Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2007, 16:17:47
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

[quote=antiecumenism]
Citat:
În prealabil postat de Noesis
Legionarii au fost antisemiti in sensul ca au fost impotriva iudeo-masoneriei,dar legionarii nu au fost impotriva simplilor evrei din Romania.

Chestiunea evreiasca e mai veche e de pe la 1800.Si eminescu si altii se iau de evrei.De ce? Pt ca de ex pana la 1800 si ceva nu existau carciumi unde crestinii sa se imbete sa-si piarda mintile.Eminescu sio altii zic ca evreii care erau comercianti au deschis carciumile.

Dupa aceea iudeo-masoneria a sustinut comunismul :Lenin,Stalin si ceilalti au fost evrei.

Evreii au inceput sa ocupe locuri de frunte in conducerea societatii.

De aceea Codreanu si legionarii nu erau de acord cu iudeii.

Citeste "Pentru legionari" de Corneliu Zelea Codreanu si ai sa intelegi mai multe.
Cum adica legionarii erau impotriva iudeo-masonerii, dar nu impotriva evreilor obisnuiti? Si evreii din Iasi care au fost masacrati ce erau, nu erau si ei evrei obisnuiti? Legionarii erau, si sunt, anti-semiti. Punct. In fapt paranoici. Sa crezi ca tot ce nu iti merge pe plac e din cauza iudeo-masoneriei sau a evreilor e de domeniul fantasticului.

Sa iti amintesc de povestea cu Burebista sau cu Decebal care a trebuit sa taie fiecare vita de vie din tara ca sa nu mai bea dacii pa porcii si sa se poata apara? Nu evreii au adus betivania la romani, nu, viciul este acolo de mult tare. Si daca nu existau carciumi, ce, crezi ca nu isi faceau singurei tuica si rachiu si vin si nu se imbatau? Care e diferenta, ca atunci o cumparau? Eh.

Da, am citit carticica lui Codreanu. Dupa cum spunea cineva mai sus, e ca si cum ai citi Mein Kampf ca sa vezi de ce este bun nazismul.

Problema lui Codreanu si a multor altor tineri din vremea lui era ca situatia economica din Romania la acel timp a facut in asa fel incat multi, ca si in ziua de astazi, capatau educatie inalta, adica mergeau la facultate si se trezeau la absolvire ca nu sunt destule slujbe, ca nu au salariul pe care ei credeau ca il vor obtine cu o diploma de facultate, ca pur si simplu nu isi gasesc loc in societate. Si mai mult decat atat, fiind someri, sau neavad slujbe bune, vedeau ca multi tineri evrei aveau slujbe bune si se descurcau mai bine. Ai spune ca da, uite de ce , si aveau dreptate, dar problema este mai adanca.

Pana in secolul 19 si in la inceputul secolului al 20-lea orasele din tarile romane erau populate in mare de ne-romani, intre care multi evrei. Romanii erau in special in sate. De exemplu, orasul Suceava era inainte de 1918 o treime german, o treime evreu si doar o treime roman. In Iasi, unde s-a nascut si Legiunea, o jumatate din populatie era de origine evreiasca. Ei bine, unde a fost infiintata prima universitate din Tarile Romane in 1860? In Iasi. Logic vorbind, coi ii era mai usor sa se inscrie la facultate, sa aiba toti banii de care are nevoie, si mai apoi sa isi gaseasca un loc de munca pe masura educatiei? Bineinteles ca orasenilor, si in special tinerilor evrei. Si tinerilor romani bogati, dar care mergeau la studii in special in strainatate la Paris sau la Berlin. Cand tineri romani mai saraci, de la tara, care nu au pile si cunostinte la oras, dar dornici sa intre si ei in sfera orasului vin si se inscriu la facultate
, dau peste tineri evrei, care sunt si ei la fel de studiosi, dar au ca avantaj faptul ca ei stiu deja orasul, stiu cum merge treaba prin oras, iar parintii lor au resursele sociale si financiare sa ii ajute. Si mai mult, incepand cu 1918 statul roman duce o politica agresiva de nationalizare, in sensul de insuflare a ideei de natiune romana in sufletul tuturor, si ca Romania apartine de acum romanilor si asa mai departe.

Si ca sa scurtez povestea, uite-asa se naste nemultumire in sufletul multor tineri romani in anii 1920 si 1930. Si iute asa anti-semitismul devine violent (era antisemitism si in secolul 19 si mai devreme, dar evreii nu erau omorati, ori cel putin nu in masa), si se naste Legiunea Arhanghelului Mihail in frunte cu Codreanu, care avea o ura si o frica deosebita fata de evrei

Veti intreba de ce anume era mediul urban in tarile romane populat cu atat de multi evrei? Simplu. Nu, nu fiindca vroiau sa acapareze puterea, si faceau nu stiu ce smecherii, si erau iudeo-masoni. Nu, ci fiindca statul roman nu permitea evreilor sa detina pamant, ceea ce inseamna ca evreii nu puteau deveni tarani, ci doar comercianti, sau, mai tarziu, doctori, avocati si asa mai departe. Si bine inteles ca nu prea poti sa fii comerciant la sat (da, poti sa vinzi rachiu la carciuma, dar cate afaceri din astea incap intr-un sat?), si deci, natural si normal, evreii s-au stabilit la oras, unde puteau mai usor sa isi desfasoare activitatea.

Antiecumenism, pana aici nu vad nici o conspiratie iudeo-masonica. Istoria e simpla daca nu bagi tot felul de consipartii si cheatii din astea...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 16:37:24
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Si uite-asa ne pierdem noi vremea discutand la nesfarsit despre legionari. Stiind dinainte ca nu ne vom schimba opiniile.

Si uitand, ca, dincolo de toate, relatia cu Histos este personala si "chiar de mi-as da trupul sa fie ars, dar dragoste nu am, nimic nu sunt!".

Daca aveti vreodata ocazia, incercati sa-l ascultati pe IPS Iosif vorbind de pozitia crestinului fata de toate aceste comploturi iudeo-masonice, peceti ale diavolului strecurate prin diferite locuri, etc. Cred si sper ca o sa va impresioneze, caci, in blandetea lui, are cuvant cu putere.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 18:04:51
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet
Si uitand, ca, dincolo de toate, relatia cu Histos este personala si "chiar de mi-as da trupul sa fie ars, dar dragoste nu am, nimic nu sunt!".

Daca aveti vreodata ocazia, incercati sa-l ascultati pe IPS Iosif vorbind de pozitia crestinului fata de toate aceste comploturi iudeo-masonice, peceti ale diavolului strecurate prin diferite locuri, etc. Cred si sper ca o sa va impresioneze, caci, in blandetea lui, are cuvant cu putere.
Scuza-ma, dar ce legatura au astea cu subiectul? Legionarii sunt una si legatura cu Hristos e alta. Nu stiu cat de mandru ar fi Hristos de legionari...

Daca vrei sa ramai in intuneric, n-ai decat sa continui sa crezi in conspiratia iudeo-masonica. E alegerea ta. Eu pana acum, si credema, am iesit din Romania destul, n-am vazut-o si nici nu m-a atins in nici un fel. Dar adevarul e altul. Crestinul adevarat ar trebui sa fie deschis la minte si sa incearca sa inteleaga logic ce s-a intamplat si cum se desfasoara istoria. Daca vrei sa fii doar habotnic, atunci iti tii mintea inchisa, citesti si asculi doar ceea ce se potriveste cu ceea ce crezi, nu pui intrebari, dar nici n-ai sa fii mai aproape de adevar.

Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 18:21:26
ancah
Guest

Implicit

Draga Noesis, vad ca esti "tare" la capitolul evrei. Pacat ca te-ai nascut cu 2000 de ani prea tarziu, caci cu simtul dreptatii atat de dezvoltat, ai fi putut sa-I iei apararea Domnului nostru Iisus Hristos, cand a fost judecat si rastignit.

Tu nu intelegi ca de acolo se trag toate, de la inima impietrita a acelor evrei, care nu au vrut, nu vor si nu vor vrea sa creada in Iisus Hristos Dumnezeu-Omul, adica Mesia pe care ei Il asteptau? Acum ce asteapta de nu Il recunosc ca Mesia? De atunci au cazut in dizgratia lui Dumnezeu, din poporul ales, care erau. Mai mult, tot ei il vor aduce pe Antihrist, despre care se vorbeste in Biblie, care ii va face pe crestini sa sufere cumplit. Evreii au platit scump, dar prin suferinta lor si-au ispasit greselile stramosilor lor. Si crestinii platesc greselile neamului lor pana la a 15 generatie, atunci cand greselile sunt mari.

Personal imi pare rau ca evreii au suferit, caci dupa cum am zis, multe suferinte nu si le datorau poate lor insisi, ci inaintasilor lor. Sunt deasemeni impotriva violentei, a urii si a tot ce vine de la satana.

Dumnezeu ne mai dezvaluie un amanunt, in ceea ce priveste evreii: "Ca M-am jurat intru mania Mea: "Nu vor intra intru odihna Mea". De ce? Pentru ca evreii sunt cam neascultatori de Dumnezeu: nu au ascultat pe vremea lui Moise, dupa ce Dumnezeu i-a scos din Egipt. Nu au ascultat nici pe vremea lui Iisus, cand Dumnezeu a ales ca Dumnezeu-Omul sa se nasca tot ca fiu al poporului ales.

Evreii au suferit mult de-a lungul istoriei si au stiut sa-si faca cunoscuta suferinta lor. Noi, crestinii am suferit si suferim alaturi de poporul evreu din cauza victimelor de razboisi a urmasii lor. Urmarim de multe ori filme documentare cu cei care deplang pierderea rudelor si golul ramas in suflet dupa disparitia lor. De ce? Penru ca suferinta nu ne este indiferenta si pentru ca din poporul evreu s-a nascut Domnul Iisus.

Acum crestinii vor si ei sa-si deplanga victimele comunismului si sa-i puna in lumina favorabila, pe care o merita acestia. Printre aceste se afla legionarii, care au fost intemnitati spre a fi omorati incetul cu incetul, exterminati in inchisorile comuniste. Multi au fost sfinti crestini, unul dintre ei fiind Valeriu Gafencu, supranumit "sfantul inchisorilor". Il cunosti? Probabil ca nu; in schimb noi o cunoastem pe Anna Frank si nu ne este indiferenta soarta ei tragica. Aceeasi soarta a avut-o Valeriu Gafencu, cu diferenta ca el credea in Iisus Hristos si si-a dat viata pentru credinta.
Au facut legionarii rele in timpul razboiului? Probabil ca da, caci cine face bine pe timp de razboi?!? Dar si evreii i-au avut pe ai lor,care au participat la razboi. Stiu doar un singur nume : Mosad. Nu stiu cine e, domn sau doamna, dar stiu ca a fost extrem de eficace in timpul razboiului. Si inca mai este.

Nu suntem nici unul fara pacate, pana la unul, cum scrie in biblie. Dorim sa fim lasati si noi sa ne deplangem sfintii nostri din inchisori, mortii nostri si suferintele rudelor acelora inchisi, fara a trebui sa ne abatem atentia privind la fotografii.
Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune!

In ceea ce priveste pe Burebista,cel dintâi și cel mai mare dintre regii din Tracia, cum îl numește o inscripție greacă contemporană, intr-adevar a scos vita de vie si a instaurat o viata morala pe teritoriul actualei Romanii. A fost deci, un om de stat inzestrat cu remarcabile calitati de organizator, strateg militar si diplomat, care reuseste sa unifice formatiunile politico-militare daco-gete din spatiul carpato-dunareano-pontic, si care in politica interna, stabileste norme juridice si etice prin indemnarea la sobrietate si abstinenta. Nu pute privi decat cu mandrie spre acest mare om de stat, cum putine popoare se pot lauda ca au avut. Sa lasam deci dispretul la oparte, cand vorbim despre Burebista. Doar popoarelor care merita le trimite Dumnezeu asemenea conducatori, precum alta data pe Moise si pe David, poporului Evreu.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 18:57:57
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

mda... atea-s victimele pe care le deplang crestinii ? si pe care incearca sa le puna intr-o lumina favorabila? niste criminali care au abuzat de putere? vezi sa nu pui din greseala crestinii intr-o lumina nefavorabila...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 19:15:55
ancah
Guest

Implicit

Ma refeam la Valeriu Gafencu, Petre Tutea, si altii ca ei, caci odata cu legionarii a fost inchisa si floarea intelectualitatii romane, poate oameni de 20-25 ani, care nu au avut timp si intentie sa faca rau in viata lor. Sa nu luam totul la gramada, murdarind fara motiv amintirea acestor oameni.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 19:17:46
ancah
Guest

Implicit

Macs: Crestinul deplange orice mort, cu conditia sa nu se fi sinucis. Iar despre morti vorbim numai de bine.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 19:36:40
omulet omulet is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Scuza-ma, dar ce legatura au astea cu subiectul? Legionarii sunt una si legatura cu Hristos e alta. Nu stiu cat de mandru ar fi Hristos de legionari...
Nici eu nu stiu cat de mandru ar fi Hristos de legionari!

Eu am vrut sa spun ca nu conteaza pentru ce idealuri inalte au luptat legionarii. Atat timp cat au asasinat, nu au avut dragoste. Orice ar fi sacrificat ei.

Asa ca in niciun caz nu i-as indreptati pe legionari pentru ca anumiti duhovnici romani actuali au fost (iar unii mai si sunt) si ei legionari.

Asta era legatura mesajului meu cu subiectul.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 19:42:43
ancah
Guest

Implicit

Si uite asa, de copaci nu vedem padurea!
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 19:46:11
omulet omulet is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Crestinul adevarat ar trebui sa fie deschis la minte si sa incearca sa inteleaga logic ce s-a intamplat si cum se desfasoara istoria. Daca vrei sa fii doar habotnic, atunci iti tii mintea inchisa, citesti si asculi doar ceea ce se potriveste cu ceea ce crezi, nu pui intrebari, dar nici n-ai sa fii mai aproape de adevar.
Aici cred ca n-ai inteles ce-am vrut sa spun. Cred ca tocmai viziunea asta istorica de care vorbesti se poate intalni la IPS Iosif. Care este un ierarh deschis si in niciun caz habotnic. Nu o sa gasesti la el nici xenofobie (la urma urmei traieste in Franta) si nu vei observa in cuvintele lui judecata sau acuzare, mai ales indreptate catre un anumit grup etnic sau religios.

De asta sper ca o sa ai ocazia sa-l asculti vreodata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legionarii din "Fratia de Cruce" (FDC) dianagroza Generalitati 285 19.03.2011 01:39:40
legionarii mai reprezinta ceva? iulyaan Generalitati 3 15.08.2010 00:57:06
Legionarii si ortodoxismul Radu32 Despre Biserica Ortodoxa in general 19 20.03.2010 09:20:12
Legionarii Traditie Biserica Ortodoxa Romana 2 09.10.2008 00:53:44