Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2008, 13:27:35
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot_jean
anul 1054 AD arata ca in Biserica a avut loc o ruptura.asta o stie toata lumea.despre Marea Schisma iti poate zice oricine : Biserica Rasariteana a excomunicat Biserica Apuseana si viceversa. Patriarhul grec a fost numit Patriarhul Constantinopolului.
evident este ca nu inteleg cine de cine s-a rupt?
oricum atunci nu a fost problema majora religia.din cite imi aduc aminte de la istorie problema majora a fost una POLITICA.toate intrigile politice de atunci nu mi le amintesc....dar daca insisti o sa scotocesc.
Poate ca te-ai lamuri mai bine daca ai citi despre Sfintele Sinoade si despre Marea Schisma.
Vechi 04.02.2008, 13:33:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu-i de ajuns sa pastrezi o parte si sa spui ca esti pastrator al adevarului. E ca si cum ai o maneca de la camasa curata, dar cealalta parte a camasii este murdara. Astfel, nu poti afirma ca ai o camasa curata.
M-as bucura sa intelegi ce este ortodoxia de la noi cei care o traim si nu de la pastorii vostrii care nu fac decat sa va plimbe dintr-un citat in altul.
Vechi 04.02.2008, 18:57:36
tot_jean tot_jean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
Nu-i de ajuns sa pastrezi o parte si sa spui ca esti pastrator al adevarului. E ca si cum ai o maneca de la camasa curata, dar cealalta parte a camasii este murdara. Astfel, nu poti afirma ca ai o camasa curata.
M-as bucura sa intelegi ce este ortodoxia de la noi cei care o traim si nu de la pastorii vostrii care nu fac decat sa va plimbe dintr-un citat in altul.
prima parte e adevarata 100%.
dar nu sunt de acord ca BO este singura cale de mintuire.
cit despre plimbarea "sectarilor" dintr-un citat intr-altul.....nu te inspaiminta.acest forum e plin de citate si plin de trimiteri la carti.
Vechi 04.02.2008, 21:03:49
sisu sisu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2007
Locație: Montreal, Canada
Religia: Alta confesiune
Implicit

costel, ce ai vrut sa spui prin faptul "ca voi traiti ortodoxia" ?

Si-ar mai fi o intrebare, dati-mi un singur argument in favoarea ideii cum ca ortodoxia este singura cale spre mintuire ...
Vechi 04.02.2008, 21:48:11
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot_jean
anul 1054 AD arata ca in Biserica a avut loc o ruptura.asta o stie toata lumea.despre Marea Schisma iti poate zice oricine : Biserica Rasariteana a excomunicat Biserica Apuseana si viceversa. Patriarhul grec a fost numit Patriarhul Constantinopolului.
evident este ca nu inteleg cine de cine s-a rupt?
oricum atunci nu a fost problema majora religia.din cite imi aduc aminte de la istorie problema majora a fost una POLITICA.toate intrigile politice de atunci nu mi le amintesc....dar daca insisti o sa scotocesc.
Ideea este ca ortodoxia a pastrat totul asa cum era la inceput,pe cand catolicismul a facut schimbari dupa bunul plac,cu crezul,cu papa fara de pacat,purgatoriul si altele...exemplele sunt destule.Deci akum este clar cine din cine s-a desprins??E ca si cum puiul alb iesit din gaina alba deodata nu mai vrea asa si se face negru,pt ca mai apoi sa se gaseaca unii care sa stea pe ganduri...oare a iesit puiul din gaina?sau gaina din pui?...
Vechi 04.02.2008, 21:54:20
quasar quasar is offline
Senior Member

Implicit

Totusi ce doresc cei de alte culte/confesiuni pe acest site?Bine am inteles ca ateii vor sa vada ce au de combatut.Voi la fel?Sincer spuneti cati ortodocsi intra pe forumurile voastre?Nu cred ca prea multi.Si in plus voi aveti in voi asa un duh misionar si va bagati pe sub pielea omului,si-l inebuniti cu biblia voastra(spun voastra pe ca nu e ca a noastra) stiuta mecanic si robotic pe de rost,incercand doar doar de s-o mao converti unul.Fratilor..Hristos nu se baga cu forta in viata omului,EL bate la usa aia care are clanta numai pe dinauntru,si daca se deschide intra ,daca nu ...nu..Cred ca si de aia multi fug cand aud de secte sau nici nu vor sa va asculte stiinduva cat de insistenti sunteti.
Vechi 04.02.2008, 22:18:06
Senior Member

Implicit

nu stiu ce doresc "sectarii" pe acest site.interesant e de ce administratorii au deschis aceste topice si aceasta categorie de topice SECTE SI CULTE.
eu zic ca totusi e destul de acid termenul de "biblia voastra".am impresia ca "sectarii" folosesc majoritar traducerea Cornilescu.eu unu folosesc Sfanta Scriptura de pe un site Greco-Catolic?e valabila?sau care e valabila?de ce "biblia lor" nu e valabila?
Vechi 04.02.2008, 23:47:48
quasar quasar is offline
Senior Member

Implicit

Practic nu stiu sa iti spun care sunt toate schimbarile,dar poti verifica psalmii.Care sunt cei din Biblia ortodoxa si care sunt cei din biblia lor.Uite verifica psalmul 50.Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?
Vechi 05.02.2008, 00:59:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Practic nu stiu sa iti spun care sunt toate schimbarile,dar poti verifica psalmii.Care sunt cei din Biblia ortodoxa si care sunt cei din biblia lor.Uite verifica psalmul 50.Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?
aaaa...la psalmi era problema.cred ca acolo problema e destul de simpla(daca gresesc te rog sa imi zici)...cred ca e o simpla problema de numerotare.
Vechi 05.02.2008, 08:31:52
grigoreB_adventist grigoreB_adventist is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Totusi ce doresc cei de alte culte/confesiuni pe acest site?Bine am inteles ca ateii vor sa vada ce au de combatut.Voi la fel?Sincer spuneti cati ortodocsi intra pe forumurile voastre?Nu cred ca prea multi.Si in plus voi aveti in voi asa un duh misionar si va bagati pe sub pielea omului,si-l inebuniti cu biblia voastra(spun voastra pe ca nu e ca a noastra) stiuta mecanic si robotic pe de rost,incercand doar doar de s-o mao converti unul.Fratilor..Hristos nu se baga cu forta in viata omului,EL bate la usa aia care are clanta numai pe dinauntru,si daca se deschide intra ,daca nu ...nu..Cred ca si de aia multi fug cand aud de secte sau nici nu vor sa va asculte stiinduva cat de insistenti sunteti.
Vroiam doar sa va informez corect despre noi adventistii deoarece am vazut ca duceti lipsa de informatii, lucrari de referinta serioase s.a.m.d.
Cred ca nu sunteti indemnati sa ne cunoasteti pentru ca adevarul sa nu iasa la iveala. Nu puteti ajunge bine daca judecati doar din auzite. Asta e barfa. Ati deschis un topic de barfa? Atunci scuze, daca nimeni nu-mi spune "stai" , eu ma retrag.

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00