Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 18:01:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Un om din lumina. Ne va lumina si din ceruri.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:40:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

a fost parintele cel mai drag mie ...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:46:16
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

am fost si eu sa aprind o lumanare pentru Parintele ... ii datorez atat de mult

la Parintele m-am spovedit prima data ca adult ... si am plecat plangand ... dar m-am folosit

atunci mi s-a parut dur ... acum imi dau seama ca a fost bland, doar mi-a dat un impuls ca sa ma trezeasca

Dumnezeu sa il odihneasca!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 19:18:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul

la Parintele m-am spovedit prima data ca adult ... si am plecat plangand ... dar m-am folosit
Ai fost unul dintre cei fericiti , nu pot spune norocosi ca-i pacat , dar asta te ajuta , dar si te obliga mult !
Inca odata : Vesnica lui pomenire !+
Vechi 20.07.2011, 20:43:45
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Un purtator de lumina

De la parintele Arsenie Papacioc am invatat cata de adancime si frumusete poate detine simplitatea. Cand l-am vazut prima data am ramas inmarmurit. Mi-am zis doar atat: parintele este un sfant printre noi. Ma uitam la dansul si nu puteam sa ma satur privindu-l. Atata lumina radia chipul sau ca, daca nu as fi stiut cine este, poate ca as fi gasit ceva explicatii lumesti. Ne-a binecuvantat si am plecat cu un singur gand: trebuie sa ma intorc si sa il mai pot privi macar o data. Si, multumesc lui Dumnezeu, am reusit sa il revad foarte curand dupa acea. Chilia se inviora sub privirea sa. De atunci il port in inima ca un Brancusi ce a sculptat cu lumina trairilor sale cuvintele lasate mostenire.

Doamne, in preajma sa am simtit cu adevarat ce frumos este sa fii "oaspetele zidirii Tale". Iarta-l, Doamne, si odihneste-l intre cei drepti.
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 21:25:52
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Doamne!Era unul dintre parintii si duhovnicii mei preferati.L-am urmarit in multe videoclipuri,nu-mi vine sa cred.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,sa ne pazeasca acolo de sus.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 23:52:05
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu am avut fericirea de a sta în preajma acestui mare duhovnic dar simt că plecarea la ceruri a sfinției sale este o mare pierdere pentru noi cei rămași. Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze în ceata drepților săi.
Eu as vrea sa cred ca pentru romani, este un mare castig. Asa cum spunea si regretatul parinte Arsenie Boca, de acolo, ne va putea ajuta mai mult decat ne-ar fi putut ajuta aici.
Nu l-am cunoscut pe parinte decat virtual, dar de cate ori aveam ocazia, il ascultam cu strangere de inima. Avea ceva ce nu orice duhovnic are: blandetea, smerenia, experienta de viata in adanca suferinta... Nu vreau sa spun vorbe mari fara acoperire, dar sper din suflet ca Dumnezeu sa-l treaca in randul sfintilor, fiindca inima lui mare era plina de dragoste si sunt convins ca a ramas si dincolo de moarte. Poate suntem subiectivi fiindca-i al nostru, dar eu l-am vazut de departe deasupra tuturor, iar copii nostri, daca Dumnezeu va ingadui, vor fi martorii multor minuni ale parintelui Arsenie Papacioc.

...In sfarsit, odihna bine-meritata, parinte drag! Odihneste-te in pace, iar cand te vei hotari, mai arunca-ti cate o privire inapoi!... Suntem atat de multi si atat de neajutorati!... Roaga-te pentru noi, parinte Arsenie!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:56:42
Wraithgodless Wraithgodless is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Doamne!Era unul dintre parintii si duhovnicii mei preferati.L-am urmarit in multe videoclipuri,nu-mi vine sa cred.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,sa ne pazeasca acolo de sus.
L-ai vazut in multe videoclipuri? De succes?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 08:15:25
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan2010 Vezi mesajul
Anul acesta imi propusesem sa ajung la el, la indemnul unui prieten.
Din pacate nu m-am grabit suficient!
Poate ca este o lectie ptr. delasarea care ma caracterizeaza uneori!
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Poate ca e asa cum zici legat de delasare... dar Parintele va ramane cu noi, ai sa-l gasesti tot acolo, doar ca in curtea fantanei, langa izvorul Sfantului Pantelimon, nu in cerdacul casutei din curtea bisericii de lemn, unde priveam imediat ce intram pe poarta.
Du-te.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 10:48:56
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Dumnezeu sa il odihneasca! Mare Duhovnic...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Papacioc claudelina Mari Duhovnici si predicile lor 19 11.02.2013 15:13:07
Parintele Arsenie Papacioc a plecat la Domnul Bogdan N Generalitati 1 20.07.2011 14:39:25
Parintele Arsenie Papacioc s-a mutat in Cer laurschepsis Generalitati 3 19.07.2011 15:34:16
A plecat la Domnul Parintele Viorel Mihoc cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 5 13.06.2010 12:30:22
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26