![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru aceasta saptamana cred ca firescu vietii noastre ar trebui sa fie smerenia care trebuie sa rodeasca din smerenia Crucii lui Hristos. Prin smerenie incepem sa inaintam spre Dumnezeu, acesta este drumul pe care Hristos Fiul lui Dumnezeu l-a parcurs si S-a facut Cale spre cer pentru toti cei care-L vor urma. Nu stiu alt inceput pentru desavarsire sau alta radacina pentru celelalte virtuti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Smerenia e cand cineva te lauda si tu lasi vorbele aceluia sa treaca pe langa urechile tale ca si cum n-ai fi auzit nimic. Sau cand cineva te jigneste si tu lasi cuvintele lui sa zboare in zadar, fara sa te fi afectat cu ceva, fara ca tu sa il judeci macar pe acela...
Smerenia inseamna a raspunde raului cu binele, este perspectiva noastra spre asemanarea cu Hristos care S-a smerit din dragoste pentru fiecare dintre noi, ajungand de la cele mai de sus ale Cerurilor pana in cele mai de jos ale "pamantului"...
|
||||
|
||||
![]()
"Daca cineva iti da o palma, intoarce si celalalt obraz!"
|
|
||||
|
||||
![]()
Problema e alta , câți reușim efectiv să aplicăm în practică ? Doar o virgulă, un simplu gând rătăcit, poate să supere , să mâhnească pe cel de lângăt tine. Exemple : uite eu îti spun ceva ce nu-ți convine cum a fost la topicul cu ce nu-ți place în biserică , asta ca un simplu și banal exemplu. Tu dacă ai aplica exact ce ai scris mai sus, trebuia să nu răspunzi, să întorci obrazul cum se spune și să alegi tăcerea. Vezi Nina, teoria e foarte simplă, dar practica e groaznic de grea. Smerenia se dobândește cel mai greu, smerenia e tăcere, iubire, calm, mult discernământ, detașare de cele mărunte și nefolositoare. Atâta timp cât avem 1 gram de mândrie în noi, să nu nădăjduim în dobândirea smereniei. Un om cu adevărat smerit , nu-și risipește gândul , vorba pe un forum , el este un om al trăirii interioare nu de fațadă, el colcăie în iubire și înțelegere. Sunt multe de spus și pentru Florin Ionuț, dar poate altă dată când o să-i trag o palmă pentru a vedea dacă întoarce cu rapiditate și obrazul celălalt, nu de alta , dar și el e un teoretician foarte bun.
Doamne ajută ! +
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este bine s acunoastem teoria, deoarece in acest fel, putem sa ne spalam d epacate imediat, spovedind, si incercind sa nu mai gresim. Omul e supus greselii, Cristi, noi sintem nascut in pacat, dar ideea este de a incerca sa facem ceea ce este asa zisa calea intoarcerii de la pacat, avind punctul de plecare tocmai pacatul care ne stapineste pe toti. A fii un bun teoreticin, in materie,inseamna ca deja ai facut un sfert de pas inainte, si stii unde sa bati, la ce usa, pentru a te indrepta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=purple]Eu asa ma gandesc, ca in jur de 25%, deorece odata ce stim ce este rau si ce este bine, sansa este mai mica, deoarece repetam greselile intr-un fel sau altul.[/COLOR] [COLOR=purple]Mai adaug ceva, nu stiu cit, la faptele bune, la incercarea cu toata fiinta noastra de a nu gresi.[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Ehhh... mandria, bat-o vina![/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Oricum, voiam sa-ti spun, ca am citit de curand undeva, nu-mi amintesc autorul, insa explica acolo ca armele cele mai puternice ale diavolului asupra omului sint de fapt 2: mandria(vanitatea) si inselaciunea(prin inselaciune cadem noi toti- unul spune ceva, a inselat, iar noi ca orbii urmam).[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Citind acestea, am inteles, cit de important este sa cunosti teoretic si sa aplici in practica atita cit poti ( maximum din noi) invataturile sfintilor.[/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]()
Partea asta n-am inteles-o...
Citat:
Eu nu stiu cum m-as comporta in caz ca cineva ar da in mine, poate ca as incerca sa fug daca as fi atacat de mai multi o data sau sa-l imobilizez daca ar fi singur si sa-i explic ca nu-i frumos sa lovesti oamenii... :) Dar poate ca m-as enerva si as lua de jos levieru', mai stii?! Caci toti am vazut negru inaintea ochilor la nervi si stim cum e sa nu te mai poti controla. Deci e mare diferenta intre a te gandi la astfel de situatii cu mintea lucida sau fiind intr-o situatie neasteptata cand intr-o secunda ai de ales intre putine variante. Dar dumneata ce-ai face in caz ca te-ai plimba seara cu nevasta prin parc si te-ar ataca trei "crestini"? Iti spun eu ce-as face, cu multa sinceritate: le-as sparge dintii la toti trei daca s-ar putea. :) Deci depinde de situatie, de conjunctura, de inspiratie, de noroc sau de "noroc"...
|
||||
|
||||
![]()
Grea situatie Florine. Stiu ca in Tratatul de Morala crestina Ortodoxa exista si un capitol legat de expresia "legitima aparare". Chiar daca manualul are si influente scolastice si este conceput in spirit juridic, totusi da urmatoarea recomandare si anume "apararea noastra sa nu se transforme in razbunare" sa gasimi solutii pentru a indeparta pericolul.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Smerenia | Va_iubesc | Pocainta | 187 | 08.01.2014 20:50:59 |
Smerenia stoarce umezeala patimilor | NECTARIE | Generalitati | 0 | 19.01.2011 13:17:38 |
Smerenia ma omoara; ma omoara smerenia | Laurentiu | Generalitati | 7 | 01.07.2009 14:50:50 |
Smerenia | alexina | Generalitati | 21 | 20.08.2008 04:43:59 |
Smerenia si curajul | Laurentiu | Pocainta | 0 | 09.09.2007 12:31:14 |
|