![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirela, nici nu-mi trece prin cap ca am putea comunica in duh de contradictie. Ma bucur ca indraznesti. Care sunt acele "mai bune invataminte" de care vorbesti? Desigur ca Hristos nu a fost vinovat de nimic. Insa El este numit in Scriptura "piatra de poticnire si piatra de sminteala" (Rom.9.33, 1 Petru2.8), si mai stim ca "se sminteau intru El" (Mat.13.15). Ba stim ca si ucenicii apropiati erau vulnerabili. Iata marturia Arhim. Sofronie:
"Iuda se smintise deja atunci cand, in casa lui Simon Fariseul, Hristos a lasat pe femeia pacatoasa sa-i sarute picioarele - moment cumplit pentru Hristos. Iar a doua oara cand i s-a aratat o dragoste asemanatoare din partea sufletului si inimii unei femei, ucenicii s-au smintit, si Iuda s-a dus sa-L vanda" (Cuvantari duhovnicesti, p.170) Chiar Domnul zice: "Voi TOTI va veti sminti intru Mine in noaptea aceasta" (Mat.26.31). Si atunci as zice ca problema e la un nivel mult mai adanc, poate ceva pe linia indicata de Ps.61.9: "Desertaciune sunt fiii oamenilor, minciuna sunt fiii oamenilor; in balanta, toti impreuna sunt desertaciune". In concluzie, m-ar mangaia tare mult daca am reusi sa vorbim intre noi intr-un duh de pocainta, ortodox, si nu in duh catolic (marcat de tendinte de infailibilitate) sau protestant (colcaind de protest si razvratire). Si sa vorbim tot mai mult bazandu-ne pe Scripturi si Traditie. Cu drag! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
mare dragoste!!!!!... asa este sa nu judecam sa nu fim judecati stie D-zeu pe fiecare in parte |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristiboss 56, presupun ca esti crestin. Te rog sa-ti sprijini pe Biblie afirmatiile tale. Ai citit Biblia? Dar alte carti crestine? In plus, ar fi un gest de marturisire crestina sa te semnezi cu numele de botez.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu mult drag, Cristian Stefan! Marturisirea ta de credinta mi-a mangaiat inima. Crede-ma, titlul de BOSS pe care il afisezi are darul sa te duca in eroare. Si daca mai adaugi si expresii de genul: "n-are rost sa mai pedalam..." suntem departe de limbajul masurat si cuminte al Scripturii. Daca mai luam in consideratie o formulare de felul: "Dumnezeu nu ne-a cerut nici un fel de jertfe in numele credintei", imaginea e completa. Psalmul 50 zice: "Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit..." Ca doar n-a afirmat nimeni ca sora Irina a fost adusa jertfa!!!
Dar anonimele sunt anonime. Daca schimonosim sau ascundem numele de botez e ca si cum am ascunde calitatea de crestin. Punctul |
|
|||
|
|||
![]()
Cu mult drag, Cristian Stefan! Marturisirea ta de credinta mi-a mangaiat inima. Crede-ma, titlul de BOSS pe care il afisezi are darul sa te duca in eroare. Si daca mai adaugi si expresii de genul: "n-are rost sa mai pedalam..." suntem departe de limbajul masurat si cuminte al Scripturii. Daca mai luam in consideratie o formulare de felul: "Dumnezeu nu ne-a cerut nici un fel de jertfe in numele credintei", imaginea e completa. Psalmul 50 zice: "Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit..." Ca doar n-a afirmat nimeni ca sora Irina a fost adusa jertfa!!!
Dar anonimele sunt anonime. Daca schimonosim sau ascundem numele de botez e ca si cum am ascunde calitatea de crestin. Punctul meu de vedere in legatura cu Tanacu l-am expus mai sus. Cred ca l-ai ignorat si ai sfarsit cu inceputul. Este pe aceasta pagina. Inca o problema: mai cunoasteti un caz SIMILAR cu cel de la Tanacu in istoria crestinismului romanesc? Daca doriti, va invit la manastirea unde traiesc pentru a ne cunoaste mai bine. Cu respect, ieromonah Andrei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca m-ai iertat Cristiane. Si eu am de slujit maine si mi-era inima grea. Te las sa te concentrezi cat vrei. Dar eu cred ca s-a concentrat destul mass-media. Daca gaseau ceva de genul asta in istoria ortodoxiei romanesti, stia deja tot Parisul. Au reusit comunistii sa falsifice toata istoria, au reusit americanii sa ne convinga ca ei ii ajuta pe irakieni, si crezi ca e greu ca cei interesati sa-i infunde pe cei de la Tanacu?!
Nu vreau sa-i disculp, dar propun sa fim mai nuantati. Iar in crestinism toate nuantele sunt ale iubirii. Nota bene: Cine a zis ca sora Irina a fost adusa jertfa? Fii atent cu gafele! Ti se-ntampla si la scoala sa incurci ideile? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
COMUNICAT DE PRESA TANACU | TANACU | Stiri, actualitati, anunturi | 50 | 15.01.2011 16:00:37 |
Cazul Ungheni | PadreCory | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 15 | 22.05.2008 12:13:01 |
cazul tanacu | crypo | Din Vechiul Testament | 3 | 06.04.2008 15:06:52 |
Cazul Seraphim Rose si altii | veilur | Intamplari adevarate | 15 | 14.12.2007 22:38:12 |
|