Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2011, 09:56:31
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In biserica la care mergeau nu aveau nici macar o cruce!
Si fara Taina Spovedaniei si fara Impartasanie?
La Dumnezeu se gasesc multe locasuri, unele mai aproape, altele si mai aproape. Daca s-au rugat sincer si au facut faptele credintei, adica au hranit pe cel flamand, au dat de baut celui insetat, au imbracat pe cel gol, ..., etc, etc, si eu simt ca bunicii tai, dupa cum i-ai descris chiar tu, au facut cel putin o parte din acestea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 10:25:35
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Implicit

Citat:
Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra!

Nu ne mantuim noi. Ci doar Hristos ne mantuieste daca ramanem in dreapta credinta si-L cautam din toata inima.
Ai dreptate Anna!
Sunt mulți pe acest forum care, deși se declară ortodocși, se încăpățânează să stea departe de spiritualitatea ortodoxă!
Nu înțeleg (sau nu vor să înțeleagă) că tocmai asta ne desparte de restul așa-zișilor creștini: credința într-un Dumnezeu personal, care intervine în viața noastră în măsura în care noi o dorim, lucrând alături de noi la mântuirea noastră! Fără să ne condiționeze, fără să ne fi predestinat (ar însemna că am fi doar niște marionete acționate prin sfori), prin împreună-lucrare, prin Sinergie! Iar noi, neputând să ne împărtășim de Ființa lui Dumnezeu, ne împărtășim din energiile Lui necreate!
Toate celelalte discuții despre predestinare și altele asemena sunt doar "vânare de vânt"!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 10:38:00
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
Nu înțeleg (sau nu vor să înțeleagă) că tocmai asta ne desparte de restul așa-zișilor creștini: credința într-un Dumnezeu personal, care intervine în viața noastră în măsura în care noi o dorim, lucrând alături de noi la mântuirea noastră!
Eu cred ca tocmai asta ne uneste.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 11:15:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Eu cred ca tocmai asta ne uneste.
Ne unește doar în măsura în care Credem în același Dumnezeu! De toți cei care au alt Crez suntem despărțiți, nu pentru că noi vrem asta - pentru că ei au ales așa!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 11:38:27
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ne unește doar în măsura în care Credem în același Dumnezeu! De toți cei care au alt Crez suntem despărțiți, nu pentru că noi vrem asta - pentru că ei au ales așa!
Da, aici suntem de acord.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 12:00:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, aici suntem de acord.
Mă bucur! Sincer!
Hristos a Înviat!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 12:05:30
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mă bucur! Sincer!
Hristos a Înviat!
Adevarat a inviat! Iata inca un motiv care ne uneste.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 12:51:14
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
E adevarat. Eu n-am judecat, eu asa simt. Si spun ceea ce simt.
Hristos a inviat !
Maris ,te rog sa nu mai emiti asemenea idei cum ca cei care au lepadat botezul ortodox se mantuie. Nu de alta dar poti sminti pe cei mai slabi in credinta si influenta in rau.
Daca se nasc in familii sectante putem spune ca nu stim judecatile lui Dumnezeu in privinta mantuirii lor.
Ce spune la slujba ortodoxa "Cati in Hristos v-ati botezat ,in Hristos v-ati si imbracat" .
Dupa tine ,lepadand haina botezului avem certitudinea mantuirii daca facem fapte bune.
Dar lepadarea botezului ortodox ce este ?
O fapta buna?
Ce ii lipseste ortodoxiei sa te lepezi de ea?
Hristos a lasat-o curata ,neintinata si noi ce facem ?
Despre cine vorbeste Hristos cand spune despre " lupii in haine de oaie"?
Lui Hristos nu ii plac sectele ,El vrea inima noastra curata ,neintinata nevointa noastra si astea nu le gasesti la secte unde nu se posteste ,nu au sfintele taine .
Probabil ca traind in Banat ,influenta sectanta e mai puternica.
Ma iarta daca te-am suparat.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2011, 14:39:51
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit o simpla parere personala !

Citat:
Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra!

Nu ne mantuim noi. Ci doar Hristos ne mantuieste daca ramanem in dreapta credinta si-L cautam din toata inima.
Eu citind postarile anterioare m-am gindit ca nu mai are rost sa ne pierdem vremea cu sfintii parinti, privitor la mintuire,ca si asa in mod constant sunt ei ignorati si ca mai bine ar fi sa citam direct din ,,Biblia de la Cotofeni" , tiparita la 1512 la Orsova, si care la epistola lui Tom precizeza :,,... caci mintuirea voastra este apropiata. Daca dorinta voastra de mintuire este dreapta , atunci va veti mintui iar de nu este dreapta nici mintuirea nu v-a fi. D.zeu este acelasi in cele patru zari, la miazanoapte ca si la miazazi, la rasarit ca si la apus si este acelasi si la mezi si la parti,la elazi, la agareni, la iudei, la moab, la amon, la aram, si la romani"
Asadar , conteaza mai putin din ce popor facem parte deoarece D.zeu este acelasi peste tot, chiar daca poarta nume diferite, si ceea ce conteaza cel mai mult pt. mintuire este cum avem inima de impacata, de dreapta, de sincera.
Cel putin asa inteleg eu pina aici ! Si ce bine este sa nu judecam noi !!!! ca atunci primul stih din fericiri, al nostru este !

NB : am spus o parere... nu am judecat !!
Vechi 03.05.2011, 14:46:13
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Hristos a inviat !
Maris ,te rog sa nu mai emiti asemenea idei cum ca cei care au lepadat botezul ortodox se mantuie. Nu de alta dar poti sminti pe cei mai slabi in credinta si influenta in rau.
Daca se nasc in familii sectante putem spune ca nu stim judecatile lui Dumnezeu in privinta mantuirii lor.
Ce spune la slujba ortodoxa "Cati in Hristos v-ati botezat ,in Hristos v-ati si imbracat" .
Dupa tine ,lepadand haina botezului avem certitudinea mantuirii daca facem fapte bune.
Dar lepadarea botezului ortodox ce este ?
O fapta buna?
Ce ii lipseste ortodoxiei sa te lepezi de ea?
Hristos a lasat-o curata ,neintinata si noi ce facem ?
Despre cine vorbeste Hristos cand spune despre " lupii in haine de oaie"?
Lui Hristos nu ii plac sectele ,El vrea inima noastra curata ,neintinata nevointa noastra si astea nu le gasesti la secte unde nu se posteste ,nu au sfintele taine .
Probabil ca traind in Banat ,influenta sectanta e mai puternica.
Ma iarta daca te-am suparat.
Adevarat a inviat!
Nu m-ai suparat, draga anita, probabil eu sunt cel care te-a suparat pe tine. Ma iarta, te rog.
Eu nu "emit idei", eu spun ceea ce cred si ceea ce simt. Eu cred ca si ei sunt botezati in numele Sfintei Treimi, adica a Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh. Asa a spus Domnul Iisus sa se boteze in numele Tatalui, Fiului si Sfantului Duh.
Da, ai dreptate, in Banat oamenii sunt mai blanzi, cred eu. Probabil fiindca convietuim impreuna, si inca foarte bine, diverse categorii de oameni de sute de ani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu merg la un anume preot ca nu e bn ionut12 Generalitati 1 13.11.2010 13:21:32
Prea mult despre rau, prea putin despre bine costel Generalitati 11 09.02.2009 20:58:42
VRAJITORII MERG SA SE SPOVEDEASCA? roseliana Vrajitoria 2 05.03.2008 22:34:13