Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2007, 15:21:21
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

ilia, nu fugi. Spune-ne mai bine in ce sitiuatie te mai afli, sa te ajutam cu informatii. Exista avocat on line sa vezi si tu ce drepturi ai, apara-ti drepturile singura ca altii te calca in picioare. Nici copilului tau nu o sa ii convina cand va creste si va afla ce probleme ai avut si ce va trage si el daca nu iei decizia corecta.
Iar cine o sfatuieste sa sufere degeaba sa aplice asa ceva pe copiii lui,pe fetele lor sa vedem daca asa ar mai spune acelasi lucru!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 15:42:33
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de consuela
m-am agitat pentru ca tin la dreptate mai mult ca la orice!
Aceste boli sa le capeti din senin (de ex la dentist) ai sanse de 5% iar de la un viciat notoriu de 99%. Fiecare are cap sa judece ce vrea de la viata asta, spitalul si boala sau sanatate. Si copilul se poate inbolnavi de la ta-su si fizic nu numai psihic asa ca: trezirea!
Consuela draga,

1. Nu vad unde s-a spus ca acest om e un "viciat notoriu". Nu am sesizat ca Lilia a zis ca el ar trai cu altcineva ca sa se ajunga cum spui tu la situatie de adulter si sa aduca SIDA in casa. ??? Eu zic sa vedem datele problemei asa cum sunt, nu imaginatii de-ale noastre. In plus, chiar daca nu-l cunoastem pe acest om, nu putem sa aruncam cu noroi in el, fiindca el este ca noi, este copilul lui Dumnezeu si la Judecata toate acestea le va cunoaste si el. Sper sa nu-i fie nimanui rusine atunci.

2. "Trezirea" de care vorbesti tu conduce cu viteza maxima la adormirea constiintei. Vorbesti de o trezire in care dreptatea est facuta de avocati. Ce loc mai are Dumnezeu in toata situatia asta? "Sa-i ia casa", "sa divorteze", "sa-i ceara pensie alimentara", "sa apeleze la avocat online", "viciatii in strada sau la amante"...toate astea reflecta un duh al neoranduielii si al lipsei Duhului Adevarului. Dumnezeu este Cel Care a unit in Taina Casatoriei pentru eternitate, Dumnezeu este Cel Care da cele necesare, Dumnezeu e Cel Care face dreptate, Cel Care il ia pe pacatos si-i sterge pacatele si-l repune in inima Sa in acelasi loc ca inainte de cadere, Cel Care vegheaza ca omul sa nu mai cada, dar nu se poate impotrivi voii noastre. La EL trebuie alergat, nu la avocati, draga Consuela.

Cunosc 2 familii. Una cu 5 copii, cu un tata betiv notoriu, care rareori era vazut treaz. Nici nu se preocupa de copii, de nimic. Totusi sotia a avut cei 5 copilasi. La un moment dat ii venise gandul sa divorteze. Au insistat copiii spunandu-i "Mama, totusi e tatal nostru, daca noi il lasam, cine o sa mai aiba grija de el si sa-i dea putina dragoste. Nu-l putem arunca asa in strada". Si femeia a ramas cu el. Dupa vreo 20 de ani (copiii acum au intre 14 si 35 de ani), acest om s-a lasat de bautura si e un om care nu stie cum sa mai multumeasca pentru iubirea in care l-au purtat copiii si sotia, un om care traieste intr-o pocainta continua ca toti il stiu ce "poama" era. Deci femeia aceasta a stiut sa-si duca crucea si a avut credinta ca exista iesire din rau, iar copiii au ajutat-o sa duca crucea aceasta deloc usoara.

Cealalta familie cu 4 copii, tatal cu aceeasi patima. Sotia a fost un exemplu de tacere si iertare, de iubire revarsata si jertfire. Nu l-a batut la cap de fiecare data, ci I-a spus lui Dumnezeu suferinta ei, nu le-a spus celor din jur, ci I-a spus numai Lui ca Dumnezeu sa poata sa ajute. Si acest om dupa mai mult de 20 de ani traieste ca un om normal, mai bea din cand in cand dar moderat.

E o cruce grea, dar daca sensul vietii noastre este mantuirea, atunci ne punem mereu problema ca maine sau azi putem sa murim. Si atunci cred ca luam cele mai intelepte decizii. Domnul sa ne lumineze pe toti!

Elena
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 15:49:05
Senior Member

Implicit

adica tu crezi ca daca se recasatoreste, ceea ce e conform cu ortodoxia, (are si cu cine), D-zeu o arunca in iad ca a folosit o varianta acceptata de ortodoxie?
Sau tu crezi ca daca individul nu a mai avut nici o relatie fizica cu ea a stat asa, fiind si viciat de betie de 20 ani ?
Fii serioasa!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 15:50:33
Senior Member

Implicit

mai in exeplul dat de tine poate tipele alea vor sa devina sfinte, poate ea vrea doar sa duca o viata normala si sa intre si in rai, nu pe rolul de sfant.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 16:17:48
Senior Member

Implicit

Citat:
mai in exeplul dat de tine poate tipele alea vor sa devina sfinte, poate ea vrea doar sa duca o viata normala si sa intre si in rai, nu pe rolul de sfant.
Sfintenia este menirea fiecaruia dintre noi. Cei care se considera crestini si nu isi doresc sfintenia nu sunt crestini, n-au inteles din pacate sensul vietii. Cand te apropii sa te impartasesti spune Preotul "Sfintele Sfintilor", adica Trupul si Sangele Mantuitorului care sunt "Sfintele" se dau "Sfintilor", adica noua.

Omul se minte pe el insusi crezand ca poate avea un loc in rai dar sa nu fie Sfant. Ca si cei care zic ca ei sunt crestini (ortodocsi) dar nu sunt practicanti...de fapt nu sunt nici crestini, nici ortodocsi, nici practicanti. Deci daca vrem sa traim in adevar, bine ar fi sa ne convertim la crestinism, dar la unul bine inteles, nu la unul caldicel care incet, dar sigur ne duce in iad. Oare sa minta Scriptura si Dumnezeu ca "pe cei caldicei ii voi scuipa din gura Mea"? Sigur NU!

Elena

Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 16:32:37
Senior Member

Implicit

Lilia draga,

Sa ne rugam si sa postim cu totii si sa te pomenim la rugaciune sa ca putem avea lumina sa-ti spunem ce Dumnezeu ar dori sa-ti spuna. O sa fiu sincera in ce spun desi doare: eu simt ca adevarul spus de tine e partial, poate fiindca nici tu nu-l mai constientizezi in totalitatea lui, poate fiindca il ascunzi din cauza impulsului tau de a rupe legatura cu sotul tau si de a fi cu altul. Tu stii mai bine.

Gandeste-te totusi la cateva aspecte. Marile defecte pe care le vezi la el sunt faptul ca bea si lipsa de comunicare. Printre sute de pacate, betia este unul. Ce ma doare e ca nu vezi si partile lui pozitive care eu cred ca sunt multe. Si nu vezi ca lipsa de comunicare ti se datoreaza si tie. Si iar nu vezi niciun defect de-al tau. Si il vezi pe el f. orgolios, dar crede-ma ca nici tu nu esti departe. Acel "scuze daca am gresit" e o forma impersonala de a-ti cere iertare. Cand simti cu adevarat ca vrei sa ceri iertare il rogi pe celalalt: "dragul meu, imi dau seama ca am gresit cu acest lucru, imi pare rau si te rog sa ma ierti". Astfel ar invata si el cum sa faca. Deci fii tu exemplu si o sa se transforme si el!

E perceptia pe care o am pentru moment, de cateva zile ma tot rog sa inteleg situatia ta. Poate o sa se faca lumina mai multa in inima mea, dupa cateva zile de post mai adevarat si de rugaciune. Te imbratisez si poate pe curand. Dar nu uita ca divortul de sotul tau nu e o cale, calea e sa divortezi tu de pronirile gresite din tine si astfel o sa se schimbe si el!

Elena
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 17:12:41
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Acel "scuze daca am gresit" e o forma impersonala de a-ti cere iertare. Cand simti cu adevarat ca vrei sa ceri iertare il rogi pe celalalt: "dragul meu, imi dau seama ca am gresit cu acest lucru, imi pare rau si te rog sa ma ierti".
Foarte profund spus Elena. Ai crescut si mai mult in ochii mei.

Asa este trebuie sa ne cerem iertare cu sinceritate, uitindu-ne adinc in ochii celui caruia i-am gresit si daca o faci din inima cu siguranta o sa simti lacrimi in ochi.

Un exemplu bun care-mi vine in minte pentru cine nu stie cum sa o faca este felul profund Ortodox de a cere iertare aratat in filmul "Ostrov"
Daca nu stim cum sa invatam de la acei calugari si sa luam aminte.

Imi amintesc ca rusii ,de regula, dupa orice conversatie avuta isi cer iertare in cazul in care in timpul conversatiei au gresit cu ceva( chiar daca LOR li s-a parut ca nu au gresit cu nimic) si roaga frumos prietenii sa nu-i pomeneasca de rau.

Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 17:13:10
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Consuela,

Iarasi te-ai agitat! Si stii ca atunci cand suntem agitati, rareori reusim si sa gandim corect. Nu e atat de simplu! Aici e vorba de unitate realizata prin casatorie care s-a deteriorat, insa nu s-a distrus, motiv pentru care ei sunt impreuna. Consider ca ar trebui sa iei in seama si faptul ca Lilia a gasit pana cum resurse in Dumnezeu pentru a merge mai departe. Si daca Dumnezeu i-a dat aceste resurse, asta inseamna ca El o vrea pe aceasta cale si ii este alaturi.

Solutiile tale pe cat de moderne si de aplicabile ar fi sunt total nepotrivite, cel putin pentru momentul acesta din viata Liliei. Noi ne dam cu parere, subliniez. Suntem lipsiti de experienta Liliei, pentru ca aici nu sunt doar niste deduceri logice, aici este vorba si de anumite sentimente, fie ele mai mult sau mai putin active, e vorba de un copil, e vorba de o viata intreaga, e vorba de multe lucruri.

Divortul nu este in acord cu invatatura ortodoxa! Faptul ca se ingaduie si a doua casatorie are cu totul si cu totul alte semnificatii. A doua casatorie nu mai este o taina in sine, este o binecuvantare care se da din slabiciune omeneasca pentru ca nu-i tine in afara Bisericii pe cei care nu si.au putut indeplini obligatiile.

Insa Lilia are o forta deosebita si o credinta vizibila in marturisirea ei. Aceasta credinta se cuvine sa o respectam si sa nu i-o ignoram, apeland la viziuni care exclud exact acest punct esential din viata ei.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 18:44:04
Sylvie Sylvie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Lilia,cauta un "om al lui Dumnezu",un Parinte foarte induhovnicit(sun destui la noi in tara) daca inca nu stii ce sa faci,iar el CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU,TE VA INVATA CE SA FACI...???.Dar,te rog sa te duci cat poti tu de repede,NU MAI AMANA!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2007, 19:16:03
lilia lilia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2007
Implicit

Citat:
ilia, nu fugi. Spune-ne mai bine in ce sitiuatie te mai afli, sa te ajutam cu informatii. Exista avocat on line sa vezi si tu ce drepturi ai, apara-ti drepturile singura ca altii te calca in picioare. Nici copilului tau nu o sa ii convina cand va creste si va afla ce probleme ai avut si ce va trage si el daca nu iei decizia corecta.
Iar cine o sfatuieste sa sufere degeaba sa aplice asa ceva pe copiii lui,pe fetele lor sa vedem daca asa ar mai spune acelasi lucru!
Consuela, nu am de ce sa fug, ma chinui de catva timp sa pun un mesaj, dar merge f greu netul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O singura turma si un singur pastor! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 4 16.02.2011 12:10:51
Diavolul se multumeste si cu o singura patima Irina-Luana Intrebari utilizatori 12 23.04.2010 11:03:11
singura anamaria90 Generalitati 34 28.09.2008 06:03:57
Are 2 anisori si o singura sansa! mihaela_p Umanitare 7 28.05.2007 18:32:13
sunt departe ..si singura.. mioara Rugaciuni 18 20.12.2006 14:53:48