Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2007, 09:10:46
ancah
Guest

Implicit

Romandragut, nu esti obligat sa citesti ceea ce nu-ti place, cu atat mai putin sa mai si scrii ceva, atunci cand te simti atins de cuvintele cuiva. Cateodata tacerea e mai buna, decat o mie de vorbe. In loc sa ti se intunece mintea de suparare, mai bine reflecteaza la cuvintele lui cristiboss56 si vezi cat adevar cuprind. Sau tu ai impresia ca le stii deja pe toate si nimic nu mai ai de invatat?

cristiboss56: frumoase si intelepte cuvinte ai scris. Ce sa se mire un crestin oarecare din zilele de azi ca e batjocorit?!? Citesc acum viata Sf. Ioan Gura de Aur. Sa vezi atunci cu ce minciuni si mita au umblat unii pentru a-l inlatura. Si au reusit. Sf. Ioan Gura de Aur a murit in exil. Deci nu ne vom supara pentru cateva vorbe, care nu fac nici cat o ceapa degerata, cum se spune.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.07.2007, 01:05:11
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Romandragut, nu esti obligat sa citesti ceea ce nu-ti place, cu atat mai putin sa mai si scrii ceva, atunci cand te simti atins de cuvintele cuiva. Cateodata tacerea e mai buna, decat o mie de vorbe. In loc sa ti se intunece mintea de suparare, mai bine reflecteaza la cuvintele lui cristiboss56 si vezi cat adevar cuprind. Sau tu ai impresia ca le stii deja pe toate si nimic nu mai ai de invatat?

cristiboss56: frumoase si intelepte cuvinte ai scris. Ce sa se mire un crestin oarecare din zilele de azi ca e batjocorit?!? Citesc acum viata Sf. Ioan Gura de Aur. Sa vezi atunci cu ce minciuni si mita au umblat unii pentru a-l inlatura. Si au reusit. Sf. Ioan Gura de Aur a murit in exil. Deci nu ne vom supara pentru cateva vorbe, care nu fac nici cat o ceapa degerata, cum se spune.
Doamne ajuta!
nu cred in asa ceva. mai ales cand ma jigneste in mod repetat si apoi imi trimite mesaje scuza-ma ca sunt asa cum sunt. nu stie nimic despre mine, nici macar nu vrea sa stie insa se lanseaza in afirmatii gratuite, fara nici un fundament. eu cred ca este vorba mai degraba de acces limitat la cultura si o ura care nu se mai sfarseste.
esti un bun crestin jignind? probabil ca da. esti un bun crestin formuland diverse prezumtii rautacioase? probabil ca da. insa stiu ceryt ca nu aceasta este esenta crestinismului. si nu trebuie sa fiu credincios pentru a intelege asta. este suficient sa pastrezi o minte deschisa.

Reply With Quote
Vechi 08.07.2007, 01:20:17
ancah
Guest

Implicit

Romandragut: Crestinismul nu agreaza pacatele. Nici noi ca crestini. Porunca ne-a dat Domnul sa iubim pe toata lumea, chiar si pe dusmani. Pe pacatosi trebuie sa-i iubim, caci cu totii suntem pacatosi. Dar pacatul sa-l uram. Regret ca nu intelegi acest lucru. oi uram si propriile pacate, nu numai pe ale altuia. Asta trebuie sa intelegi.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 11:03:12
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Iertare ca intru si eu nevrednicu...Romandragut,daca stie cineva,parinti,nasi ca tu te-ai botezat,probabil ortodox,vad ca esti tare consecvent.Fa-o pana la capat.Cere debotezul.Si daca nu-l ceri,explica-ne de ce.Haide,cel putin eu as fi curios.Asta in varianta in care si eu am avut momente de mare necredinta si ateism.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 21:14:58
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 06dec
Iertare ca intru si eu nevrednicu...Romandragut,daca stie cineva,parinti,nasi ca tu te-ai botezat,probabil ortodox,vad ca esti tare consecvent.Fa-o pana la capat.Cere debotezul.Si daca nu-l ceri,explica-ne de ce.Haide,cel putin eu as fi curios.Asta in varianta in care si eu am avut momente de mare necredinta si ateism.
nu pot anula o nulitate.
in plus de ce as face acest lucru? este doar un ritual religioas din care unii isi castioga existenta si altii reusesc sa gaseasca placere?
este curios cat de departe poti merge in nesimtirea ta.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2007, 19:31:59
cos cos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2007
Implicit

Dumnezeu ne adora pe toti cum nu ne putem imagina, romandragut stiai ca in inima ta zace un sfant, poate ca inima ta e mai incapatoare decat a tuturor celor de aici, ca Dumnezeu ne vrea pe toti la El? DA Doamne vino la mine si Domnul ca un Tata Prea Iubitor vine degraba si ne ia in brate, ca pe un fiu prea iubit pe care demult il astepta.

Doamne nu ne pierde pe noi, si da-ne noua credinta sa spunem DA cu toata fiinta
Reply With Quote
Vechi 14.07.2007, 20:41:15
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Eu am mare respect pentru slabiciunea omeneasca .

Acel "vreau" pentru mine nu este numai al meu ,
ci jumatate al meu ,jumatate al lui Dumnezeu .

Care-i "picatura " care face sa se incline balanta spre Da , desi mult timp am vrut sa spun si n-am putut . Ce este hotarator ?
Poate prin milostenie , poate prin slujirea aproapelui ,poate ,poate ......

(In VT , exista un rand in care se spunea : li s-au impietrit inimile , ca sa nu se roage , sa nu fie iertati .La asta meditez des , desi nu mai e actual , a venit Hristos ). Am mila de cei care nu "misca chiar nimic " .(fara a se socoti mandrie!)

Si totusi in fata lui Dumnezeu nu mai ai timp de explicatii , ce ai in "traista" cu asta te prezinti , nu e timp de scuze . Eu asa simt .

Cred ca daca nu putem sa ne rugam ar trebui sa facem mai multa milostenie , sa aratam mullta mila si toate se vor schimba . Nu e usor sa nu te poti ruga deloc !

maria
Draga Maria, eu nu am respect pentru slabiciunea omeneasca, pentru ca noi suntem slabi si trebuie sa devenim tari. Acceptand slabiciunea si gandind ca de la Dumnezeu vine incercarea, de fapt uiti ca avand liberul arbitru, avem si alegerea intre bine si rau, iar Dumnezeu asteapta ca noi de buna voie sa alegem binele. Ce cununa frumoasa e pregatita pentru cei care de la inceput aleg acest bine, fara a se tara mai intai prin mocirla pacatelor.

Pentru noi, cei grei la suflet, printre care ma numar in primul rand eu, care am preferat sa ne traim viata dupa propria imaginatie a ceea ce inseamna "bine", Dumnezeu ne da o sansa, dandu-ne putin Duh Sfant, pentru a intrezari ce e de fapt binele pe care ar fi trebuit sa-l alegem. Pielitele de pe ochi incep incet-incet sa se subtieze. Tot cu ajutorul lui Dumnezeu incepem sa ne vedem faptele trecutului, cu care alta data am fost perfect de acord, dar care in aceasta noua Lumina devin pacate in ochii nostri. Ce de pacate! Atunci, intelegand, incepem lucrarea inversa, de daramare a vechiului lacas inchinat idolilor, pentru a construi Biserica lui Dumnezeu Iisus Hristos la noi in inima.

Prin acel "jumatate al meu, jumatate al lui Dumnezeu" cum zici, eu inteleg ( sper sa nu fi inteles gresit ceea ce vrei sa spui), ca impart cu Dumnezeu vina alegerii gresite. Ori cat timp am libertatea de a alege, trebuie sa am si deplina responsabilitate pentru alegerea facuta.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2007, 20:58:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sylvie
Odin,iti inteleg indignarea,dar NU CU RAUTATI se schimba cei cazuti...???.Si el este apraoapele nostru,are pacate ca si noi(chiar daca nu-l avem pe acesta pe lista).
Trebuie sa IUBIM pe cei pacatosi,asa cum VREM sa ne iubeasca SI DUMNEZEU pe noi...:)!
E chiar asa de greu...????
Sunt sigura ca Romandragut s-ar schimba daca ar vede si DIN PARETEA NOASTRA putina "intelegere",un cuvant BUN,o iubire SINCERA fata de el(ca om,care-l poarta pe Dumnezeu in inima de la Botez,ca creatie a Lui).Doar acest lucru a vrut si el,nu...????
SCIMBATI-VA DRAGI CRESTINI,CA SI EI SA SE SCHIMBE...:)!Dumnezeu NE IUBESTE PE TOTI...:),asa pacatosi cum suntem...???!
E mult mai util si mai productiv si nu in ultimul rind sa ne vedem fiecare de greselile si pacatele noastre. Numai astfel putem sa incepem acel drum greu si anevoios dar nu lipsit de satisfactii, al pocaintei.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2007, 01:51:40
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

draga anca ,

poate nu m-am exprimat prea bine ," respectul" meu pentru slabiciune inseamna ca o recunosc , ca stiu ca exista (din experienta) , ca stiu ca sant faze prin care trece omul , ca stiu ca nu-i nimic de facut decat , rabdare si rugaciune pentru cel care nu poate si multe in genul asta . Nicidecum ca ma inchin ei .
Si ma feresc sa desconsider pe cineva care nu poate pentru ca nu stiu ca are de gand Dumnezeu cu el . Poate se va ridica mult deasupra multora ...etc .

In al doilea rand zici ca ai inteles : "impart cu Dumnezeu vina alegerii gresite " .
Nici asta nu am vrut sa se inteleaga .
Dar stiu ca in momentul cand am pacatuit nu m-a calauzit Duhul Sfant , altfel n-ar fi fost posibil .
De ce nu m-a calauzit , ma tem ca e o tema vasta , e taina Lui , dar e posibil ca cineva sa aibe nevoie de un anumit "tratament " ca sa poata sta drept , sau sant pacatele (care nu sant numai ale noastre ci si din neam ) pentru care Duhul Sfant ne mai si lasa , sau ,sau,sau......
Stiind ca mantuirea vine prin om , si primul a fost Iisus si cetele sfintilor care au urmat dupa El , si ca omul nu poate nimic fara Dumnezeu imi este oarecum mai usor sa inteleg unele lucruri .

Nu ne putem lauda cu nimic ,pentru ca daca El nu ne cauta , omul nu poate sa-l gaseasca pe Dumnezeu ,si El ne cauta tot timpul poate , dar ne intinde mana cand si noi santem in stare sa o facem si asta inseamna o anumita stare sufleteasca .
Vorba lunga saracia omului !

Oricum "vointa ", jumatate a mea jumatate a Lui ,cred ca nu-i bine .
Un pas al meu si sute de pasi ai Lui si toate cu mila Lui .
S-avem nadejde , sper ca nu te-am plictisit .(apropo de pacate , sa nu ne preocupe prea mult caci poate fi si o piedica in calea noastra ! Nu ne rugam degeaba !)

maria
Reply With Quote
Vechi 11.08.2007, 21:12:57
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romandragut
tu despre ce vorbesti omule? asta etse o aberatie. tu crezi ca eu m-am gandit vreodata ca tu sa devii homo? sau colega de clasa lesbiana? sau crezi ca eu consider ca este o boala? problem
DRAGUTULLE TE ROG MULT SE INTRI PE SITEUL WWW.BASTOVOI.RO/HOMOSEXUALII.PHP.,ICERC SA inserez dc voi reusi ca este f. interesant articolul si e scris de cineva mai competent in ale duhoviciei ,si mai mult,nu ma indoiesc ca iti va placea ce scrie si um scrie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pacatul cristiboss56 Pocainta 176 08.08.2013 21:54:08
Ce e pacatul? culianu Pocainta 34 18.12.2010 21:02:30
Pacatul patinina34 Despre Sfanta Scriptura 27 25.05.2009 16:11:34
Pacatul global si pacatul personal patinina34 Din Noul Testament 3 28.12.2008 01:50:58
pacatul? Annamarria Generalitati 4 11.02.2008 12:53:26