![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Normal. Păi ce treabă "la negru" avem?
|
||||
|
||||
![]()
Monnis, s-a rezolvat problema, multumesc ca mi-ai amintit de problemele de care am scapat.
Asta te doare pe tine acum, ca am lucrat eu la negru si-s vehementa. Hai sa nu comparam, ca nu e loc de comparatii; biserica nu e obligata sa ceara sute, sau chiar mii dele pentru o nunta, insa eu am fost obligata salucrez la negru. Ala imi era venitul. Preotul are venitul lui, de la stat. Mie nu mi-a dat statul nimic ca sa nu fiu obligata sa lucrez la negru. Culmea cum preotii cu parohie mai mica, se descurca si cu venitul ala de la stat si reusesc sa ii ajute si pe altii, iar in ditamai parohiile, cu ditamai catedralele, cat un bloc cu 10 etaje, au niste tarife de sta mata-n coada. Dar toti au mertanul parcat in fata vilei nou construite din banii enoriasilor. Si uite ca esti obligat sa iti platesti contributia la biserica; ca deh, nu poti sa nu apartii de nici o biserica, din moment ce ai fost botezat... asa ca da, eu sunt obligata sa dau bani la biserica, desi nu calc acolo; oricum, nu la biserica la care TREBUIE sa platesc contributia anuala. Si daca nu platesc, te pistoneaza la cap sa le platesti sau te ameninta ca daca nu platesti cheama o firma recuperatoare sa recpereze datoriile ce le-ai acumulat. iuliu, ca 4 clase ar fi de ajuns, e o chestie (desi te contrazic), dar sunt 10, fie ca iti convine, fie ca nu. La scoala sti pt ce dai banii, la bierica nu; nu-ti da nimeni bon sau chitanta pe ei; la scola e aduce citanta de la ce s-a cumparat/ce s-a lucrat;
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si stii si la Biserica pentru ce dai bani. Dar cum nu ai mai dat de mult pe acolo nu-i de mirare ca ai uitat. |
|
||||
|
||||
![]()
Da-i pe mana fiscului si apoi mai lucreaza uneva daca ai ce. Imi plateai tu chiria si intretinerea, sau ce? Macar o luna pana gaseseam altceva? Daca mi-o plateai, il dadeam pe mana fiscului, stai linistita...
Aproape ca iti doresc sa vezi si tu cum e, ca vad ca sari repede la judecat in necunostinta totala de cauza. Insa, din pacate cand cunosti preoti care fac asta, si se mai si lauda ca el si-aluat audi din banii stransi in 8 luni din donatii, nu poti zice ca esti in necunostinta totala de cauza...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ca cununia trebuie pltita separat, botezul trebuie platit separat, inmormantarea si locul deveci trebuie pltit separat, sa ti se faca o rugaciune se plateste separat. Deci....pentr ce dau banii? Sa stiu si eu, ca se pare ca da, a uitat. Da, esti obligat sa platesti contributia; altfel te obliga sa o platesti si nu te cununa nicaieri ca etsi in evidentele lor ca restant. (habar nu a cum de un preot de biserica x stie ca tu esti restant la biserica din capatul celalalt al orasului, dar in fine...) Chiar daca platesti cununia separat, nu conteaza; tre' sa ai platita contributia, sau sao platesti atuni, peloc, toata restanta care ai acumulat-o. Apoi nu stiu daca e pe bune faza cu recuperatorii, dar omul ce trange banii se foloseste de chestia asta daca nu vrei sa le pltesti. Gata, eu am terminat pe subiectul asta, care oricum a degenerat in altele.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca mai bagi si de la tine. Un pic asa, cat sa mai condimentezi povestea.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Îmi pare rău să te văd declarând că nu te duci la Biserică. De altfel, acolo sus la confesiune, la profil, nu-i trecut nimic. Deci ești atee. Sau creștină de formă, dar nu înțelegi ce este Biserica, care-i rolul ei. Nu înțelegei ce a făcut Hristos și Apostolii pentru umanitate. Să știi că nici un preot nu are merțane scumpe și vile mari. Fiecare preot are o mașină modestă, la fel ca tot românul, are o casă modestă, la fel ca tot românul, la majoritatea, soțiile lucrază și au ajutat preotul, soțul lor să-și cumpere mașina aia, la fel ca tot românul. Preoții, nu sunt pustnici, nici călugări, care au votul sărăciei. Preoții sunt Apostoli. Iar la Apostoli, Hristos le-a spus: "Și le-a zis: Când v-am trimis pe voi fără pungă, fără traistă și fără încălțăminte, ați avut lipsă de ceva? Iar ei au zis: De nimic. Și El le-a zis: Acum însă cel ce are pungă să o ia, tot așa și traista." - Luca 22, 35-36. Nimeni nu e obligat, să plătească nimic Bisericii lui Hristos. Plătești la stat. Statul dacă vrea dă cuiva ceva, dacă nu vrea, nu dă nimănui nimic. Dar statul suntem noi, oamenii, care conducem oamenii, deputați, senatori, guvern, adică oameni care au ajuns acolo, dintre noi, poporul. Deci statul e pus acolo să ajute, pe oricine are nevoie de ajutor. Inclusiv Biserica, dacă trebuie. Fiindcă Biserica la rândul ei, ajută adesea, mult mai mult decât statul. Statului îi este mai greu să ajute chiar pe toți care au nevoie, fiindcă nevoile omului sunt materialiste și lacome. Și statul, mai are și atribuții, obligații, față de legi, față de datorii, sau obligații externe sau interne. Dar Biserica nu are obligații. Scopul ei s strict să ajute pe oameni, de aceea statul ajută și încurajează Biserica, fiindcă Biserica, creștinii, slujesc zi și noapte oamenilor. Cât de orbi să fim, să nu vedem asta ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar în același timp, dacă nu a avut mașină deloc, a fost îndreptățit să-și cumpere, fiindcă nu poate căra cu trenul baxurile de lumânări de la Mitropolie, sau să ducă sacii de lumânări consumate înapoi. Preotul are nevoie de mașină și sunt convins că mașina aia nu a costat zeci de mii de euro, poate 100 de milioane, sau 10.000 de lei, în jurul sumei ăsteia, și e mașină second hand, nu are preotul așa mulți bani, cum își imaginează lumea, mai ales dacă-i de la sat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă mergi și spui preotului că nu ai și nu poți plăti, fi sigură că tot îți va oficia slujba de care ai nevoie, iar dacă nu vrea, mergi și spune-l episcopului și va lua măsuri episcopul față de acel preot. Și te va trimite la un preot, episcopul, care te va ajuta, în nevoia ta. Singurul lucru fix, e cultul, o taxă de 50 de lei pe an, adică 4 lei pe lună. Nu merită Hristos atâta sumă ? Sigur că merită, chiar și mai mult. Totul chiar, dacă ne dedicăm Lui viața. Faza cu recuperatorii era o ironie, nu ți-ai dat seama? Mi-aș dori să te ajut mai mult, dar nu știu cum...
|