Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2015, 09:55:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Da, da, logica primează, nu mai contează voia Domnului și nădejdea în ajutorul Lui, că doar suntem creștini. Mai lipsesc grupurile de credincioși "evlavioși" în frunte cu câțiva preoți și călugări care să protesteze prin București împotriva acestei hotărâri.

În loc să ne pierdem timpul cu proteste și împotriviri, mai de folos ar fi să ne plecăm la rugăciune și să ne căim de greșelile noastre, fapt pentru care Domnul îngăduie toate aceste lucruri.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2015, 10:08:03
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da, da, logica primează, nu mai contează voia Domnului și nădejdea în ajutorul Lui, că doar suntem creștini. Mai lipsesc grupurile de credincioși "evlavioși" în frunte cu câțiva preoți și călugări care să protesteze prin București împotriva acestei hotărâri.

În loc să ne pierdem timpul cu proteste și împotriviri, mai de folos ar fi să ne plecăm la rugăciune și să ne căim de greșelile noastre, fapt pentru care Domnul îngăduie toate aceste lucruri.
In cazul acelor regimuri politice sau sociale criminale (precum cele amintite), acestea nu cred ca s-au instaurat la timpul respectiv din vointa Domnului!
Nu puteti afirma, la modul serios, ca un regim criminal precum cel a lui Hitler sau Stalin s-a instaurat din vointa Domnului!

Asadar cei care au luptat, inclusiv prin forta armata, pentru inlaturarea acestor regimuri criminale, au fost complet indreptatiti sa procedeze astfel, si cei care au luptat in Europa impotriva ocupantilor nazisti sau sovietici trebuie apreciati.
La fel si cei care au luptat impotriva unor regimuri criminale mai recente- precum cel a lui Pol Pot in Cambodgea, a lui Idi Amin in Uganda, etc merita apreciati.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2015, 10:29:35
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Nimic nu este îmtâmplător și cred că Dumnezeu îngăduie toate acestea, cu siguranță, pentru binele nostru, bine pe care noi nu întotdeauna îl vedem. Noi știm că, în decursul a două mii de ani de existență, creștinismul reînvie în raport direct proporțional cu încercările de a-l stinge. Paradox, nu?

Faptul că Sf. Apostol Pavel scrie "din lanțuri", că mai apoi avea să guste și cea de-a doua captivitate sub Nero, este foarte grăitoare pentru poziția clasică a creștinismului față de Cezar, ca reprezentant al autorității lumii acesteia. Apostolul Pavel tâlcuiește autoritatea lumii acesteia ca provenită din autoritatea lui Dumnezeu, și cine se împotrivește stăpânirii, lui Dumnezeu se împotrivește. Reacționismul este un păcat, este o atitudine fals religioasă. Din acest motiv, creștinii trebuie să dea Cezarului ce este la Cezarului și să se roage pentru el. Supunerea față de stăpânire este din rațiuni divine: din iubire universală de oameni și nu din oportunism sau frică...
Sunt de acord că nu trebuie să fim reacționari, că nu trebuie să ne antrenăm în lupte în care se pierd liniștea și harul. Dar cred și că suntem datori să nu fim absenți din lumea în care trăim și să aducem în ea lumina pe care ne-a dat-o Hristos. Adică să n-o punem sub obroc, pe ideea că trebuie să ne supunem stăpânirii. În vremea noastră nu mai vorbim propriu-zis de o stăpânire, ci de o administrație pe care noi o punem acolo; care ne reprezintă, care seamănă cu noi. Dacă noi am avea o conștiință luminată de Hristos, reflectată în faptele noastre, la fel ar fi și cei care ne conduc.

De aceea, cred că nu este greșit să formăm sau să ne încadrăm într-un curent de opinie pentru că Biserica trebuie să aibă opinie; și are, adesea influențând deciziile politice. Trăim în lume, chiar dacă suntem creștini, și, spre deosebire de începuturi, se cheamă că trăim chiar într-o țară creștină. Cred că ar trebui să o facem să și arate ca atare. Dar luptând, evident, cu armele specifice creștinului, fără a pierde pacea și dragostea.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2015, 10:35:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
In cazul acelor regimuri politice sau sociale criminale (precum cele amintite), acestea nu cred ca s-au instaurat la timpul respectiv din vointa Domnului!
Nu puteti afirma, la modul serios, ca un regim criminal precum cel a lui Hitler sau Stalin s-a instaurat din vointa Domnului!

Asadar cei care au luptat, inclusiv prin forta armata, pentru inlaturarea acestor regimuri criminale, au fost complet indreptatiti sa procedeze astfel, si cei care au luptat in Europa impotriva ocupantilor nazisti sau sovietici trebuie apreciati.
La fel si cei care au luptat impotriva unor regimuri criminale mai recente- precum cel a lui Pol Pot in Cambodgea, a lui Idi Amin in Uganda, etc merita apreciati.
pai amicul Ovidiu a spus caDumnezeu a ingaduit astfel de regimuri politice, si nu ca asta ar fi fost dorinta lui Dumnezeu, Una e sa ingadui ceva si alta este sa-ti doresti tu acel ceva
Vechi 14.07.2015, 10:59:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ei, uite că eu mă încăpățânez să cred că nimic, dar nimic, nu se întâmplă fără voia, fără îngăduința Domnului. Nu e musai să fii de acord cu mine. :)

Totuși, acest aspect poate îl lămurești mai bine cu părintele tău duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2015, 11:59:57
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Am deschide o intreaga discutie referitor la faptul ca de ce Dumnezeu a ingaduit existenta unor astfel de regimuri criminale de-a lungul istoriei, care depaseste cadrul acestui topic.
Oricum, va respect parerea si pana la urma este normal sa existe mai multe opinii.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2015, 12:23:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Am deschide o intreaga discutie referitor la faptul ca de ce Dumnezeu a ingaduit existenta unor astfel de regimuri criminale de-a lungul istoriei, care depaseste cadrul acestui topic.
liberul arbitru
Vechi 16.07.2015, 12:52:06
antoniap
Guest

Implicit

Ponta: Patriarhia va primi teren in Istanbul ca sa faca un camin pentru pelerini la schimb pentru moscheea din Bucuresti. Nu se poate face Biserica

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca Patriarhia Romana va primi un teren in Istanbul ca sa ridice un camin pentru pelerini la schimb pentru terenul acordat de guvern pentru construirea unei moschei la Bucuresti.

Ponta spune ca nu este vorba despre o construirea unei biserici ortodoxe la Istanbul deoarece legea turceasca interzice acest lucru.

"Nu stiu care este parerea presedintelui Iohannis pe aceasta tema ca nu am discutat cu el", a declarat seful guvernului.

Victor Opaschi, secretarul de stat pentru Culte si muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al comunitatii musulmane din Romania, au oferit, luni, primele explicatii oficiale referitor la moscheea care ar urma sa se construiasca in Capitala pe bd. Expozitiei.

Astfel, lacasul de cult ar urma sa aiba o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fantana arteziana si un loc de ablutiune (spalare) si o sala de clasa pentru maxim 20 de copii care doresc sa studieze abecedarul religiei musulmane. Muftiul Iusuf Murat spune ca initial a propus ca moscheea sa fie finantata de statul turc, costurile ridicandu-se la circa 1 milion de euro, insa daca nu se doreste acest lucru, statul roman poate da bani pentru edificiu.

Erdogan nu vrea reciprocitate, dar vrea o moschee in fiecare tara pe care o viziteaza, chiar si in Cuba

Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, ca moscheea care se doreste a fi construita la Bucuresti ar fi cea mai mare din Europa si nu ar trebui sa existe un astfel de centru al tinerilor selectati din Islam la noi in tara.

Fostul presedinte a mai spus intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "X-Press", difuzata la B1 TV, ca aceasta moschee ar trebui sa aiba aceleasi dimensiuni ca biserica ortodoxa care ar trebui construita la Istanbul.

"Acesta este proiectul si nu este un proect inventat acum. De mult se discuta problema unei moschei construita de statul turc la Bucuresti, dar niciodata nu s-a ajuns la un echilibru. Noi am vrut o biserica ortodoxa la Istanbul si la partitate sa se construiasca o moeschee la Bucuresti.

Acum inteleg ca domnul Ponta a negociat o moschee si o universitate, circa 6.000 de tineri sa fie scolarizati. N-as zice ca sunt cel mai neinformat om din Romania, sa contrazica Ponta.

Bucurestiul nu poate fi un astfel de centru de pregatire al tinerilor selectati din Islam. Am o informatie si am pus-o in dezbatere publica: la asta se va ajunge, asta e tendinta, ca pe langa cea mai mare moschee din Uniunea Europeana sa functionze si o universitate. Am doar informatia ca se intentioneaza dezvoltarea celei mai mari moschei din Europa", a afirmat Basescu.

"Imi sunt foarte bine cunoscute problemele minoritatii, dar aici discutam despre tentatia presedintelul Erdogan cu care recunosc ca am o relatie foarte buna, dar totul pana la interese, de a expanda islamismul pana in Europa. Fiind un politician resposabil, spun nu, nu se poate construi o moschee mai mare decat biserica ortodoxa care se va construi la Istanbulul la paritate", a mai declarat fostul presedinte.

Sursa:
http://revistapresei.hotnews.ro/stir...rici-acolo.htm
Reply With Quote
Vechi 16.07.2015, 13:08:21
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

A permite statului turc sa construiasca moschei in Romania sau in orice alta tara, in conditia in care ei refuza (sau interzic prin lege) costruirea de biserici la ei in tara mi se pare o dovada de imbecilitate crasa.

Nu e nimic complicat, nu e vorba de considerente de oportunitate, de ecumenicitate, de drepturile minoritatilor sau alte asemenea cuvinte complicate.

E pur si simplu tampenie.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2015, 13:14:20
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Ei, uite că eu mă încăpățânez să cred că nimic, dar nimic, nu se întâmplă fără voia, fără îngăduința Domnului.
La fel cred si eu.
Reply With Quote
Răspunde