![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Avem dreptul să ne oprim, avem datoria față de noi, de oameni și de Dumnezeu, să ne oprim din alergare atunci când sunt semne că ar fi nevoie de asta. Avem acest drept, avem această libertate care face parte chiar din regulile jocului.
* Nu e rușinos să te oprești pentru ca, mai întâi, să te liniștești. Apoi, cu mintea calmă și limpede, să alegi ce ai de făcut mai departe. Aș spune că e o necesitate, o regulă de fier a vieții sănătoase și împlinite. Poate că timpul nu mai are răbdare cu oamenii, dar nu oamenii sunt făcuți pentru timp, ci timpul pentru oameni. Noi dispunem de timp, iar nu timpul de noi. dacă avem impresia că e invers, atunci merită să ne oprim, pentru o vreme. Până și florile se opresc, pentru a se odihni... * Cum să ne liniștim, însă? Cum să ne oprim, când totul pare că ne gonește? Cum să iau răgaz în toiul problemelor care parcă nu se mai opresc, pe toate direcțiile - în familie, la serviciu etc. Asta e o problemă la care nu se poate formula un răspuns general pe forum. Dar fiecare duhovnic și fiecare consilier din orașul nostru ar putea să dea un răspuns, ca ajutor, dacă vei cere expres asta. Sunt momente, cum bine știi, în care avem nevoie de ajutor. Un ajutor potrivit pentru problema pe care o întâmpinăm, uneori un ajutor specializat, competent, eficient. Dacă, însă, refuzăm din varii motive acest ajutor și nu ne oprim ba, dimpotrivă, gonim încrâncenat mai departe, atunci oricât am scrie pe forum în acest cadru lipsit de Putere, Permisiune și Protecție (adică neterapeutic) problema noastră nu se va rezolva ci, dimpotrivă, se va accentua. Părerea mea e să te oprești și să cauți o cale pentru liniștire, mai întâi. Cu terapeutul tău, cu un duhovnic, în comunitatea eclesială. Cu un medic, dacă e nevoie. Fă orice lucru care îți aduce liniștea pe o cale normală, morală, consacrată. Iar dacă în acest timp necesar pentru liniștire vei pierde ceva din agoniselile tale de mai nainte, adu-ți aminte ce sunt aceste agoniseli: un job oarecare și destul de stresant, o relație proastă (cum spuneai) cu un bărbat față de care nu ai obligațiile căsătoriei, precum și alte încropeli lumești. Față de ele, sănătatea și pacea ta sunt mult mai importante acum. Liniștește-te mai întâi, ca să poți apoi să trăiești. Că acum pare a fi mult zbucium steril și mult chin. Ai dreptul să trăiești! Oprește-te mai întâi și cere ajutor pentru stările și prolemele tale acolo unde e locul și omul potrivit. Ca să te poți bucura apoi de viață și să îi bucuri și pe cei din jur. Doamne ajută![/quote] Dupa cum se vede aici in acest mesaj ,Cezar i-a raspuns frumos acum o zi in urma,dandu-i sfaturi calde,bune,parintesti. Probabil ca s-a otarat putin ca Fallen nu i-a raspuns si a continuat sa scrie altele preocupata. Poate nu a vazut mesajul acesta plin de binete asa ca-l pun aici poate il vad mai multi,asta asa din spirit de dreptate sa nu zicem ca Ioan Cezar chiar o hartuieste pe Fallen! Eu chiar nu cred ca hartuieste pe nimeni chiar daca are un temperament mai inflacarat,a doua zi regreta ce a scris isi cere iertare si se caieste. Si eu am facut niste boacane pe forum de chiar ma apuca cosmarurile,regret acum dar cand esti iertat esti iertat din complezenta,prietenia nu se mai sudeaza la loc ca noua! Important este sa invatam din greseli! @Fallen : pt toate problemele astea care te macina nu ai luat in calcul niste sedinte de terapie? Caci ce facem noi aici pe forum este curat frectie la piciorul de lemn :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, impacati-va.
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 06.12.2014 at 22:23:23. |
|
||||
|
||||
![]()
Mamăă, ce i-ai mai împăcat!
|
||||
|
||||
![]()
Hai ca s-a deturnat si topicul asta...
Ma gandesc cand o sa-si revina la normal?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Canonul este un lucru bun, dar e nimic pe lângă truda de a alunga ura din sufletul tău. Să nu stai liniștit până când nu ți-ai liniștit sufletul despre fratele tău, așa cât poți și cum poți, mai ales dacă și el, fratele tău, este dificil.
Cum vă mai spuneam, pacea sufletului nu o putem întemeia în noi după gura lumii și lătratul diavolilor, ci după neclintita sfătuire a Duhului Sfânt, ca fii ai Bisericii lui Hristos. Că oricum ne-ar zice și ne-ar ponegri și oricum ne-ar interpreta dușmanii, noi suntem ceea ce suntem – tot noi. Părintele Arsenie Papacioc - Scrisori către fiii mei duhovnicești |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
editat,editat.........
|
|||
|
|||
![]()
Am intrat sa raspund la mesaj, acum vad ca ai editat. Ma ingrijorasem ca facusei o preamarire a apostaziei (ma refer la dl. Mihnea Dragomir). Apostazia este cel mai mare pacat, cei in aceasta situatie se spune ca vor avea o pedeapsa mai mare decat paganii sau cei ce s-au nascut in erezie. Pentru ca inseamna lepadare de Hristos (chiar daca alte culte spun si ei de Hristos).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: