Citat:
În prealabil postat de erzbet
Citat:
În prealabil postat de vonwombat
Poate ca nu ai gasit persoane potrivite! Mai bine cu Hristos si fara prieteni decat cu desfranati!
Doamne ajuta!
|
Si asta nu e pura mandrie? Sa nu te apropii de un om pe care il placi doar de teama ca poate nu e credincios si te spurca? Cam multa poza pentru un credincios ar fi. Credinta, daca o ai, o tii pentru tine, tine de spiritualitate. Cine tine mortis sa o afiseze cu superioritate da dovada de ipocrizie si ignoranta. Si va ajunge complet singur. Credinta aceasta, mult amintita si prea profunda despre care vb toti, presupune in primul rand iubire...asta vine in contradictia cu realitatea: multi dintre cei ce scriu aici sunt insingurati, izolati, considerand poate ca sunt prea buni pentru cei din jur, oamenii
" de rand". Este trist, foarte trist sa treci prin liceu si sa nu ramai cu prieteni pe viata, sa nu ai o amintire despre o excursie la munte, mare, o aniversare, un moment frumos cu un prieten. Este trist sa cauti sfatul pe un forum despre cum sa iti faci prieteni. Este un lucru mult prea firesc pentru a fi exprimat in cuvinte, este oarecum instinctual, vine de la sine. Desigur, mai greu pastrezi legatura cand ai deja intemeiata o familie, dar parc ae frumos dupa o saptamana intreaga de munca, sau o data pe luna, sa iesi cu un prieten drag la o cafea sau un ceai.
|
Erzbet: imi pare rau ca nu ai inteles mesajul.
Cred ca e cazul sa mai citesti despre Hristos, despre ortodoxie, inainte de a te exprima referitor la mandrie, credinta, etc.
Noi trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu cel mai mult, iar pe oameni ca pe noi insine. Exista apoi marturisirea credintei, caci fara de ea nu ne mantuim. Deci spiritualitatea nu e doar teorie pe care o tii doar pentru tine.
Si da, spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti. Deci daca te alipesti unui desfranat, devii si tu la fel.
Cat timp credinta nu e una din preocuparile noastre, nu avem cum sa stim ca cineva e ipocrit sau ignorant, cand noi insine suntem si una si alta.
Mandria este de la diavol. Si mandru este cel care eare impresia ca le poate cuprinde pe toate doar cu propria gandire.
Citind si prin rugaciune, mai scade aceasta mandrie si ii ia locul smerenia.