![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
On-topic, va rog.
Cred ca o mincare simpla, ca tot ce simplu si natural, este de la Dumnezeu. Zaharul rafinat este fara indoiala inspirat de la Drcu. Ca si tot felul de emulgatori, arome naturale si "identic naturale", "coagulatori", "afinatori", coloranti artificiali, si alte blesteme ale cunoasterii cazute. |
|
|||
|
|||
![]()
Cam exagerata treaba asta ca zaharul rafinat ar fi de la cel rau!
Cu tot felul de substante chimice, arome chimice, E-uri, emulgatori, etc, care sunt bagati astazi in alimente, si care in mod evident fac rau organismului uman, interesele sunt pur comerciale si financiare (mâncarea sa devina cat mai atragatoare ca aspect fizic, cat mai pe placul gusturilor omului si sa tina cat mai mult, ca sa se poata vinde in canditati cat mai mari). Acum orice om cu o minima inteligenta si judecata isi doreste sa manance cat mai sanatos posibil, insa acest lucru- mai ales pentru cei care locuiesc in mediul urban la bloc- este destul de dificil de realizat. Si comoditatea omului de azi, si programul de serviciu supra-incarcat (mai ales la patron), i determina pe multi care locuiesc la oras la bloc sa se duca in super si hipermarketuri sa-si umple cosurile cu alimente nenaturale si chimizate, in loc sa incerce macar sa caute produse alimentare mai naturale, la producatorii individuali din mediul rural. In plus si in pietele din orase (datorita coruptiei functionarilor publici) nu se gasesc adevaratii producatori care sa vanda marfa de pe terenul lor agricol sau din gradina lor, ci de multe ori sunt intermediari si speculanti, care cumpara marfa din marile angrouri sau depozite (marfa adusa din strainatate) si o prezinta cumparatorului ca fiind chipurile marfa (legume, fructe, etc) produsa in Romania! |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Florinvs;617711]Cam exagerata treaba asta ca zaharul rafinat ar fi de la cel rau!
Cu tot felul de substante chimice, arome chimice, E-uri, emulgatori, etc, care sunt bagati astazi in alimente, si care in mod evident fac rau organismului uman, interesele sunt pur comerciale si financiare (mâncarea sa devina cat mai atragatoare ca aspect fizic, cat mai pe placul gusturilor omului si sa tina cat mai mult, ca sa se poata vinde in canditati cat mai mari). Acum orice om cu o minima inteligenta si judecata isi doreste sa manance cat mai sanatos posibil, insa acest lucru- mai ales pentru cei care locuiesc in mediul urban la bloc- este destul de dificil de realizat. Si comoditatea omului de azi, si programul de serviciu supra-incarcat (mai ales la patron), i determina pe multi care locuiesc la oras la bloc sa se duca in super si hipermarketuri sa-si umple cosurile cu alimente nenaturale si chimizate, in loc sa incerce macar sa caute produse alimentare mai naturale, la producatorii individuali din mediul rural. In plus si in pietele din orase (datorita coruptiei functionarilor publici) nu se gasesc adevaratii producatori care sa vanda marfa de pe terenul lor agricol sau din gradina lor, ci de multe ori sunt intermediari si speculanti, care cumpara marfa din marile angrouri sau depozite (marfa adusa din strainatate) si o prezinta cumparatorului ca fiind chipurile marfa (legume, fructe, etc) produsa in Romania![/QUOTE] Exact! Comoditatea asta, sa ma...uit in ea... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Tu si FlorinVs, cautati pe gugal corelatii zahar-diabet-cancer-ateroscelroza. Nu o sa va placa, dar adevarul trebuie infruntat si asumat.
In dimineataasta, tocmai am baut o groaza de suc de grapefruit, indulcit cu...miere. Si la colacii numiti "mucenici" pun miere. Eu sint genul de tip caruia ii place sa gateasca si sa isi gateasca. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Tu-ți dai seama că te cerți cu cineva pe niște postări din 2007?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu esti jnitel ofticat pe mine pentru ca atac constant pietismul, si obsesiile unora cu 6zile*24 ore, 8000 de ani virsta, sanctolatria (sfintii fac minuni prin ei insisi, chipurile), etc. Si, cum am obiceiul, arunc si copilul din albie, si sincer sa fiu, nu ma topesc din a il salva de la innec. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai inapoi la topic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu ofticat pe tine?
Importantu-le!
|
|||
|
|||
![]()
tare anti-tip,
si-s tipul de gen hranit cu polen, uns cu alifii foarte stravezii, iar de nu ma crezi poti sa demarezi! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
mancare de post pentru bufet | ioana.ctin | Generalitati | 10 | 26.04.2022 14:56:58 |
Retete - Mancare de post | andra_forscorpio | Generalitati | 52 | 02.12.2018 22:49:03 |
Fara apa si mancare de 70 de ani | andreicozia | Alte Religii | 108 | 28.02.2011 14:01:05 |
Pacate facute la masa, prin mancare | ionisa | Intrebari utilizatori | 1 | 30.09.2010 13:12:27 |
|