Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2007, 15:45:23
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

No, doua cuvinte pentru parintele Andrei si pentru Clausemi.

Dupa parerea mea, Clausemi nu L-ar pune pe Hristos la zid fiindca da aceeasi rasplata celor din al 11-lea ceas ca si celor din primul. Ci cred ca s-ar revolta daca i-ar vedea pe cei din primul ceas facandu-se ca muncesc sau netagaduind ca sunt mai vrednici decat cei din urma.

Cred ca pare ea asa mai apriga, stie si multe si n-are chef sa taca atunci cand ceva nu-i place (si i se zice ca ar trebui sa-i placa)... Dar asta e doar impresia incompleta de pe forum. Ia s-o vedem cand se roaga... cred ca am descoperi o alta fata a ei.

Apoi, cum a spus si vsovi... foarte bine ca pr. Andrei intra pe forum. Zicea pr. Savatie intr-o conferinta ca noi nici nu ne imaginam cat timp liber au calugarii (pentru ca il intrebase cineva cum de are timp sa scrie asa mult). Detaliaza el foarte bine in raspunsul lui, aratand ca a avea timp liber nu inseamna a neglija randuielile manastirii.

Eu cred ca parintele Andrei si Clausemi ar discuta foarte fain daca s-ar intalni in realitate, caci nu ar mai fi limitati de internet si s-ar cunoaste ceva mai bine, nu asa cum ne cunoastem aici, doar din luarile de pozitie pe anumite teme, in fragmente...(nici macar indivizi, ce sa mai vorbim de persoane).

Si mie cred ca tare mi-ar placea sa ma invite si pe mine in discutia lor...

Doamne ajuta!
Bogdan
Reply With Quote
Vechi 08.03.2007, 15:53:59
Clausemi
Guest

Implicit

omuletule
Deja incep sa ma cred importanta vazand cata importanta mi se da :) :) :)
Si daca ti-as spune ca realitatea e cu totul alta fata de ce cezi tu....m-ai crede?
Oricum fiecare e liber sa creada ce vrea cu atat mai mult cand directionarea este pozitiva...apreciez asta mai mult ca orice.

Cat despre mine "nici nu ti-as dori vreodata sa ajungi sa ma cunosti..." :p
Reply With Quote
Vechi 08.03.2007, 16:03:25
omulet omulet is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Si daca ti-as spune ca realitatea e cu totul alta fata de ce cezi tu....m-ai crede?
Cred ca da... pe forum trebuie imi limitez impresiile la ce vrea fiecare sa dezvaluie despre el isusi (chiar daca mai incerc cateodata sa citesc printre randuri).
Reply With Quote
Vechi 08.03.2007, 21:06:23
ancah
Guest

Implicit

andrei.ierom:
Anca
Te pomenim si pe tine, dar e stiut ca rugaciunea e cel mai greu lucru. ...

Parinte, am mai multe nedumeriri:
in primul rand forma de adresare. Toti ne spunem pe nume/nick si vorbim la persoana 2 singular. Dupace am postat mesajul meu mi-am dat seama ca cu un preot as vorbi mai degraba la plural. Daca am gresit imi cer iertare. As vrea totusi sa stiu cum vi se pare corect sa va vorbim aici pe forum: cu tu sau cu dumneavoastra.

In al dolea rand, nu stiu ce sa inteleg din "te pomenim si pe tine, dar.." dar are o conotatie negativa si nu-i inteleg prezenta in acea fraza. Restul am inteles. Daca vreti sa-mi explicati acest lucru.

Si in al treilea rand va spun si eu "Bun venit" pe acest forum crestin-ortodox, care duce lipsa de pareri avizate (adica de specialitate) si de un indem crestin. Toti suntem buni a ne spune parerea, dar din cand in cand avem nevoie de cineva, care sa vina cu argumente bazate pe biblie sau Sfintii Parinti. Din cauza razboiului cuvintului, multi dintre cei cu cunostinte vaste in domeniul credintei s-au retras. Eu cel putin, dar sper ca nu sunt singura, simt lipsa tratarii din punct de vedere ortodox a problemelor ridicate in topicuri.
Sper ca nimeni sa nu se simta lezat ce cuvintele mele. In principiu nu am nimic impotriva parerii personale, dar incetul cu incetul coboram la nivel de sectanti, care se multumesc cu rezultatul propriei gandiri, in loc sa ne imbogatim spiritual cu cele scrise de inaintasii ortodoxiei. Ortodoxia are o bogatie nespusa de idei si e pacat sa ne multumim cu mai putin. Doar cunoscand-o vom putea sa o apreciem la justa valoare.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 12:54:53
andrei.ierom andrei.ierom is offline
Member

Data înregistrării: 19.02.2007
Implicit

Draga Claudia

Chiar daca tu ma incadrezi intr-o tagma si apreciezi ca sunt mandru, consider ca acesta nu e un raspuns la ceea ce-ti spuneam mai inainte, anume ca ostentativa condamnare publica a monahismului are rolul de a TE convinge ca raul vietii tale se datoreaza exclusiv manastirii.

Vrei sa ma cobor "la nivelul unei persoane necunoscute si sa-i respect dorinta". Asta in vreme ce tu lovesti cu disperare in intreg monahismul, implicit in acele "persoane necunoscute" care traiesc si lupta acolo!

Fiind tu in criza de argumente, te legi si de prezenta mea pe net. Este ca si cum ai ramane consternata de prezenta unui medic pe un site despre medicina. Si, pentru a acoperi gafa ta, abuzezi de ironii. Dar, tocmai in numele smereniei pe care o clamezi, ia aminte macar la argumentele lui Ovidiu si Bogdan. Si ia aminte ca Bogdan S-A SEMNAT, asa incat nu mai e nevoie sa-i spui "omulet". Mai observam, semnificativ, ca toti cei care lovesc si improasca cu noroi sunt adepti ai anonimatului, adica Clausemi, Ory, Cozia. Din fericire, sunt o minoritate.

Eu stiu sa si tac, Claudia, dar "mai mult pretuieste o dojana pe fata decat o dragoste ascunsa". Crede-ma, nu e o fericire sa fii "eisberg", nici macar pentru a "scufunda" pseudo-calugari ca mine. Eu respect punctul tau de vedere, ca doar nu m-oi pune cu... drepturile omului. Dar ma simt dator sa te atentionez ca punctul nu e o sfera chiar daca sferic. Hristos este "adevarul, calea si viata". De cele multe ori, punctele noastre de vedere sunt simple mofturi ganditoare.

Sunt de acord, Bogdane, ca surioara Claudia se roaga bine si zice: "Slava tie, Doamne, ca nu sunt ca ceilalti oameni, sau ca acest pseudo-calugar...". Ba incerc sa cred ca nici nu l-ar pune la zid pe Domnul asa cum am afirmat mai sus. Dar mi-e tot mai limpede ca n-ar accepta niciodata ca Tatal sa primeasca pe fiul cel risipitor.

Cu caldura si drag, ieromonah Andrei
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 13:42:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

"Mai observam, semnificativ, ca toti cei care lovesc si improasca cu noroi sunt adepti ai anonimatului, adica Clausemi, Ory, Cozia. Din fericire, sunt o minoritate."

Stiatzi ca aceasta minoritate, fiecare in parte, are nick-uri ce folosesc mantuirii? Stimate Domnule monah care aparatzi cauza monahismului impotriva celor ce o poarta cu adevarat, atzi citit postarile acestora? Sau le-atzi fusherit? cum am eu obiceiul, doar ca dinpacate pe mine ma duce mintea mai mult... si uneori, si de aceea va rugam sa va rugatzi si pentru noi...ca ma duce cu sorcova. Ma gandeam ca ar fi normal, inainte de a trece la acuzatzii din motiv ca persoanele sunt anonime, adica pe motivul ca nu prezinta actele la control, si ca nu va plac cei care nu discuta pe nume, ca doar sunt maturi si stiu ca nu sunteti de la politzie, si bine fac, ca nu se lasa inshelatzi de un pseudo-politzist de circulatzie, deci ma intreb si pe dumneavoastra la fel, inainte de a le reprosha cauza monahismului, le-atzi citit postarile din sumedenia lor pe diferit subiecte de pe acest forum? Nu-mi vine sa cred! Ca daca le-atzi fi citit, ati fi fost mult mai sensibil la povestile interesante ale vietzii lor sau poveshtile povestite de acestia.

Termenul folosit era de "eisberg curat"! si era vorba de cu ce se ocupa Clausemi in general cand are deaface cu cine nu trebuie si nu este cazul dumneavoastra. Iar chiar si termenul eisberg este un termen, cum sa-i spun Apostolic?

De data aceasta mesajul dumneavoastra mi-a placut pentru motive stiute doar de mine!
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 13:54:47
omulet omulet is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei.ierom
Sunt de acord, Bogdane, ca surioara Claudia se roaga bine si zice: "Slava tie, Doamne, ca nu sunt ca ceilalti oameni, sau ca acest pseudo-calugar...". Ba incerc sa cred ca nici nu l-ar pune la zid pe Domnul asa cum am afirmat mai sus. Dar mi-e tot mai limpede ca n-ar accepta niciodata ca Tatal sa primeasca pe fiul cel risipitor.
Parinte, imi permit sa va contrazic, desi nu o cunosc deloc pe Clausemi. Dar eu nu observ in mesajele ei chiar atitudinea pe care o descrieti. Ba chiar vad cateodata in ele expresia a ceea ce ati mentionat: "mai mult pretuieste o dojana pe fata decat o dragoste ascunsa".

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 14:14:36
Clausemi
Guest

Implicit

"tu lovesti cu disperare in intreg monahismul, implicit in acele "persoane necunoscute" care traiesc si lupta acolo!"
Nu cred ca am lovit in Sf.Vasile cel Mare,Antonie, Pahomie si toti ceilalti pana in ziua de azi incluzand aici si marii duhovnici si calugari ai intregii ortodoxii care nu sunt canonizati sau inca sunt in viata...pt.mine aceia reprezinta cu cinste intreg MONAHISMUL,aceia sunt MONAHISMUL,nu "umerasele"(vorba pr.Arsenie Boca) care ocupa cea mai mare parte a locasurilor de cult la ora actuala pretinzand ca sunt calugari...si,tocmai cu persoanele alea necunoscute care traiesc si lupta acolo am avut de-a face...pot scrie un roman in serie cu aproape fiecare manastire din tara asta,luand pe zone si eparhii scriind impresii si intamplari cu surprize placute si intr-o mai mare proportie neplacute,adica socante, si sa nu uitam ca asta nu m-a smintit si nu a avut efect negativ de vreme ce eu am plecat la manastire totusi...si tot ce stiu eu stie si duhovnicul meu,nimic nu am facut fara blagoslovenia duhovnicului atat in lume cat si in manastire,inclusiv plecarea mea de acolo....ca dovada ca intr-un final si acel duhovnic a preferat sa se retraga la manastirea de metanie si sa le lase sa-si vada de mantuire dupa cum vor,el oricum era in plus pt ele...probabil ca asta este marea mea problema de care nu ma mai pot dezvata : spun tot duhovnicului si ascult si iau aminte la tot si cand este cazul cu voia sa ma sfatuiesc si cu cativa din marii duhovnici ieromonahi pe care ii mai are aceasta tara la ora actuala...asta nu inseamna ca am aceasi consideratie fata de toate "umerasele"

Daca asta s-a inteles,ca sunt in criza de argumente NO COMMENT!!! :) :) :)chiar mi se pare lipsit de rationament sa ceri argumente referitoare la monahismul actual pe un forum vizitat de o gama larga de useri...eu ceea ce am spus si voi spune la nesfarsit nu este pt a sminti(motiv pt care nu dau exemple concrete desi au fost solicitate de curiosi) sau a lovi ci pt a atentiona sa nu mai faca si altii aceeasi greseala facuta de mine,pt a deschide ochii bine cand iau o decizie importanta cu viata lor,indiferent ca este casatorie sau calugarie...

Si...acestea fiind spuse personal am incheiat subiectul...oricum nu pot cere nimanui mai mult decat este si poate fi,mai mult decat intelege si poate da,asa cum si eu la randul meu asta sunt si nu pretind sa fiu inteleasa si acceptata de toata lumea...sincer ma intereseaza mai putin lumea...nu ma impiedic de lume in mersul meu...ma folosesc doar atunci cand am ce sa iau bun spre folosul meu spre mantuire.

Presupunand ca nu sunt userul cel mai iubit de dv.de pe acest forum ca sa nu ma mai scutiti cu adresarile si caracterizarea cu adevarat neargumentata si nefondata va spun un calduros : Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 14:22:30
Clausemi
Guest

Implicit

si....omuletule sper sa nu te superi ca ma adresez asa in loc sa-ti spun pe numele de botez care oricum nu am retinut care este :p...chiar imi e mai drag sa-ti spun "omulet"...desi pe pr.Andrei vad ca-l deranjeaza...dar e problema domniei sale,gusturile nu se discuta :)
Reply With Quote
Vechi 09.03.2007, 14:29:35
Clausemi
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clausemi
si....omuletule sper sa nu te superi ca ma adresez asa in loc sa-ti spun pe numele de botez care oricum nu am retinut care este :p...chiar imi e mai drag sa-ti spun "omulet"...desi pe pr.Andrei vad ca-l deranjeaza...dar e problema domniei sale,gusturile nu se discuta :)
e valabil si pt sovi...si pt ory....si pt toti ceilalti...cand folosesc nickul ales de ei ma simt ca intr-o lume minunata si secreta a copiilor pe care incerc sa o descopar folosindu-ma de postarile lor...de ex silverstar ma duce cu gandul la un desene animat care mi-a placut foarte mult....cozia ma duce cu gandul la istorie si la Mircea cel Batran,la frumusetea manastirii,la Scrisoarea lui Eminescu, etc...

In fine nu stau sa iau fiecare nick in parte sa vedeti la ce ma gandesc...ideea este ca asociez fiecare nick la ceva ce-mi produce bucurie...asta este si cam asa vad eu lumea asta virtuala...aveti ceva impotriva?
Reply With Quote
Răspunde