Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2015, 11:25:31
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de margareta Vezi mesajul
Gaura in cer nu se va face nicidecum, dar pacat va fi ca tu, ca parinte ai stiut ca nu e voie sa dai impartasania copilului decat pe stomacul gol si totusi nu ai tinut cont de asta.
Una e sa nu stii si alta e sa stii si totusi sa faci in ciuda povetelor i scrierilor crestine.
Fratilor va rog mult ajutati-ma si pe mine cu o informatie, unde anume gasesc scrisa aceasta regula despre impartasanie copiilor mici pana in 7 ani pe stomacul gol. Si daca stie cineva si cine a scris aceasta regula. Multumesc.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 12:25:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Burta goală" înseamnă, la copiii până-n 7 ani, 2..3 ore.
Nu cred că e greu.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 12:37:15
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
"Burta goală" înseamnă, la copiii până-n 7 ani, 2..3 ore.
Nu cred că e greu.
DragosP esti tata? Nu e ca e greu, e imposibil. Copilul meu doarme 8 ore/noapte si cand se scoale plange deja de foame. Pana il spal la fund, pana-l imbrac, pana ajungem la biserica, ne ia aproape inca o ora din momentul trezirii pana la impartasanie. Nu rezista 9 ore fara sa bea si fara sa manance plus ca nu vad de ce l-as chinui asa. Chiar nu cred ca Dl Hristos ar vrea si i-ar placea sa stie ca ne chinuim copilasii mici in felul asta.
Mi s-a mai raspuns si pe alt thread ca daca mananca ar putea vomita. Dar in 99% din cazuri nu vomita deci? Si daca vomita ce? Iei rezultatul si-l ingropi in pamant curat, se intampla asemenea accidente si la oameni mari, daca nu e cu reavointa nu are de ce sa fie pacat.

Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 12:38:00
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Si astept totusi raspuns cu citat si sursa (cartea si citatul concret) unde gasesc aceasta regula.
Multumesc

Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 12:45:35
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu cred că e o problemă să-ți trezești copilașul dintimp, să-i dai papa și pe la 10:30..11 să fiți la biserică.
Mă întreb cum reușesc atâtea mămici la noi în parohie.
P.S. Da, sunt tată, dar la 16 respectiv 19 ani, copiii mei înțeleg cum e cu burta goală în ziua când ne împărtășim.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 13:36:06
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred că e o problemă să-ți trezești copilașul dintimp, să-i dai papa și pe la 10:30..11 să fiți la biserică.
Mă întreb cum reușesc atâtea mămici la noi în parohie.
P.S. Da, sunt tată, dar la 16 respectiv 19 ani, copiii mei înțeleg cum e cu burta goală în ziua când ne împărtășim.
DragosP, copilul meu are 19 luni, daca ar avea 16 sau 19 ani bineinteles ca altfel s-ar pune problema.
Ce inseamna sa-l trezesti din timp? Unui copil mic nu ai voie sa-i intrerupi ciclul natural al somnului pentru ca-i perturbi dezvoltarea. Fiul meu daca nu-si face somnul e marait si nu face altceva decat sa planga non-stop. Plus ca ideea era ca nu ai voie sa-i dai sa manance, nu sa-l trezesti, sa-i dai sa manance si apoi sa pleci la biserica. Ca daca-i dai sa manance la 9 si la 11 esti cu el la biserica nu se mai cheama ca se impartaseste pe burta goala.
Oricum, intrebarea mea era unde gasesc scrisa aceasta regula si cine a scris-o.

Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 14:40:20
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
DragosP, copilul meu are 19 luni, daca ar avea 16 sau 19 ani bineinteles ca altfel s-ar pune problema.
Ce inseamna sa-l trezesti din timp? Unui copil mic nu ai voie sa-i intrerupi ciclul natural al somnului pentru ca-i perturbi dezvoltarea. Fiul meu daca nu-si face somnul e marait si nu face altceva decat sa planga non-stop. Plus ca ideea era ca nu ai voie sa-i dai sa manance, nu sa-l trezesti, sa-i dai sa manance si apoi sa pleci la biserica. Ca daca-i dai sa manance la 9 si la 11 esti cu el la biserica nu se mai cheama ca se impartaseste pe burta goala.
Oricum, intrebarea mea era unde gasesc scrisa aceasta regula si cine a scris-o.
Te-ai întrebat cum fac celelalte mămici care vin cu puii la biserică, în loc să te împotrivești practicii din Biserică?

Și lasă-mă, te rog, cu întreruperea creșterii dacă-l trezești într-o zi din 7...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 14:54:40
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Te-ai întrebat cum fac celelalte mămici care vin cu puii la biserică, în loc să te împotrivești practicii din Biserică?

Și lasă-mă, te rog, cu întreruperea creșterii dacă-l trezești într-o zi din 7...
O zi din sapte inseamna 52 de zile pe an de somn intrerupt, adica 14.2% din somnul lui este un somn perturbat. Nu cred ca este putin.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 16:37:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
O zi din sapte inseamna 52 de zile pe an de somn intrerupt, adica 14.2% din somnul lui este un somn perturbat. Nu cred ca este putin.
Nu exista o obligatie ca un copil sa se impartaseasca saptamanal.
Exista o obligatie (in bisericile rasaritene) ca sa se impartaseasca o data pe an. Asta inseamna 1 pe 365, adica zero si un pic la suta.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 17:01:52
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

DragosP da, m-am intrebat si nu stiu cum fac. Si nu, nu pot sa te las cum spui tu pentru ca nu mi se pare normal sa chinui copilul in niciuna dintre zilele saptamanii si in nicio zi din viata lui cu buna stiinta.
Daca nu stii raspunsul la intrebarea mea te rog frumos lasa-i pe altii sa raspunda. eu vreau sa citesc unde scrie aceasta regula si cine a scris-o.
Practica aceasta bisericeasca trebuie sa se bazeze pe niste reguli scrise doar nu?

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 94 26.12.2017 21:05:13
Poezii pentru cei mici Ekaterina Generalitati 14 20.03.2013 14:25:14
Importanta lucrurilor mici glykys Spiritualitatea ortodoxa 19 02.11.2012 18:40:48
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05