![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da sunt importante desigur, dar sunt dupa Botez pentru intrarea in rai, Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica si spovedire pentru iertarea pacatelor.
|
|
||||
|
||||
![]()
@spre rasarit: Eu nu incerc sa "demonstrez" ca si protestantii se mantuiesc sau ca botezul lor e "valabil", sau, sau... Eu am vrut doar sa exprim importanta tolerantei si a iubirii intre oameni. N-ar mai exista atata ura, vrajba si razboaie in lume daca ne-am accepta unii pe altii asa cum suntem.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu sunt pentru toleranta.
Pai si unde am spus eu sa nu le faci pe astea? Am aratat ca cei ce au facut doar pe astea fara sa fie botezati , dreptii Vechiului testament cu exceptia lui Enoch si Ilie si poate si altii au nimerit in general in iad pana ce a venit IIsus. Si cei ce au copii ce nu sunt ortodocsi sa fie atenti? De ce exact copii lor sa nu aiva o sansa la tot ce e mai bun pe lumea asta ca si copiii de ortodocsi? Copiii neortodocsi cu ce au gresit? Sfatul meu e fa si una si alta. Regulile nu le fac eu. De ce au murit evreii cand Moise le-a arata semnul in pustie si ei nu s-au uitat la el fiind muscati de serpi? Poate au murit unii dintre cei mai buni si saritori si milostivi si altele? Acuma nu zic, poate unii ce nu se uita la semnul crucii si nu se boteaza pot fi mai milostivi ca cei ce se boteaza. Dar s-ar parea ca si botezul e necesar sa traiesti vesnic cum uitarea la semnul lui Moise era necesar pentru a trai. Am incercat sa elimin confuzia si ce zic e asta. Poti avea grija sa ai botezul si Sfanta Impartasanie si spovedirea in ordine si acelasi timppoti avea faptele cerute crestinilor. Aici sunt enumerate acest fapte: Matei 25 33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. 34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. 35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; 36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine. 37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei? 38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat? 39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine? 40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut. Last edited by spre_rasarit; 30.03.2011 at 23:03:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Eu am spus dupa intelegerea mea.
Insa judecata ii apartine lui Dumnezeu si intelegerea adevarata tot la Dumnezeu este. De aceea eu propun unrmatoarea rugaciune: Doamne forteaza-ma spre mantuire fara durere si da-mi ce e mai bun pe Pamant si in rai si da-mi intelegerea a toate religiile lumii, inclusiv a religiei care e dreapta in intelegerea ta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 30.03.2011 at 23:28:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si fericirea pe care am vazut-o pe chipurile lor, atunci cand alearga prin curte nu am intalnit-o nicaieri. eu ca parinte(si nu pot spune ca ducem lipsa de ceva )nu le pot oferi copiilor mei astfel de conditii. si nu, nu sunt aruncati in strada cand implinesc 18 ani.Sunt sustinuti in continuare:unii merg la studii , altii se angajeaza, altii se casatoresc si altii(un nr f mic) se calugaresc.Iar celor ce se casatoresc li se ofera un prim ajutor in viata:o casuta in apropierea manastirii in care sa locuiasca(pana acum s-au casatorit doar vreo 2 dintre ei)
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 22.07.2011 at 12:24:13. |
|
|||
|
|||
![]()
@Lore86 - de unde stii tu, ce este in sufletul lor si ca nu-si doresc parinti, familie normala?
Si de ce te opui atat de vehement cuplurilor care nu au copii si ar dori sa infieze? Cu ce sunt vinovati? Aceia nu gasesc copii sa infieze, pentru ca sunt adunati cu sutele pe la manastiri si preoti. Este corect? Stii cati sunt care cauta sa infieze copii? Iti spun eu: f.multi. Si ii pedepsiti a doua oara si pe nedrept. P.S De unde au la manastirea aceea asa bani multi sa tina copiii la universitati?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cred ca fiecare oras mare are un orfelinat. vorbim de zeci de mii de orfani, copii abandonati.drumul ti liber sa il poti infia pe care doresti ma, da suciti mai sunt si oamenii:daca biserica nu se implica in viata sociala:aruncam cu bolonavi, o turma de egoisiti care nu se gandesc decat la ei, daca se implica si infinteaza astfel de centre iar nu e bine ca iau toti copii si raman sarmanii oameni care nu au copii fara posibilitatea infierii... sophia, nicaieri nu am spus ca as fi impotriva infierii copiilor(cata vreme parintii adoptivi isi doresc un copil, iubesc copii si pot sa ii ofere un minim de conditii). Chiar consider adoptia, in aceste conditii un lucru foarte bun.Cinste acelora care pot sa creasca copilul altuia ca si cum ar fi al lor!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parinti si copii | maria55 | Generalitati | 36 | 12.04.2015 10:05:02 |
Sfinti copii | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 19 | 22.02.2014 05:25:35 |
Copii din orfelinate | UNNOOM | Generalitati | 0 | 20.12.2012 14:10:19 |
rugaciune pentru copii | ginabadea | Pocainta | 4 | 19.03.2010 00:38:42 |
post/ copii | blueyesa82 | Nunta | 20 | 23.11.2009 12:02:48 |
|