![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Viata e scurta si nu dupa mult timp vor realiza eroarea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tu nu intelegi ca toate sunt mai presus de intelegerile noastre? cum vrei sa intelegi ceva dumnezeiesc cu ochi de pamantean? pur si simplu respinge aceste ganduri de la tine pentru ca nu sunt de la Dumnezeu ci de la diavol. nu te incarca inutil cu aceste lucruri. ai dreptate intr-o singura privinta. atunci cand suntem inchisi si orbiti in "realitatea" noastra nu putem vedea si de aceea vom continua sa ne sustinem punctele de vedere la nesfarsit. cat e de simplu sa rezolvam problema! dam fugutza amandoi la duhovnic si ii cerem parerea. ce zici? |
|
|||
|
|||
![]()
Anca....nu cunosti viata din manastiri,nu admiti ca exista stareti diabolici homosexuali,violatori...viata de manastire este pentru tine atat de linistitoare,pasarelele ciripesc,florile cresc pana la cer..nu este chiar asa,am apropiati,AM RUDE care mi-AU RELATAT NISTE GROZAVII CARE SE INTAMPLA ACOLO...SUNT OAMENI CARE RAMAN MARCATI AJUNG LA SPITALE DE PSIHIATRIE..nu este nici un scenariu,ia te rog valul de pe ochi sau incearca sa vezi dincolo de el.
Ti-ai exprimat o parere,mAI MULTE... MULTUMESC,consider ca nu are rost sa ne atacam,jignim daca avem puncte de vedere diferite...nu incerca sa impui parerea ta. Propun adminului sa inchida acest topic..s-au spus destule..cat despre remarca ta rautacioasa referitoare la alte forumuri..nu am cautat altele pentru ca nu vad cum mi-ar putea fi de folos..daca niste crestini se impung si se jignesc pe alte :)forumuri nu vreau sa ma gandesc ce injuraturi as primi pentru indrazneala de a initia un astfel de topic..astept de la voi subiecte mai intersante. ...adevarul e crud,dar nu trebuie sa ne indepartam de la el,sa ne speriem sa-l spunem sus si tare..poate cuvantul nostru schimba viata vreunui tanar de 15 ani dornic de manastire Nu mi-a placut niciodata sa ma mint,nu am vorbit despre ceva pana nu am cercetat.Nu detin adevarul suprem..dar dragilor pacat ca nu se face un sondaj de opinie printre monahi....viatamultora dintre ei nu e viata..umilinta si smerenia nu inseamna sa taci sa ascunzi ca te violeaza staretul,ca bunul tau coleg de chilie e iubitul episcopului s.s.m.d.p.Am rude care au fost abuzate de stareti la manastiri diferite.Da Anca...staretii aceia cu vorba blanda si mieroasa carora le duci tu in vacante delicatesuri din Franta..ca sunt si ei sarmani...saracii...Uneori apele limpezi sunt tulburi..cu teoria din Pateric stai f.bine,felicitari!Acum coboara un pic pe pamant. |
|
|||
|
|||
![]()
:)barboiul pana la genunchi si privirea de mare postitor nu intotdeauna recomanda un bun crestin,nu va mai lasati inselati de aparente.II iubesc si eu pe calugqarii adevarati.cei care cad,si iar se ridica si pe cei cazuti ii iubesc..dar acolo unde se intampla lucruri ca cele descrise,nu mai pot mima iubirea.Nu stiu daca duhovnicul ii mai poate ajuta..cred ca medicul psihiatru e mai recomandat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
te rog sa nu cazi si tu in capcana. nu generaliza. n-avem nevoie sa ne distrugem chiar noi ceea ce cauta altii s-o faca. nu te baga in ceva care te depaseste. pentru marii parinti spun ca doar manastirile, prin liturghiile zilnice, ne mai tin pe pamant. si cand se vor inchide manastirile va veni sfarsitul lumii. nu te uita dupa cazuri izolate si in mare parte inventate. chiar daca vin de la surse apropiate. nu inseamna ca sunt de buna credinta. deci nici anca, nici ory, nici tu si nici macar eu nu vom sti pana nu vom trai intr-o manastire ce se intampla acolo. in ciuda a ceea ce povestesc altii. si ma refer la grozaviile de care vorbesti. ar insemna sa-l banuim si pe parintele cleopa de asa ceva. sa nu mai zic de toti sfintii care au fost calugari. hai sa se inchida topicul acesta pentru ca sunt lucruri care ne depasesc si ne imping la judecata si la smintire. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
:)..poate am fost si eu pe acolo,acum mai ai ceva de zis Rebelule fara cauza?Manastirile se vor inchide nu din cauza mea sau a lui Ory cine suntem noi?se vor inchide..din cauza ca acolo nu mai exista oameni cu adevarata chemare asa ca par.Cleopa(caruia tare mult ii placea sa povesteasca frumos,sa delecteze audienta..aici va asemanati)par.Papacioc,par.Iustin Parvu..acolo de multe ori isi fac cuibul niste imbuibati,parveniti,homosexuali sau heterosexuali cu familii nelegitime cu copii din flori,care numai lui Dumnezeu nu se mai inchina,multi se inchina la maici,altii la taici..se inchina lui Mamona..dar ii ingaduie si pe ei Dumnezeu..asa incat nu-i judec eu dar nici nu sunt de partea lor ...Nu pot sa ma prefac ca realitatea este alta,doar pentru a face parada de c redinta si smerenia mea.. ei fac averi,cumpara terenuri,masini,.se comporta ca niste directori de banca....securisti si masoni cei mai luminati si cu influenta asupra prostimii......si voi imi vindeti mie gogosi...frate daca n-ai facut in viata ta o ciorba nu veni sa-mi spui mie cum se face!
Stii care este fomula de adresare a unui calugar catre staretul sau?Sefu..asta iti spune ceva??! |
|
|||
|
|||
![]()
Anca,sper ca nu ai nimic personal cu mine..nici macar nu ne cunoastem,oare e gresit din partea mea ca incerc sa demasc niste falsi calugari,niste umerase pentru rasa calugareasca?Draga Anca manastirile din Oltenia sunt pline de astfel de oameni,descrisi mai sus.Intelesesi?
|
|
|||
|
|||
![]()
rebellu007,ai dreptate,vad lucrurile cu ochii de pamantean pentru ca,din pacate,sunt pamantean.Si este buna ideea de-a fugi la duhovnic,dar ma intreb oare la care sa merg,la cel care m-a tinut cu forta si m-a constrans pentru ca s-a indragostit de mine si nu mai putea de dor si de asuprire fata de mine,sau la cel caruia cand i-am plans pe umar mi-a luat fata si m-a sarutat????...si crede-ma,nu erau nici macar simpli preoti.Sau poate sa alerg la o maicuta stareta,in fata careia cand ai spun cu lacrimi si suferinta ca nu vreau sa merg pe mana diavolului,sa-mi spuna ca;"nu-i pasa pe mana cui ma duc!!!"
Mai lasati-ma in pace cu teoriile,stiu ca nu sunt ei vinovati,si nici macar eu nu sunt vinovata,ci viata si instinctele pe care cu atata incapatanare le renegam,din noi,realitatile care ne acapareaza cu principiile proprii si de necontestat. Ei sunt tot oameni,si nu trebuie sa ne insele haina pe care,cu o autointitulare ingereasca o poarta,fiindca sunt tot oameni si noi trebuie sa-i percepem ca atare.Cred ca nu ei sunt vinovati ca gresesc,ci noi pentru ca-i percepem ca pe niste sfinti,si astfel cand ne confruntam cu contrariul ne smintim,adica ne alimentam tot dorinta noastra de negare asupra realitatii din viata pe pamant.Fiindca,draga rebelule,suntem doar niste amarati de PAMANTENI,restul sunt doar cuvinte,cuvinte si iar cuvinte!!! Stiu ce-ai sa raspunzi,ca trebuie sa caut un duhovnic bun fiindca exista,stiu acest lucru,si stiu si ca acei duhovnici care mi-au transmis si aspecte gresite si controversate,sunt la randul lor tot niste duhovnici,relativ buni,nebuna este toata aceasta invalmaseala si joaca de-a viata desavarsita intr-o lume atat de cruda si de potrivnica,intr-un trup atat de asuprit de diversitate si complexitate,in privire,cuget,simtire si fapta. |
|
|||
|
|||
![]()
si mie mi s-a intamplat sa ma sarute un calugar, dar nu m-am exaltat si nici nu m-am inveninat din asta, pur si simplu am trecut-o la capitolul "diverse" si... viata merge inainte!
|
|
|||
|
|||
![]()
exact pe "diverse"am pus accent si eu Mirela,pentru ca am pus accent mai mult pe realitatea diversa din jurul noastru decat pe sminteala fata de acasta,realitate pe care nu are rost sa o negam la infinit si sa ne punem tarana in cap ca "suntem credinciosi".Chiar nu fac caz de astfel de aspecte,ci de multe,multe alte rautati si confuzii care se-ntampla pe plan spiritual,si care,dupa cum spunea Urzicuta,uneori ne poate schimba viata iremediabil.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Incalcarea poruncii a 5-a | zoridezi | Generalitati | 5 | 19.10.2009 14:39:10 |
|