![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In definitia pe care am dat-o Bisericii nu am vorbit de ziduri. Hristos a infiintat Biserica. Hristos a lasat invataturile Sale Bisericii. Hristos a spus ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile Iadului. Hristos a infiintat Biserica. Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am fost azi in vizita la parinti si am vazut ca au primit o brosura de la adventisti. Desi avea scris pe ea "Editie Speciala" nu era cu nimic diferita fata de ce am citit eu in urma cu 20 de ani. Aceleasi tampenii despre fiare, Papa si 666.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intrebare: daca "ziua Domnului" este - in conceptia ta - ziua de sambata, de ce Sf.Ap.Ioan nu a numit ziua "sabat", ci "ziua Domnului"? Pentru ca se referea la o alta zi decat cea de sambata!! Citat:
Citat:
Pentru ca deja era statornicita in constiinta colectiva crestina "ziua Domnului" ca fiind o zi speciala. Aceasta "zi speciala" avea sa devina tot mai importanta in constiinta crestina si sa primeasca denumirea de "Duminica". Citat:
Vad ca iti faci din minciuna o a II-a natura. Ironii de prost-gust care evidentiaza nivelul tau de (sub)cultura.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20. Ontopic: Iată deci că bifăm încă o asemănare. ![]() Da, se referea la o altfel de zi decât cea de sâmbătă; se referea la "ziua Domnului, cea mare și strălucită" (Fapte 2,20) a revenirii Domnului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Nu mai ciupi coarda aia falsă cu minciuna, căci eu vorbeam de armaica și greaca în care apar denumirile biblice ale zilelor săptămânii, nu de numele lor latin-păgâne. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei sa spui ca ziua in care Sf.Ap.Ioan a primit Apocalipsa a fost... ziua aceea mare si infricosata, ziua judecatii? Se pare ca nemaiavand alte argumente si cautand fel de fel de subterfugii cazi singur in auto-minciuna!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca asa credeti .... atunci puteti spune ca aveti credinta adevarata, dupa fagaduintele Domnului Iisus Hristos, pe care le gasim scrise in Sfanta Scriptura. Si adventistii cred cu tarie acelasi lucru. Asta chiar ca este o asemanare cat se poate de esentiala. |
|