Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2013, 19:16:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit O " reteta " pentru Sofia si nu numai . . . !

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Asta intreb eu. . . . . .
1. Fii intotdeauna cu Iisus Hristos si increde-te in Dumnezeu in orice situatie.
2. Roaga-te cum poti, nu cum crezi ca trebuie.
3. Sa ai o regula a rugaciunii pe care sa o tii prin disciplina.
4. Spune Rugaciunea Domneasca de cateva ori pe zi.
5. Repeta o rugaciune scurta atunci cand mintea nu ti-e ocupata.
6. Fa cateva metanii cand te rogi.
7. Mananca cu moderatie si posteste in zilele de post.
8. Practica tacerea: interioara si exterioara.
9. Stai in liniste 20-30 de minute, zilnic.
10. Fa mila in secret.
11. Mergi la Sfanta Liturghie in mod regulat.
12. Spovedeste-te si impartaseste-te regulat.
13. Nu da atentie gandurilor si sentimentelor intruzive.
14. Destainuieste-ti gandurile si sentimentele cuiva, in mod regulat.
15. Citeste din Sfanta Scriptura in mod regulat.
16. Citeste carti bune, cate putin odata.
17. Cultiva comuniunea cu sfintii.
18. Fii o persoana simpla, un om.
19. Fii politicos cu oricine, in primul rand cu membrii familiei tale.
20. Mentine curatenia si ordinea in casa ta.
21. Sa ai un hobby sanatos si folositor.
22. Fa exercitii fizice zilnic.
23. Traieste ziua, chiar si o parte din zi, din plin.
24. Fii cinstit, in primul rand cu tine insuti.
25. Fii incredintat in lucrurile mici.
26. Fa-ti treaba si apoi uit-o.
27. Fa lucrurile cele mai dificile si dureroase, mai intai.
28. Stai fata in fata cu realitatea.
29. Fii recunoscator.
30. Fii vesel.
31. Fii simplu, misterios, tacut si mic.
32. Niciodata sa nu atragi atentia asupra ta.
33. Asculta cand oamenii vorbesc.
34. Fii treaz si atent, prezent unde esti.
35. Gandeste-te si vorbeste despre lucruri atat cat este necesar.
36. Vorbeste simplu, clar, ferm, direct.
37. Foloseste-ti imaginatia, fantezia, capacitatea de analiza, ca sa descoperi lucruri noi.
38. Fugi de lucrurile carnale, sexuale, de indata ce ele apar in preajma ta.
39. Nu te plange, nu carti, nu murmura, sau vaita.
40. Nu cauta sau astepta mila si pretuire.
41. Nu te compara cu nimeni.
42. Nu judeca pe nimeni pentru nimic.
43. Nu incerca sa convingi pe nimeni de nimic.
44. Nu te apara sau justifica.
45. Defineste-te prin prisma lui Dumnezeu si fii legat de El, nu de oameni.
46. Accepta critica cu recunostinta si testeaz-o cu grija.
47. Sfatuieste doar atunci cand ti se cere sau cand e de datoria ta s-o faci.
48. Nu fa nimic pentru oameni din ceea ce ar putea face sau ar trebui sa faca ei.
49. Sa ai un program zilnic a activitatilor, evitand mofturile si capriciile.
50. Fii milos cu tine insuti si cu ceilalti.
51. Sa nu ai asteptari, in afara de a fi ispitit cu inversunare pana la ultima suflare.
52. Da atentie exclusiv lui Dumnezeu si luminii, nu intunericului, tentatiilor si pacatelor.
53. Indura cu rabdare propriile greseli, iar pacatele cu pace, sub mila lui Dumnezeu.
54. Cand cazi, ridica-te imediat si ia-o de la capat.
55. Cere ajutor cand ai nevoie de el, fara teama si rusine.
http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...k-b1-p2016.htm
Vechi 27.05.2013, 19:17:16
Florin_cj Florin_cj is offline
Member

Data înregistrării: 10.04.2013
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andravenache Vezi mesajul
Voi raspunde strict pentru mine: Ma gandesc la vorbele Mantuitorului nostru "Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ține la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona." (si din cate stiu eu, "Mamona" poate avea intelesul si de Lume ... poate ca ma insel?, dar cred ca am auzit/citit asta undeva) + ca atunci cand s-a rugat pentru ucenici, inainte de a se inalta la cer a spus "Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău. Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume."
Inteleg ca Iisus nu vrea sa ne izolam de lume, ci, prin puterea Duhului Sfant pe care ni-l trimite daca Il rugam sincer, sa fim DIFERITI de lume. Adica: sa nu avem alti dumnezei, sa ne respectam parintii, sa nu fim desfranati, sa nu ucidem, sa nu mintim, s.a.m.d. ... si toate astea sa le facem cu DRAGOSTE (fata de aproape si mai ales de Dumnezeu).
Eu pot sa spun ca sunt departe de acest ideal. Ca orice om, fac compromisuri (macar minciuni mici, ca sa nu-mi complic viata). Insa, atunci cand stau si meditez, daca sunt sincera cu mine, imi dau seama ca, daca as avea incredere in Dumnezeu (caci increderea e o parte importanta din credinta) si daca L-as iubi, nu as minti pentru nimic in lume si nu as calca poruncile lui.
Nu sunt sfanta, dar cred ca lupta consta in a incerca in fiecare zi sa fi sfant (in fiecare ora, in fiecare minut, in fiecare secunda). Este idealul spre care trebuie sa tinda un crestin. Daca iti pui un ideal mai jos de atat, .... stii cum se spune ca "Omul nu se va ridica niciodată mai presus de propriul său statut al curăției, sfințeniei sau adevărului. Dacă idealul său derivă din propriul lui sine, nu va ajunge niciodată mai sus, ci mai degrabă se va degrada încetul cu încetul, ajungând din ce în ce mai decăzut."
Ceea ce am spus despre limite insemna NU ca nu le putem depasi , ci, dimpotriva ca TREBUIE sa le depasim. Singuri nu putem, intr-adevar, insa "pot totul in Hristos care ma-ntareste".
Iisus ne-a cerut sa fim sfinti: "Fiti desavarsiti, precum Tatal vostru Cel din ceruri desavarsit este"

Totusi, nu poti intelege cum se ajunge la desavarsire, pana nu ajungi sa Il cunosti pe Dumnezeu, sa ai o relatie personala cu El (caci atunci vei intelege cat de mult te iubeste, si, ca urmare, pacatul ti se va parea atat de urat incat nici in vis nu ai mai vrea sa pacatuiesti) si sa Il iubesti "cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau"

Asta trebuie sa fie idealul tau. Asta este idealul meu. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Multumesc,

Foarte frumos si adevarat ceea ce ai spus!
Vreau sa adaug urmatoarele, asa cum nu le-as spune de la mine, pentru ca sunt nevrednic sa le spun, atata timp cat nu pot sa le implinesc! Am nevoie de multa nadejde in Dumnezeu pentru asta!
Dumnezeu nu ne-a ispitit cu nimic din ceea ce ne-a dat! Femeia i-a dat-o de ajutor lui Adam si nu de ispita! Familia deci este un ajutor, copii sunt o binecuvantare si nu ne vom lua gandul de la Dumnezeu daca ne vom iubi copii si sotul!
Sentimentele sunt pentru familie si nu sunt ispite! Iubirea de aproapele este frateasca si nu e ispita daca e frateasca si nu de altfel!
Infranarea sentimentelor se face pentru cei dinafara familiei, pentur ca sa nu ai doi stapani asa cum ai spus mai sus si sa intrii prin asta in desfranare!
Daca folosesti sentimentele pentru ce au fost lasate, nu ai cum sa consideri ca acestea te ispitesc si mereu iti vei aminti ca Dumnezeu te-a binecuvantat cu ele si vei multumi!
Altfel e ca si cum ai musca dintr-o suta de biscuiti si daca te intreaba cineva la final care a fost mai buni, vei spune ca nu iti mai amintesti! Pierzi gustul, pierzi scolpu si nu mai apreciezi valoarea sentimentelor!
Mananca unul si te vei satura si nici desfranare nu vei face si gustul il vei simti cu adevarat!
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu toate cate ni le-a dat sa nu facem din asta un desfrau si prin asta voia celui necurat!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2013, 22:09:16
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Mi-a placut sinceritatea ta. Sinceritatea asta este ceva foarte bun, care te va ajuta mult in crediinta.

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Credinta nu este usoara, in ciuda tuturor spuselor unora sau altora.
Adica nu stiu, poate pentru unii este chiar, sau pare usoara.

Citesc mesaje aici pe forum si scrie lumea atat de usor: ce simplu este aia si aia. Cum nu poti s-o faci?

Totusi din experienta mea pot sa spun ca nu este nimic usor in credinta.
Asa este Sophia, ai dreptate.

O spune si parintele Rafail Noica in cartea sa "Celalalt Noica" pe care vi-o recomand cu drag tuturor ca fiind foarte frumoasa. Sper ca citatul pe care il voi da mai jos din aceasta carte sa iti fie de folos (si nu numai tie) :

Citat:
Sa nu ne inversunam a ajunge la o stare, sa zicem morala, perfecta, ci sa cautam, prin rugaciune, ca Dumnezeu Insusi sa intemeieze in noi aceasta viata, pe care El Insusi o reveleaza si care nu este doar o moralitate, o problema de ordin social, ci este viata lui Dumnezeu.
Implinirea poruncilor lui Hristos este un lucru aproape cu neputiinta omului singur. Cand vin tineri la mine si-mi spun: "Este asa de greu sa ma rog, sa ma schimb", le raspund: Nu-i greu deloc; este cu neputiinta!". Dar, ca sa intelegi, suflete, de ce-ti este asa de greu, trebuie sa stii ca ceea ce incerci este cu neputiinta pentru tine insuti si de aceea te intrebi: cum o sa ajung vreodata la asta? Solutia este rugaciunea, iar cand Domnul a zis ca "cele cu neputiinta omului sint cu putiinta lui Dumnezeu"a spus-o ca o fagaduinta; cred ca putem sa luam cu incredere o astfel de fagaduinta si sa cautam ca Domnul sa faca in sufletele noastre ceea ce este cu neputiinta omului.
Răspunde