Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2012, 15:00:06
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Nu ne putem uita de exemplu la un film ortodox? Ce e greșit să Îl ai pe Dumnezeu tot timpul în mintea și inima ta?
Doamna a spus ca s-a dus la spectacole, cinema si ca acolo s-a rugat. Nu pot fi de acord cu o astfel de optica.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:06:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Doamna a spus ca s-a dus la spectacole, cinema si ca acolo s-a rugat. Nu pot fi de acord cu o astfel de optica.
Așa și ce e greșit când stai pe scaunul unei săli de spectacol și până începe spectacolul să spui un Doamne miluiește? Și chiar și în timpul spectacolului...cu atât mai mult este de apreciat doamna respectivă...căci nu se desprinde de Dumnezeu, idiferent unde s-ar afla.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:12:51
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Spuneti mari prostii, doamna. Fiecare crestin este si trebuie sa fie pudic cand vine vorba de goliciunea celorlalti.
Pai asta am zis si eu, trebuie sa fie pudic pentru ca ochii celorlalti inca nu sunt dezpatimiti. Daca ar fi dezpatimiti, ar fi ca ingerii sau ca si copiii nevinovati, luati ce comparatie va place. Si chiar daca nu va vine sa credeti din cauza ca dvs. nu ati ajuns sa aveti astfel de ochi dezpatimiti, exista oameni printre noi care au aceasta dezpatimire a privirii ca atare vad goliciunea semenului asa cum o vad copiii...
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:20:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
exista oameni printre noi care au aceasta dezpatimire a privirii ca atare vad goliciunea semenului asa cum o vad copiii...
Nu exista asa ceva. Toti oamenii sunt supusi ispitelor, duhovnicia unuia sau altuia consta in capacitatea spirituala de a rezista si de a lupta contra pacatelor de orice fel.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:22:11
Senior Member

Implicit

Citat:
cu atât mai mult este de apreciat doamna respectivă...căci nu se desprinde de Dumnezeu, idiferent unde s-ar afla.
Din cele scrise de aceasta doamna, ma indoiesc ca ar fi ajuns la acel nivel.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:25:12
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
eu nu pot fi de acord cu nici o situatie care ma impiedica sa zic o rugaciune: in autobuz, in parc cu copiii, la servici, acasa in timp ce muncesc...chiar si cand am fost la vre-un concert, spectacol ma puteam ruga.

E adevarat ca exista situatii in care nu te poti ruga: cand esti intr-o discoteca, dansand de zor sau mai stiu eu in ce ale situatii.
Personal, cred ca situatiile si locurile in care crestinul nu se poate ruga ar trebui parasite de catre acesta.Cred ca acesta ar putea fi un criteriu de selectie al locurilor, actiunilor pe care sa le poata face un crestin.
Vechi 31.07.2012, 15:31:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
eu nu pot fi de acord cu nici o situatie care ma impiedica sa zic o rugaciune: in autobuz, in parc cu copiii, la servici, acasa in timp ce muncesc...chiar si cand am fost la vre-un concert, spectacol ma puteam ruga.

E adevarat ca exista situatii in care nu te poti ruga: cand esti intr-o discoteca, dansand de zor sau mai stiu eu in ce ale situatii.
Personal, cred ca situatiile si locurile in care crestinul nu se poate ruga ar trebui parasite de catre acesta.Cred ca acesta ar putea fi un criteriu de selectie al locurilor, actiunilor pe care sa le poata face un crestin.
Eu nu ma rog decat in situatiile in care ma pot concentra la rugaciune, altfel nu vad sensul.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:57:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Din cele scrise de aceasta doamna, ma indoiesc ca ar fi ajuns la acel nivel.

Ce ușor tragem concluzii...și chiar dacă nu a ajuns...ideea și intenția ei au fost bune...
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 15:58:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu ma rog decat in situatiile in care ma pot concentra la rugaciune, altfel nu vad sensul.
Și ce te face să crezi că așa este cel mai bine...poate pentru tine asta îți este potrivit...dar poate doamnei îi se potrivește rugăciunea oriunde ar fi.

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2012 at 16:01:48.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 16:02:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Și ce te face să crezi că așa este cel mai bine...poate pentru tine asta îți este potrivit...dar poate damnei îi se potrivește rugăciunea oriunde ar fi.
Domnul a spus sa ne incuiem in odaita, la momentul rugaciunii, nu sa mergem la spectacole si cinema (te uiti la filme 3D si in acelasi timp te si rogi...)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 12:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 12:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30