Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2013, 18:20:12
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci Biserica.
Eviti un raspuns. Simplu. Intrebarile mele erau clare si la obiect.

In definitia pe care am dat-o Bisericii nu am vorbit de ziduri.

Hristos a infiintat Biserica. Hristos a lasat invataturile Sale Bisericii. Hristos a spus ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile Iadului.

Hristos a infiintat Biserica. Ulterior, datorita schismei pentru a se diferentia, pentru ca si ceilalti isi spuneau crestini, Biserica lui Hristos, in istorie s-a identificat sub numele de Biserica Ortodoxa.
Vechi 06.04.2013, 13:14:46
mbmbmb mbmbmb is offline
Member

Data înregistrării: 06.04.2013
Locație: Lugoj
Implicit

Citat:
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci Biserica.
Daca nu te superi,centesimus -dar de fapt poti sa te si superi-"biserica adventista" ii spuneti doar voi.Pentru restul populatiei,sunteti o secta,nu o biserica.Biserica e UNA singura:cea ortodoxa,intemeiata de Domnul nostru IIsus Hristos prin apostoli,este"una sfanta,soborniceasca si apostoleasca "Biserica-iar a voastra e compusa numai din "ziduri"-voi nu aveti nici o Taina,ci aveti numai niste interpretari "savante" ale bibliei,interpretari emanate de fiecare care viseaza noaptea ca-i predicator si a doua zi vine cu o gaselnita si mai scoate un citat "interesant".Nu inteleg dece napaditi acest forum ortodox-voi sunteti "alta confesiune"-faceti-va forumul vostru si discutati acolo pana faceti bataturi la degete,dar lasati-ne pe noi in pace,sa credem in Dumnezeu asa,"rudimentar" cum ne-au invatat Sfintii Parinti.In nici un caz sa nu va faceti iluzii ca veti convinge pe cineva sa va urmeze"intelepciunea" si nici nu veti convinge pe nimeni ce "dastepti" sunteti voi,cum stiti voi sa rastalmaciti toata Biblia si sa improscati cu noroi in crestinism..Voi va autonumiti"crestini",dar de fapt manjiti credinta in Hristos cu interpretari grosolane ,facand pe savantii...Daca mai vrei ,iti mai spun,dar imi stric mainile si timpul discutand cu un ratacit...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:33:06
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Am fost azi in vizita la parinti si am vazut ca au primit o brosura de la adventisti. Desi avea scris pe ea "Editie Speciala" nu era cu nimic diferita fata de ce am citit eu in urma cu 20 de ani. Aceleasi tampenii despre fiare, Papa si 666.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2013, 15:34:45
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Am fost azi in vizita la parinti si am vazut ca au primit o brosura de la adventisti. Desi avea scris pe ea "Editie Speciala" nu era cu nimic diferita fata de ce am citit eu in urma cu 20 de ani. Aceleasi tampenii despre fiare, Papa si 666.
Adică vrei să notezi încă o asemănare?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 22:06:43
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Adevărat, dar aceasta doar începând cu secolul IV, când sfinții apostoli erau deja morți de mult.
Fals! Tocmai ti-am aratat ca in Biblie se gaseste aceasta expresie "ziua Domnului".
Intrebare: daca "ziua Domnului" este - in conceptia ta - ziua de sambata, de ce Sf.Ap.Ioan nu a numit ziua "sabat", ci "ziua Domnului"?
Pentru ca se referea la o alta zi decat cea de sambata!!

Citat:
Păi tocmai că e "pomeneală"! În creștinătate, începând cu primul decret duminical (edictul lui Constantin de la 321) și până în ziua de azi la multe popoare creștine duminica e numită "ziua Soarelui", oricât ai vrea să ascunzi acest adevăr lingvistic.
La care "popoare crestine" te referi? Probabil la protestantii tai din Germania, Olanda, Marea Britanie sau, mai ales, la neoprotestantii tai pidoznici din Glendale City, ca la popoarele cu adevarat crestine Duminica este "ziua Domnului".

Citat:
În vremea sf. ap. Ioan ziua Domnului era sâmbăta, la fel cum și pentru Hristos-Domnul Sâmbetei, ziua sfântă era aceeași.
Iti repet intrebarea: de ce nu a numit Sf.Ap.Ioan ziua in care a primit Apocalipsa "zi de sabat", ci a numit-o "ziua Domnului"?
Pentru ca deja era statornicita in constiinta colectiva crestina "ziua Domnului" ca fiind o zi speciala. Aceasta "zi speciala" avea sa devina tot mai importanta in constiinta crestina si sa primeasca denumirea de "Duminica".

Citat:
Iar ca ironia soartei să-ți fie total împotrivă, până și prima zi a săptămânii era denumită tot cu ajutorul sâmbetei; atât în aramaică cât și în greacă. Duminica era numită prima [zi dintre] sabate, ori prima [zi] a săptămânii. La fel și vinerea, era numită ziua pregătirii [pentru sabat].
Fals! Zilele in Imperiul Roman nu se numeau ca ziua I-a, a II-a, etc., ci aveau denumirile lor specifice, care, dealtfel, se pastreaza pana astazi.
Vad ca iti faci din minciuna o a II-a natura.

Citat:
Mda, era "cinstită" ca prima zi de muncă a săptămânii.
Ironii de prost-gust care evidentiaza nivelul tau de (sub)cultura.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 13:26:33
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Fals! Tocmai ti-am aratat ca in Biblie se gaseste aceasta expresie "ziua Domnului".
Intrebare: daca "ziua Domnului" este - in conceptia ta - ziua de sambata, de ce Sf.Ap.Ioan nu a numit ziua "sabat", ci "ziua Domnului"?
Contra-fals! (mormăi ca un contrabas care sună fals )
În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20.

Citat:
Pentru ca se referea la o alta zi decat cea de sambata!!
Ontopic: Iată deci că bifăm încă o asemănare.
Da, se referea la o altfel de zi decât cea de sâmbătă; se referea la "ziua Domnului, cea mare și strălucită" (Fapte 2,20) a revenirii Domnului.

Citat:
La care "popoare crestine" te referi? Probabil la protestantii tai din Germania, Olanda, Marea Britanie sau, mai ales, la neoprotestantii tai pidoznici din Glendale City
Nu fi obraznic, protestanții nu sunt "ai mei", cu atât mai puțin "pidoznici"-i.

Citat:
Iti repet intrebarea: de ce nu a numit Sf.Ap.Ioan ziua in care a primit Apocalipsa "zi de sabat", ci a numit-o "ziua Domnului"?
De aia (am scris mai sus).

Citat:
Pentru ca deja era statornicita in constiinta colectiva crestina "ziua Domnului" ca fiind o zi speciala. Aceasta "zi speciala" avea sa devina tot mai importanta in constiinta crestina si sa primeasca denumirea de "Duminica".
Nu confunda "conștiința colectivă" a creștinilor de azi cu practica binecunoscută și scripturistică a primilor creștini din vremea apostolilor.

Citat:
Fals! Zilele in Imperiul Roman nu se numeau ca ziua I-a, a II-a, etc., ci aveau denumirile lor specifice, care, dealtfel, se pastreaza pana astazi.
Vad ca iti faci din minciuna o a II-a natura.

Nu mai ciupi coarda aia falsă cu minciuna, căci eu vorbeam de armaica și greaca în care apar denumirile biblice ale zilelor săptămânii, nu de numele lor latin-păgâne.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 13:57:40
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Contra-fals! (mormăi ca un contrabas care sună fals )
În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20.

Vrei sa spui ca ziua in care Sf.Ap.Ioan a primit Apocalipsa a fost... ziua aceea mare si infricosata, ziua judecatii?
Se pare ca nemaiavand alte argumente si cautand fel de fel de subterfugii cazi singur in auto-minciuna!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 07.04.2013, 17:02:45
RHIANA RHIANA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit Despre care "ortodocsi" vorbesti?

Citat:
În prealabil postat de roboam Vezi mesajul
O asemanare esentiala, intre ortodoxie si adventism este raportarea la Crezul de la Niceea.

Observatie: o diferenta, exista totusi; ortodocsii au rezerve in ceea ce priveste credinta in revenirea Domnului si invierea mortilor pentru viata vesnica, pe cand la adventisti acestea reprezinta esenta credintei.
Cred totusi ca e invers sau....mai gandeste-te! In rugaciunea domneasca spunem: "...VIE IMPARATIA TA..." pe care daca o asteptam, n-avem cum sa ne indoim de venirea ei. Pe de alta parte, ".....SI VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!" ....este CREZUL pe care-l rostim zilnic. Asadar...noi ortodocsii CREDEM, ca odata cu (re)venirea Domnului, vom avea si viata vesnica, cei care ne ostenim sa dobandim aceste lucruri, pe care ni le-a promis Mantuitorul!!!
Reply With Quote
Vechi 07.04.2013, 19:56:54
drumetul6519 drumetul6519 is offline
Banned

Data înregistrării: 05.04.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RHIANA Vezi mesajul
In rugaciunea domneasca spunem: "...VIE IMPARATIA TA..." pe care daca o asteptam, n-avem cum sa ne indoim de venirea ei. Pe de alta parte, ".....SI VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!" ....este CREZUL pe care-l rostim zilnic. Asadar...noi ortodocsii CREDEM, ca odata cu (re)venirea Domnului, vom avea si viata vesnica, cei care ne ostenim sa dobandim aceste lucruri, pe care ni le-a promis Mantuitorul!!!

Daca asa credeti .... atunci puteti spune ca aveti credinta adevarata, dupa fagaduintele Domnului Iisus Hristos, pe care le gasim scrise in Sfanta Scriptura.

Si adventistii cred cu tarie acelasi lucru. Asta chiar ca este o asemanare cat se poate de esentiala.
Reply With Quote
Răspunde