conduc lumea.
Din acest motiv lumea se afla in starea in care se afla - jalnica.
Avem in Vechiul Testament descrierea cruzimii si rautatii acestui popor dracesc.

De ce ne miram ca doresc uciderea a miliarde de oameni de pe planeta - prin contaminare cu mancare, medicamente, prin razboaie, virusi.
Nu se vede cat de cruzi sunt cei care ne conduc?

Daca afirmatiile mele vi se par exagerate, va rog sa studiati Talmud - cartea sfanta a rabinilor evrei, care se afla in spatele marilor afaceristi si politicieni evrei din SUA si lumea intreaga.

Afirmatii TALMUD (lucram deci cu materialul clientului):

Sanhedrin, 59a: " Sa omori Goyim e ca si cum ai omori animale salbatice. "

Abodah Zara 26b: " Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuie sa fie omorati. "

Sanhedrin, 59a: " Un goy care se uita la Lege (Talmud) este vinovat de moarte. "

Libbre David 37: " Sa comunici orice unui Goy despre relatiile noastre religioase ar fi egal cu omorarea tuturor evreilor, pentru ca daca goyim ar stii ce invatam noi despre ei, ne-ar omori in mod deschis. "

Schabouth Hag. 6d: " Evreii pot jura fals prin a folosi diverse subterfugii. "

Zohar 1,160a: " Evreii trebuie sa incerce mereu sa ii insele pe Crestini. "

Hilkkoth Akum X I: " Nu salva Goyim in pericol de moarte. "

Kilkoth Akum X1: " Nu arata nici o mila la Goyim. "

Choschen Hamm 388,15: " Daca se poate dovedi ca cineva a dat banii Israelitilor la Goyim, trebuie gasita o posibilitate prudenta sa-l razi de pe fata pamantului. "

Choschen Ham (156,5 Hagah): "Evreul are voie sa se duca la Akum (non-evreu), sa-l conduca, sa faca afaceri cu el, sa-l insele si sa-i ia banii. Pentru ca bogatia non-evreilor trebuie sa fie privita ca proprietate comuna si apartine primului care o ia."

Goy = Cuvant in limba ebraica ce inseamna "oameni straini care nu sunt evrei", asemanati cu vitele de obicei
Akum = non-evreu in limba ebraica
Majoritatea versetelor contin cuvantul jignitor "goy" dar au fost si mici exceptii unde a fost utilizat cuvantul "Akum"

Abhodah Zarah 2a T: "Fa bisnita in continuare cu non-evreii daca au sa dea bani."

Babba Bathra 54b: "Proprietatea non-evreiasca apartine evreului care a folosit-o primul."

Baba Kamma 37b: "Non-evreii sunt in afara protectiei Legii si Dumnezeu le-a expus banii lor Israelului."

Baba Necia 114,6: "Evreii sunt fiinte umane, dar natiunile lumii nu sunt umane ci bestii."

Gittin 70a: "Rabinii au crezut: Dupa ce iese de la toaleta, un barbat nu ar trebui sa intretina raport sexual pana nu a asteptat suficient sa mearga jumatate de mila, pentru ca demonul toaletei este cu el in acea perioada; daca o sa intretina, copiii lui vor fi epileptici."

Talmud IV/2/70b: "Evreului ii este permis sa practice camata la non-evrei."

Talmud IV/4/52b: "Pedepsibil pentru evreu este doar adulterul catre femeia altui evreu. Sotia non-evreului este exclusa."

Yebamoth 98a: "Toti copii non-evrei sunt animale."

De asemenea, va rog sa studiati si Protocoalele Inteleptilor Sionului.

http://www.scribd.com/doc/2573970/Pr...tilor-Sionului

se mai indoieste cineva ca pentru binele omenirii nu este necesara exterminarea tuturor jigodiilor si javrelor de jidani spurcati?

Jidovii nenorociti trebuie urati cu tot sufletul si cu toata fiinta!

Last edited by Florica_severin; 26.02.2011 at 08:44:15.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 08:58:37
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florica_severin Vezi mesajul
Poporul român are o misiune sfântă. Face farte din planul lui Dumnezeu. Indiferent de voința jidanilor cu Premiu Nobel sau fără. Problema este dacă românii conștientizează asta. Toți mai multi încep să se trezească.
http://lorin-fortuna.ro/
Avem în Vechiul Testament descrierea cruzimii și răutății acestui popor drăcesc. De ce ne mirăm că doresc uciderea a miliarde de oameni de pe planetă - prin contaminare cu mâncare, medicamente, prin războaie, viruși.
Nu se vede cât de cruzi sunt cei care ne conduc? Dacă afirmațiile mele vi se par exagerate, vă rog să studiați Talmud - cartea sfântă a rabinilor evrei, care se află în spatele marilor afaceriști și politicieni evrei din SUA și lumea întreagă. Se mai îndoiește cineva că pentru binele omenirii nu este necesară exterminarea tuturor jigodiilor și javrelor de jidani spurcați? Jidovii nenorociti trebuie urâți cu tot sufletul și cu toată ființa!
Nu știu ce aș putea răspunde la toate acestea.

Am mai spus despre misiunea sfântă a poporului român, dacă va vrea Cel de Sus să intrăm și noi în istorie și să fim învățătorii altora, cu atât mai bine și eu mi-aș dori. Dar, deocamdată, no chance, noi spicăluim, nu mai prea vorbim. Nu ne respectăm limba, conaționalii, toate ale noastre, mult mai bune sunt cele care vin de pe la alții, ce să mai vorbim noi, ca români, nu avem încredere unii în alții. Am un prieten italian și ăsta nici nu vrea să audă de vreun produs american. Chiar dacă produsul italienesc este ceva mai prost decât cel american, nu-și va cumpăra niciodată, absolut niciodată, unul american. Ce să mai zic de tradiții sau altele. Italienii și la a treia generație în SUA știu italiana și se comportă ca atare. Românii, însă, "mor" din prima generație. Nu pot să-l uit pe fotbalistul Răducioiu prin 1990 sau 1991, ceva de genu' ăsta, la două - trei luni după ce a revenit în țară avea un accent italienesc "impecabil" și refuza practic să mai pronunțe românește. Ce să mai zic de misiunea poporului român, un neam care a acceptat de mult să fiu sluga altor popoare și să meargă cu jalba în proțap, ba la Înalta Poartă, ba la Viena sau Budapesta, ba la Moscova țaristă și / sau comunistă, ba la Bruxelles sau Washington etc. Misiunea poporului român pentru ceilalți? Asta-i din ciclul "Haideți, să visăm frumos".

Despre Talmud se știe de ceva vreme, mă abțin, deocamdată. Despre teoriile conspirației, iarăși se se știe și iarăși mă abțin, deocamdată, de la vreun comentariu.

În schimb, nu mă abțin să vă spun că ura asta pe care o manifestați cu atâta ardoare nu vă face bine, în primul rând, dvs. Ură, exterminare și altele împotriva evreilor nu știu dacă vor duce la ceva bun. Ce-ar fi dacă toți am fi mânați de aceste sentimente? Nici nu vreau să mă gândesc.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 26.02.2011 at 09:00:51.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 11:19:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

si care ar fi misiunea acestui popor de scuzati-mi expresia 'rahat' ? evreii sunt speciali intradevar.. au cei mai mult laureati cu premiul nobel din toate rasele..
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 12:47:38
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Mai lăsați Biblia și apucați-vă să-L cunoașteți pe Dumnezeu Cel Viu. Biblia e o pistă falsă fiindcă oferă iluzia cunoașterii și oprește oamenii de la a cunoaște cu adevărat. E aiurea să stai cu nasul într-o carte când deasupra ta e Dumnezeu Care așteaptă să-ți îndrepți sufletul spre El.
Vechi 26.02.2011, 13:26:16
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Mai lăsați Biblia și apucați-vă să-L cunoașteți pe Dumnezeu Cel Viu. Biblia e o pistă falsă fiindcă oferă iluzia cunoașterii și oprește oamenii de la a cunoaște cu adevărat. E aiurea să stai cu nasul într-o carte când deasupra ta e Dumnezeu Care așteaptă să-ți îndrepți sufletul spre El.
ai o cale mai buna?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 13:30:17
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
Biblia e baza crestinismului, eu as zice, din contra, sa citeasca biblia!

Sincer, cati din voi ati amanat sa cititi biblia zicand "o sa o citesc, dar e prea mult de citit"?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 08:55:56
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
Aici partial iti dau dreptate....E bine sa-L cautam pe EL dincolo de biblie...in suflet, conversand cu El....Sa incercam sa simtim fara ochelari de cal, sa ne valorificam talantii cunoasterii, meditand prin rugaciune sincera si adanca....
Legat de biblia ca pista falsa....nu comentez! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 14:22:34
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Aici partial iti dau dreptate....E bine sa-L cautam pe EL dincolo de biblie...in suflet, conversand cu El....Sa incercam sa simtim fara ochelari de cal, sa ne valorificam talantii cunoasterii, meditand prin rugaciune sincera si adanca....
Legat de biblia ca pista falsa....nu comentez! Doamne ajuta!
Eu cred ca citirea bibliei este esentiala in viata unui crestin adevarat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 0 05.10.2010 12:10:43
Cuvantul lui Dumnezeu nu este vorba multa Marius22 Generalitati 3 17.04.2010 19:29:05
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06