Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 13:47:13
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

E o imagine cam proasta...dar la constanta, am auzit multe lucruri negative de teodosie...cam am rezerve...trecut si alte chestii...oricum judeca Domnul..

Citat:
În prealabil postat de Bogdan N Vezi mesajul
Ce credeti presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Si fac referire la cazul din Constanta in care multimea de credinciosi au inceput sa faca scandal si sa-l dea afara pe noul paroh, si bineinteles ca si presa a luat parte la scandal. Iar acum ceva timp, o alta stire: doi preoti l-au batut in altar pe Preotul paroh de acolo ca sa plece, iar presa din nou isi face aparitia. Chiar si site-ul crestin ortodox nu a scapat de presa in legatura cu pomelnicile on-line.

Ce credeti face presa o imagine proasta? Interpreteaza totul gresit si publica totul cum vor ei? Nu luati acest subiect in nume de rau, este doar un schimb de pareri. Si va urez din nou un post usor si fie ca rugaciunile voastre sa fie asculatate de Bunul Dumnezeu si sa va daruiasca tot ceea ce il rugati si stie El ca aveti nevoie. Amin
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:00:20
preabanatul preabanatul is offline
Banned

Data înregistrării: 20.06.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Adica omul care are respectiva "meteahna" nu are nici o responsabilitate?
Ba eu zic că are și încă una foarte mare: față de Biserică și Stat (care-l plătesc); față de mireni cărora trebuie să le fie reper moral; dar mai ales față de Dumnezeu pe care-L pretinde a-L sluji.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:00:25
Bogdan N Bogdan N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit

Citat:
Mi se pare irelevant daca e cu un "i" sau doi "i". Ai inteles despre cine e vorba, nu? :)

"Presupus" pentru ca nu exista nici o sursa istorica, extra biblica, care sa confirme asta. Nu exista o sursa care sa confirme macar ca Iisus, asa cum e descris in Evanghelii, a existat.

Coroboreaza asta cu multe elemente din Evanghelii care nu se potrivesc cu datele istorice pe care le avem din acea perioada.

Foarte pe scurt, astea sunt motivele pentru care am scris "presupus".
"Fericiti sunt cei care nu au vazut dar au crezut" Dar acum inteleg de ce tot timpul te contrazici. Faptul ca esti ateu explica totul. intrebarea mea este ce cauti pe un forum crestin ortodox ca sa-i indepartezi pe ceilalti?
Vechi 21.06.2011, 14:03:55
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
"Fericiti sunt cei care nu au vazut dar au crezut"
Nu gasesc absolut nici o virtute in a crede in absenta dovezilor. Daca asta alegi sa faci, e alegerea ta.

Citat:
Dar acum inteleg de ce tot timpul te contrazici.
Nu ma contrazic tot timpul. Si cand o fac, o fac argumentat :)

Citat:
Faptul ca esti ateu explica totul. intrebarea mea este ce cauti pe un forum crestin ortodox ca sa-i indepartezi pe ceilalti?
Faptul ca sunt ateu explica o parte. Si daca eram religios, tot as fi pus intrebari care i-ar fi "indepartat" pe altii.

Sunt prezent pe forum pentru ca uneori, ma implic in discutii care ma intereseaza, cu oameni care ai puncte de vedere diferite fata de ale mele. Nu ma deranjeaza, ar fi extrem de plictisitor sa fiu incojurat de oameni care imi dau dreptate tot timpul:)
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:06:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu gasesc absolut nici o virtute in a crede in absenta dovezilor. Daca asta alegi sa faci, e alegerea ta.

Nu ma contrazic tot timpul. Si cand o fac, o fac argumentat :)

Faptul ca sunt ateu explica o parte. Si daca eram religios, tot as fi pus intrebari care i-ar fi "indepartat" pe altii.

Sunt prezent pe forum pentru ca uneori, ma implic in discutii care ma intereseaza, cu oameni care ai puncte de vedere diferite fata de ale mele. Nu ma deranjeaza, ar fi extrem de plictisitor sa fiu incojurat de oameni care imi dau dreptate tot timpul:)
Am o intrebare: Cine te-a creat pe tine?
Vechi 21.06.2011, 14:14:27
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am o intrebare: Cine te-a creat pe tine?
Nimeni. Asa cum sunt, cu plusurile si minusurile mele, sunt produsul a sute de milioane de ani de evolutie.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:22:35
Senior Member

Implicit

Si suflare pentru a trai cine iti da?
Vechi 21.06.2011, 14:23:29
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

Din pacate pe dezbaterea despre preoti avem 2 "trenduri", ambele impinse cam la limita:
1.cel contra, care vede totul in negru, cu "volum" sonor,
2.cel pentru, in limite "riguroase", "sa nu deranjam".
Poate adevarul este la mijloc...sa se cantareasca fiecare eveniment in parte, la rece si sa se ia masura cuvenita. Cu "rod".

P.S. Sf. Nicolae a avut curajul sa lupte pentru credinta, a luat sabia dreptatii in mana...
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:24:10
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si suflare pentru a trai cine iti da?
Defineste "suflare" :)
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 14:30:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Defineste "suflare" :)
"Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa."(Facere)

"Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." (Fac.2:7)

Last edited by Bogdan N; 21.06.2011 at 14:33:11.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mincarea proasta a saracului andreicozia Reguli in Biserica 126 03.02.2015 19:24:15
Urgent!!! Imagine icoana Sf Parascheva in picioare getapopa Resurse ortodoxe on-line 3 12.05.2011 17:48:21
ATAC CNSAS impotriva Bisericii- Comunicat de Presa cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 25 26.01.2011 09:47:49
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16
Presa si binefacerile ei discriminata Generalitati 1 04.12.2006 13:32:09