Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Exorcismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2007, 15:31:47
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Erzbet,este cunoscut faptul ca rugaciunea de la 12 noaptea este rugaciunea cea mai puternica si,in plus,e considerata a fi rugaciunea de aur,tocmai de aceea se si tine slujba de la miezul noptii,Miezonoptica;rugaciunea de dimineata este considerata a fi,ca valoare simbolica,rugaciunea de argint, si este cea de la slujba Utreniei,iar cea de la pranz este numita rugaciunea de arama;rugaciunea de seara,cea de la slujba Vecerniei,este si ea tot asa de puternica,aproape la fel de puternica precum e cea de la miezul noptii si este considerata ca fiind o rugaciune pregatitoare si premergatoare Miezonopticii,dar cred ca tot cu rugaciunea de argint poate fi comparata ca valoare semnificativa.Dar demonii sunt si ai zilei,dupa cum sunt si demonii noptii(atunci sunt cei mai multi diavoli pe pamant,la miezul noptii,cand este intunericul deplin si desavarsit)si tocmai de aceea cerurile sunt deschise si rugaciunile mai mult ascultate de catre Dumnezeu si Maica Domnului cu toti Sfintii si cu toate Puterile Ceresti care reprezinta binele;asadar cele mai puternice si auzite rugaciuni sunt si raman cele rostite intre aceste ore de la 12 noaptea pana spre dimineata.De ex.pot fi citite din Psaltire cateva Catisme cu binecuvantare de la Duhovnic,Paraclisul Maicii Comnului,alte Canoane de rugaciune,canonul recomandat de Parintele Duhovnic,care canon trebuie tinut si indeplinit,Acatistele din Acatistier,si alte rugaciuni si cereri indreptate catre Divinitate.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 18:33:47
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

si acum cineva care a citit intrebarea mea ? ???
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 19:03:05
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

macs ,
mai suporta-ne un pic pana trecem la subiect ca vreau sa intrb ceva :

Mai fetelor , ce tot vorbiti de binecuvantari si etc , ce voi credeti ca lumea traieste ca in manastire , ma duc la fiecare miscare sa cer Binecuvantare ?

Iertati-ma dar cred ca nici Duhovnicul n-ar putea face fata daca ar fi asa !
Poate dati sfaturi si pentru mireni , noi ne intalnim duminica cu preotii nu in fiecare zi ca la manastire , si atunci el trebuie sa-si faca Slujba ,nu sta dupa mine .

Intr-un cuvant eu nu-l intreb niciodata daca am voie sau nu ceva , nici nu se obisnuieste . Poate e rau , nu stiu dar cum am vazut sau am auzit ca se rog altii mai mari , incerc si eu sa imit pe cat posibil , dar sant departe de ai copia .

maria
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 21:54:27
Senior Member

Implicit

Maria 55,eu nu copiez pe nimeni si nici nu am de gand aceasta,dupa cum vad ca judeci gresit lucrurile la prima vedere si in pripa,de ce lansezi niste afirmatii daca nu stii?Mie imi place sa fiu originala si sa nu imit pe nimeni in purtari si la vorba sau in altele,oricum.Eu am un Duhovnic la manastire si unul in oras,cu dezlegare,amandoi stiu unul de altul,asa ca am imputernicire de la ambii Sfinti Parinti.Pana si canoanele sunt asemanatoare intre ele ca si cum ar fi unul singur,nu difera mai deloc,f.putin decat,pe aici si pe acolo,incredibil dar adevarat,poate nu o sa iti vina sa crezi aceasta afirmatie,insa e purul adevar.Cat despre binecuvantare la citirea Psaltirii(nu trebuie citite mai multe catisme,decat numai cate sunt recomandate de catre Parintele Duhovnic la canonul de rugaciune al meu),ai auzit de dreapta masura si chibzuinta(dreapta socoteala)in toate?Excesele,exagerarile,extremele nu sunt bune niciodata,de niciun fel si de nicio culoare,oricare ar fi ele si in orice lucru am face noi,dupa cum nici ravna excesiva,evlavia exagerata sau excesul de zel in rugaciune nu sunt deloc indicate si recomandate.Parintele meu Duhovnic de la manastire cu care ma consult si de la care cer indrumari si sfaturi,dar si cel din lume la fel de bine,au rabdare f.multa cu mine si ma asculta amandoi,ma sfatuiesc si chiar stau dupa mine,intrucat eu dintr-acestia mi-am ales ca Parinti Duhovnici,dintre cei care ma inteleg si ma sprijina moral in toate,si care nu se grabesc atunci cand eu am vreo problema,mai ales daca e si urgenta ac.problema a mea si nu sufera deloc vreo amanare,si daca eu atunci cand apelez la acestia am mai mare nevoie de ajutor,de indrumare,de povete de la Sfintiile Lor si imi acorda acest ajutor si sprijin moral,dar mai ales il am de la Dumnezeu Cel care vorbeste prin Sfintiile Lor.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 22:15:11
Senior Member

Implicit

Imi pare rau , m-ai inteles gresit !

Eu , am zis ca copiez , nu altcineva .
Si a doua , nu era vorba de tine , ce faci tu ,ci era un indemn de a adresa un cuvant si pentru mireni , daca este posibil si cine poate .

Sebastiana , nu m-am gandit nici o clipa sa -ti cer socoteala , e gresit inteles !
Iertare !

maria
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 22:40:20
Senior Member

Implicit

:)Maria55,te-am iertat inca dinainte sa iti ceri iertare,intrucat mi-am dat seama ca nu stiai la ce ma refer,apropos de treaba aceasta cu binecuvantarile si cu copierea altora sau imitarea lor,ma rog.Acum ca nu te-ai referit la mine,aceasta este cu totul altceva,eu totusi m-am vazut si m-am simtit obligata si deci datoare tie sa iti raspund si sa iti spun varianta mea cu binecuvantarea de la Parintele Duhovnic,intrucat eu in postarea mea imediat anterioara aminteam de o binecuvantare vizavi de citirea Psaltirii,respectiv cateva catisme numai,iar nu mai multe catisme,ca sa nu cad in mandrie si in ispitele care oricum vin,dar care trebuie sa mai si plece,asa cum stiu ele sa vina.:)
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 22:53:04
Senior Member

Implicit

Mie chiar ca mi-ar strica niste sfaturi ,
dar de la oameni care stiu ce inseamna sa traiesti in lume , cu necazuri cu probleme ,cu servici ,cu bolnavi ...............cu neputinte ,etc .

Eu am si zile in care mai fac cate ceva , dar sant multe fara culoare , in care nu pot nimic !
Adica zilele nu seamana una cu alta , si chiar ca nu fac nimic daca nu am tragere de inima , pur si simplu , "zac " cum s-ar zice .

Nu stiu cum le merge la altii !

maria
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 17:50:04
petrurar
Guest

Implicit

macs
fratele meu, crezi ce vrei. Se deschid cerurile unde vrei tu, asta ca sa fii linistit.
Si poate ca e vorba si ce CET, mai stii?
Iarta-ma frate, ca vad ce mare tulburare ti-am provocat.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2007, 23:08:07
ilma ilma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2007
Implicit

Ok,eu m-am simtit foarte rau aseara dupa ce am citit primul mesaj al lui Arle.Pe la ora 1:30,m-a cuprins o stare asemanatoare ei.Era doar imaginatia mea sau chiar e adevarat acest lucru? M-a cuprins frica,iar sufletul meu parca astepta ceva.Chiar nu inteleg ce mi s-a intamplat.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2007, 20:13:28
Senior Member

Implicit

:)Ilma,trebuie sa eviti sa mai privesti raul sau sa te gandesti la el,gandeste-te si crede cu toata convingerea si taria ta ca nimic nu are sa ti se intample daca esti cu Dumnezeu si cu Maicuta Domnului cu toti Sfintii si in grija carora trebuie sa te lasi tu de buna voie si sa rostesti mai ales cat mai des rugaciunile de lasare in voia Domnului Dumnezeu Sfanta Treime,asa ca nu trebuie sa iti fie frica de nimic si de nimeni daca te lasi in seama Lui Dumnezeu,numai frica de Domnul este sfanta si mantuitoare.Fii mai curajoasa si optimista caci si eu am trecut prin asa ceva,recunosc aceasta,si cred ca mult mai multe persoane au experimentat aceasta traire dar nu toata lumea vrea sa recunoasca si sa accepte aceasta realitate,tuturor ne-a fost frica candva si poate ca inca ne mai este,dar nu mai trebuie sa ne fie frica daca avem credinta tare si puternica in Dumnezeu Sfanta Treime,in Maicuta Domnului si toate puterile ceresti si pamantesti ale Binelui Suprem si Absolut.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de cel rau AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 5 03.09.2011 21:58:02
mi-e frica sa ma duc la spovedanie mihai_m Pocainta 20 15.08.2010 23:53:40
Mi-e frica ca ma duc in iad doarunom Generalitati 39 05.04.2009 22:22:02
Frica silverstar Generalitati 26 04.11.2006 16:04:52