Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2013, 14:47:38
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Etic sau ne-etic,acesti oameni asta aleg sa faca: sa activeze rolul supravietuitorului din ei.Ce face diferenta,probabil,intre ei si persoanele antisociale,adevaratii infractori,este frecventa,gravitatea,impactul social al acestor actiuni.
Una este un psihopat antisocial angrenat intr-o retea mafiota si alta un parlit de roman care isi downloadeaza si el un Windows,mai ales ca multi habar nu au ca asta este o infractiune,ci o considera chiar o normalitate.Da,infractiuni poate ca se cheama amandoua,insa este nevoie sa ne pastram un simt al echilibrului cand evaluam astfel de fapte,altfel exista riscul ca propriul nostru discernamant sa fie afectat,daca nu reusim sa facem deosebirea intre ele.
Asculta un om de meserie, Dragose: vezi ce am subliniat din ce a zis foarte clar doamna psiholog.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 14:50:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc frumos.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 14:55:59
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mulțumesc frumos.
Nu zicem ca tu esti mafiot/sociopat, ci ca acei pusi de tine la zid: eu, Alin, d-na heaven, si muulti altii, NU suntem briganzi/NU justificam furtul sau tilharia. Hapsin larvar/monopolist incipient de romanian middle class, ti-e atit de greu sa sari peste umbra proprie aka subiectivismul de clasa burgheza? Macar tu esti simpatic. Sunt altii,aflati in stadiu nu larvar ci adult avansat, al hapsinelii si bogatiei aferente, aia sunt antipatici...

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 08.05.2013 at 14:58:48.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 14:58:20
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Si la acest nivel, marunt, al supravietuitorului, dar mai ales la cei numiti autentic, traditional, "outlaws": cei care lupta impotriva lacomiei, adevratul nume al monopolului, marilor proprietari/fabricanti/etc. E clar ca traim o perioada in care mitul si amintirile lor sunt din ce mai fascinante.
Da,acesta este intr-adevar un subiect foarte complex,ce cuprinde foarte multe arii din viata noastra.Din pacate,majoritatea populatiei este manipulata in fel si chip pentru a sustine acesti rechini.Si aici,asa cum vad eu lucrurile,este o chestiune de supravietuire.Si un exemplu care personal ma preocupa de ani de zile este cel al alimentatiei si sanatatii fizice si psihice,intr-o societate care aproape ca nu ne mai ofera alternative de a ne hrani sanatos,in care oamenii sunt din ce in ce mai bolnavi,iar industria farmaceutica prospera...
Vechi 08.05.2013, 15:03:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Nu zicem ca tu esti mafiot/sociopat, ci ca acei pusi de tine la zid: eu, Alin, d-na heaven, si muulti altii, NU suntem briganzi/NU justificam furtul sau tilharia.
M-am liniștit!
În plus, eu nu pun pe nimeni la zid! Am spus-o și o repet: fiecare va da socoteală în nume personal pentru tâmpeniile lui.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 15:04:55
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Da,acesta este intr-adevar un subiect foarte complex,ce cuprinde foarte multe arii din viata noastra.Din pacate,majoritatea populatiei este manipulata in fel si chip pentru a sustine acesti rechini.Si aici,asa cum vad eu lucrurile,este o chestiune de supravietuire.Si un exemplu care personal ma preocupa de ani de zile este cel al alimentatiei si sanatatii fizice si psihice, intr-o societate care aproape ca nu ne mai ofera alternative de a ne hrani sanatos,in care oamenii sunt din ce in ce mai bolnavi,iar industria farmaceutica prospera...
Solutia: decit sa dispara/degenereze specia intr-o tiranie globala, mai bine sa dispara ultrabogatii lumii. Chiar fizic si foarte violent. Stiti vorba: "De ce sa plinga mama, mai bine plinge maica-sa".

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 08.05.2013 at 15:19:20.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 16:08:05
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Solutia: o campanie de rezistenta pasiva, prin practici sanatoase; iar daca "aia" interzic si asimileaza, sa zicem, ceaiul de musetel delictului penal, atunci trebuie trecut la next level: nesupunere civica generalizata. Daca nici asa, atunci revolta armata si campanie de asasinate politice. Si Abraham si Moise si Saul si David, si Sf. Gheorghe (si orice alt mucenic soldat de meserie) au ucis. Decit sa dispara/degenereze specia intr-o tiranie globala, ma bine sa dispara ultrabogatii lumii. Chiar fizic si foarte violent. Stiti vorba: "De ce sa plinga mama, mai bine plinge maica-sa".
Probabil viziunea mea asupra unui viitor este ceva mai pasnica si se refera chiar la practicile sanatoase pe care le-ati mentionat...:)
Cred si simt ca aceasta situatie poate fi schimbata intr-un sens benefic prin transformarea stilului de viata,al fiecaruia dintre noi.Cred si simt ca a venit timpul sa mergem pe o cale a pacii si iubirii,pentru ca aceasta este calea pe care Iisus ne-a aratat-o si unicul mod prin care omenirea si intreaga fire se vor vindeca...
Important este sa ne trezim,sa devenim constienti de alegerile pe care le facem,sa ni le asumam si daca dorim sa vedem aceste transformari petrecandu-se in lume,sa incepem in primul rand cu noi insine.Si astfel,prin puterea exemplului se vor trezi si altii.
Pana la urma si Dragos,crede in aceasta onestitate de a a respecta bunul intelectual al altuia si isi cumpara softul.Este de admirat,din acest punct de vedere,pentru ca nu doar se multumeste sa creada in ceva,ci chiar actioneaza in acest sens.Poate doar mai multa blandete si toleranta fata de cei care inclina spre alte alegeri ar fi binevenite,deoarece nu putem impune nimanui optiunile noastre,oricat de mult am crede in ele sau cat de benefice le-am considera.
Si eu am niste principii in care cred si pe care caut pe cat posibil sa le traiesc in viata mea si astfel sa devin un viu exemplu,desigur ca si fiecare dintre voi.
Cred ca important este ca fiecare sa ne aducem contributia asa dupa priceperea noastra,sa cautam sa hranim principiile in care credem si mai putin sa ne luptam cu cele in care nu credem.Pentru ca si lupta asta tot un mod de a da viata si hrani este,insa,din pacate hranim exact aspectele pe care nu ni le-am dori sa le vedem materializate...
Si un alt amanunt ar mai fi,ca,atunci cand oferim un exemplu sau o alternativa asupra unui aspect de viata,aceasta sa fie ceva posibil de aplicat pentru cei din jur,realist si lesne de pus in practica si pentru muritorii de rand.
Cam atat am avut de spus...o zi frumoasa tuturor,cu pace si bucurie! :)
Vechi 08.05.2013, 17:24:13
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ivanacristescu Vezi mesajul
Buna !
Download este un cuvint care exprima ceva.Altceva decit a fura! Asa ca daca-as fi o mare pasionata IT as download-a cam tot ce ..mișcă!!!Si nu m-as duce la spovedit cu asta! Dar nu-s! Asa ca,am scapat de "pacatul" cu pricina!!... Pace si Bucurie ,în Iisus Hristos,Domnul si Stapinul Universului! Si al software-lor.D-aia exista downloads! Pentru ca l-a lasat Domnul,pt saracii ,care nu-și pot cumpara licente,programe cu licente ca sa fiu mai limpede...Fii pe pace! Nu-ti mai fa griji! Programele de aia au fost facute,ca sa fie ..furate.Ceea ce-i de nefurat,oricum nu poate orice "neispravit" sa fure.Poti fi sigur de asta!
Hristos a INVIAT!Sa luam LUMINA,asadar! Si sa ne imbogatim in Hristos!
frumos spus si adevarat
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 17:29:59
Banned

Implicit

Citat:
"Doamne, tine si da sanatate si pricepere si bucurii inventatorilor programelor de torentuire, ca mult bine au mai facut in lumea asta saraca! Amin!".

-asa e ,doamne ajuta ,amin
Reply With Quote
Vechi 08.05.2013, 17:36:28
Banned

Implicit

-eu invat si lucrez cu softurile de la adobe,mai ales pe partea de design...

-stiti cat costa adobe master collection -suita de la adobe care contine multe softuri printre care photoshop,illustrator,indesign,flash,fireworks...?

-150 de milioane !!!!!!

-sa-l vad eu pe cel care da banii astia in Romania dintre utilizatorii home

-nu mai zic de training,carti,tutoriale alte softuri care trebuie instalate pe pc...asa ca ubuntu linux e frumos si mie imi place,l-am folosit o vreme ,e bine sa-l stim dar pt a ne angaja la o firma trebuie sa stim win,office,adobe...

Last edited by antiecumenism; 08.05.2013 at 17:41:50.
Reply With Quote
Răspunde