![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
PLATA LUI DUMNEZEU PT AVORTUL REZULTAT DINTR-O "DRAGOSTE CURATA"
In timpul facultatii am stat in gazda la doi pensionari care aveau un fiu de 30 de ani casatorit, ce locuia intr-un alt apartament, proprietate tot a batranilor. Gazda, d-na Elena se vaita mereu de nora ei ca n-o respecta, ca e puturoasa, , ca nu spala rufele si nici vasele in care mananca,(gasindu-l pe fiul ei, George de mai multe ori facand aceste lucruri) ca-i cheltuie banii baiatului pe tot felul de farduri si alte produse pt infrumusetat, ca nu face mancare iar din aceasta cauza banii se duc pe mancaruri preparate, iar datoria la intretinere a sarit de 20 mil. Un timp am crezut ca exagereaza, cum sunt soacrele, dar intr-o zi m-a rugat s-o ajut sa duca ceva acasa la fiul ei si m-am convins ca toate acele lucruri erau mai mult decat adevarate. Chiuveta si masa din bucatarie erau pline de vase nespalate de cateva zile, iar baia era intesata de sprei-uri, sampoane, creme si tot felul de articole cosmetice. Atunci am aflat si ca nora nu avea servici, fiind la facultate particulara si ca pe langa toate acele « calitati », dupa cum spunea d-na Elena, nici nu putea avea copii in urma unui accident din cauza caruia mai avea si un defect la un picior. Deoarece el imi facuse o impresie foarte buna, (ca barbat arata destul de atragator si educat in comparatie cu ea), primul gand a fost : « De ce a ingaduit Dumnezeu ca acest baiat bun sa ia de sotie o femeie careia ii e mai mult sclav decat sot ? » Nu se poate. Ori el, ori parintii lui au facut ceva rau. Acasa am intrebat-o pe d-na Elena daca fiul ei nu a mai cunoscut nici o fata pana sa se insoare. Raspunsul avea sa-mi dezlege misterul: Avusese o prietena careia ea, ca posibila mama-soacra, nu putea sa-i reproseze nimic: era si bine crescuta, si frumoasa, si desteapta (ultimul an la facultate) si buna gospodina si sanatoasa. Dar s-a intamplat sa ramana insarcinata si binenteles, ea a vrut sa pastreze copilul si sa se casatoreasca, dar el nu a vrut motivand ca vrea sa se mai distreze si ca nu are de gand sa se insoare de acum, cerandu-i sa faca avort. S-au certat, ea a fost nevoita pana la urma si la insistentele familiei, sa faca avort. D-na Elena spunea ca mama ei l-a blestemat si ca de aceea a ajuns in aceasta situatie. Eu i-am respuns ca nici nu mai era nevoie sa-l mai blesteme, avand in vedere cata suferinta i-a pricinuit acelei fete care a avut incredere in el. Dumnezeu i-a randuit sa aibe o sotie care nu are nici macar una din calitatile aceleia, plus ca putea avea un copil pe care actuala sotie nu i-l poate face. Oricum, faptul cel putin ciudat ca el nu-i reproseaza nimic din atributiile de sotie pe care ea ar trebui sa le indeplineasca, indurand ca un rob totul, m-a facut sa cred ca nu-i lucru curat, mai ales ca si mama lui spunea ca de cand a cunoscut-o pe aceasta femeie, el parca nu mai e acelasi om. E mult schimbat ; parca e vrajit. Ii ia mereu apararea si-i executa orice extravaganta. Am sfatuit-o pe d-na Elena sa plateasca la cateva manastiri sa se citeasca din psaltire pentru clarificarea situatiei, si cu binecuvantarea duhovnicului sa citesca si ea Paraclisul Maicii Domnului la miezul noptii, si Dumnezeu va randui cele de folos pt mantuirea lor : daca aceasta casatorie s-a facut cu ajutorul vrajilor, ea se va desface, daca nu, Dumnezeu ii va lumina pe amandoi si se va ajunge la o normalizare a relatiilor lor, iar pt pacatele lui va trebui sa-si duca crucea. Dupa putin timp, mama ei a fost surprinsa de propriul barbat in apartamentul lor, savarsind pacatul adulterului. Omul a introdus divort si partaj. Apartamentul a fost vandut, banii impartiti si ea impreuna cu cea de-a doua fiica a ei au poposit pe durata nedeterminata in apartamentul lui George. Va inchipuiti ce viata a avut el cateva luni. Ba soacra a mai venit si cu ideia de a vinde acel apartament de doua camere si cu banii din partaj sa cumpere unul de trei camere pentru a fi impreuna mereu Rugaciunile manastirii si ale mamei au inceput sa-si faca efectul. Treptat George a inceput sa vada adevarul si convins de parinti sa mearga cu ei la o manastire, s-a spovedit pt prima data si cu ajutorul preotului a iesit la iveala faptul ca a fost vrajit de cea care-i este sotie la a treia intalnire, la o cofetarie. Luata la bani marunti, ea a recunoscut si de comun acord, au divortat, dupa o casnicie de 4 ani. Astept comentariile voastre. |
|
|||
|
|||
![]()
da, trebuie sa ne potolim poftele.....sa fie bine....trebuie sa luptam...:rolleyes:
|
|
|||
|
|||
![]()
un avort e tot una cu o crima... cine spune k e de acord cu un avort, e de acord cu o crima => are minte de criminal.
conceptia "mai bine face avort decat sa-i dea nastere si sa se chinuie din diferite motive (sau mai bine zis pretexte) ba k n-are bani, ba k e prea tanar, ba k nu stiu ce" mi se pare superficiala, ba chiar puerila. si nu pt k asa m-a invatat popa, ci pt k este inuman. de ce nu omoram si copiii strazii? si asa ne incurca pe strada, ne indispun prin gesturile si vorbele lor lipsite de bun simt si, totodata, ne dau un parfum bine mirositor... n-adc nimic bun. stiti de ce nu-i omoram? pt k nu avem niciun drept sa decidem cine traieste si cine moare. dak tu, fetito, ai pus placerea inaintea ratiunii pt cateva minute, atunci suporta! da-i nastere copilului, si dak dupa nastere ai aceeasi convingere, k nu vrei sa-l cresti, macar da-l unei familii kre isi doreste un copil! dar nu-l omori! sunt atatea femei kre nu pot concepe, iar tu vrei sa omori un om pt k nu te-ai distrat suficient... mai ai de trait din tinerete... Vreti sa stiti care sunt urmarile avortului? Daca aveti curaj, urmariti acest film ... http://www.youtube.com/watch?v=vMKdzxJdXqA si k sa va mai reveniti, dupa ce l-ati urmarit pe cel de sus, vizualizati-l pe acesta: http://www.youtube.com/watch?v=VEQsByYzv2I&mode=related&search= chiar merita vazut ;) |
|
|||
|
|||
![]()
dilema, sunt un tip care se controleaza, nu am ranit si nu voi rani pe nimeni...dar mai gresim si noi , nu suntem perfecti..si totusi e cred buna "casatoria de proba", te pregateste pentru comuniunea respectiva....poate gresesc, dar asa cred eu...merci pentru observatie..:rolleyes:
|
|
|||
|
|||
![]()
"conceptia "mai bine face avort decat sa-i dea nastere si sa se chinuie din diferite motive (sau mai bine zis pretexte) ba k n-are bani, ba k e prea tanar, ba k nu stiu ce" mi se pare superficiala, ba chiar puerila.
si nu pt k asa m-a invatat popa, ci pt k este inuman. de ce nu omoram si copiii strazii? si asa ne incurca pe strada, ne indispun prin gesturile si vorbele lor lipsite de bun simt si, totodata, ne dau un parfum bine mirositor... n-adc nimic bun." Daca toate femeile ar fi suficient de mature incat sa se protejeze, sa faca avort in cazul in care nu le pot oferi copiilor un nivel de trai uman, nu ar mai exista copii ai strazii. Hai sa zicem ca faza cu avortul e discutabila; sa faci avort in ziua de astazi este in primul si in primul rand o dovada de imaturitate. Sunt atatea moduri prin care poti evita o sarcina. Se vede ca nu ai avut lipsuri in copilarie din moment ce ti se pare imatur motivul"nu am cu ce sa il cresc". Am mai spus si pe alt topic, pana nu se iau masuri si in Roamnia, de consiliere si ajutor pt femeile gravide, sa nu judece nimeni si sa taca. In Romania interzicerea avortului ar umple strazile de copii abandonati |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
erzbet, eu ce-am spus mai sus? sa-i dea nastere si dak nici dupa nasterea copilului nu vrea sa-l pastreze, atunci sa-l dea altei familii... kre chiar isi doreste un copil. de aceea, din punctul meu de vedere, pretextul banilor cade.
|
|
||||
|
||||
![]()
ceea ce spune in povestea lui IUSTIN44 ne arata foarte clar ca DUMNEZEU aplica sistemuldupa fapta si rasplata.Si acest lucru este evidentiat foarte bine de par.ARSENIE BOCA IN cartea CARAREA IMPARATIEI; aci ne arata cum trairea in concubinaj duce la nasterea unor copii care au si mai multe pacate si handicapuri pt ca mai adauga la pacatele pe care le mostenesc si acest pacat al DESFRINARII,caci asa e considerat de DUMNEZEU;ACESTA ESTE UN PACAT FOARTE MARE PT CA OMUL PACATUIESTE SI CU SUFLETUL DAR SI CU TRUPUL ,PINGARINDU-L .ori se stie ca trupul este TEMPLU AL DUHULUI SFINTDaca noi ca si crestini am fi constienti de cit de mare este acest pacat in ochii lui DUMNEZEU ,multi nu l-ar face fiind constienti si de faptul ca ar putea avea dificultati in viata din partea propriilor copii ,care sintnascuti in lanturi,zice parintele ARSENIE BOCA.Tot el mai scrie o carte PRAVILA ALBA in care ii previne pe tineri si tinere de consecintele grav ale acestui pacat ,numit acuma modern SEX,REPERCURSIUNILE ajungind pina la degenerarea neamuluiMERITA CITITA ACEASTA MINUNATA CARTE CA ESTE MULT FOLOSITOARE PT CEI CARE O CITESC ,CA SI PRAVILA ALBA
EXISTA SI O POVESTE IN PATERIC CU UN PERSONAJ care traia de mult timp cu o femeie si s-a hotarit sa se spovedeasca si sa nu mai faca pacatul;asa ca si le-a scris toate pacatele pe o foaie,dar trecind pe linga casa respectivei femei s-a gindit sa mai intre o data ca oricum isi va spovedi si acest pacat ultimul.Acolo era noul ei concubin,care a sarit la el si l-a omorit cu cutitul .Cind au venit sa-l ia oamenii i-augasit in buzunarul de la piept hirtia cu pacatele nespovedite. Povestea ne arata foarte clar ca DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT ;credeti ca daca el ar fi apucat sa se spovedeasca nu si-ar mai fi repetat pacatul daca asa a gindi cind a trecut pe linga casa femeii!?.Eu cred ca la o asa gindire l-ar fi repetat si dupa spovedanie ,caci pacatele vechi sint DROGURI DE CARE NU TE POTI LASA ASA USOR CI CU UN EFORT CONSIDERABIL DE POST, RUGACIUNE,SPOVEDANIE,RUGACIUNEA DUHOVNICULUI PT CEL IN CAUZAAdica cu cit un pacat este mai vechi este cu atit mai greu de vindecat.deci este bine ca fiecare sa se gindeasca in momentul ispitei sa apuce taurul[adica demonul] de coarne interzicindu-i intrarea in minte si consimtirea. e o lupta de o viata care nu poate fi dusa de unul singur ,fara ajutorul lui DUMNEZEUDeci in momentul ispitei sa nu uitam sa cerem ajutorul DOMNULUI.Doamne ajuta! :):) |
|
||||
|
||||
![]()
"FIULE,pazesteti intreaga floarea virstei tale si nu da altora taria ta"DIN intelepciunea lui isus sirahCAP26.V21.[/b]
[NECREDINCIOSII]"Ei nu cunosctainicele puneri la cale ale lui DUMNEZEU ei n-au nadejde in rasplata sfinteniei si nu cred ca sufletele curate vor avea cununa lor"din CARTEA INTELEPCIUNI LUI SOLOMON,CAP2 V.22 "...PRIN CEEA CE PACATUIESTE CINEVA,PRIN ACEEA SE SI PEDEPSESTE"din CARTEA INTELEPCIUNII LUI SOLOMON CAP11.V.16 |
|
|||
|
|||
![]()
Aceeasi filozofie, aceleasi probleme discutate si rasdiscutate.
Trebuie sa intelegem ca PACATUL este o problema doar pentru cei carora le pasa catusi de putin de sufletul lor si de Dumnezeu. Niciun om lipsit de credinta sau orbit de patimi nu va accepta notiunea de pacat. Da, e pacat sa faci lucruri fara Dumnezeu, e pacat sa te impotrivesti randuielilor naturale. De ce? Pentru ca lumea nu noi am creat-o, ci Dumnezeu si noi nu existam prin noi insine, ci prin Dumnezeu. De aceea sensule existentei noastre este legat de Dumnezeu. Cine se dezlipeste de Dumnezeu se autoexileaza intr-un con existential de umbra. Nu poti trai in lumina atunci cand lumina te deranjeaza, nu poti simti bucuria luminii atunci cand esti mai preocupat de minciuna decat de adevar. Este un refuz interior puternic, nu vei accepta niciodata sa admiti ca gresesti, ca pacatuiesti. Anulezi notiunea de pacat pentru a te scapa de mustrarea de constiinta. Si totusi pacatul exista si lucreaza in noi, ne putrezeste puterile sufletesti, ne faci mai slabi, mai vulnerabili si daca persistam in el ne face si mai rai, mai dezorientati. Si astfel ajungem sa nu mai cunoastem randuiala lucrurilor. Cam asa se ajunge la a considera sexul premarital ceva firesc! Il consideram firesc atunci cand Il ignoram pe Dumnezeu, cand ignoram faptul ca El a creat barbat si femeie, i-a binecuvantat mai intai si apoi le-a spus sa se inmulteasca. Astfel, omul dintru a lucrat sub binecuvantarea lui Dumnezeu. Da, e un pacat sa faci dragoste inainte de casatorie pentru ca sexul a fost daruit spre intarirea casatoriei, spre implinirea desavarsita a celor doi. Iar rodul unirii trupesti sunt pruncii. Daca vrem sa gasim motive sa pacatuim, sigur le gasim din plin, si ne ajuta vicleanul sa gasim chiar si acolo unde nu exista. Daca vrem sa gasim motive sa nu pacatuim, atunci trebuie sa luptam ca sa ramanem in adevar, sa ne rugam ca sa ne descopere Dumnezeu Voia Sa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
De ce este cunoasterea dragoste? | alecsandru | Teologie si Stiinta | 15 | 01.03.2008 22:04:42 |
|