![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Redau din memorie o idee tare frumoasă din acest volum al lui Andrei Pleșu.
Îndemnul biblic de iertare a dușmanului nu ar fi atât de greu de realizat dacă nu ar fi însoțit și de porunca iubirii lui ca pe tine însuți. Să-l ierți pe dușmanul tău să spunem că este posibil, dar să-l și iubești după ce te-a călcat în picioare pare peste fire. Însă acest dușman al tău are un înger păzitor. Te poți supăra pe un înger? Nu. Atunci iubește-l pe acela de dragul îngerului său păzitor. |
|
|||
|
|||
![]()
crestinismul este o religie pacificatoare, care,cred ca exercita o influenta benefica intr-o societate uneori destul de violenta !
Crestinismul pune capat legii talionului,adica razbunarii cu aceeasi moneda ! PE langa oamneii foarte buni,dar care sunt de aceea si foarte putini,si rar de intalnit, in societate exista destui oameni foarte rai,si necredinciosi,care,atunci cand vii uneori intamplator in contact cu ei,nu ezita sa-ti faca rau, sub o forma sau alta ! Atunci in unele circumstante primul instinct, cel de auto aparare ar fi sa sari la gatul repectivului,eventual in cazurile grave sa-l elimini definitiv din joc,pentru a nu mai putea replica ! or asta ar insemna -crima ! asta ar escalada insa, un sir nesfarsit de violente si de razbunari... exista societati in care legea talionului este o cutuma, de exemplu la ceceni,sau la albanezi,razbunarea este o datorie sfanta ! Insa crestinismul,ne spune, sa-l lasam pe dusman in pace, sau in ...plata domnului ! Oricum dumnezeu il va judeca mai bine pentru faptele sale, si mereu ai va da o pedeapsa pe merit ! De acolo si vorba; "Dumnezeu nu bate cu bota...!!!" ! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa iubesti inseamna sa nu-ti mai apartii tie, ci Celui care te-a iubit atat de mult incat a renuntat la Sine pentru tine. Sa lasi in urma tot si sa socotesti totul ca pe un gunoi fata de dragostea Lui nespus de mare. Sa nu-ti mai pese cand altii iti vor scuipa obrazul pentru ca nu esti asemenea lor. Sa stii ca esti bogat pentru ca-L ai pe El si in afara Lui nu mai exista nimic.
Sa iubesti inseamna sa uiti de tine. Sa stii ca ai nevoi si dureri si lipsuri, dar sa le uiti penru ca ale altora ti se par mai mari si mai importante. Sa alegi sa traiesti printre oameni rai, care stiii ca te vor lovi, dar tu sa vrei sa le slujesti cu iubirea lui Hristos, intelegand ca ei sunt carne predispusa la pacat . De aceea lovesc si tocmai de aceea au nevoie de ajutor. Sa iubesti inseamna sa calci pe tine la fiecare pas, sa refuzi sa fii un canal pentru rau, iar daca raul este aruncat spre tine tu sa transmiti mai departe binele. Sa stii ca e destul rau in lumea aceasta si sa-ti fie frica sa mai faci si tu altul. Sa iubesti inseamna sa zambesti cu dragoste chiar daca inima iti este sfasiata de lovituri. Sa te apleci lasand raul sa treaca pe deasupra ta, lucrand pentru mantuirea altora ca sa nu fie aruncati in iad. Rugandu-te, sperand, luptand, plangand, suferind si iar rugandu-te... Iubirea inseamna jertfa...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.jurnalul.ro/stire-externe...an-546145.html
Asta referitor la titlul topicului.Se pare ca nu toata lumea priveste problema in acest fel. Un ucigas psihopat in numele lui Allah>adica locul unde nebunia patologica si fanatismul fundamentalist isi dau mina in numele Mortii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Dacă zice cineva :Iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este ! Pentru că cel cel ce nu-l iubește pe fratele său pe care l-a văzut, pe Dumnezeu pe care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească " . . .
|
|||
|
|||
![]()
Nu este usora nici grea
depinde si de noi pt a ierta cat mai repede oricui mai ales celui ce ne greseste treb sa ne spovedim cat mai des si sa cerem ajutorul duhovnicului si a lui dumnezeu fara acestea si fara mersul la biserica f greu se poate de multe ori multi poate chiar nici nu te ierta si te uras din ce in ce mai mult asta spun ca am patito pe propia mea pele nu vreau sa judec aceste persoane dar daca ele nu merg la biserica nu au duhovnic cum sa ierte ba chiar ii lupta vajmasul deci fara duhovnix si ajutorul lui dumnezeu f greu ne este numai asa putem ierta oricui |
|
||||
|
||||
![]()
Mai daca-l iubesti pe al de te iubeste, ce rasplata mai speri sa ai ? A ? Ca ala te iubeste oricum. Acu' mai, daca-l iubesti pe vrasmas, treaba-i cu folos, ca de, ii cam greu, depui ceva ravna, cel putin la'nceput...se lasa cu transpiratie garla, si scrasnet de dinti...ca de, mintea zice : nonsens, ilogic, m-am blocat...zice ea...am sa sad pluta, in secunda doi, daca mai insisti...se burica dansa, mintea carevasazica.
Da, mai apoi, trece vreme, si, dansa, mintea adica, incepe sa cedeze lasand locu' lu' inima, draga de ea...plina de sensibilitati...si uite asa, nici nu-ti dai sama, cum ai ajuns sa-l iubesti si pe dusman. Mai, si ar mai fi si aspectu' practic, a lu' pragmatismu', adicatelea, zic si io, daca-l "bombardez" pe dusmanu' lu' io, numa' cu ganduri "pozitive", de genu' : Dai Doamne ce-si doreste el, si chiar mai mult, ca sa-i fie'n multumire, ca asa, multumit cum ii, imi da pace si mie...dusmanu' preocupat fiind cu multumirea lu' el, uita bre de amaratu' de mine, si nu mai suduie cu sarg, la adresa lu' io...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai, plaiesule, va iubesc pe toti mai...cunoscuti or nu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea | iosif | Generalitati | 127 | 30.03.2013 10:30:24 |
Iubirea de aproape (ruda) vs donatie manastire! | stanciuf | Generalitati | 29 | 10.05.2012 00:16:54 |
Iubirea | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 0 | 28.01.2011 09:13:54 |
Iubirea | caiusltd | Rugaciuni | 1 | 27.08.2010 16:01:07 |
Iubirea | silverstar | Generalitati | 10 | 17.01.2007 12:37:35 |
|