![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu sa-ti dea mantuire Jenica! Ai pus mai multa ravna buna decat toti :) Acum ma indulcesc eu din cuvintele tale si bine este.
Tare ma bucur pentru tine si-ti multumesc ca ai fost alaturi in clipe grele. Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Dragilor, sunt intr-o trecere rapida. Doream numai sa va spun ca simt de multe ori ca langa voi sunt acasa, inconjurata de iubire, pace si bucurie. Multumesc si sa nu uitati ca Va_iubesc!
Elena |
|
|||
|
|||
![]()
multumim elena si noi te iubim:D:D
jenica |
|
|||
|
|||
![]() Judecata Doamne, cum de mai poți răbda nelegiuirea din grădina Ta? Trăim în haos, fără iubire, n-avem nici rost, nici mântuire, cuprinși de setea de mărire. Sîntem ca fiarele din junglă care pe care să ajungă, nimicnicia nu se-ascunde și răul peste tot pătrunde. Ucide mâna, plânge gândul, se înfioară tot pamântul și stelele din cer jelesc blestemul nostru pământesc. Poate e timpul de pe urmă, dar Mielul s-a-nălțat din turmă și nu văd jertfa ce-ar putea să-nduplece mânia Ta, ce-o simt că vine în curând precum în Carte, fulgerind. |
|
|||
|
|||
![]() Rugaciune catre Maicuta Domnului Prea Curată Maică, Pururea Fecioară, Sufletul din mine nu-l lăsa să moară, Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus, Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!… Îngeri împrejuru-mi fă să se adune, Să-mi arate calea către cele bune, Să-mi îndrepte pașii pe cărarea milei, La-nceputul nopții, la-nceputul zilei!… Să gonească toate duhurile rele, Ce pândesc în drumul vițuirii mele, Bietului meu suflet să-i dea viață nouă, Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!… Frânt de umilințe, cu adânci suspine, Sufletul la tine vine să se-nchine: Mila Ta din ceruri peste el coboară, Maică Prea Curată, pururea Fecioară! |
|
|||
|
|||
![]() Rugaciuni ale bunului Pr Paisie Olaru Domnul Dumnezeu, Preamilostivul, să vă binecuvânteze. Domnul să vă ajute, Domnul să vă miluiască, Domnul să vă păzească de tot răul, Domnul să vă umple de bucurie duhovnicească, Domnul, ca un bun si iubitor de oameni, să vă ierte de păcate si în ceruri cu dreptii să vă primească. Binecuvântează, Doamne, pe robii tăi acestia, si rugăciunea lor, si dragostea lor, si credinta lor, si bucuria lor, si smerenia lor, si răbdarea lor. Binecuvântează, Doamne, osteneala lor, si căsuta lor, si pâinea lor, si copiii lor, si viata lor, si sfârsit bun le dăruieste, iar dincolo un coltisor de rai le dăruieste, că binecuvântat esti în veci. Amin! Inimă curată zideste întru mine, Dumnezeule, si duh drept înnoieste întru cele dinlăuntru ale mele! Nu mă lepăda pe mine de la fata Ta si Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine! Domnului Dumnezeu să ne închinăm si numai Lui să-I slujim. Iartă-mă, Doamne, că mult Te-am supărat! Măicuta Domnului, nu mă lăsa, că nu mai am nici o putere! Încotro s-apuc si unde să mă duc? Te astept, Iisuse bun, Te astept aici, plângând în drum!… Doamne, dă să-mi văd păcatele mele si să nu osândesc pe fratele meu… “Doamne ajută!”, această rugăciune ne ajută la toate faptele cele bune. Fă, Doamne, cu mine ce vrei, numai în iad să nu mă dai, că sunt tare păcătos si mi-i frică să nu cad cu cei păcătosi în iad! Izbăveste-mă, Doamne, de muncile de veci si nu mă lipsi de binele Tău cel ceresc. Doamne, nu cer să-mi răsplătesti aici, ci dincolo. amin |
|
|||
|
|||
![]()
Iisuse Milostive, o Miel Dumnezeiesc,
Tu esti Cel ce ridica pacatul omenesc, Ne scapa de gresala, de jugul celui rau, Revarsa-n inimi pacea si da-ne harul Tau! Hristos s-a inaltat! |
|
|||
|
|||
![]()
De ce-mi vorbeste
daca nu-i intrebat , De ce se ofera daca nu-i cautat , De ce bate daca nu-i asteptat , De ce tate acestea m-am intrebat ? De Numele Tau e tulburat ! maria |
|
|||
|
|||
![]()
Iertare ,
raspund la Binecuvantare : Adevarat a inaltat ! corectez "toate" ,si mai sant si alte greseli ,nu conteaza ,stiu. Si mai aveam o intrebare : Dece vrei s-asculti daca nu-ti vorbesc ? |
|
|||
|
|||
![]()
Undeva-n Arabia
Pe-acea vreme, un om traia, Iov anume, preacinstit, Drept, cum nu s-a pomenit. El avea vreo sapte fii, Fete trei, si bogatii: Mii camile, mii de oi, Sute de perechi de boi, Si asini nenumarati Si-o multime de argati! Pentru bunatatea sa, Pentru-a sale averi ... era Omul cel mai pretuit Din intregul Rasarit. Dar satana il lovise, Nimicindu-i tot ce-avea Si-apoi l-a-ncercat cu-aceasta Boala ingrozitor de grea ... Iata, Iov e omul care Zace pe gunoi lepros, El era bogat odata Si-un om foarte credincios! Domnu-ngaduise-aceasta Ca Iov, dreptul Sau curat, In acest fel, greu sa fie Chinuit si incercat; Ca s-arate ce credinta Are Iov cel rabdator, - Dar l-a izbavit din toate Dumnezeu, biruitor ... ================== Peste cel bun vine uneori si greu, Astfel ne-ncearca Domnul Dumnezeu Spre a vedea rabdarea celui credincios, - El atunci sa rabde, privind la Hristos! ================== Mancat de viermi si de puroaie De mari dureri insulitat Si-n vant si-n soare, pe gunoaie Statut-a Iov crucificat. Si cum stia ca n-are vina, Un gand il mistuia mereu: - "De ce-n urgia Sa divina Ma bate oare Dumnezeu? De ce dureri cu prisosinta, Imi da pe umeri ca sa duc? Si-mi da atata suferinta, Ca-n mine toate se usuc? Ca m-am ferit de nedreptate Si n-am facut nimica rau! De ce asa de greu ma bate, De parca-s fi dusmanul Sau? Si iata, sunt atati pe lume, Ce fac atatea rautati; Ce nici nu stiu durerea cum e Si huzuresc in bunatati! De ce pe ei nicicum nu-i bate? De ce nicicand nu dau de greu? E-aceasta oare o dreptate? Nu-i vede oare Dumnezeu? Si chiar pe ei daca se lasa Cumva vreodata vreun necaz, De asta lor nici nu le pasa Si nici nu fac de asta caz! Pe mine insa ma priveste Si chiar de sunt neprihanit, Mania Lui ma asupreste Si cu dureri sunt rasplatit! Si nu I-am fost nicicand departe, Ci-am mers mereu pe urma Lui! De ce de haru-I ma desparte? De ce-s supus doar chinului? Si nici sa mor El nu ma lasa, Caci iata, gata-s ca sa mor, Dar strans ma tine ca-ntr-o plasa, Sa fiu de rasul tuturor! ..." Si cand asemenea cuvinte Il amarasc si-l fac ursuz, Un glas strain el parca simte, Ca-i suna tainic in auz: - "De ce M-acuzi de nedreptate? De ce spui ca Eu sunt nedrept? Cunosti a lumii taine toate? Te crezi atoateintelept? Ai fost cand lumea am zidit-o? Erai cand timpul l-am facut? Din zare lumea ai privit-o Cand se rotea la inceput? Si stii, precum ca o cununa Pe om in lume l-am creat? Cand toata-a lui faptura buna Era cu raze-ncununat? Ca har i-am dat si i-am dat minte Si libertate Eu i-am dat, Si i-am atras luare aminte Ca sa nu cada in pacat! Dar el porunca n-a-nteles-o, Caci sarpelui i-a fost supus Si-a lui ispita a ales-o, Si-n lume raul l-a adus! Ca este-n lume suferinta Si sunt dureri de negrait? E raul ce le da fiinta, De om in lume-ngaduit! De-aceea este suferinta Si toti se nasc spre-a suferi, Si n-are nimenea putinta Ca de dureri, a se feri! Si chiar din Cer de-ar fi sa vina Si-n rand cu oamenii ar sta, Un sol curat si fara vina, Si el durerea ar gusta! Caci celui rau orice durere Trezire-i este din pacat, Iar celui bun e priveghere, Ca el sa stea mereu curat! De-accea tu, Iov, suspinul Primeste-l ca un dar nespus, Caci marea ta durere, chinul Sunt insemnate-n Ceruri, sus!" ================ Iata, Iov cel plin de lepra Este-acum iar sanatos, Mai bogat decat inainte Si cu chip mai luminos. Dumnezeu i-a dat mai multa Cinste si mai multe averi, Fiindca a avut rabdare Si credinta, prin dureri. Domnul l-a iubit pe dreptul Iov cel bun si rabdator Si, dac-a trecut necazul, I-a dat mare ajutor! Astfel Dumnezeu ne-ncearca Cateodata si pe noi, Iar daca rabdam necazul Mult mai mult ne da apoi ... ================ Nu carti-n necazuri, rabda-le crezand, caci o sa-ti ajute Dumnezeu curand ... Dreptul care rabda, e din toate scos, plin de bucurie, cum a fost Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|