Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2012, 18:04:31
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fie că sînteți credincioși sau necredincioși, conspiraționiști sau nu, există motive serioase de îngrijorare pentru ziua de 21 decembrie 2012. Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile vor vui din ce în ce mai mult cînd ne vom apropia de ziua atît de mediatizată. Va fi o isterie generală cum nu a mai fost nicicînd.

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci? Veți lua din timp măsuri suplimentare de siguranță? Veți face provizii? Vă veți aduna atunci la un loc împreună cu prietenii, familia, cunoștințele?
Voi contacta indivizii care mi-au zis ca va veni sfarsitul lumii ca sa fac misto de ei!

Oricum... isi vor scoate usor camasa. Vor spune ca sfarsitul lumii nu are loc in mod fizic ci este un proces de tranformare religioasa... Sigur vor aparea fel de fel de religii (exact cum sa intamplat cu adventistii cu ocazia evenimentului de la 1844: dupa "nerevenirea" lui Isus la data stabilita au aparut adventistii de ziua a 7-a si, ulterior, studentii Bibliei din care au aparut martorii lui yehova)!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2012, 21:02:22
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Si pe la ce ora se anunta vineri apocalipsa? La 7 ies de la serviciu, mai apuc sa ma spovedesc sau ajung in iad cu bune intentii?
De fapt ce se aude, va fi apocalipsa "spirituala", de care vorbeste Biblia, in urma careia vom ajunge direct la Dumnezeu cu totii, la Judecata de Apoi, sau va fi un cataclism care ne va duce inapoi in epoca de piatra? Poate am merita-o si pe asta... sunt o gramada printre noi care reneaga, pentru care nu semnifica nimic nici Nasterea, nici Invierea Domnului.... oare cum or sa se mai simta cand se vor trezi cu adevarat parasiti de Dumnezeu? Dar oare noi "credinciosii", o sa rezistam? sau o sa ne smintim si noi, vazandu-ne ramasi pe intuneric, in frig si foamente, acoperiti de zapezi si nevoiti sa ne mancam unul pe altul? Atunci intr-adevar numai cei puternici, si fizic si spiritual, vor mai avea o sansa...
Brrr! Chiar mi s-a facut frica. God help us all!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2012, 21:13:21
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

– Preasfințite, demult voiam să vă întreb…, începu lordul pe un ton ministerial, în timp ce-și punea gheață în paharul cu whisky. Ce părere aveți despre sfîrșitul lumii?
– E obligatoriu să am o părere?
– Păi, ca față bisericească, mă gîndesc că ai studiat problema mai îndeaproape.
– Biserica nu are un răspuns clar în această privință. E o taină pe care numai Dumnezeu o știe…
– Hai, lasă! Știu și eu asta cu „nimeni nu știe nici ziua, nici ceasul…”, dar vreau să-ți cunosc părerea. Nu cred că nu te-ai gîndit niciodată la asta și că nu ai și tu, ca om, o părere a ta… Sper că nu e nimic „anticanonic” în a avea o părere despre sfîrșitul lumii?
– Depinde…
– Depinde de ce?
– Auzi, Richard, știi că nu-mi place filozofia. M-ai chemat să bem un whisky sau să ne certăm iar?
– O, nu! Voiam doar să avem o discuție. Dacă vrei, aș putea să-ți spun părerea mea despre sfîrșitul lumii.
http://savatie.wordpress.com/2010/05...-mason-batrin/

Una e credinta, alta superstitia! Psihoza creata e opera new-age si n-ar trebui sa ne sperie nebunia lor!!
Si-apoi, pe 21 decembrie nu se implinesc de fapt 23 de ani de la macelul unor oameni nevinovati la Timisoara si la Universitate?? a fost si atunci un sfarsit... tragic!! iar ce-a urmat e cu adevarat de speriat!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2012, 22:06:06
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
– Preasfințite, demult voiam să vă întreb…, începu lordul pe un ton ministerial, în timp ce-și punea gheață în paharul cu whisky. Ce părere aveți despre sfîrșitul lumii?
– E obligatoriu să am o părere?
– Păi, ca față bisericească, mă gîndesc că ai studiat problema mai îndeaproape.
– Biserica nu are un răspuns clar în această privință. E o taină pe care numai Dumnezeu o știe…
– Hai, lasă! Știu și eu asta cu „nimeni nu știe nici ziua, nici ceasul…”, dar vreau să-ți cunosc părerea. Nu cred că nu te-ai gîndit niciodată la asta și că nu ai și tu, ca om, o părere a ta… Sper că nu e nimic „anticanonic” în a avea o părere despre sfîrșitul lumii?
– Depinde…
– Depinde de ce?
– Auzi, Richard, știi că nu-mi place filozofia. M-ai chemat să bem un whisky sau să ne certăm iar?
– O, nu! Voiam doar să avem o discuție. Dacă vrei, aș putea să-ți spun părerea mea despre sfîrșitul lumii.
http://savatie.wordpress.com/2010/05...-mason-batrin/

Una e credinta, alta superstitia! Psihoza creata e opera new-age si n-ar trebui sa ne sperie nebunia lor!!
Si-apoi, pe 21 decembrie nu se implinesc de fapt 23 de ani de la macelul unor oameni nevinovati la Timisoara si la Universitate?? a fost si atunci un sfarsit... tragic!! iar ce-a urmat e cu adevarat de speriat!
Interesant link...
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 00:40:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
E clar, Savatie nu are talent literar. Dacă toată cartea e scrisă în stilul capitolului de mai sus, pentru mine e o pierdere de vreme. Parcă aș fi compus eu dialogul acela, atît de slab e...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 01:00:40
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
E clar, Savatie nu are talent literar. Dacă toată cartea e scrisă în stilul capitolului de mai sus, pentru mine e o pierdere de vreme. Parcă aș fi compus eu dialogul acela, atît de slab e...
Ai mai citit ceva pana acum de Parintele Savatie? Ai tras cam usor concluzia. Eu sunt extrem de incantata de cartile Parintelui, le-am citit aproape pe toate, sunt minunate. Fragmentul de mai sus nu poate fi inteles scos din context, e foarte interesanta cartea (citita in intregime) vei intelege altfel si iti vei schimba parerea.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 23:28:39
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
fara indoiala sesizezi ca acesta este duhul in care se poarta dialogul astazi in mai toate cercurile sociale.. se merge (mizeaza) mult pe intimidarea interlocutorului, pe marginalizarea celui ce mai are "bruma" de credinta dar nu vine cu argumente (contra-argumente) cu care sa-si "inchida" partenerul de discutii sau cum se zice in popor "n-are vorbele la el"!! si astfel, cine e "uns cu toate alifiile", om umblat, om de lume, dar de fapt un ipocrit ordinar, triumfa!
Ekaterina are dreptate - trebuie citita cartea, pentru ca prin abolirea constiintei, omul poate fi extrem de usor de influentat spre rau!
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 00:23:46
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si pe la ce ora se anunta vineri apocalipsa?
Bună întrebare. Cînd în extremul orient va începe vineri 21, la noi va fi joi seara. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 08:55:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si pe la ce ora se anunta vineri apocalipsa?
În primul rând că nu e apocalipsa. Dacă e să fie.
În al doilea rând: bună întrebare. După care fus orar începe dom'le?
După cel al insulelor Kiribati sau (așa cum e normal, nu? ) după GMT?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 10:02:20
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
În primul rând că nu e apocalipsa.
exact, "apocalipsa" inseamna "revelatie" si se refera la ultima carte din Biblie.

dealtfel, in Ortodoxie stim ca nu avem voie sa inaintam diferite date pentru momentul sfarsitului acestei lumi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41