![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Romandragut, nu esti obligat sa citesti ceea ce nu-ti place, cu atat mai putin sa mai si scrii ceva, atunci cand te simti atins de cuvintele cuiva. Cateodata tacerea e mai buna, decat o mie de vorbe. In loc sa ti se intunece mintea de suparare, mai bine reflecteaza la cuvintele lui cristiboss56 si vezi cat adevar cuprind. Sau tu ai impresia ca le stii deja pe toate si nimic nu mai ai de invatat?
cristiboss56: frumoase si intelepte cuvinte ai scris. Ce sa se mire un crestin oarecare din zilele de azi ca e batjocorit?!? Citesc acum viata Sf. Ioan Gura de Aur. Sa vezi atunci cu ce minciuni si mita au umblat unii pentru a-l inlatura. Si au reusit. Sf. Ioan Gura de Aur a murit in exil. Deci nu ne vom supara pentru cateva vorbe, care nu fac nici cat o ceapa degerata, cum se spune. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
esti un bun crestin jignind? probabil ca da. esti un bun crestin formuland diverse prezumtii rautacioase? probabil ca da. insa stiu ceryt ca nu aceasta este esenta crestinismului. si nu trebuie sa fiu credincios pentru a intelege asta. este suficient sa pastrezi o minte deschisa. |
|
|||
|
|||
![]()
Romandragut: Crestinismul nu agreaza pacatele. Nici noi ca crestini. Porunca ne-a dat Domnul sa iubim pe toata lumea, chiar si pe dusmani. Pe pacatosi trebuie sa-i iubim, caci cu totii suntem pacatosi. Dar pacatul sa-l uram. Regret ca nu intelegi acest lucru. oi uram si propriile pacate, nu numai pe ale altuia. Asta trebuie sa intelegi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iertare ca intru si eu nevrednicu...Romandragut,daca stie cineva,parinti,nasi ca tu te-ai botezat,probabil ortodox,vad ca esti tare consecvent.Fa-o pana la capat.Cere debotezul.Si daca nu-l ceri,explica-ne de ce.Haide,cel putin eu as fi curios.Asta in varianta in care si eu am avut momente de mare necredinta si ateism.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in plus de ce as face acest lucru? este doar un ritual religioas din care unii isi castioga existenta si altii reusesc sa gaseasca placere? este curios cat de departe poti merge in nesimtirea ta. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu ne adora pe toti cum nu ne putem imagina, romandragut stiai ca in inima ta zace un sfant, poate ca inima ta e mai incapatoare decat a tuturor celor de aici, ca Dumnezeu ne vrea pe toti la El? DA Doamne vino la mine si Domnul ca un Tata Prea Iubitor vine degraba si ne ia in brate, ca pe un fiu prea iubit pe care demult il astepta.
Doamne nu ne pierde pe noi, si da-ne noua credinta sa spunem DA cu toata fiinta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru noi, cei grei la suflet, printre care ma numar in primul rand eu, care am preferat sa ne traim viata dupa propria imaginatie a ceea ce inseamna "bine", Dumnezeu ne da o sansa, dandu-ne putin Duh Sfant, pentru a intrezari ce e de fapt binele pe care ar fi trebuit sa-l alegem. Pielitele de pe ochi incep incet-incet sa se subtieze. Tot cu ajutorul lui Dumnezeu incepem sa ne vedem faptele trecutului, cu care alta data am fost perfect de acord, dar care in aceasta noua Lumina devin pacate in ochii nostri. Ce de pacate! Atunci, intelegand, incepem lucrarea inversa, de daramare a vechiului lacas inchinat idolilor, pentru a construi Biserica lui Dumnezeu Iisus Hristos la noi in inima. Prin acel "jumatate al meu, jumatate al lui Dumnezeu" cum zici, eu inteleg ( sper sa nu fi inteles gresit ceea ce vrei sa spui), ca impart cu Dumnezeu vina alegerii gresite. Ori cat timp am libertatea de a alege, trebuie sa am si deplina responsabilitate pentru alegerea facuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
draga anca ,
poate nu m-am exprimat prea bine ," respectul" meu pentru slabiciune inseamna ca o recunosc , ca stiu ca exista (din experienta) , ca stiu ca sant faze prin care trece omul , ca stiu ca nu-i nimic de facut decat , rabdare si rugaciune pentru cel care nu poate si multe in genul asta . Nicidecum ca ma inchin ei . Si ma feresc sa desconsider pe cineva care nu poate pentru ca nu stiu ca are de gand Dumnezeu cu el . Poate se va ridica mult deasupra multora ...etc . In al doilea rand zici ca ai inteles : "impart cu Dumnezeu vina alegerii gresite " . Nici asta nu am vrut sa se inteleaga . Dar stiu ca in momentul cand am pacatuit nu m-a calauzit Duhul Sfant , altfel n-ar fi fost posibil . De ce nu m-a calauzit , ma tem ca e o tema vasta , e taina Lui , dar e posibil ca cineva sa aibe nevoie de un anumit "tratament " ca sa poata sta drept , sau sant pacatele (care nu sant numai ale noastre ci si din neam ) pentru care Duhul Sfant ne mai si lasa , sau ,sau,sau...... Stiind ca mantuirea vine prin om , si primul a fost Iisus si cetele sfintilor care au urmat dupa El , si ca omul nu poate nimic fara Dumnezeu imi este oarecum mai usor sa inteleg unele lucruri . Nu ne putem lauda cu nimic ,pentru ca daca El nu ne cauta , omul nu poate sa-l gaseasca pe Dumnezeu ,si El ne cauta tot timpul poate , dar ne intinde mana cand si noi santem in stare sa o facem si asta inseamna o anumita stare sufleteasca . Vorba lunga saracia omului ! Oricum "vointa ", jumatate a mea jumatate a Lui ,cred ca nu-i bine . Un pas al meu si sute de pasi ai Lui si toate cu mila Lui . S-avem nadejde , sper ca nu te-am plictisit .(apropo de pacate , sa nu ne preocupe prea mult caci poate fi si o piedica in calea noastra ! Nu ne rugam degeaba !) maria |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pacatul | cristiboss56 | Pocainta | 176 | 08.08.2013 21:54:08 |
Ce e pacatul? | culianu | Pocainta | 34 | 18.12.2010 21:02:30 |
Pacatul | patinina34 | Despre Sfanta Scriptura | 27 | 25.05.2009 16:11:34 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
pacatul? | Annamarria | Generalitati | 4 | 11.02.2008 12:53:26 |
|