Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2009, 18:38:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Multumiiim. Ce pictura frumoasa si luminoasa in biserica!
Vechi 25.11.2009, 20:39:08
alexyus alexyus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit Hramul bisericii

In aceasta seara, am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu la sfintele moaste. Am fost cuprins de o liniste sufleteasca foarte rar intalnita...si avut bucuria sa-l revad si pe parintele Paul, care prin predica dansului, a reusit sa-mi aduca aminte, de multe lucruri foarte importante din viata, dar pe care din pacate cu toate grijile si lucrarea celui rau de zi cu zi, uneori uitam de ele. Am plecat profund impresionat de toata organizare, ca de fiecare data, binenteles, dar si de un mare gol in suflet, deoarece biserica nu era asa plina de credinciosi asa cum ma asteptam...dar probabil din lipsa cunoasterii unora, sau a ignorantei altora...atata timp cat la Sf.M.Mc. Mina, a fost o coada de aproximativ 8 ore...dar cum se spune, poate mai bine mai putini dar mai evlaviosi.

Dumnezeu sa fie alaturi de noi!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 11:40:29
kream10 kream10 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.11.2009
Implicit Sf. Maslu

Buna!

Imi puteti spune cum ajung la aceasta biserica de la Unirea?Lunea dupa amiaza se face sf. Maslu si se citesc moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 12:14:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Doamne ajută !

Citat:
În prealabil postat de kream10 Vezi mesajul
Buna!

Imi puteti spune cum ajung la aceasta biserica de la Unirea?Lunea dupa amiaza se face sf. Maslu si se citesc moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur?
Multumesc!
De la Piața Unirii , se ia metroul în direcția Republica și cobori la stația Titan . Sunt două ieșiri , vei folosi ieșirea din Parcul I. Cuza ( fost I.O.R. ) , iar de aici mergi circa 5-8 minute prin parc și ajungi la Biserică. Sf. Maslu începe la ora 17 , dar dacă poți să vi la ora 16.30 ar fi minunat , pentru că este Acatistul Sf. Mercurie. Multă sănătate și nădejde ! Cristian
Vechi 27.11.2009, 12:28:31
ioanaz's Avatar
ioanaz ioanaz is offline
Member

Data înregistrării: 18.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
biserica sfantul mare mucenic mercurie o adevarata capodopera , situata in sectorul 3 din capitala, langa parcul i.cuza fost ior, face un apel catre toti cei cu posibilitati materiale sa ajute prin donatii, la finalizarea picturilor din interior, ce vor fi executate din mozaic , unice in felul lor . Lucrarea per ansamblu are un cost la peste cateva sute de mii de euro. Tot la aceasta biserica, la sf.liturghie si nu numai, vin si o parte din membrii acestui forum crestin ortodox. Veniti cu drag la aceasta biserica si va asigur ca va veti indragosti de acest locas sfant si minunat unde sunt si moastele facatoare de minuni ale sfantului mare mucenic mercurie.
cineva care a urmarit trinitas tv aseara. Foarte bine!
Reply With Quote
Vechi 05.02.2010, 11:15:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Mozaicul de la Biserica Sf.Mercurie realizat de la "ArtGeorgies&MozaicArt"

Metoda originală,ce este atestată prin brevetul de invenție 122032 permite îmbinarea armonioasă a transparenței cu opacul,a reliefului sticlei cu prețioasele ornamente din mozaic de aur în diferite nuanțe. Preoții au început să înțeleagă prin forța exemplului unor biserici din spațiul ORTODOX, precum cele din Grecia , că modalitatea cea mai nobilă și prețioasă din punct de vedere artistic a împodobirii bisericilor este mozaicul artistic. Bolta bisericii împodobită în acest fel este ca diamantul . Strălucirea miilor de lumini, care diferă în funcție de ceasul din zi , în care pașii ne îndreaptă spre lăcașul de cult fac un dialog permanent cu sufletul credinciosului ,ajutându-l în rugăciunea sa. Vă chem la o temă de meditație: Mozaicuri de mare anvergură la BISERICA "SFÂNTUL MARE MUCENIC MERCURIE", lait motiv al SPERANȚEI și MÂNTUIRII ÎN DOMNUL IISUS !
Vechi 08.02.2010, 14:29:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Sărut mâna Părinte !

În urmă cu mai puțin de o oră , Bunul Dumnezeu mi-a făcut cea mai mare bucurie din ultimul timp , un dar de mult preț: Biblia în formatul de lux cu scris mare, cu hărți în legătură cu Vechiul și Noul Testament ,cu unitățile de măsură și monede menționate în Sfânta Scriptură, cu multe explicații și lămuriri . Poate acest dar de la Bunul Dumnezeu nu ar fi fost unul din cele mai mari de până acum , dacă nu ar fi avut un mesaj scris personal de Duhovnicul meu, bunul Părinte Paul Lepădatu: "Pentru domnul Ștefan cu speranța și încrederea că va găsi calea ce duce la mântuire. Cu multă considerație Preot Paul Lepădatu -08.02.2010". Sărut mâna Părinte și vă mulțumesc și aici pentru multa răbdare ce-o aveți față de mine, căci nu sunt un mirean ușor de modelat, ușor de îndreptat, și lesne de lucrat cu el. Slavă lui Dumnezeu că mi-a scos în cale această Biserică ! Slavă lui Dumnezeu, că am un astfel de Duhovnic ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate !+
Vechi 08.02.2010, 14:31:44
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
În urmă cu mai puțin de o oră , Bunul Dumnezeu mi-a făcut cea mai mare bucurie din ultimul timp , un dar de mult preț: Biblia în formatul de lux cu scris mare, cu hărți în legătură cu Vechiul și Noul Testament ,cu unitățile de măsură și monede menționate în Sfânta Scriptură, cu multe explicații și lămuriri . Poate acest dar de la Bunul Dumnezeu nu ar fi fost unul din cele mai mari de până acum , dacă nu ar fi avut un mesaj scris personal de Duhovnicul meu, bunul Părinte Paul Lepădatu: "Pentru domnul Ștefan cu speranța și încrederea că va găsi calea ce duce la mântuire. Cu multă considerație Preot Paul Lepădatu -08.02.2010". Sărut mâna Părinte și vă mulțumesc și aici pentru multa răbdare ce-o aveți față de mine, căci nu sunt un mirean ușor de modelat, ușor de îndreptat, și lesne de lucrat cu el. Slavă lui Dumnezeu că mi-a scos în cale această Biserică ! Slavă lui Dumnezeu, că am un astfel de Duhovnic ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate !+
...Cel ce a facut ochiul oare nu vede? Numai El stie tot ce are nevoie omul... De aceea nu ii lasa in lipsa pe copiii Lui! Bucurie!!!
Vechi 09.02.2010, 01:52:11
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Pentru Cristi... zambesc :) atat... cu drag, tie si duhovnicului tau si fericirii tale si linistii si mai ales multumesc si eu alaturi de tine Bunului Dumnezeu pentru multele sale daruri cu care ne invredniceste pe noi pacatosii si-I aduc slava

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 19:31:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Bucurie

Putem sa donam 2% pentru terminarea lucrarilor la pictura mozaic aurificat din interiorul bisericii Sf. Mercurie. Detelii pe : www.mercurie.ro

Last edited by cristiboss56; 05.05.2010 at 22:44:29.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Sf.Mercurie cristiboss56 Despre Biserica Ortodoxa in general 11 23.07.2013 23:40:06
Moastele Sfantului Mercurie alinnasser2010 Moaste 2 26.03.2011 12:08:06
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Sfantul Mare Mucenic MERCURIE cristiboss56 Moaste 5 30.06.2009 22:03:20
Sfantul Mare Mucenic Mercurie cristiboss56 Rugaciuni 3 05.01.2008 14:20:11